Author |
Topic |
ZoranC
Senior Member
Germany
1925 Posts
Member since 20/09/2010 |
Posted - 02/02/2017 : 07:19:15
|
Uvijek ponovo citam da je najveci problem svih kolekcionara savijanje stalaza pod teretom stripova. Rjesenje je koliko jednostavno, toliko i jeftino: u skladu s bojom i debljinom stalaza, stave se vertikalne dascice izmedju stripova, pocevsi, naravno, od poda pa kroz sve pretince (statika). Niti se moraju busiti niti srafati, nista. A pomjeras ih lijevo-desno kako ti volja. I jos za picajzle, sirina tih novih dascica se prilagodi sirini stripa koji se nalaze uz nju pa se skoro i ne primijete. Ne znam kako tamo, ali u Njemackoj se moze u svakom gradjevinskom marketu jeftino kupiti u svim bojama i odes s mjerom te ti oni to isijeku bez dodatne naknade. Ja sam tako ojacao i prilagodio sve vitrine i ormare koje imam. |
|
|
Wolfman
Senior Member
Croatia
1098 Posts
Member since 13/07/2010 |
Posted - 02/02/2017 : 08:46:09
|
quote: Originally posted by maddjuro
puno srece u uspjesnom rastavljanju; ja kada god slažem police koristim drvofix za tiple
Naravno, zato i piše da mora biti nekorišteno.
quote: Originally posted by ZoranC
Uvijek ponovo citam da je najveci problem svih kolekcionara savijanje stalaza pod teretom stripova. Rjesenje je koliko jednostavno, toliko i jeftino: u skladu s bojom i debljinom stalaza, stave se vertikalne dascice izmedju stripova, pocevsi, naravno, od poda pa kroz sve pretince (statika). Niti se moraju busiti niti srafati, nista. A pomjeras ih lijevo-desno kako ti volja. I jos za picajzle, sirina tih novih dascica se prilagodi sirini stripa koji se nalaze uz nju pa se skoro i ne primijete. Ne znam kako tamo, ali u Njemackoj se moze u svakom gradjevinskom marketu jeftino kupiti u svim bojama i odes s mjerom te ti oni to isijeku bez dodatne naknade. Ja sam tako ojacao i prilagodio sve vitrine i ormare koje imam.
Da, tako sam ja naknadno ojačao ove šire police i sve 5. Jedino što se izgubi fleksibilnost namještanja razmaka između polica. |
|
|
corto33
Senior Member
Slovenia
2538 Posts
Member since 18/11/2003 |
Posted - 02/02/2017 : 09:10:36
|
Uvijek ponovo citam da je najveci problem svih kolekcionara savijanje stalaza pod teretom stripova. Rjesenje je koliko jednostavno, toliko i jeftino: u skladu s bojom i debljinom stalaza, stave se vertikalne dascice izmedju stripova, pocevsi, naravno, od poda pa kroz sve pretince (statika). Niti se moraju busiti niti srafati, nista. A pomjeras ih lijevo-desno kako ti volja. I jos za picajzle, sirina tih novih dascica se prilagodi sirini stripa koji se nalaze uz nju pa se skoro i ne primijete. Ne znam kako tamo, ali u Njemackoj se moze u svakom gradjevinskom marketu jeftino kupiti u svim bojama i odes s mjerom te ti oni to isijeku bez dodatne naknade. Ja sam tako ojacao i prilagodio sve vitrine i ormare koje imam.
Dobra ideja, hvala! |
Društvo ljubiteljev stripov Stripoholik |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10414 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 02/02/2017 : 09:52:31
|
Tako sam i ja napravio kod jednog ormara.
U Zagrebu se u Bauhausu može dogovoriti da ti izrežu potrebne komade u dimenzijama i boji po želji. Moguće je da ima još negdje osim tamo. |
|
|
sumohrvat
Advanced Member
4033 Posts
Member since 22/11/2004 |
Posted - 02/02/2017 : 12:21:38
|
Ja imam trenutno drugi problem.... Stripovi u jednoj prostoriji su mi valoviti postali. Tamo nemam radijatore pa ne znam jel do hladnijeg vremena i hoće li se to poravnat ????? |
|
|
kasper
Advanced Member
10902 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 02/02/2017 : 12:27:58
|
quote: Originally posted by sumohrvat
Ja imam trenutno drugi problem.... Stripovi u jednoj prostoriji su mi valoviti postali. Tamo nemam radijatore pa ne znam jel do hladnijeg vremena i hoće li se to poravnat ?????
kod mene u kuci, u jednoj sobi postanu talasasti, u drugoj se vrate u normalu |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Garfield_Mo
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1258 Posts
Member since 11/06/2009 |
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6149 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 02/02/2017 : 13:08:22
|
Ja imam trenutno drugi problem.... Stripovi u jednoj prostoriji su mi valoviti postali. Tamo nemam radijatore pa ne znam jel do hladnijeg vremena i hoće li se to poravnat ?????
To je do vlage, ako se nisu previše deformirali trebali bi se do ljeta vratiti u normalu.
Ja sam imao u sobi ogromne probleme s vlagom i stripovi na sjajnom papiru su imali toliko valovite stranice da se to više ne može ispraviti (Fibrin Halo Jones, recimo). Jedino što mi je pomoglo je električni odvlaživač koji, u razdoblju najveće vlage (10. - 11. mjesec) dnevno skupi i po 5-6 litara vode.
Evo ja sam baš ovaj uzeo:
http://www.olx.ba/artikal/19969470/isusivac-odvlazivac-zraka/
Skupo rješenje, ali morao sam ga uzeti jer vlaga privlači gljivice, a u sobi mi spava dvoje male djece. Sad je sve OK. |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
sumohrvat
Advanced Member
4033 Posts
Member since 22/11/2004 |
Posted - 02/02/2017 : 13:52:18
|
quote: Originally posted by Garfield_Mo
TO se svima desava. Zavisi od temperature, ali vrate se kad se stabilizuje temperatura ili ako se prebace u drugu prostoriju.
Dobro da su mi u toj prostoriji manje bitna izdanja inače bi me već srce strefilo :) |
|
|
Dr. Westax
Senior Member
Croatia
2757 Posts
Member since 18/07/2002 |
Posted - 03/02/2017 : 17:23:44
|
quote: Originally posted by Garfield_Mo
TO se svima desava. Zavisi od temperature, ali vrate se kad se stabilizuje temperatura ili ako se prebace u drugu prostoriju.
Dobro da su mi u toj prostoriji manje bitna izdanja inače bi me već srce strefilo :)
Nemoj sušiti robu u sobi sa stripovima |
|
|
hagal
Starting Member
53 Posts
Member since 15/09/2015 |
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Member since 02/05/2005 |
|
miro81
New Member
Croatia
201 Posts
Member since 21/12/2013 |
|
Garfield_Mo
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1258 Posts
Member since 11/06/2009 |
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17039 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
RAKOSI4
Advanced Member
5044 Posts
Member since 23/07/2016 |
Posted - 03/03/2017 : 22:00:00
|
On antibonelijevac jer Boneli drži u garaži na milost i nemilost hladnoći i temperaturi , dok se ovi drugi "Tvrdoukoričeni" šepure u policama na ugodnoj temperaturi u kući |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Posted - 04/03/2017 : 07:59:20
|
quote: Originally posted by velka031
Nisi li ti Bonellijevac? Sjećam se tvoje kolekcije na koju su mi ispale oči :)
Nisam Bonelijevac, skupljam sve vrste stripova...Boneli držim u garaži... |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
oscar
Starting Member
Serbia
48 Posts
Member since 15/04/2016 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
19032 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 05/03/2017 : 10:59:37
|
Ovo u garazu a bonelli na pocastno mjesto... Inace ok kolekcija..bravo. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21268 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 05/03/2017 : 11:01:19
|
quote: Originally posted by srdjandj
quote: Originally posted by velka031
Nisi li ti Bonellijevac? Sjećam se tvoje kolekcije na koju su mi ispale oči :)
[blue]Nisam Bonelijevac, skupljam sve vrste stripova...Boneli držim u garaži...
+1 zajedno sa strip revijama,magazinima,fordićima,... |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 05/03/2017 11:01:58 |
|
|
goksi
Senior Member
Serbia
1955 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Posted - 05/03/2017 : 17:23:52
|
quote: Originally posted by goksi
Dragane, jel imaš sve stripove izašle u poslednjih desetak godina?
Nemam ni polovinu! |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
gerilac1
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1453 Posts
Member since 24/08/2013 |
|
markotamara
Senior Member