Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
Tornadomaster
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/unnamed.jpg)
Bosnia and Herzegovina
2514 Posts
Member since 01/08/2009 |
Posted - 16/09/2011 : 06:57:50
|
Ovaj post treba odštampati na kvalitetnom papiru, uramiti, plastificirati i staviti u kesicu. Zatim okačiti negdje u sobi da ga svi vide. I onda uslikati pa pokazati drugarima na forumu. Mislim stvarno. |
Pici dalje Dilan Dože, da te braca na police slože. |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
Obi-wan
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/Obi-wan 2(1).jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 16/09/2011 : 07:53:44
|
Jedini razlog čuvanja stripova u kesicama je kako bi ih mogli jednog dana za 30 godina prodati dobro očuvane i zaraditi. Po meni dobar razlog. No, s druge strane, pitanje je da li kesice stvarno čuvaju stripove ili ih dodatno oštećuju (tu mislim najviše na nedostatak zraka, mogućnost kondenzacije, kemijske procese same vrećice i sadejstvo plastike i papira uslijed dugog stajanja, sljepljenosti, topline, svjetla itd.). Ako vam ta prodaja nije plan za budućnost, kesice vam ne trebaju. Stripovi će ionako duže trajati od nas samih ako pažljivo rukujemo i ne posuđujemo svakome... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 16/09/2011 07:55:48 |
|
Cromwell
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/diadelos.jpg)
Croatia
4458 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 16/09/2011 : 08:56:57
|
quote: Originally posted by herzegovina.boy
[quote]MOZDA I JA JEDNOM SVE STRIPOVE POVADIM IZ KESICA,ALI DO DALJNJEG SE TO NECE DESITI,jer dosta sam ih oslobodio okova selotejpa koji sam prije 5-6 godina smatrao jako prihvatljivi i ljepio i onim najsirim selotejpom,a koliko je to bio zahtjevan i mukotrpam posao ,znam samo ja
ne znaš samo ti. I ja sam to radio prije 10 godina samo što sam selotejp lijepio po cijelim koricama. Na svu sreću odustao sam nakon dva uništena stripa jer ipak nisam imao živaca. ![](icon_smile.gif) Inače, slažem se s tobom da ove poslijeratne ne treba pakirati. Ma dovoljan je dobar regal sa staklom i ne može im ništa biti.
Obi-wan: thumbs up!![](icon_smile.gif) |
Bok, kako si.
|
Edited by - Cromwell on 16/09/2011 09:00:16 |
|
feka82
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](avatars/w601093938605.5151.jpg)
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Member since 03/01/2008 |
Posted - 16/09/2011 : 10:34:13
|
quote: Originally posted by Cromwell
quote: Originally posted by herzegovina.boy
[quote]MOZDA I JA JEDNOM SVE STRIPOVE POVADIM IZ KESICA,ALI DO DALJNJEG SE TO NECE DESITI,jer dosta sam ih oslobodio okova selotejpa koji sam prije 5-6 godina smatrao jako prihvatljivi i ljepio i onim najsirim selotejpom,a koliko je to bio zahtjevan i mukotrpam posao ,znam samo ja
ne znaš samo ti. I ja sam to radio prije 10 godina samo što sam selotejp lijepio po cijelim koricama. Na svu sreću odustao sam nakon dva uništena stripa jer ipak nisam imao živaca. ![](icon_smile.gif) Inače, slažem se s tobom da ove poslijeratne ne treba pakirati. Ma dovoljan je dobar regal sa staklom i ne može im ništa biti.
Obi-wan: thumbs up!![](icon_smile.gif)
bastako regal i slcaj rijesen duze ce trajati nego u kesicama , vise zraka imaju ![](icon_smile.gif)
|
feka |
|
velka031
Advanced Member
![](AvatarUpload/zagor2(2).jpg)
Croatia
17048 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 16/09/2011 : 22:33:20
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Jedini razlog čuvanja stripova u kesicama je kako bi ih mogli jednog dana za 30 godina prodati dobro očuvane i zaraditi. Po meni dobar razlog. No, s druge strane, pitanje je da li kesice stvarno čuvaju stripove ili ih dodatno oštećuju (tu mislim najviše na nedostatak zraka, mogućnost kondenzacije, kemijske procese same vrećice i sadejstvo plastike i papira uslijed dugog stajanja, sljepljenosti, topline, svjetla itd.). Ako vam ta prodaja nije plan za budućnost, kesice vam ne trebaju. Stripovi će ionako duže trajati od nas samih ako pažljivo rukujemo i ne posuđujemo svakome...
Tako je, good point, veliko je pitanje da li vrećice koriste ili štete... Ja sam za ustakljene police kao najbolji način čuvanja ![](icon_smile_approve.gif) |
|
Amos
Senior Member
![](AvatarUpload/biblical-scholar.gif)
Croatia
2896 Posts
Member since 03/01/2011 |
Posted - 17/09/2011 : 16:43:54
|
quote: Originally posted by velka031
Ja sam za ustakljene police kao najbolji način čuvanja ![](icon_smile_approve.gif)
I ja! |
Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa. |
|
Bachy
Senior Member
![](AvatarUpload/DENNIS THE MENACE 1.gif)
Croatia
1766 Posts
Member since 06/05/2009 |
|
velka031
Advanced Member
![](AvatarUpload/zagor2(2).jpg)
Croatia
17048 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 18/09/2011 : 19:06:47
|
quote: Originally posted by Amos
quote: Originally posted by velka031
Ja sam za ustakljene police kao najbolji način čuvanja ![](icon_smile_approve.gif)
I ja!
![](icon_smile_approve.gif) |
|
Paka01
stripovi.com suradnik
![](avatars/spiderman19.gif)
Croatia
11449 Posts
Member since 14/02/2009 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/Picture 1.jpg)
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/king warrior.jpg)
22335 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 28/09/2011 : 06:32:01
|
quote: Originally posted by acestroke
Paka01, pa jebote, zasto se ne preselis u Ameriku?
A zašto se ti ne vratiš na Balkan? ![](icon_smile_tongue.gif) |
|
acestroke
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/Picture 1.jpg)
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
il cattivo
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
![](AvatarUpload/leev.JPG)
Croatia
862 Posts
Member since 25/05/2005 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11449 Posts
Posted - 28/09/2011 : 12:31:56
|
@ace: King ti je lipo reka ali volija bi doć do SADa posjetit neku striparnicu i nakupovat se sveski i trejdova To mi je baš želja...
@il cattivo: Nije, Sheldon ne voli Aquamana ![](icon_smile_big.gif) |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
andjelt
Senior Member
![](AvatarUpload/avatar(43).jpg)
Serbia
2217 Posts
Member since 28/07/2008 |
|
Andrej
Senior Member
![](AvatarUpload/images(181).jpg)
Croatia
1562 Posts
Member since 15/03/2010 |
Posted - 29/09/2011 : 19:41:53
|
@Paka-super kolekcija Flasha Od Aquamana još uvijek nisam ništa pročitao mada bih volio... |
"War will cease when we refuse to fight" |
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11449 Posts
Posted - 29/09/2011 : 19:46:57
|
quote: Originally posted by Andrej
@Paka-super kolekcija Flasha Od Aquamana još uvijek nisam ništa pročitao mada bih volio...
Ima Aquaman super priča Samo nažalost ih je malo skupljeno u trejdove i u tome je problem... Ako te zanimaju malo stariji stripovi (iz 70ih), ovo ti je odlična kolekcija: http://dccomics.com/dcu/graphic_novels/?gn=17910 Ima masu stranica i skroz je zanimljivo.
Ako te pak zanima štagod novije, ovo je dobar početak: http://dccomics.com/dcu/graphic_novels/?gn=6055 Istina, to nije onaj "glavni" i pravi Aquaman koji se pojavljuje u svim drugim pričama, već njegov nasljednik (koji nije baš zaživio jer ga čitalačka publika nije voljela previše), ali priča (Kurt Busiek) i crtež (Butch Guice) su po meni odlični. Pravi moderni fantasy smješten pod morem. Evo tu imaš i moju recenziju ako te zanima: http://www.stripovi.com/recenzije/aquaman-aqm-40-45-aquaman-once-and-future/1258/
Btw, hvala za Flasha Drago mi je. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
Edited by - Paka01 on 29/09/2011 19:47:23 |
|
Andrej
Senior Member
![](AvatarUpload/images(181).jpg)
Croatia
1562 Posts
Member since 15/03/2010 |
|
Bachy
Senior Member
![](AvatarUpload/DENNIS THE MENACE 1.gif)
Croatia
1766 Posts
Member since 06/05/2009 |
|
alanford
Senior Member
![](AvatarUpload/bspijun97jr.jpg)
Bosnia and Herzegovina
1169 Posts
Member since 31/03/2009 |
|
il cattivo
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
![](AvatarUpload/leev.JPG)
Croatia
862 Posts
Member since 25/05/2005 |
Posted - 03/10/2011 : 15:53:49
|
quote: Originally posted by Paka01
@ace: King ti je lipo reka ali volija bi doć do SADa posjetit neku striparnicu i nakupovat se sveski i trejdova To mi je baš želja...
@il cattivo: Nije, Sheldon ne voli Aquamana ![](icon_smile_big.gif)
Ma, rek'o zbog Flasha ;-) |
To really live you must almost die And it happened just that way with me |
|
alanford
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1169 Posts
|
alanford
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1169 Posts
|
alanford
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1169 Posts
|
alanford
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1169 Posts
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|