Author |
Topic |
bvagner3
Senior Member
Croatia
2346 Posts
Member since 13/01/2009 |
Posted - 24/10/2020 : 21:40:50
|
BeaGea vremenom ti stripovi možda budu "izgurali"sve staklovinje iz vetrine,suvenire,čaše,flaše,ukrase,ostat će ti samo stripovi.Tako je bilo kod mene,ali ne zamjeram im. |
#!?? |
|
|
emirem
Advanced Member
10824 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 24/10/2020 : 21:41:44
|
Drustvo,zgodne kolekcije. Bas mi je drago da sam vidio Batmana "victory" i "halloween" kao SC jer planiram ih uzeti u HC a i ovako mi je u SC-u ok. |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11449 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 24/10/2020 : 21:58:27
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
@Poli, veoma fino. Ništa bajato, samo delikatesa. Vidim da si kod amera uglavnom forsirao TPB-ove + koji hc ćaća. Pametno, finansijski i prostorno. Da znaš da sam skinuo prvih par slika cisto kao listu preporuka, buduci da na polici imas bas ono sta sam ja sebi planirao u narednih par godina :)
To misliš na moje slike ili? Ne vidim da je Poli stavljao slike svoje kolekcije u zadnje vrime (Poli, stavljaj slike!)
Uglavnom da, HC izgledaju ljepše, no trejdovi su znatno jeftiniji i zapravo mi formom sasvim odgovaraju. Ipak, neke stripove nisam mogao odoljeti a da ih ne kupim u tvrdim koricama. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21323 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 24/10/2020 : 22:10:16
|
quote: Originally posted by Lex
Mali, ali ključni deo kolekcije:
sad tek videh ovo - prelepo!!! |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21323 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 24/10/2020 : 22:32:56
|
quote: Originally posted by Paka01
@Poli, veoma fino. Ništa bajato, samo delikatesa. Vidim da si kod amera uglavnom forsirao TPB-ove + koji hc ćaća. Pametno, finansijski i prostorno. Da znaš da sam skinuo prvih par slika cisto kao listu preporuka, buduci da na polici imas bas ono sta sam ja sebi planirao u narednih par godina :)
To misliš na moje slike ili? Ne vidim da je Poli stavljao slike svoje kolekcije u zadnje vrime (Poli, stavljaj slike!)
Uglavnom da, HC izgledaju ljepše, no trejdovi su znatno jeftiniji i zapravo mi formom sasvim odgovaraju. Ipak, neke stripove nisam mogao odoljeti a da ih ne kupim u tvrdim koricama.
Ma da! Mislio sam na tebe! Svi vi sa P ste mi isti
|
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
|
|
sumohrvat
Advanced Member
4034 Posts
Member since 22/11/2004 |
Posted - 25/10/2020 : 00:03:46
|
Sumo ne prasta! Bonelijana prste da polizes + fibrarijum. Nema greske. Cure mi sline
Ovo moje je samo dio kolekcije jer me zeza prostor pa je nešto i po ormarima i nije uslikano. Zlatna Serija i LMS, Alan Ford, još Libellusa.... Itd... Pa ima tu i dosta knjiga. Stephen King, Jo Nesbo, Lee Child... Pa atlasa, enciklopedija.... |
|
|
sumohrvat
Advanced Member
4034 Posts
|
BeaGea
Advanced Member
3894 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 25/10/2020 : 00:28:22
|
quote: Originally posted by bvagner3
BeaGea vremenom ti stripovi možda budu "izgurali"sve staklovinje iz vetrine,suvenire,čaše,flaše,ukrase,ostat će ti samo stripovi.Tako je bilo kod mene,ali ne zamjeram im.
Pa ne znam, sve više čitam na tabletu |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
|
|
fasnik
New Member
109 Posts
Member since 14/07/2010 |
Posted - 14/11/2020 : 22:01:07
|
Veći dio relativno skromne kolekcije. Dio je po kutijama jer patim od nedostatka prostora.
|
Edited by - fasnik on 14/11/2020 22:02:20 |
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15908 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 14/11/2020 : 22:44:44
|
Lijepo si to posložio.. |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6357 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 15/11/2020 : 05:46:37
|
@Fasnik: Odlično izgleda. A što i srednji Billy nema vrata? Nego, mislim da bi ti bolje bilo da Mrtvace, Špagete, Sagu i onaj neki Omnibus koji ne prepoznajem polegneš. Od težine će sami sebe pokidati...ja sam odnedavno počeo polagati sve sa 300+ stranica jer se s vremenom počne gornji dio ''kičme'' odvajat od hrbata i od 1-2cm. Ne izgleda baš lijepo tako posloženo, ali bitnije mi je da su mi knjige u dobrom stanju, nego kako izgledaju na polici. :)
Eh da, i ovo shema sa plastičnim kutijama mi se jako sviđa. To isto nešto iz Ikee? |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15908 Posts
Posted - 15/11/2020 : 10:41:40
|
quote: Originally posted by DiSkAcH
@Fasnik: Odlično izgleda. A što i srednji Billy nema vrata? Nego, mislim da bi ti bolje bilo da Mrtvace, Špagete, Sagu i onaj neki Omnibus koji ne prepoznajem polegneš. Od težine će sami sebe pokidati...ja sam odnedavno počeo polagati sve sa 300+ stranica jer se s vremenom počne gornji dio ''kičme'' odvajat od hrbata i od 1-2cm. Ne izgleda baš lijepo tako posloženo, ali bitnije mi je da su mi knjige u dobrom stanju, nego kako izgledaju na polici. :)
Eh da, i ovo shema sa plastičnim kutijama mi se jako sviđa. To isto nešto iz Ikee?
Kada ih složiš uspravno moraš popuniti policu da je strip do stripa i onda nebuš imao nikakvih problema kod uspravnog držanja strip-albuma. |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6357 Posts
Posted - 15/11/2020 : 10:55:57
|
quote: Originally posted by risbozg
Eh da, i ovo shema sa plastičnim kutijama mi se jako sviđa. To isto nešto iz Ikee?
Kada ih složiš uspravno moraš popuniti policu da je strip do stripa i onda nebuš imao nikakvih problema kod uspravnog držanja strip-albuma.
I jesam oduvijek je tako, sli svejedno ih tezina povlači s vremenom. :( |
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15908 Posts
Posted - 15/11/2020 : 12:07:58
|
Trebaju sami sebe stisnuti..stavi na malo gušće pa pažljivo skidaš i još pažljivije stavljaš albume kad ideš čitat.
Vidiš gore na slici kako ih je Lex natiskao..to je to. |
Edited by - risbozg on 15/11/2020 12:08:52 |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10449 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 15/11/2020 : 12:18:59
|
quote: Originally posted by risbozg
Trebaju sami sebe stisnuti..stavi na malo gušće pa pažljivo skidaš i još pažljivije stavljaš albume kad ideš čitat.
Vidiš gore na slici kako ih je Lex natiskao..to je to.
+1
Ipak kod jako debelih knjiga za svaki slučaj znam staviti kartonski podložak (unutar korica odozdola) kojeg napravim izrezivanjem od kartonskih kutija. |
Edited by - Peyo on 15/11/2020 13:20:30 |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
sumohrvat
Advanced Member
4034 Posts
Posted - 15/11/2020 : 14:49:42
|
Jednostavno ne uzmem ove Fibrine debeljuce i riješen problem. Ako ikako mogu naći zamjenu poput Darkwoodovih Okruženih mrtvima. I nije mi tu toliki problem držanje na policama koliko držanje u rukama dok čitam. |
|
|
mike
Senior Member
Slovenia
2864 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 15/11/2020 : 16:41:21
|
O tome sam govorio kad sam pre par mjeseci bio opsjednut vlagom, valovitim stranicama, savijenim koricama, odvajanju od hrbata i slicnom. Srecom "ludilo" me popustilo , odvlazivac je isto uradio svoje i sve je opet ok.
Mislim da 90% ljudi tih stvari uopce ne primjeti. |
Taylor. |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 15/11/2020 : 16:55:49
|
a poslagati stripove uspravno i ubaciti nešto ispod stranica, ali ne i ispod korica?
|
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 15/11/2020 : 16:57:42
|
quote: Originally posted by sumohrvat
quote: Originally posted by zeljko
oklen ti nasilje u darkvudu paša
Dobio ga za rođendanski poklon pa ima i desetak godina...
a oklen ti taki prijatelji? :P |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6357 Posts
Posted - 15/11/2020 : 17:54:16
|
quote: Originally posted by supermark
a poslagati stripove uspravno i ubaciti nešto ispod stranica, ali ne i ispod korica?
To je Peyo spomenuo, za sada sam ih polozio....trebao rezati jako puno kartona, a trenutno nisam u toj fazi,. Ali jednog dana...tko zna.
Inace, ne pricam ja tu samo o Mrtvacima i slicnim, nego i o tanjim stripovima. Sve preko 300injak stranica ima tendenciju da se tako osteti. |
|
|
sumohrvat
Advanced Member
4034 Posts
Posted - 15/11/2020 : 18:17:22
|
quote: Originally posted by supermark
quote: Originally posted by sumohrvat
quote: Originally posted by zeljko
oklen ti nasilje u darkvudu paša
Dobio ga za rođendanski poklon pa ima i desetak godina...
a oklen ti taki prijatelji? :P
Cura... Bivša cura. Pobacao sve što sam ikad dobio od nje. Osim Nasilje u Darkvudu 😂😂😂😂 |
|
|
fasnik
New Member
109 Posts
Member since 14/07/2010 |
Posted - 16/11/2020 : 08:43:30
|
Za sada još ništa se nije dogodilo sa stripovima koji su tako postavljeni, a stoje tako već treću godinu pa se nadam da će i ostati tako, ali kako je i rečeno - stisnuti su jedan uz drugi pa je njihovo gibanje minimalno. Kutije su iz Jyska; mislim da je ova nekih tridesetak kuna i savršena je za ove Bonelli sveske. A zašto nema vrata središnji dio? Činilo mi se ljepše tako :D |
Edited by - fasnik on 16/11/2020 08:44:12 |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27119 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Topic |
|