forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 Fibra predstavlja: El Nino
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

Malicius
Senior Member

Germany
2380 Posts

Member since 21/09/2004

Posted - 11/02/2008 : 13:07:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Malicius a Private Message  Reply with Quote
nisam uzeo jos ali hocu na iducem Mafestu ili prije ako bude prilike

preview pregledao i svidjelo mi se. a i kico mi je potvrdio da je odlicno a u njegov ukus ne sumnjam,

"Don't pick a fight, but if you find yourself in one, i suggest you make damn sure you win."

The Duke
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 11/02/2008 : 13:07:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

quote:
Originally posted by Inferno

quote:
Originally posted by zo

Bio sam jučer u Profilu u Splitu i El Nino im košta 320 kn, a na fibrinim stranicama sam vidio da je 250 kn. Mislim da su u Profilu svarno pretjerali sa tolikim dizanjem cijene. 70 kn razlike je u najblažem slučaju beobrazno

Cijene su zbilja prevelike (premda ima par izdanja s pravom cijenom). Jedna mala sitna džepna strip-knjižica dođe 55kn. A nema ni svih brojeva određenih serijala (posebno stranih trejdova), pa ti je tako besmisleno išta uzimati.

šta je besmisleno uzimati?
strani tradeovi su jeftiniji nego u more comicsu a albumi od bookgloba i strip agenta imaju istu cijenu kao u more comicsu.skuplji su samo stripovi od fibre(kako je marko rekao ne njegovom krivnjom).

Napisa sam glede trejdova da npr. ima 5., 6. broj spidermana, a nema 1.,2.,3.,4. itd.
Znam da su izdanja od Bookgloba i SA jeftina, ali Fibrina i još neka su dosta skupa.
---------------------------------------------------------
P.S. Toninho ili tkogod drugi, jel možete reć di se nalazi gradska knjižnica, odnosno odjeljak di ima stripova(adresa)(zbilja nemam pojma)!? Šta ima od stripova i kolika je članarina?

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26817 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 11/02/2008 : 13:28:19  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
685-000.zovi!

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Caldera
New Member

Croatia
251 Posts

Member since 12/09/2007

Posted - 12/02/2008 : 15:09:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caldera's Homepage  Send Caldera an AOL message  Send Caldera an ICQ Message  Send Caldera a Yahoo! Message  Send Caldera a Private Message  Reply with Quote
Nabavio knjižurinu. Izgleda malo nezgrapno, čak i pokraj Tex-ovih
"Giganata". K'o naglo izraslo dijete u OŠ. Više od svih vršnjaka za par cm...

Što je najgore samo je ogledavam i guštam listajući...valjda da duže traje druženje. E budale...

----Mjesto za oglas----
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 14/02/2008 : 00:25:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Stavi je uz ostale "napredne" vršnjake, Metabarune, Comanche ili gomilu Bookglobeovih albuma takvog uzrasta.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts

Member since 15/05/2004

Posted - 16/02/2008 : 10:08:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Toninho a Private Message  Reply with Quote
novi centralni odjel gradske je u bivšoj depadansi
kad kreneš od gripa prema baćama pa na po puta
imaš i stranicu na internetu
a izbor je i dalje jako siromašan u odnosu na druge gradove
no ponešto se nađe

stripovi su na dječjem odjelu

kad ce mirko i Slavko od prvog broja
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 16/02/2008 : 10:17:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Toninho

novi centralni odjel gradske je u bivšoj depadansi
kad kreneš od gripa prema baćama pa na po puta
imaš i stranicu na internetu
a izbor je i dalje jako siromašan u odnosu na druge gradove
no ponešto se nađe

stripovi su na dječjem odjelu

E, puno fala!
Dobro je i to malo... (ima fibre ili još šta)?
Jel se razaznaje svjetlija budućnost ili ne?

Go to Top of Page

Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts

Member since 15/05/2004

Posted - 16/02/2008 : 10:32:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Toninho a Private Message  Reply with Quote
neki dan sam posudio svagdašnju borbu
ima i onaj otok burbon od bukija
ima borovnica od macana
i još par novitadi

klasika ti je : asteriksi , princ valiant , maurovića dosta dobro prate , iznogud , af klasik , ima i tex giganata , tajna povijest prve 4
etc

no kažem sve je to malo
iako je bolje neg prije godinu dvi
a boj i dalje traje

kad ce mirko i Slavko od prvog broja
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 16/02/2008 : 10:47:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
Ajd, zasad sam zadovoljan i s time (jer za te stvari ionako nemam para, pa jedino dolazi u obzir da uzmem, pročitam i vratim (upisnina=90kn/godišnje).

Ovo im piše na stranici (ko zna koliko ovo ima veze s realnošću):
U slučaju da u svom fondu nemamo knjigu koju tražite, možemo je za Vas nabaviti putem međubibliotečne posudbe od drugih knjižnica u zemlji i inozemstvu.
Sigurno bi tu uslugu trebalo još malo platiti.

Edited by - Inferno on 16/02/2008 10:48:47
Go to Top of Page

Bardho
Senior Member

1943 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 19/02/2008 : 18:48:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Bardho a Private Message  Reply with Quote

Prčitao sam danas El Nina i ugodno se iznenadio. Vrlo dobar scenarij i odličan crtež su me držali toliko da sam u jednom dahu progutao ovu knjižurinu.Plus za scenarij zbog puno likova koji su vrlo dobro okarakterizirani i zbog dinamičnosti, a minus zbog na trenutke predvidljivosti same radnje. Što se tiče same naslovnice imam dojam kao da ju nije crtao Pavlović jer mi je Vera "drugačija" na njoj od one u stripu. Što se tiče kraja stripa mišljenja sam da ćemo još vidjeti Ciganina.
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 03/04/2008 : 01:11:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
Ovo je najmasivniji strip koji imam. Tek danas sam stigao da ga završim.
Neka priča ko šta hoće, ovo je strip ipo. Sve je doterano do perfekcije i crtež i priča i boje. Da boje su me najviše oduševile, naročito u onom delu kada je Vera sama u moru sa onom princezom. Fenomenalno.
Boro Pavlović je crtač po mom ukusu. Volim ove realističe crtače. Oduševljavaju me oni ogromni kadrovi i radnja koja ide okolo. Nisam tako nešto viđao do sada.
U uvodu je dobro primećeno da je ovaj strip rad jednog inteligentnog pripovedača, koji zna svoj posao, razme psihologiju, postepeno otkriva važne stvari, i ume da voooooziiiii
Odlično.

JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE
Go to Top of Page

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 03/04/2008 : 10:40:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message  Reply with Quote
Ovo je prejako. Od crteza, scenarija, price...
Uzivao sam citajuci svaku stranicu. Boro je nevjerojatan crtac. Likovi su puni zivota, a pejzazi da ti zastane dah! Ipak najvese sam ostao bez daha na Veru! :)))))

Obavezno kupiti, procitati i staviti u kolekciju!

BOBA FETT: "WHAT IF HE DOESN'T SURVIVE? HE'S WORTH A LOT TO ME"
Go to Top of Page

Caldera
New Member

Croatia
251 Posts

Member since 12/09/2007

Posted - 07/04/2008 : 21:05:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caldera's Homepage  Send Caldera an AOL message  Send Caldera an ICQ Message  Send Caldera a Yahoo! Message  Send Caldera a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Raspucin

Ovo je najmasivniji strip koji imam. Tek danas sam stigao da ga završim.
...
Odlično.

quote:
Originally posted by Gand

Prethodno sma ga prelistao u Profilu i ostalo "paf". Ovo je uz Metabarone jedan od onih stripova koje s ponosom pokazujes ljudima koji uopce ne razumiju strip, i koji tu umjetnost percipiraju kroz geg crteze mekih korica. Opremljeno je bezprijekorno, svaka cast citavoj ekipi koja je radila na ovome. Takodjer, Marku kapa dole na izboru stripa, u vrijeme kad se sve gleda kroz lovu, trebalo je muda za odluciti se na strip koji je relativno nepoznat u regiji, s kalkulacijom da se s izdanjem ne dovede u gubitak. Stoga, tko god dvoji, neka si slobodno i bez straha priskrbi ovo izdanje. Vrijedi daleko vise od cijene koja se placa.

E baš, i prvi i drugi qoute potpisujem... Fakat sve pohvale...

----Mjesto za oglas----
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8163 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 07/04/2008 : 22:32:45  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
i ja se pridružujem pohvalama
dobar je to strip, lijepo nacrtan
a vera... kako reče raspućin: ciganče moje

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 08/04/2008 : 02:36:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
Naravno da to nije bila ljubav na prvi pogled. Gde živite vi?! U pesma Đorđa Balaševića?

S početka je postojala i neka, slobodno mogu reći, odbojnost među nama. Ona je pri prvom susretu bila isuviše prepotentna i hladna prema meni. Odbijalo me to. Sve je ona znala, u svemu se snalazila… Nikad se i nisam palio na te "žene novog milenijuma", lepe, samosvesne i samo sebi dovoljne. Čak sam se i u jednom momentu sa tipično muško-šovinističkom pakošću nasmejao na njeno povraćanje pred raspalim lešinama onih ljudi. Bio sam siguran da ja ne bi povraćao. Naravno da ne bi. Kad ste videli okorelog "teksvilerovca” da se ispovraća pred samo dvadesetak raspadnutih ljudskih telesa?

Kako smo se bolje upoznavali, sve sam sigurniji bio, da ona i nije prilika za mene. Mučilo me je i morilo osećanje da izgleda ni ja baš nisam čovek za nju. Naposletku, pomislio sam, nisu ni svi za svakog. Nije me utešilo. Preko toga sam prešao uveren da sirotica i ne zna šta propušta. Idi za svojom sudbinom lutkice i neka su te odjebali iz Crvenog krsta. Nikad i nisi bila za taj posao. Jel te niko nije naučio da Crveni Krst baš i nije napravljen da bi se pomagalo ljudima nego da bi se lapale neke pare!? Izgleda da nije marila za moj bespotrebni monolog.

U sobi njenog pariskog stana mi je ipak bilo pomalo neprijatno. Kao neki uljez. Šta ćeš tu, jadni Vasiću? Stari voajer u meni ipak nije dozvolio da mrdnem iz ušuškanog sobička. Gledao sam kroz prozor u kišne pariske bulevare kad se pojavila ona. O N A ! ! !
Da, prijatelji moji, O N A ! ! ! Hmmm…. G O L A ! ! ! !

Ignorišući napaljeno derle na balkonu sa jezikom do poda, brišući kapljice vode, pozvala je nekog. Dugo su čavrljali. Mazno mu se smejala.

-Kurva, mamu joj...

Kad je završila razgovor, primetio sam na njenom licu da ipak nije sve kako treba.
Somina jedna, mislio sam, tako odjebati i unesrećiti ovaj zemaljski raj. Koji je moj, taj kreten pa sad? Jadno nedoraslo doktorče iz Crvenog krsta. Hiljade ljudi žive, svoje živote ni ne sanjajući da nešto tako lepo postoji. On će da mi je unesrećuje. Sram te bilo doktore, pomislih. I ti si mi neki doctor... Da si neki doctor, ne bi se kao neka vancaga razvlačio po belom svetu, nego bi…

A ja?

Nisam smeo ni da se ponudim da joj peškir pridržim, kamo li nešto drugo.

Mamu mu jebem, zaljubio sam se. Ljubomoran sam, a to je prvi znak. Znao sam, ali nisam hteo da joj to pokažem. Znate, i ja imam nešto utakmica u nogama, stari sam ker.

Onda me je po onoj kišurini mantala po pariskim grobljima. Usput mi je objasnila da joj je umro ćale i da mu nije bila na sahrani i da bi nio red da mu bar grob obiđe... Na groblju sam saznao ponešto o njenom poreklu. Saznao sam da ima brata, da je ciganka.... Crni sinko, šta bi ti majka rekla da te vidi, pomislih?

-Vučeš se po pariskim bestragijama sa kojekakvim ciganšturama! E moj Dejane...e moj sinko!

-More Branislava, ne me zajebavaj pa ti, pomislio sam, ako su im ovo "kojekakve" kakve li su im onda prave?

Zamišljeni dijalog mi je prekinuo pogled na njeno zabrinuto lice. Mislio sam da ću se tad spasti. Sigurno nije lepa kad je zabrinuta. Đavola. Jeste. Lepa je i kad je zabrinuta. Još kad onako gricne onu donju usnu….

Nešto se dešavalo. Izgleda da je bilo važno. Kao gluvo kuče sam je pratio po nekakvim kanalima u potrazi za kućom, nekog glupavog francuskog čergara.

-Budalo jedna, mislio sam, Na ti sad! Vuci se po čergama, mesto da si medicinu učio da postaneš doctor, pa da se zaposliš u Crvenom krstu... Nikad nisam slušao moju sirotu Branislavu.

Vatreni ples koji je odigrala vam neću opisivati. Još sam i popio neku sa onim mandovima, još je i bilo vruće, još se i ona oznojila, boje su se spojile….

-Jel idemo?
-A?
-Ajde svi smo spremni.
-Gde bre?
-Pa na most. Na protest.

Uf, surovog li buđenja. Bio je to najlepši san. Najlepši san! Jebem ti protest! Jebem ti nezavisnost Kosova! Evo vam Kosovo, jebalo vas ono! Oću Veru! Veru! Veru! Moju Veru !

-Oćeš .... sine!

Kao da sam čuo Svetskog…. je li… mega…. i tako dalje….cara. On je uvek znao da otrezni čoveka.

Jeca je ponela i strip na protest. Blago sam ih pogledao. Moja Vera i moja Jeca. Jecka po prvi put nije bila ljubomorna. Kao da je i ona čula iz daleka te tonove :

……..nisam bio ja za nju…………..nisam bio ja za nju………..sretnemo se ponekad……..pita me šta radim sad…….ispriča mi ukratko………

Izgleda de je to pevao onaj gore pomenuti kantautor. Jes mi je i pogodio.

JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE

Edited by - Raspucin on 08/04/2008 02:41:13
Go to Top of Page

Caldera
New Member

Croatia
251 Posts

Member since 12/09/2007

Posted - 08/04/2008 : 09:36:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caldera's Homepage  Send Caldera an AOL message  Send Caldera an ICQ Message  Send Caldera a Yahoo! Message  Send Caldera a Private Message  Reply with Quote
quote:

Naravno da to nije bila ljubav na prvi pogled. Gde živite vi?! U pesma Đorđa Balaševića?

...

...

Jeca je ponela i strip na protest. Blago sam ih pogledao. Moja Vera i moja Jeca. Jecka po prvi put nije bila ljubomorna. Kao da je i ona čula iz daleka te tonove :

……..nisam bio ja za nju…………..nisam bio ja za nju………..sretnemo se ponekad……..pita me šta radim sad…….ispriča mi ukratko………

E pa koliko truda... Stvarno ti se sviđa Verica

Lijepo si to posložio. Ovo vrijedi za 3 posta...

----Mjesto za oglas----
Go to Top of Page

The Hammer of Hell
Average Member

Croatia
945 Posts

Member since 10/12/2006

Posted - 08/04/2008 : 09:56:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit The Hammer of Hell's Homepage  Send The Hammer of Hell a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Caldera

quote:

...

...

E pa koliko truda... Stvarno ti se sviđa Verica

Lijepo si to posložio. Ovo vrijedi za 3 posta...

A zamisli šta će tek biti kad prvi put pročita Modesty Blaise

www.stripgen.com

Edited by - The Hammer of Hell on 08/04/2008 09:57:17
Go to Top of Page

wiskey
Senior Member

Croatia
1250 Posts

Member since 11/12/2006

Posted - 21/04/2008 : 20:39:24  Show Profile Show Extended Profile  Send wiskey a Private Message  Reply with Quote
Pitanjce za Markosa. Vidio sam na Bedetheque da je izašla 6. epizoda El Nina. Što sada? Hoćeš li čekati da se nakupi epizoda za novi integral ili ćeš ići s pojedinačnim albumom? Da li je ova epizoda nastavak na prvih pet ili počinje neka nova radnja? Koliko pitanja...
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 21/04/2008 : 21:07:20  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wiskey

Pitanjce za Markosa. Vidio sam na Bedetheque da je izašla 6. epizoda El Nina. Što sada? Hoćeš li čekati da se nakupi epizoda za novi integral ili ćeš ići s pojedinačnim albumom? Da li je ova epizoda nastavak na prvih pet ili počinje neka nova radnja? Koliko pitanja...

strpljenje...ima toliko stvari od fibre koje zelim a s kojima cekam EL nina! uzeh impulzivno, da ga za promjenu ne citah prvotno na engleskom, naustrb prioriteta, i ne falih....mogu samo rec sljedece: od covjeka koji ne prati strip a ja zlobno htjedoh poentirati nada njim...i uspjeh jer on izusti na EL NINA - I ONDA KAZU DA STRIP NIJE UMJETNOST
pametnom dosts

Edited by - rommel on 21/04/2008 21:10:00
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29347 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 21/04/2008 : 21:07:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Nova epizoda, nije nastavak, nego nova prica, ide u dva albuma. Dakle, dogodine, kad izadje drugi (tj. sedmi) album, objavit cu integral #2.

Trouble will find me
Go to Top of Page

nika331
Senior Member

Croatia
1375 Posts

Member since 13/10/2006

Posted - 21/04/2008 : 21:08:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit nika331's Homepage  Send nika331 a Private Message  Reply with Quote
evo nedavno sam pročitala i ovaj gigantski strip....i prilično sam zadovoljna!...za ljubitelje ilegalnih putovanja, izgubljenih otočja, i raznih likova......... i naravno Vera!
Vera is a passionate smoker....
Vera puši previše kao što i sve ostalo u životu čini do kraja, ništa na pola
Go to Top of Page

wiskey
Senior Member

Croatia
1250 Posts

Member since 11/12/2006

Posted - 25/04/2008 : 17:45:19  Show Profile Show Extended Profile  Send wiskey a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Nova epizoda, nije nastavak, nego nova prica, ide u dva albuma. Dakle, dogodine, kad izadje drugi (tj. sedmi) album, objavit cu integral #2.

Svaka čast. Čekam dogodine...
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2341 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 31/05/2008 : 21:45:52  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
Slozio bih se sa Raspucinom...ljudi,ovo je STRIPCINA...mocna knjiga,zaista...vredi svaku paru koju za nju date...svaka ti dala Marko(s)e...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29347 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 31/05/2008 : 22:53:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by axle munshine

Slozio bih se sa Raspucinom...ljudi,ovo je STRIPCINA...mocna knjiga,zaista...vredi svaku paru koju za nju date...svaka ti dala Marko(s)e...

Pohvale autorima, a ne meni:)
A sto se tice para, trenutno ga se na aukcijama moze naci po ultra niskoj pocetnoj cijeni, pa...

Trouble will find me
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2341 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 31/05/2008 : 23:19:50  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

quote:
Originally posted by axle munshine

Pohvale autorima, a ne meni:)
A sto se tice para, trenutno ga se na aukcijama moze naci po ultra niskoj pocetnoj cijeni, pa...

Pohvale autorima se podrazumevaju,ali pohvala je namenjena posebno tebi,za jedno takvo vrhunsko i u svakom slucaju mocno strip izdanje...Uskoro nabavljam i Eternauta pa se nadam da je i to takodje mocna knjiga...a sta da kazem tek za Alvara,koga sa nestrpljenjem ocekujem...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000