forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Voajeri!!!! Ovamo!!!!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 238

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 07/04/2009 : 15:54:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Ma koliko to mishljenje bilo, u razloge ne ulazim, neobjektivno i pogreshno.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 07/04/2009 : 15:58:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Le Samourai

Ma koliko to mishljenje bilo, u razloge ne ulazim, neobjektivno i pogreshno.

Pa eto ti me, objektivno, uvjeri da je "valovitost" ( bar samo to ) ispravan model.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 07/04/2009 : 16:01:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

Ne da mi nije bitan izgled kiosk izdanja VČ nego mi čak nije bitno postoje li uopće ili ne. Ali kad već postoje i kad ih već vidim imam pravo i na svoje mišljenje o njima.

Naravno, i sve ovo je bila argumentovana razmena mišljena, zar ne?

Okej, ti bi da diskutuješ samo o dizajnu, on nije neki, mene više zanima prevod, on je dobar, and let's leave it at that.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 07/04/2009 : 16:01:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Ne znam shta je valovitost.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 07/04/2009 : 16:04:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
@Đole
Valjda kužiš zbog čega ne pričam o sadržaju. Nikad ni nisam kod Bonellija komentira ništa osim naslovnica i dizajna. Pogotovo ovih novih. Tu su dovoljne oči.
@samuraj
Malo duže gledaj u policu sa spomenutim stripovima. Konstanta je jedino "valovitost" od koje možeš jedino morsku bolest dobiti. I po dimenzijama i po fontovima i po položaju teksta ( ako nije "zaboravljen" ) na hrptovima itd. Ako je to dizajnerski dobro, ne odlično, samo dobro... i bolje od Ludensa, onda...

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter

Edited by - Renky on 07/04/2009 16:08:51
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 07/04/2009 : 16:14:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Ludens nema nijedno kolekcionarsko izdanje, osim ako ne mislish na one HC maksije. Pored toga, nisam imao nameru da branim dizajn VC-a.

Mada, moje knjige nisu ovako grozno nekompatibilne. Vlasnik ovih bash nije imao srece. :)
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 07/04/2009 : 16:24:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Ok, pomalo pretjerujem(o)... Zagrizli, ka' Ante Severinu.

Slika, komentiram sliku... Mada ni moji primjerci nisu puno bolji ali su probrani pa... A gledam i Ludensova kiosk izdanja...

Uspoređiva san kiosk izdanja. Ono kol. izdanje je poseban slučaj jer se je tilo napravit "posebno" i uspili su... ali sa suprotnim efektom.

Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5705 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 07/04/2009 : 16:30:59  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Djole

Koji standard? Očajnog prevoda, izlaženja stripova kad im ćune i sve skupa 5 junaka? Hajde da se ne lažemo, VČ bije Ludens po kriterijumima prevoda, frekvencije, raznovrsnosti i nestripovskih dodataka. S druge strane, Ludens ima konzistentniji dizajn, štampu, papir. I zbog toga je iznad VČa? Po meni, nije. Mane i kod jednog i kod drugog su veoma iritantne, džabe lepši dizajn kad je prevod krš, a džabe dobar prevod kad je očajno odštampano. A džabe dobra štampa kad se ne zna naredni broj. I tako u krug.

Vec sam napomenuo sve ovo,dodao i cenu,ali me je VC ucutkao
Vidi se da su VC stripovi radjeni s ljubavlju prema stripu,.Mali,ali bitni detalji ukazuju na to(uvodni tekst,odabrane price,spiskovi epizoda,mogucnost kontakta sa redakcijom,klub ljubitelja),sto kod ludensa nema,a nece ni biti.Plastificirane korice i Ludens????
Samo sanjajte.

Soundgarden - Halfway There
http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 07/04/2009 : 16:47:03  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:

Koji standard? Očajnog prevoda, izlaženja stripova kad im ćune i sve skupa 5 junaka? Hajde da se ne lažemo, VČ bije Ludens po kriterijumima prevoda, frekvencije, raznovrsnosti i nestripovskih dodataka. S druge strane, Ludens ima konzistentniji dizajn, štampu, papir. I zbog toga je iznad VČa? Po meni, nije. Mane i kod jednog i kod drugog su veoma iritantne, džabe lepši dizajn kad je prevod krš, a džabe dobar prevod kad je očajno odštampano. A džabe dobra štampa kad se ne zna naredni broj. I tako u krug.

ovo je prava statistika za oba izdavaca .kad jedni i drugi isprave nedostatke nece biti ni reci ,samo pohvale o njima.stvarno je minimalno ono sto trazimo.
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 07/04/2009 : 17:07:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
quote:

Uspoređiva san kiosk izdanja. Ono kol. izdanje je poseban slučaj jer se je tilo napravit "posebno" i uspili su... ali sa suprotnim efektom.

Mene iskreno estetska strana kiosk izdanja od dva evra puno ne uzbudjuje, mada je tachno da je dizajn VC pretezhno losh.

No, chini mi se i da se to menja - poslednji Mister No je bash lepo retushiran i naslov postavljen na razumnom mestu, dok je SA-ov Mister No ukrashen onim uzhasnim Bonelijevim dizajnom.

Teks i Marti, recimo, imaju bolji dizajn kod VC-a nego kod Ludensa. Zagor redovni i specijalci su, sa druge strane kod Ludensa korektni, a kod VC-a katastrofalni. No, radije ne bih opet otvarao ovu prichu sa dizajnom VC, imali smo vec toga koliko hocesh.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 08/04/2009 : 00:51:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

Koji standard? Očajnog prevoda, izlaženja stripova kad im ćune i sve skupa 5 junaka? Hajde da se ne lažemo, VČ bije Ludens po kriterijumima prevoda, frekvencije, raznovrsnosti i nestripovskih dodataka.

U svemu se slazem s tobom,samo mi nije jasno koja 5 junaka to bese ima Ludens?
Zagor,DD,Tex...?
@Renky - bez uvrede,postajes ko profesor inz
Udje covek na topic o Dampiru da bi reko da je sranje i da samo Zagor vredi,pa na topic o MV da bi reko to isto itd,itd...
Tako i ti - Bonelli ti je sranje,Zagor extra sranje a u svakom topicu o Zagoru te ima
Nista od VC ne kupujes,ali osecas potrebu da komentarises?
Ja komentarisem samo ono sto pratim i uzimam. I bas me zabole dal' je neko DC ili BD izdanje koje nemam nameru da uzimam odradjeno ovako ili onako.
Mene nema na topicima koji me ne interesuju.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 08/04/2009 : 00:54:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da, komplicirano je onako zajebat hrbat... Ni boje nisu pogodili.
Baš me zanima kako je to Libellus uspija super napravit na Demianu.

Zato sto su najbolji i rade to iz ljubavi prema stripu
Ne salim se,krajnje sam ozbiljan.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 08/04/2009 : 00:57:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

Mene iskreno estetska strana kiosk izdanja od dva evra puno ne uzbudjuje, mada je tachno da je dizajn VC pretezhno losh.

Ni mene,ali zato popizdim kad to vidim kod kol.Zagora ili ne daj Boze da tako lose bude odradjen kolekcionarski DD.
Verovatno ima veze s kolicinom novca koju odvojim
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 08/04/2009 : 00:57:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
Mene ovaj kolekcionarski Dilan brine. Voleo bi da to bude lepa kolekcija. Nisam citao te prve Dilane, a sa VC mi se taj strip dopao. Voleo bi da na tom izdanju poprave sve propuste.

JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 08/04/2009 : 01:01:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Raspucin

Mene ovaj kolekcionarski Dilan brine. Voleo bi da to bude lepa kolekcija. Nisam citao te prve Dilane, a sa VC mi se taj strip dopao. Voleo bi da na tom izdanju poprave sve propuste.

Ja sam se kod kol.Zagora zajebo jer sam reko prijatelju da ga uzme na nevidjeno kad je iso na sajam ocekujuci izdanje u rangu Libellusa.
Sad cu prvo da sacekam da vidim kako ce da izgleda DD pa cu tek onda da resim da li cu da ga uzimam.
Nadam se da ce da bude odradjen kako treba
Go to Top of Page

zare80
Average Member

Serbia
586 Posts

Member since 22/09/2008

Posted - 08/04/2009 : 01:02:47  Show Profile Show Extended Profile  Send zare80 an AOL message  Send zare80 a Yahoo! Message  Send zare80 a Private Message  Reply with Quote
Ljudi daj nemojmo da poredimo lose sa losijim, tako se ne ide nikuda. Sve treba porediti sa najboljim i za svoje pare koje su 15-20 eura zahtevati kvalitet. Sta me bre briga kako stranci odradjuju stripove. Znam da postoji bolje , da postoje ljudi koji to rade malte ne savrseno, pa nek ovi koji ne znaju uzmu casove. Ponavljam, nije sramota priznati da nesto ne znas. Bezobrazno je prodavati ljudima maglu kao da je sve super, a nije. Lako je kod nas naci 500 ljudi koji nemaju vremena da budu ovde na forumu, a koji ce kupiti ovaj dizajn ne znajuci za bolji.
Ponavljan, svaka cast VC-u za prevod i na ostalim stvarima, ali nemojte da nam uzori u bilo cemu budu losiji od nas
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 08/04/2009 : 01:06:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
Mislim da ce im Zagor biti neko iskustvo i da na Dilanu nece ponoviti greske. Ja nisam kupovao Zagora, ali vidim na nekim slikama da je izdanje imalo odredjene propuste. Ne bih rekao da VC radi stripove samo zbog finansijskih razloga, kao sto ne mislim ni da Libelus radi samo zbog ljubavi. Generalno, mislim da sa takvim izdanjem ( koje je namenjeno kolekcionarima i koje je skupo ) ne bi trebalo da se desavaju onakvi propusti, mada je svaki pocetak tezak. I Libelusovi prvi brojevi Ken Parkera su imali svojih mana. Pocetnicke greske se prastaju.

JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 08/04/2009 : 01:10:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tex Willer

Ni mene,ali zato popizdim kad to vidim kod kol.Zagora ili ne daj Boze da tako lose bude odradjen kolekcionarski DD.

Za to i ja strepim, ali kako je Dushman sada urednik, znam da ce biti kako valja inache ce on biti kriv. A to sam siguran da ne ce dozvoliti. Jel tako Dushmane?
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 08/04/2009 : 01:10:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
@Renky - bez uvrede,postajes ko profesor inz
Udje covek na topic o Dampiru da bi reko da je sranje i da samo Zagor vredi,pa na topic o MV da bi reko to isto itd,itd...
Tako i ti - Bonelli ti je sranje,Zagor extra sranje a u svakom topicu o Zagoru te ima
Nista od VC ne kupujes,ali osecas potrebu da komentarises?
Ja komentarisem samo ono sto pratim i uzimam. I bas me zabole dal' je neko DC ili BD izdanje koje nemam nameru da uzimam odradjeno ovako ili onako.
Mene nema na topicima koji me ne interesuju.

E vidiš mene ima... bez obzira jel' volim ili ne. Sve je to strip koji me zanima. Pričam o izgledu... Pričam o stripovima koje mi stoje na polici... Koje vidim, pa to i komentiram... Koje neću nikad pročitati pa to ni ne komentiram.
Pronađi mi topic di san ja napisa da je Zagor ili Bonelli sranje ( osim ako je bila zajebancija ). Pronađi topic di san pljuva po scenaristi ili crtaču. To je subjektivno i možda se nekome sviđa ono što se meni ne sviđa. Komentiram naslovnice. pronalazim greškice ili nelogičnosti iako bi volija da mogu crtati bar tako... pa taman i Zagora. Ako je Zagoru jedna ruka kraća na naslovnici ili ima 6 prstiju i ja to prokomentiram znači da sam Profesor Inz. Hvala, pa i uz Wink smajlić.
Svaku svoju tvrdnju ću argumentirati... Kad fulam priznam... A vi i dalje živite u Blaže(i)nom stanju i tvrdite nešto suprotno od onoga što dva oka ( do -10 dioptrije ) vide a vi ne.

Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 08/04/2009 : 01:15:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

E vidiš mene ima... bez obzira jel' volim ili ne. Sve je to strip koji me zanima. Pričam o izgledu... Pričam o stripovima koje mi stoje na polici... Koje vidim, pa to i komentiram... Koje neću nikad pročitati pa to ni ne komentiram.

Onda te ja nisam ukapirao. Ti kupujes Zagora,samo ga ne citas?
Ako nesto uzimas naravno da onda imas pravo i da komentarises. Ja sam ukapirao da ti uopste ne uzimas Bonellijeva izdanja.
Zato sam te i uporedio s profom - jer on komentarise ono sto ne kupuje na nevidjeno.Moja greska,ako sam te sad shvatio ispravno.
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 08/04/2009 : 01:28:46  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Za to i ja strepim, ali kako je Dushman sada urednik, znam da ce biti kako valja inache ce on biti kriv. A to sam siguran da ne ce dozvoliti. Jel tako Dushmane?

Nisam ni ja lud, pa sam 'dopustio' jednom drugom da se potpiše. ;)
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 08/04/2009 : 01:48:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DusMan

quote:

Nisam ni ja lud, pa sam 'dopustio' jednom drugom da se potpiše. ;)

Ma samo da se nista ne komplikuje i bice kako valja
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 08/04/2009 : 09:28:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zagor,DD,Tex...?

...Blek, Mark.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 08/04/2009 : 10:33:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Zagor,DD,Tex...?

...Blek, Mark.

Aaaaaaaa,i to se racuna u stripove
Ne uzimam,pa zaboravim i da postoje
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 08/04/2009 : 15:32:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:

Aaaaaaaa,i to se racuna u stripove

Nemo' te čuje teler. ;)

Go to Top of Page
Page: of 238 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.37 seconds. Snitz Forums 2000