Author |
Topic |
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 09/12/2015 : 22:30:53
|
quote: Originally posted by anto
PP,uz najdublje poštovanje,ovo je za moj ukus pregrozno;mislim, kompletna kolekcija u kurton kesama.
Ni meni se ne sviđa. Negira samu funkciju stripova, čak i ne izgleda dobro na polici. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
Villain
Average Member
Serbia
566 Posts
Member since 01/03/2011 |
Posted - 09/12/2015 : 22:36:31
|
JA ga razumem. Jednostavno ne znam više šta da radim sa prašinom...Imam jednu policu pa me iritira i ubija u pojam non stop da je trljkam... |
This is a bad time; show us the way. And if You can't show us the way. Then forgive us for being lost |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 09/12/2015 : 22:37:56
|
I kod mene je slično, samo što ja u kurtone stavljam većinom HC izdanja. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 09/12/2015 : 22:38:35
|
Izgleda groznije nego što jeste zbog blica. A inače sam morao birati između kiseonika u prostoriji u kojoj spavam i vizuelnog utiska. Kada sam odlučio da ih pakujem u vrećice, bukvalno se nije moglo disati od papira (tri zida puna knjiga) i lepka na određenim albumima (LIB, DRKW i ostali)
@anto nema uvrede, no sikiriki |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
Edited by - PijaniPatak on 09/12/2015 22:39:17 |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 09/12/2015 : 22:52:53
|
Dvije stvari koje mi se ne sviđaju, makar se slažem da je sve stvar ukusa i osobnih preferencija: ono što se ovdje vidi je isključivo Bonelli, a od Bonellija nema ni spomena o Nathanu, Martinu i Mr. Nou koji su meni uz Kena najbolji i najdraži Bonelli serijali, a tu bi se negdje ugurao i Magični.
Dakle, no hard feelings ali i ovako reducirana Bonelli-kolekcija je debelo manjkava.
Ni ja nikad nisam niti bih stripove stavljao u vrećice, brisat ću prašinu koliko god treba a mogu staviti i ostakljene police, ali u vrećice nikad. Tako mi nestanu sav gušt i neposrednost uživanja u stripovima, makar i samo njihova listanja.
Edit: ispravak - vidi se i Pahekovih 1300 kadrova na donjoj polici, plus mislim par Amera koje ne mogu razaznati (Watchmen?) uz Libellusove Zagore.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
Edited by - Johnny Difool on 09/12/2015 22:54:52 |
|
|
thekide
stripovi.com suradnik
Serbia
1811 Posts
Member since 18/11/2013 |
Posted - 09/12/2015 : 22:54:55
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
Izgleda groznije nego što jeste zbog blica. A inače sam morao birati između kiseonika u prostoriji u kojoj spavam i vizuelnog utiska. Kada sam odlučio da ih pakujem u vrećice, bukvalno se nije moglo disati od papira (tri zida puna knjiga) i lepka na određenim albumima (LIB, DRKW i ostali)
Ma može to da se dovede u red, uz malo selotejpa spustiti one delove vrećica koji baš štrče i malo ih zategnuti, i biće to odlična polica i na oko. |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Posted - 09/12/2015 : 23:25:21
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
Dvije stvari koje mi se ne sviđaju, makar se slažem da je sve stvar ukusa i osobnih preferencija: ono što se ovdje vidi je isključivo Bonelli, a od Bonellija nema ni spomena o Nathanu, Martinu i Mr. Nou koji su meni uz Kena najbolji i najdraži Bonelli serijali, a tu bi se negdje ugurao i Magični.
Dakle, no hard feelings ali i ovako reducirana Bonelli-kolekcija je debelo manjkava.
Ni ja nikad nisam niti bih stripove stavljao u vrećice, brisat ću prašinu koliko god treba a mogu staviti i ostakljene police, ali u vrećice nikad. Tako mi nestanu sav gušt i neposrednost uživanja u stripovima, makar i samo njihova listanja.
Edit: ispravak - vidi se i Pahekovih 1300 kadrova na donjoj polici, plus mislim par Amera koje ne mogu razaznati (Watchmen?) uz Libellusove Zagore.
Pa do juče sam bio bukvalno samo bonellijevac Amerima sam se dobrano prepustio tek pre dva meseca (imao sam samo dva it.sin cityja i BP Hellblazera (oba)
NN nije "moja šoljica čaja"...Domaći KP je nedostupan i u to nisam lud da se upuštam. Kao što rekoh, izganjaću kolekciju italijanskih reprinta. Isto tako i MNo. Čika Martija možeš da vidiš na levoj polici, drugi red odozgo. Imam kompletnu LMS kolekciju od 1 do 107
Što se nebonellija tiče: Desna polica, drugi red (do LIB ZG) Stvorenje iz Močvare DRKW 1,2 i 3, BP HC Nadzirači, Osvetnici DRKW "Građanski Rat", Hellblazer BP "Prvobitni gresi" i "Opasne navike", Sandman BP "Preludijumi i nokturna", PP Batman "Godina prva" i "Ubistveni vic", Sin City (it) sve priče sa Marvom i "Veliko rokanje" i Borci Sumraka / Generacija Tesla. Najniža polica: Eksovi Spidermani, Wunderwaffen Devete Dimenzije (x2), Kerčev Veliki Blek, Cat Claw 6,7,9 i 11, Vekovnici 1-4, "Ludnica Arkam" DRKW i 1300 kadrova od Paheka (Deveta Dimenzija)
Nije nešto, ali polako. Tek sam sad uhvatio zalet No hard fealings |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
Edited by - PijaniPatak on 09/12/2015 23:26:39 |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 09/12/2015 : 23:33:45
|
Sve OK, nema problema, napokon svi imamo drugačije ukuse i bolje da je tako.
Nisam mogao dobro vidjeti iz fotke, tj. ne razlikujem Martina i Mr. Noa, nego sam se referirao na ono da su "(Zagor, Dylan, Lazarus (it.), Dampyr (it.) i Ken Parker (it.)) ...jedini italijanski stripovi na koje ću uopšte da mislim", a mislim da je velika šteta izbaciti Martina i Mr. Noa. Meni i Nathana, apsolutno, ali poštujem da on nije tvoja "šalica čaja".
Osim ako si u citiranom nabrojio talijanska izdanja Bonellija koja ćeš nabaviti, a ne junake općenito i kao takve.
Khm... no hard feelings.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 10/12/2015 : 00:27:34
|
OK, polako, čemu žurba, a kolekcije mogu biti i šarene, bitno da su priče na broju.
Go for it!
|
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10361 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 10/12/2015 : 11:04:04
|
Meni su ovi ljudi koji stavljaju goldune(kurtone) na stripove ka one čičice koje je svako od nas ima u svome kvartu. Ima stojku ili moskvića 30 godina starog, a napravija je s njin sve skupa 1000 Km u 30 godina. Uredno je pokriven ceradon i svake subote ujutro ga čičica malo otkrije da jadan moskvić uvati malo sunca, dobro ga izglanca, i napravi đir po kvartu da motor ne zaboravi kako triba radit. Nakon toga HOP-nazad pod ceradu do slijedeće subote. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17042 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 10/12/2015 : 21:54:01
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Meni su ovi ljudi koji stavljaju goldune(kurtone) na stripove ka one čičice koje je svako od nas ima u svome kvartu. Ima stojku ili moskvića 30 godina starog, a napravija je s njin sve skupa 1000 Km u 30 godina. Uredno je pokriven ceradon i svake subote ujutro ga čičica malo otkrije da jadan moskvić uvati malo sunca, dobro ga izglanca, i napravi đir po kvartu da motor ne zaboravi kako triba radit. Nakon toga HOP-nazad pod ceradu do slijedeće subote.
Ali lako mi se smijati kad imam police u staklu. I tako se nakuplja prašina, a kamoli bez stakla. |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 10/12/2015 : 22:51:00
|
Ako nabavim ormar sa policama kako planiram već neko vrijeme onda kurtoni idu dolje sa tvrdih... |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21319 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 11/12/2015 : 14:45:46
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
Pa do juče sam bio bukvalno samo bonellijevac Amerima sam se dobrano prepustio tek pre dva meseca (imao sam samo dva it.sin cityja i BP Hellblazera (oba)
NN nije "moja šoljica čaja"...Domaći KP je nedostupan i u to nisam lud da se upuštam. Kao što rekoh, izganjaću kolekciju italijanskih reprinta. Isto tako i MNo. Čika Martija možeš da vidiš na levoj polici, drugi red odozgo. Imam kompletnu LMS kolekciju od 1 do 107
Što se nebonellija tiče: Desna polica, drugi red (do LIB ZG) Stvorenje iz Močvare DRKW 1,2 i 3, BP HC Nadzirači, Osvetnici DRKW "Građanski Rat", Hellblazer BP "Prvobitni gresi" i "Opasne navike", Sandman BP "Preludijumi i nokturna", PP Batman "Godina prva" i "Ubistveni vic", Sin City (it) sve priče sa Marvom i "Veliko rokanje" i Borci Sumraka / Generacija Tesla. Najniža polica: Eksovi Spidermani, Wunderwaffen Devete Dimenzije (x2), Kerčev Veliki Blek, Cat Claw 6,7,9 i 11, Vekovnici 1-4, "Ludnica Arkam" DRKW i 1300 kadrova od Paheka (Deveta Dimenzija)
Nije nešto, ali polako. Tek sam sad uhvatio zalet No hard fealings
Ma biće od tebe pravi stripofil,vrlo brzo. Prepoznajem dobar meterijal.
|
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik
Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
Posted - 11/12/2015 : 18:56:45
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Ni meni se ne sviđa. Negira samu funkciju stripova, čak i ne izgleda dobro na polici.
quote: Originally posted by Villain
JA ga razumem. Jednostavno ne znam više šta da radim sa prašinom...Imam jednu policu pa me iritira i ubija u pojam non stop da je trljkam...
Stripovi koji su u PVC kesicama lepo poslagani, prebrišu se jednim pokretom, pri tom se kesica zalepi pozadi selotejpom i zategne po obodima, tako da se dobije jedna ravna površina. A ostanu neuporedivo bolje očuvani, što je meni važno... Sad, kako kome.
quote: Originally posted by Johnny Difool
...brisat ću prašinu koliko god treba a mogu staviti i ostakljene police, ali u vrećice nikad. Tako mi nestanu sav gušt i neposrednost uživanja u stripovima, makar i samo njihova listanja.
Prašina se nakuplja na knjižnom bloku koji je često malo kraći od korica. Uz to, "propada" između listova stripova, pa to vremenom počne veoma neprijatno da miriše, da ne kažem smrdi... Čak i da su u zastakljenim policama, problem se samo ublažava. Pa ti vidi... |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 11/12/2015 : 19:02:29
|
Sasvim se slažem, to ima svoju logiku. Ali mi nekako sve skupa postaje službeno, "nehumano", nekakav odraz fanatizma, nekako bez duše, zapravo ne znam točno što, ali mi se ne sviđa. Ili recimo da mi se zasad ne sviđa, a možda se to i promijeni, barem za skup(lj)e, draže mi i vrjednije stripove.
|
|
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik
Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
Posted - 12/12/2015 : 01:12:14
|
Ako mene pitaš, svako ko sebe smatra kolekcionarom je pomalo fanatik, posebno kada se radi o vrednim izdanjima. To su ti oni trenuci: ti i kolekcija... |
|
|
Ace of Spades
Junior Member
464 Posts
Member since 13/01/2009 |
Posted - 12/12/2015 : 10:46:53
|
Sad tek pregledao WOLFMAN-a ... brate... idem da nađem drugi posao i krenem u nabavku kao tvoju :) :) :) :) :) svaka čast! |
I've spent my entire life doing nothing but collecting comic books... and now there's only time to say... LIFE WELL SPENT! |
|
|
Villain
Average Member
Serbia
566 Posts
Member since 01/03/2011 |
Posted - 12/12/2015 : 17:54:39
|
Gil, naručio sam jednu probnu turu kesica iz It i mogu reći da je super i da se slažem sa tobom. Ima i par godina. Ali sve nekako odlažem jer mi je skupo. E sad, da radim ko inz neku domaću varijantu...nego lenjost najteža bolest... |
This is a bad time; show us the way. And if You can't show us the way. Then forgive us for being lost |
|
|
Andrej
Senior Member
Croatia
1561 Posts
Member since 15/03/2010 |
Posted - 18/12/2015 : 21:03:40
|
Evo pošto je kraj godine i vjerojatno neće biti nekih noviteta stavljam par slikica... Dosta se prodalo ali i ponešto nabavilo tako da :)
|
"War will cease when we refuse to fight" |
|
|
markotamara
Senior Member
Croatia
2783 Posts
Member since 26/05/2013 |
Posted - 24/12/2015 : 14:35:50
|
evo i moje kolekcije na policama,nije kao u nekih ali i s ovim sam preponosan(nadam se da nece nekom smetati puno slika ali drukcije nis moga docarati )
|
GALLIENO FERRI
|
Edited by - markotamara on 24/12/2015 14:44:39 |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 24/12/2015 : 14:46:48
|
Ja odmah pomislio da ćeš napisati: nadam se da neće nekom smetati puno Zagora. |
|
|
Dwayne_Looney
Advanced Member
6922 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 24/12/2015 : 15:11:52
|
markotamara, izvrsno! Usput, hrbati ovog kolor Chica su extra, tek sad saznajem za ovo ali svejedno mislim da me to neće natjerati da kupim ove prethodne. Moje najbolje razdoblje te edicije počinje ovim brojem 7 "Traper Chico" |
loading...
|
|
|
markotamara
Senior Member
Croatia
2783 Posts
Member since 26/05/2013 |
Posted - 24/12/2015 : 17:13:39
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Ja odmah pomislio da ćeš napisati: nadam se da neće nekom smetati puno Zagora.
iskreno sam to mislia napisati ali kad sam vidia koliko stavljam slika odmah sam se predomislia inace Zagor je moje djetinjstvo i odrastanje,dandanas |
GALLIENO FERRI
|
|
|
Topic |
|