Author |
Topic  |
mlLandj3
Average Member

.jpg)
Serbia
680 Posts
Member since 22/09/2009 |
Posted - 28/10/2009 : 15:55:24
|
quote: Originally posted by zmcomics
quote: Originally posted by stripadzija
Koje su prepreke da Stripoteka izlazi na primer dva puta mesečno? Kako se pokrivate sa sadašnjom prodajom?
Nedeljni ritam, ili petnaestodnevni, znaci manji boravak magazina na kioscima, i tim smanjenje prodaje... a, iskreno receno, Stripoteka i ovako hoda na ivici rentabilnosti te pad tiraza ne bi podnela. Tako da je ovo trajna orijentacija. Ako se bude radilo vise, to bi pre bili specijali Stripoteke koji bi uz maticno izdanje mogli da stoje u kioscima. O tome se razmisljalo, ali se odustalo dok se ne stvore neki bolji uslovi za poslovanje...
Zlatko, ja sam ovo pitanje bezbroj puta postavio na raznim forumima ali nigde odgovora. Kakva je politika po pitanju oglašavanja u Stripoteci. Znam da to nikad nije bila baš neka praksa ali me čisto zanima postoji li mogućnost da se izdvoji par stranica za komitente koji bi plaćali za reklamiranje. |
 |
|
cat claw
Advanced Member

5844 Posts
Member since 06/10/2007 |
Posted - 29/10/2009 : 00:37:54
|
Uvek postoji mogucnost, ali ne postoje komintenti. Stripoteka kao takva je neinteresantna za oglasavace ozbiljnog kalibra. Ako ce da se bira Stripoteka bez reklama ili stripoteka sa reklamom za ''Zitoprodukt'',drzimo da su citaoci pre za prvu varijantu. |
 |
|
cat claw
Advanced Member

5844 Posts
Posted - 29/10/2009 : 00:43:55
|
Zasto pre nego sto postavite pitanje malo ne razmislite. Koje reklame idu na srodnoj nam televiziji? Ulosci i Vanish. Zaista mislite da su citaoci Stripoteke njihova ciljna grupa? Citaoci Stripoteke su ciljna grupa izdavaca, a izdavaci najcesce nemaju para za reklame. A oni koji imaju pare imaju vece tiraze od Stripoteke pa im se vise isplati da se reklamiraju u njihovim izdanjima. Ustvari, Stripoteka treba da se reklamira kod njih    |
 |
|
mlLandj3
Average Member

.jpg)
Serbia
680 Posts
Posted - 29/10/2009 : 09:48:57
|
quote: Originally posted by cat claw
Uvek postoji mogucnost, ali ne postoje komintenti. Stripoteka kao takva je neinteresantna za oglasavace ozbiljnog kalibra. Ako ce da se bira Stripoteka bez reklama ili stripoteka sa reklamom za ''Zitoprodukt'',drzimo da su citaoci pre za prvu varijantu.
veruj mi, ne bih imao nikakav problem da kupim Stripoteku sa reklamom Žitoprodukta. Čak šta više, ne bi mi smetale ni ove SMS reklame tipa- skini ringtone, melodiju i sl. Kad je Politikin Zabavnik počeo da kači te reklamice (naravno, izuzimajući one sličkice sa sisićima i golim dupetima koje se pak mogu naći u Scandalu, Svetu i ostalom) što ne bi mogli i vi . Jednom rečju, ne bi mi smetalo ništa što bi Vama uvećalo prihode i eventualno uvećalo profit. E sad, druga je priča što ste vi ljudi starog kova, nespremni na izdaju dobrog ukusa i etike što po mom mišljenu nikako nije mana, naprotiv. Ali kolega R.Čoban štampa najgore smeće ali on zahvaljujući tom smeću ima ogroman obrt i cash-flow koji će mu omogućiti da stvori imperiju i nemojte se začuditi ako jednog dana postane srpski Randolph Herst, renomirani izdavač vlasnik licence za npr. Times i još pet svetskih uglednih nedeljnika. Saša Popović i L.Brena, nakladnici najgoreg šljama u muzici ali sa minimalnim ulaganjima i ogromnim obrtom naročito kod vesele dijaspore, sad su u situaciji da nam prodaju "muzičko blago", evergreen-e narodne muzike a već vidim sutra u prodaji pod etiketom Granda novi CD, snimak uživo iz Beogradske opere , Aida od Djuzepeta Verdija ili Karmen od Žorža Bizetića. Samo što, kao što rekoh, za neke stvari treba imati stomak...a ovo je, eto tako, tek jedno moje razmišljanje. |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 29/10/2009 : 10:27:27
|
Bitan je imidž. A ko hoće sise i guzice zna di to može naći. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
Le Samourai
Senior Member

.jpg)
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27655 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
cat claw
Advanced Member

5844 Posts
Posted - 29/10/2009 : 15:17:11
|
quote:
Ali kolega R.Čoban štampa najgore smeće ali on zahvaljujući tom smeću ima ogroman obrt i cash-flow koji će mu omogućiti da stvori imperiju i nemojte se začuditi ako jednog dana postane srpski Randolph Herst, renomirani izdavač vlasnik licence za npr. Times i još pet svetskih uglednih nedeljnika. Saša Popović i L.Brena, nakladnici najgoreg šljama u muzici ali sa minimalnim ulaganjima i ogromnim obrtom naročito kod vesele dijaspore, sad su u situaciji da nam prodaju "muzičko blago", evergreen-e narodne muzike a već vidim sutra u prodaji pod etiketom Granda novi CD, snimak uživo iz Beogradske opere , Aida od Djuzepeta Verdija ili Karmen od Žorža Bizetića. Samo što, kao što rekoh, za neke stvari treba imati stomak...a ovo je, eto tako, tek jedno moje razmišljanje.
Milane, da li se ti to suncas bez sesira na polju indijske konoplje sa navucenom kesom punom ''Tigar'' lepka preko nosa?  
|
 |
|
cat claw
Advanced Member

5844 Posts
Posted - 29/10/2009 : 15:18:00
|
quote: Originally posted by jaki
a koliki je tiraž Stripoteke i koliko se proda primjeraka u Srbiji a koliko ode u Hrvatskoj?
nedovoljno da bi Persil zakupio celu stranu. |
 |
|
mlLandj3
Average Member

.jpg)
Serbia
680 Posts
Posted - 29/10/2009 : 15:32:23
|
quote:
Ali kolega R.Čoban štampa najgore smeće ali on zahvaljujući tom smeću ima ogroman obrt i cash-flow koji će mu omogućiti da stvori imperiju i nemojte se začuditi ako jednog dana postane srpski Randolph Herst, renomirani izdavač vlasnik licence za npr. Times i još pet svetskih uglednih nedeljnika. Saša Popović i L.Brena, nakladnici najgoreg šljama u muzici ali sa minimalnim ulaganjima i ogromnim obrtom naročito kod vesele dijaspore, sad su u situaciji da nam prodaju "muzičko blago", evergreen-e narodne muzike a već vidim sutra u prodaji pod etiketom Granda novi CD, snimak uživo iz Beogradske opere , Aida od Djuzepeta Verdija ili Karmen od Žorža Bizetića. Samo što, kao što rekoh, za neke stvari treba imati stomak...a ovo je, eto tako, tek jedno moje razmišljanje.
Milane, da li se ti to suncas bez sesira na polju indijske konoplje sa navucenom kesom punom ''Tigar'' lepka preko nosa?  
smej se, smej se , al' samo kad budeš vid'o jedan dan sašu popovića kao mecenu opere! ...r.čobana kao donatora NIN-ove nagrade...  |
 |
|
cat claw
Advanced Member

5844 Posts
Posted - 29/10/2009 : 16:02:54
|
quote:
smej se, smej se , al' samo kad budeš vid'o jedan dan sašu popovića kao mecenu opere! ...r.čobana kao donatora NIN-ove nagrade... 
Blago njima. Zaboravio si Zeljka Mitrovica kao predsednika SANU i Tatjanu Vojtehovski kao ministarku kulture.  |
 |
|
mlLandj3
Average Member

.jpg)
Serbia
680 Posts
Posted - 29/10/2009 : 16:04:54
|
quote:
smej se, smej se , al' samo kad budeš vid'o jedan dan sašu popovića kao mecenu opere! ...r.čobana kao donatora NIN-ove nagrade... 
Blago njima. Zaboravio si Zeljka Mitrovica kao predsednika SANU i Tatjanu Vojtehovski kao ministarku kulture. 
Ja bi tu pre stavio Leu Kiš. Vojtehovska mi je više onako za premijera |
 |
|
cat claw
Advanced Member

5844 Posts
Posted - 29/10/2009 : 18:23:29
|
I onda imamo Stripoteku Sarenicu... To sa reklamama ipak nije prosta stvar. Za prodaju reklamnog prostora moras da imas pre svega dobro posecen reklamni prostor i tu onda prestaje svaka prica o Ferariju na zadnjoj strani. |
 |
|
mlLandj3
Average Member

.jpg)
Serbia
680 Posts
Posted - 30/10/2009 : 08:34:17
|
I onda imamo Stripoteku Sarenicu... To sa reklamama ipak nije prosta stvar. Za prodaju reklamnog prostora moras da imas pre svega dobro posecen reklamni prostor i tu onda prestaje svaka prica o Ferariju na zadnjoj strani.
Ok, slažem se. Ja sam inače ovu priču o reklamiranju potegao još pre deset godina (videti rubriku pisma čitalaca u, čini mi se onom broju sa Tarzanom) kad je Stripoteka tek počela da izlazi. Tada mi je bilo još sveže sećanje na fenomenalnu novinu X-Zabava a Playboy i slični visokobudžetni magazini još nisu ni bili u najavi. Uglavnom to je bila onako bogata novina koja se bavila filmom, muzikom, stripom, pop kulturom generalno. Sad kad ovo pišem mota mi se po glavi kako smo devedesetih imali bolju situaciju po pitanju ovakve zabavne štampe, mada, reći će svi, gde je sad ta X Zabava kad je toliko dobra bila. |
 |
|
mlLandj3
Average Member

.jpg)
Serbia
680 Posts
Posted - 30/10/2009 : 08:35:45
|
I onda imamo Stripoteku Sarenicu... To sa reklamama ipak nije prosta stvar. Za prodaju reklamnog prostora moras da imas pre svega dobro posecen reklamni prostor i tu onda prestaje svaka prica o Ferariju na zadnjoj strani.
ako ne može ferari bar može feri   |
 |
|
misterx381
Average Member

Serbia
965 Posts
Member since 17/02/2007 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 30/10/2009 : 12:00:41
|
Uz Banetovu adaptaciju, prve epizode su bile dobre, zabavne... Kasnije sve slabije no to je relativno novi serijal ( 10 godina ) a dobro popraćen i to je plus. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts
Member since 28/07/2009 |
Posted - 30/10/2009 : 12:04:56
|
KRAAAAAN! 'OĆU TO! Kad se može očekivati u Stripoteci ? :D Još kad bi bio i neki integral u boji, ijaoj!
Meni je Kran baš jak, uvek kad ga čitam setim se drugara koji je u D&Du igrao barberijana i ponašao se apsolutno isto kao Kran - "ne kapiram ja baš š'a se ovde dešava, ali beat it until it stops movin'", sa sve odsecanjima udova i sposobnosti da svaki plan upropasti jer se njemu lema! Good times. |
Edited by - Grujah. on 30/10/2009 12:09:19 |
 |
|
Raymond
Senior Member

USA
1023 Posts
Member since 05/05/2006 |
Posted - 30/10/2009 : 21:27:10
|
Jel taj Kran izasao kod nas u nekim albumima? Ako nije, ne bi bilo lose da se izbaci u HC pojedinacnim albumima :)
btw, imal neko info u kojim sve stripotekama je Kran izasao? hvala. |
 |
|
Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts
Member since 28/07/2009 |
Posted - 30/10/2009 : 22:06:30
|
Nije, samo u Stripotekama, i to : 959, 977, 989, 1010, 1024, 1034 (4 strane), 1037, 1038 (jedna strana), 1043 (samo par stranica) i 1054. |
Edited by - Grujah. on 30/10/2009 22:07:07 |
 |
|
Raymond
Senior Member

USA
1023 Posts
Member since 05/05/2006 |
|
mlLandj3
Average Member

.jpg)
Serbia
680 Posts
Posted - 06/11/2009 : 08:27:15
|
Moderni Ciceroni u novom broju Stripoteke. Meni nekako sam naslov nije baš najsrećnije rešenje za strip ali dobro. Obzirom da izlazi svake prestupne godine, do nove epizode malo pogubim konce ko tu koga čime i u šta, tako da moram jedan dan da odvojim da natenane pročitam sve u kontinuitetu i shvatim o čemu se radi. Čovek koji ga crta ima neki kvalitetan, prijatan za oko, čitljiv i ubedljiv stil crtanja ali što se tu i tamo isprovaljuje pa mu svi objekti idu ukoso. Što bi rekla moja žena: k'o da ima astigmatizam pa ne može pošteno da povuče pravu liniju. To se najbolje vidi na onom licu na naslovnoj strani. Ko je crtač, koji mu je opus, kako se kotira i tako to? |
 |
|
wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11974 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
cat claw
Advanced Member

5844 Posts
Posted - 06/11/2009 : 10:24:23
|
Nekome je smetao originalni naslov Red Cicerona pa je naslov u tradiciji inteligentnih preimenovanja stripova kao sto su Ratnici sa Akbara . Ja sam svojevremeno jedva progurao Tugovanku za izgubljenim pustarama da ne postane neka Jeza u noci ili Sierra Toride (Play Misty For Me i Two mules For Sister Sara). Srecom vremena se menjaju, pa ocekujem da vise nece biti takvih slobodnih prevoda bez smisla i kreativnosti. Cicerone je radio Paul Gillon, pise na zaglavlju (tradicija da uvek navodimo autore malo ispravlja ono sa naslovima, nadam se). Google zna dosta o njemu. Preporucujem njegov strip U ime svih mojih pre nego Kosmicke putnike. |
 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Member since 02/05/2005 |
|
Topic  |
|