Author |
Topic  |
Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts
Member since 30/10/2008 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 09/09/2011 : 01:24:25
|
Ma, samo ne volim kad ljudi donose neke jednostrane zaključke i izjave. Neću se praviti da se razumijem u stvari, ali ću svakako nastojati ispraviti onoga za koga smatram da je u krivu. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
 |
|
Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts
Member since 30/10/2008 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 09/09/2011 : 01:33:59
|
Iskreno, nije mi toliko krivo što REJS misli o superherojskim stripovima (vidim da ga to nimalo ne zanima), više mi je krivo što on smatra kako je to jedino što američki strip može ponuditi. |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 09/09/2011 : 07:45:37
|
Ali vecinom to nazalost i jeste tako. Naravno da ima dobrih stripova i sa one strane Atlantika, ali koliko smeca dođe na te dobre? (dobro, tu se mozemo vrtiti u krugu pa reci da je isto i u Europi, Japanu itd.) A mozda mu i crtez ne pase.
A u vezi US western stripova, te pogotovo "one" liste, jos me prođu zmarci. Po meni su daleko iza "europskih western stripova".
Ako znas za neki US western strip sa crtacima tipa Milazzo / Ticci / Font / Fusco / Galep...., slobodno mi preporuci. :)
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
|
Quebrasco
Stripovi.com suradnik

Croatia
2379 Posts
Member since 26/03/2008 |
Posted - 09/09/2011 : 08:30:52
|
quote: Originally posted by Poli
Ako znas za neki US western strip sa crtacima tipa Milazzo / Ticci / Font / Fusco / Galep...., slobodno mi preporuci. :)
Svete riječi!    |
Takav je skot bio Alan |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 09/09/2011 : 17:08:58
|
Ali vecinom to nazalost i jeste tako. Naravno da ima dobrih stripova i sa one strane Atlantika, ali koliko smeca dođe na te dobre? (dobro, tu se mozemo vrtiti u krugu pa reci da je isto i u Europi, Japanu itd.) A mozda mu i crtez ne pase.
A u vezi US western stripova, te pogotovo "one" liste, jos me prođu zmarci. Po meni su daleko iza "europskih western stripova".
Već smo o tome raspravljali. Koliko stripova s te liste si ti imao prilike pročitati, osim europskih? Po čemu možeš zaključiti da su oni daleko iza europskih western stripova? Naravno, ne kažem da je sve s te liste zlato, ali zbilja ne vidim po kojem kriteriju se ljudi prema tim stripovima odnose tako snobovski?
Nego, teško mi je biti bolji od Fusca. Ne znam za tebe, ali meni je on jedan od najgorih crtača Texa, kao lošija kopija Ticcija.
A nije ni Galep baš svojih posljednjih godina bio sjajan. Starost ga je dosta dotukla. One njegove posljednje epizode je teško gledati.
Preporuke slijede kasnije, da ih malo posložim. |
 |
|
kasper
Advanced Member

10927 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 09/09/2011 : 17:42:01
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido Naravno, ne kažem da je sve s te liste zlato, ali zbilja ne vidim po kojem kriteriju se ljudi prema tim stripovima odnose tako snobovski?
Hm, pa sta drugo ocekujes? Kad ti stripovi budu izasli ovde onda cemo imati validno misljenje oko toga.
|
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 09/09/2011 : 17:44:04
|
quote: Originally posted by kasper
quote: Originally posted by Mr. Bushido Naravno, ne kažem da je sve s te liste zlato, ali zbilja ne vidim po kojem kriteriju se ljudi prema tim stripovima odnose tako snobovski?
Hm, pa sta drugo ocekujes? Kad ti stripovi budu izasli ovde onda cemo imati validno misljenje oko toga.
A u međuvremenu je najlakše dignuti nos, zar ne? |
 |
|
REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts
Member since 17/03/2008 |
|
kasper
Advanced Member

10927 Posts
Posted - 09/09/2011 : 20:48:31
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido A u međuvremenu je najlakše dignuti nos, zar ne?
To ti je prirodna/normalna rekacija. Sa jedne strane imas dugi niz godina obozavane, hvaljene stripove/crtace/scenariste, a sa druge strane neznanicu. Neko ce dici noc i reci pih, drugi ce dignuti nos al ce ipak gledati da dodje do tog izdanja (ako moze), nekog ce biti bas briga za Amere (da ne kazem nesto teze), nekog ce tvoj post zainteresovati pa ce krenuti da trazi/kupuje iste. Mozda neko dodje na ideju i da objavi vestern Amera. Sve su ovo prirodne ljudske reakcije, a dizanje nosa je najmasovnija(dok se ne dokaze suprotno). |
Edited by - kasper on 09/09/2011 20:48:55 |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 09/09/2011 : 21:20:48
|
Ima jedan sjajan niz zabavnih stripova o šarolikim revolverašima različitih profila.
Počevši od Jonaha Hexa, revolveraša unakaženog lica, bivšeg vojnika u vojsci Konfederacije, koji sada radi za onoga tko najviše plati. Hex je od 1977. do 1985. godine imao serijal od 92 broja koje sve scenaristički potpisuje Michael Fleisher, dok su se kao crtači izredali talentirani Jose Luis Garcia Lopez, Dick Ayers, Tony DeZuniga i Vicente Alcazar.

Od 2005. godine scenaristički duo Justin Gray i Jimmy Palmiotti uspješno su oživili Hexa za novu generaciju. U tome im pomaže najjači tim crtača koji je jedan strip ikada vidio, koji čine Jordi Bernet, J. H. Williams III, Giuseppe Camuncoli, Paul Gulacy, Russ Heath, Darwyn Cooke, Jeff Lemire, Billy Tucci, itd. Tako da nove epizode Jonaha Hexa izlaze i danas.

Zabavan je bio i flambojantni revolveraš i zavodnik, Bat Lash. Osmodjelni strip Dennyja O'Neila i Sergia Aragonesa, koji je crtao Nick Cardy. Aragones se Lashu vratio 2008. godine sa novim mini-serijalom.

Sjajan je i Ghost Rider, horror-western Dicka Ayersa, o fantomskom revolverašu. Rekao bih da su se Nolitta i Ferri dosta inspirirali ovim stripom prilikom stvaranja Zagora.

Postoji jedan sjajan niz stripova o, takozvanim, bijelim Indijancima. Bjelačkoj djeci koja su igrom sudbine ostala bez svojih roditelja, te bi kasnije postala dio nove, indijanske obitelji. Kako odrastu, budu razdirani između bjelačkog podrijetla i indijanske prošlosti.
Takav je recimo White Indian, sa krasnim crtežom Franka Frazette.

Zatim Firehair, strip veterana Joea Kuberta.

Te Scalphunter, strip Michaela Fleishera, Gerryja Conwaya i Dicka Ayersa, o kojem smo već nešto govorili.

Loveless (2005.-2008.) je jedan odličan primjer recentnijeg western stripa, o južnjačkom vojniku koji nakon građanskog rata dolazi u svoj rodni grad gdje ga proganjaju duhovi prošlosti. Scenarist je Brian Azzarello, a crtači talentirani Marcelo Frusin, Danijel Žeželj i Werther Dell'Edera.

Da kažemo štogod i o novinskim stripovima.
Od 1951. do 1967. godine u novinama je izlazio jedan sjajni western strip po imenu Cisco Kid. Scenarist je bio Rod Reed, dok je autor prekrasnog crteža bio argentinski majstor Jose Luis Salinas.

Stan Lynde je stvorio dva western novinska stripa, Rick O'Shay (1958.-1977., 1992.) i Latigo (1979.-1983.). Rick O'Shay je u početku bio komičan strip, da bi kasnije postao dosta ozbiljniji. Lynde je 1977. godine zbog svađe sa urednicima prestao raditi Ricka O'Shaya (strip je izlazio bez Lyndea do 1981. godine), te je dvije godine kasnije stvorio novi strip, Latigo.

Od 1981. do 1984. u novinama je izlazio odličan strip baziran na Lone Ranger franšizi, o maskiranom revolverašu. Scenarist je bio Cary Bates, a crtač veličanstveni Russ Heath.

Evo, za početak. |
Edited by - Mr. Bushido on 12/09/2011 01:30:00 |
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 09/09/2011 : 21:31:21
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
quote: Originally posted by REJS
Dok se Amerikanci ubijaju sa njihovim preterano jebeno zanimljivim ljudima paucima,slepim misevima,i ostalim letecim stvorovima Americkog neba. Ostaje im jos samo Super leteci krastavac hibridni mutant.
Ajd, nemoj tako. Bespotrebno generaliziraš. Imaju i Amerikanci sjajnih western stripova. Ali jebga, malo je od toga stiglo ovdje.
onaj komplet svezaka weird western tales je prejeben. mislim na ove iz 2000-tih, naravno. ne originalne, bio bih milijunaš. a to je samo kap u moru. zbilja su nevjerojatni ljudi koji misle da je americki strip superherojski i kvit. bar da malo procackaju, danas se sve nađe na netu lako, pa da onda stogod kazu. |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
 |
|
76
Senior Member

Croatia
2658 Posts
Member since 24/12/2005 |
Posted - 10/09/2011 : 10:58:49
|
Sve ovo što je Mr. Bushido postavio izgleda zanimljivo, ali nažalost mi to gotovo sigurno nikada nećemo moći čitati. Zato nam ostaje Tex! |
The best you can say for football is that it has given the working man a subject for conversation. |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 10/09/2011 : 18:17:04
|
quote: Originally posted by 76
Sve ovo što je Mr. Bushido postavio izgleda zanimljivo, ali nažalost mi to gotovo sigurno nikada nećemo moći čitati.
Nikad ne znaš. Ja sam prije nekoliko godina za hrpu naslova mislio isto. A sad, evo ih ovdje, u domaćem izdanju. |
 |
|
76
Senior Member

Croatia
2658 Posts
Member since 24/12/2005 |
Posted - 11/09/2011 : 18:01:32
|
Nikad se ne zna, ali mislim da su šanse manje od 1 posto da će ovo biti objavljeno. |
The best you can say for football is that it has given the working man a subject for conversation. |
 |
|
Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 11/09/2011 : 18:28:27
|
Sve ovo što je Mr. Bushido postavio izgleda zanimljivo, ali nažalost mi to gotovo sigurno nikada nećemo moći čitati.
Nikad ne znaš. Ja sam prije nekoliko godina za hrpu naslova mislio isto. A sad, evo ih ovdje, u domaćem izdanju.
Cisco Kid je odličan no njega smo barem imali u izdanju ''Dečjih novina''. Možda se čak i može naći po knjižnicama (koga zanima).
I stvarno bi bilo fantastično da počne izlazit Jonah Hex. A možda i ima šanse jer vidim da sve više ljudi počinje čitati američke stripove. Mislim puno više za razliku od kojih 5-6 godina prije  |
Bok, kako si.
|
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21802 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 11/09/2011 : 18:44:38
|
Nikad ne znaš. Ja sam prije nekoliko godina za hrpu naslova mislio isto. A sad, evo ih ovdje, u domaćem izdanju.
Buši, pre svega naklon za prikazane westerne - samo sam čitao Heksa i Ciska i za oba tvrdim da su izuzetni. Nije mi samo jasno koje to od stripova koje si pomenuo imamo u domaćem izdanju ? Osim Ciska i Heksa, naravno. |
Markose,do neba ti hvala!!! |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 12/09/2011 : 01:37:25
|
quote: Originally posted by anto
Nije mi samo jasno koje to od stripova koje si pomenuo imamo u domaćem izdanju ? Osim Ciska i Heksa, naravno.
Mislio sam na izdavaštvo općenito, kako danas postoje izdanja za koja prije nekoliko godina nisam ni sanjao da bi ikad mogla izaći kod nas. Jednog dana možda izađe i nešto od ovoga, zašto ne? |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
|
kasper
Advanced Member

10927 Posts
Posted - 13/09/2011 : 09:13:04
|
quote: Originally posted by Poli [size=1]vezano na origi 253-254 (Nolitta / Letteri)[/size=1
Konacno jedan lep nesmarajuci post  |
 |
|
REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts
Member since 17/03/2008 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Posted - 13/09/2011 : 14:38:52
|
quote: Originally posted by REJS
Kada izlaze ove price sa dinosaurusom.
Jos je 6 knjiga između (ako ne brojim ovih novijih).
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
|
Topic  |