forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ultimate Tex - Tex fanovi
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 377

jack 50
Senior Member

Croatia
1557 Posts

Member since 14/04/2006

Posted - 28/12/2007 : 01:53:43  Show Profile Show Extended Profile  Send jack 50 a Private Message  Reply with Quote
Ne bi bilo loše da Tex izlazi u ovakvom formatu kakvom izlazi MR i Julija, naravno uz razumnu cijenu...
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 28/12/2007 : 01:58:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jack 50

Ne bi bilo loše da Tex izlazi u ovakvom formatu kakvom izlazi MR i Julija, naravno uz razumnu cijenu...

Ne kapiraju me ovde,meni bi odgovarao bilo koji nacin osim ovog da ti dobijes 3-4 broja godisnje a Italijani za to isto vreme 12.
I tako svake godine...
Da je poenta (moja) u HC ne bih ni uzimao ove Ludensove,kupovao bih samo neke skupe albume i redjao po policama.
Ne,ja volim Texa od detinjstva,kad su drugi vise voleli neke druge junake i stripove,pa kakve god mu korice bile...
Samo da nije na kasicicu
Go to Top of Page

jack 50
Senior Member

Croatia
1557 Posts

Member since 14/04/2006

Posted - 28/12/2007 : 02:23:50  Show Profile Show Extended Profile  Send jack 50 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tex Willer

Ne kapiraju me ovde,meni bi odgovarao bilo koji nacin osim ovog da ti dobijes 3-4 broja godisnje a Italijani za to isto vreme 12.
I tako svake godine...

Naravno ni ja nisam zadovoljan ritmom izlaženja Texa i volio bih da barem mjesečno izlazi jer mi je to najdraži strip junak i ne mogu ga se zasititi čitati. I mislim da bi oblikom kakvim izlazi MR mogli svi biti zadovoljni, i oni koji ne vole HC i oni koji ga žele vidjeti na kiosku kao i oni koji vole malo luksuznije izdanje...
Recimo uz cijenu oko 20 do 30 kn, da je dostupan na kioscima i strip knjižarama mislim da bi se vrlo lako prodao...
Go to Top of Page

viktor14
Senior Member

Croatia
1119 Posts

Member since 06/08/2007

Posted - 28/12/2007 : 11:35:17  Show Profile Show Extended Profile  Send viktor14 an ICQ Message  Send viktor14 a Private Message  Reply with Quote
Pitanje za Texovce: U kojim se brojevima Tex susreće s Mefistom?
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 28/12/2007 : 11:49:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

I tako svake godine...

Naravno ni ja nisam zadovoljan ritmom izlaženja Texa i volio bih da barem mjesečno izlazi jer mi je to najdraži strip junak i ne mogu ga se zasititi čitati. I mislim da bi oblikom kakvim izlazi MR mogli svi biti zadovoljni, i oni koji ne vole HC i oni koji ga žele vidjeti na kiosku kao i oni koji vole malo luksuznije izdanje...
Recimo uz cijenu oko 20 do 30 kn, da je dostupan na kioscima i strip knjižarama mislim da bi se vrlo lako prodao...

Tex mi je uvijek bio najdraži. Ja mislim da su potrebne promjene jer je tempo kriminalan, a u kod Ludensa će bit samo gore (nažalost nema lijeka). Srce mi se para. HC (nastavak Ludensa) je posljednja instanca, i kupovao bih redovnog Texa u tom obliku. Uzimam jako malo stvari u HC-u, pa mi "Biblioteka redovnog Texa" ne bi bila preveliki teret. Ali bi bilo bolje ovako kao Mali renđer, a pošto sam samo letimično pratio izdavanje tog lika u novom ruhu, jel možete malo objasniti? Koliki je, u tom slučaju, tempo izlaženja? Kolika je naklada? Gdje se plasira (knjižare ili kiosci [na sve ili sužen broj])? Jel HC ili SC ili meki HC:))? Kolika je cijena? Kakva je kvaliteta (mislim, briga me) izdanja? Kolika je šansa da se to izdrži, a ne da se sve opet prtvori u preživljavanje? Bi li to bio u stanju Ludens učiniti ili Van Gogh?

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 28/12/2007 : 12:35:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
Ma,sve to kod VG ide prilicno traljavo,pogotovo sa Juliom.
Mislim da im je promasaj bas to sto nisu probali da tako nastave sa Texom vec odustali posle 6 broja,jer bi on sigurno bolje is'o od MR ili Julie.
Verovatno bi dobra varijanta bila kao sto idu Blek i Mark,ali da li je cika Berniju to i palo na pamet,pitanje je...
Zato i mislim da je realnost ocekivati redovnog Texa u blizoj buducnosti u izdanju Libellusa (i nadam se da ce ga biti bar tako,jer me strah da ga nece biti nikako).
Go to Top of Page

npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

Papua New Guinea
3783 Posts

Member since 22/02/2006

Posted - 28/12/2007 : 13:56:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit npetros2@htnet-dsl's Homepage  Send npetros2@htnet-dsl a Private Message  Reply with Quote
Jebote, pa tex je u najvećim govnima, čak više od 110 regularnih brojeva kasni za Talijanima. A baš sad će kod nas izlaziti najviše i vjerojatno najbolje epizode od Bosellija.. A kojim tempom? nikakvim.
Šteta...

David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS]
Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid!

Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone!
-Ryan Reynolds-
Go to Top of Page

miroslav001
Starting Member

Croatia
59 Posts

Member since 19/08/2004

Posted - 28/12/2007 : 14:33:34  Show Profile Show Extended Profile  Send miroslav001 a Private Message  Reply with Quote
I mene to zanima.
quote:
Originally posted by viktor14

Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 28/12/2007 : 14:47:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by npetros2@htnet-dsl

Jebote, pa tex je u najvećim govnima, čak više od 110 regularnih brojeva kasni za Talijanima. A baš sad će kod nas izlaziti najviše i vjerojatno najbolje epizode od Bosellija.. A kojim tempom? nikakvim.
Šteta...

I to pored tolikih izdavackih kuca
Stvarno mi nije jasan potez VG sa Extra Texom.
Polomise se da iznadju resenja za MR i Juliu,a oko Texa nista
Onda SC...
Nema ni DD Giganata a kamoli regularne serije od broja 200 kao sto se pricalo.
A ne mogu da verujem da ne bi proso Tex u nekom izdanju kao sto su Van Goghova ili Ludensovi Blek i Mark (pa bilo to SC ili HC).
Markos se opredelio za neke druge stvari(ne kazem da ne postujem to),tako da verovatno od Fibre nista po tom planu...
Zato Dado&Dado vadite stvar i dajte sto vise Texa
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 28/12/2007 : 14:58:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
Lako je kad DD ili MM izlazu svaka 2 mjeseca kad jedan strip jednako jedna epizoda. Ali Tex ponekad ima po 3-4 nastavka što znači da trebamo čekati 6-10 mjeseci za jednu epizodu. Užas!

Go to Top of Page

jack 50
Senior Member

Croatia
1557 Posts

Member since 14/04/2006

Posted - 28/12/2007 : 15:04:01  Show Profile Show Extended Profile  Send jack 50 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by miroslav001

I mene to zanima.
quote:
Originally posted by viktor14

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=23484
5) tex 125/126/127/128 - LIB 2
6) tex 162/163/164 -LIB 3

Mislim da ovaj osmi povratak nećemo nikad vidjeti...
Go to Top of Page

jack 50
Senior Member

Croatia
1557 Posts

Member since 14/04/2006

Posted - 28/12/2007 : 15:13:27  Show Profile Show Extended Profile  Send jack 50 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Inferno

quote:

quote:

I tako svake godine...

Tex mi je uvijek bio najdraži. Ja mislim da su potrebne promjene jer je tempo kriminalan, a u kod Ludensa će bit samo gore (nažalost nema lijeka). Srce mi se para. HC (nastavak Ludensa) je posljednja instanca, i kupovao bih redovnog Texa u tom obliku. Uzimam jako malo stvari u HC-u, pa mi "Biblioteka redovnog Texa" ne bi bila preveliki teret. Ali bi bilo bolje ovako kao Mali renđer, a pošto sam samo letimično pratio izdavanje tog lika u novom ruhu, jel možete malo objasniti? Koliki je, u tom slučaju, tempo izlaženja? Kolika je naklada? Gdje se plasira (knjižare ili kiosci [na sve ili sužen broj])? Jel HC ili SC ili meki HC:))? Kolika je cijena? Kakva je kvaliteta (mislim, briga me) izdanja? Kolika je šansa da se to izdrži, a ne da se sve opet prtvori u preživljavanje? Bi li to bio u stanju Ludens učiniti ili Van Gogh?

Pa oni izbace svakih šest mjeseci šest novih brojeva. Znači 12 godišnje, 500 komada , ja ih nisam vidio na svim kioscima, samo neki...julija 40kn, MR 34kn, ima malo tvrđe korice od Ludensovih, kvaliteta odlična(barem meni), nemam pojma mislim da bi se tako svi primjerci prodali. Mislim da bi bio bolji Ludens.
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 28/12/2007 : 16:10:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Inferno

quote:

quote:

I tako svake godine...

Pa oni izbace svakih šest mjeseci šest novih brojeva. Znači 12 godišnje, 500 komada , ja ih nisam vidio na svim kioscima, samo neki...julija 40kn, MR 34kn, ima malo tvrđe korice od Ludensovih, kvaliteta odlična(barem meni), nemam pojma mislim da bi se tako svi primjerci prodali. Mislim da bi bio bolji Ludens.

Definitivno najbolja kombinacija! Ostaje nada da će i izdavač to ustanoviti.
Što se tiće cijene:
1) HC MV = 110kn / 3 broja = 36.6kn po broju
ali ima i...
2) HC izdanja s jednom epizodom = 65-85kn
Daklem, ova NAŠA verzija je opet bolja u odnosu na ove navedene:
1) Ne plačamo za svaki pojedinačan svezak ODMAH 110 kuna!
2) Prolazimo dosta jeftinije (25-40kn) od drugih sličnih izdanja
U prijevodu, ovo bi bilo najbolje za nas i nitko ne bi smio cmizdrit jer kako vidite može to sve doći daleko skuplje. Ne znam kako je izddavaču s pravima, ali mislim da Ludens can handle it

Go to Top of Page

zagorovac
Junior Member

Germany
318 Posts

Member since 16/06/2005

Posted - 31/12/2007 : 19:35:22  Show Profile Show Extended Profile  Send zagorovac a Private Message  Reply with Quote
Van Goth je u 2006 godini objavio 6 Texa:
El Morisco
Sierra Encantada
Gospodar ponora
Texova zakletva
Nepomirljivi
Judina plaća

Jeli se planira nastavak ili...?
Jesu to bile sveske,koje su do sada samo u Italiji izasle ili prije u izdanju zlatne serije?
Go to Top of Page

viktor14
Senior Member

Croatia
1119 Posts

Member since 06/08/2007

Posted - 31/12/2007 : 19:51:03  Show Profile Show Extended Profile  Send viktor14 an ICQ Message  Send viktor14 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zagorovac

Van Goth je u 2006 godini objavio 6 Texa:
El Morisco
Sierra Encantada
Gospodar ponora
Texova zakletva
Nepomirljivi
Judina plaća

Jeli se planira nastavak ili...?
Jesu to bile sveske,koje su do sada samo u Italiji izasle ili prije u izdanju zlatne serije?

Izašle su u Zlatnoj Seriji.
Go to Top of Page

darkwoodaxe
Senior Member

Croatia
1202 Posts

Member since 23/10/2006

Posted - 03/01/2008 : 12:41:20  Show Profile Show Extended Profile  Send darkwoodaxe a Private Message  Reply with Quote
što se tiče starih texova moramo se pomiriti da će biti dobro ako se ne odustane od ovih 8 - 10 knjiga godišnje, tko živ tko mrtav za 5-6 godina kada to završi. no šteta je da novi ne ubrzaju zato što je novi tex izvrstan, moderniji u crtežu i scenariju, ali u pozitivnom smislu za razliku od zagora. problem je što se tex loše prodaje, bliži je ritmu od 3 mjeseca nego nekom ubrzanju, pa tako je već i bilo. moramo biti svjesni da ne postoji varijanta s puno jeftinog texa. sumnjam da bi berni išao na neki posebni format samo za texa. možda neki jeftiniji hc, s lošijim papirom. tex je bonelli mezimac, u njega se ulaže i šteta je da neide 12 brojeva godišnje. zagoru će uz ovaj ludi ritam u dvije edicije trebati 25 godina da sve izađe, jasno nam je da se to sa texom nikada ni blizu neće dogoditi. zato umjesto nade za texom od prvog broja bolje je pokušati namoljakati veću količinu novih priča na bilo koji način. no nije nas valjda 10 koji se vrte na forumu po toj temi, takvi možemo jedino osnovati podružnicu hlebinske škole naivnog slikarstva.

Till I Collapse
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 03/01/2008 : 13:00:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
Naravno da se slažem sa navedenim. Moderni Tex je jedini pravi Tex. Nažalost, izgleda da nas je zbilja 10 koji obožavamo Texa na ovom forumu. I od sada sam službeno za bilo kakvu HC varijantu (nastavak gdje Ludens stane).

Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6412 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 03/01/2008 : 13:12:55  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message  Reply with Quote
Ma kakav 'moderni' Tex!? Pa te Nizzijeve priče su mahom dosadnjikave i predvidljive. Nikakava šteta ako prestane izlaziti redovna serija -nek' izađe još Bosellijev Maxi 'Na Sjeverozapadnim teritorijima' i adio brljotine.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 03/01/2008 : 13:16:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by darkwoodaxe

što se tiče starih texova moramo se pomiriti da će biti dobro ako se ne odustane od ovih 8 - 10 knjiga godišnje, tko živ tko mrtav za 5-6 godina kada to završi. no šteta je da novi ne ubrzaju zato što je novi tex izvrstan, moderniji u crtežu i scenariju, ali u pozitivnom smislu za razliku od zagora. problem je što se tex loše prodaje, bliži je ritmu od 3 mjeseca nego nekom ubrzanju, pa tako je već i bilo. moramo biti svjesni da ne postoji varijanta s puno jeftinog texa. sumnjam da bi berni išao na neki posebni format samo za texa. možda neki jeftiniji hc, s lošijim papirom. tex je bonelli mezimac, u njega se ulaže i šteta je da neide 12 brojeva godišnje. zagoru će uz ovaj ludi ritam u dvije edicije trebati 25 godina da sve izađe, jasno nam je da se to sa texom nikada ni blizu neće dogoditi. zato umjesto nade za texom od prvog broja bolje je pokušati namoljakati veću količinu novih priča na bilo koji način. no nije nas valjda 10 koji se vrte na forumu po toj temi, takvi možemo jedino osnovati podružnicu hlebinske škole naivnog slikarstva.

Teska srca,moram i ja da se slozim.
Zato sam i krenuo da nabavljam stare brojeve Texa u LMS i ZS.
Dobro bi bilo da neko konacno krene ozbiljno s regularnim Texom,a tu je jedina nada Libellus. Jedno 16-20 brojeva u x knjiga godisnje bi bilo fenomenalno.
Go to Top of Page

darkwoodaxe
Senior Member

Croatia
1202 Posts

Member since 23/10/2006

Posted - 03/01/2008 : 14:19:42  Show Profile Show Extended Profile  Send darkwoodaxe a Private Message  Reply with Quote
mislim da libellus neće pojačavati texa, prije martina i mister noa, to znači da za 5 godina kada izađu neobjavljeni mogu nastaviti sa starima objavljenima ili s novima ako procijene postojanje interesa i ako bude moguće dobiti prava. vjerojatnije je da ludens krene s nekom hc varijantom, manje kvalitete i niže cijene, svejedno.
za 2 godine će se ispucati mnogi giganti, završiti ken, možda je tu prostor.

Till I Collapse
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 03/01/2008 : 14:44:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by VALTER

Ma kakav 'moderni' Tex!? Pa te Nizzijeve priče su mahom dosadnjikave i predvidljive. Nikakava šteta ako prestane izlaziti redovna serija -nek' izađe još Bosellijev Maxi 'Na Sjeverozapadnim teritorijima' i adio brljotine.

Pa, meni su ovih 80 kiosk brojeva Texa sve mahom dobre epizode. Dobro, možda u buduće neće biti priča na razini "Carsonove prošlosti" (ili u usporedbi s kvalitativnim standardima drugih stripova), ali mi Tex-fanovi se volimo uživjeti u western atmosferu. Da skratim: "Oružana pratnja" je nikakav strip, ali pošto obažavam western, divlji zapad, dobru staru pucnjavu i revolveraške obračune (...), ja ću i u toj epizodi jednako uživati. U tome je štos. Kad bi trebalo otkantat Texa s našeg tržišta, sigurno bi prije toga to trebalo učiniti s DD, MM, ZG... jer su njihove nove epizode puno gore od Texovih. Ja sam Tex fan od malih nogu i uvijek će mi bit užitak čitati podjebavanja između Texa i starog Carsona. Tko u tome ne uživa i tko ne voli western, već u startu treba odustati od ovog junaka. Kad smo već kod modernog i starog Texa i ako već moram birati između G. I. Bonellija (+Gallep) i Nizzia, bez sumnje dajem glas potonjem. Istina, Nizzi je dobar scenarist, ali se reciklira i donekle je presušio s idejama, međutim nije mi ga teško trpiti zbog gore navedenih razloga. Ipak, tu je i Boselli koji piše fantastične priče. I zato se molim da Ludens povuče kakav potez u smijeru ubrzanja tempa izdavanja regularnog Texa čiji sam izričiti fan.
Svi se bore za svoje ukuse; što ne bi i ja za svoj!?

Edited by - Inferno on 03/01/2008 14:47:58
Go to Top of Page

piquet
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 15/03/2003

Posted - 03/01/2008 : 14:56:33  Show Profile Show Extended Profile  Send piquet a Private Message  Reply with Quote
slažem se da su kiosk texovi dobri...i podržavam sve što će i dalje omogučiti čitanje texa za 16kn...naravno svi maxiji dobrodošli.

"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?"
Go to Top of Page

piquet
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 15/03/2003

Posted - 03/01/2008 : 16:26:51  Show Profile Show Extended Profile  Send piquet a Private Message  Reply with Quote

EL MORISCO!

"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?"
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 03/01/2008 : 16:28:41  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message  Reply with Quote
Bilo je i vrijeme!
Go to Top of Page

MaTex
Average Member

Croatia
567 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 03/01/2008 : 16:48:43  Show Profile Show Extended Profile  Send MaTex a Private Message  Reply with Quote
Prvi Tex u novoj godini i moj prvi post.
Pozdrav svim forumašima,pogotovo Kići koji me navukao na forum.
Go to Top of Page
Page: of 377 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.91 seconds. Snitz Forums 2000