Author |
Topic  |
piquet
Senior Member

Croatia
1593 Posts
Member since 15/03/2003 |
Posted - 04/12/2007 : 16:32:59
|
quote: Ne mogu da dočekam one Kenove koje je objavljivao Sistem.
e, to, to!!  |
"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?" |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 04/12/2007 : 17:30:18
|
quote: Originally posted by piquet
quote: Ne mogu da dočekam one Kenove koje je objavljivao Sistem.
e, to, to!! 
Jos jedan komplet koji ide detetu da se igra Ustedecu na bojankama,al' dobro - nece to bas tako brzo da se zavrsi(bese ima za jos par godina?) |
 |
|
Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts
Member since 17/10/2006 |
Posted - 04/12/2007 : 17:36:08
|
Do kraja 2009. će biti gotov Ken Parker. Kad je to krenulo ja sam mislio da nema šanse da tako nešto zaživi, a vidi sad. |
JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE |
 |
|
Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts
|
corto33
Senior Member

Slovenia
2556 Posts
Member since 18/11/2003 |
|
Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts
Posted - 04/12/2007 : 17:56:43
|
Divlja griva bi trebao da bude dobar. Mislim da ga je crtao Polese. Slabiji je onaj sa onim ženama, mada je to subjektivno. Kočitova skvo je genijalan. Ma, teško da ima lošeg Ken Parkera. |
 |
|
darkwoodaxe
Senior Member

Croatia
1202 Posts
Member since 23/10/2006 |
Posted - 05/12/2007 : 09:12:30
|
fakat subjektivno, meni nije legao 7 zlatnih gradova jer me asocira na mm koji me živcira, no druga 4 su mi na najvišoj razini. od ovih 48 nijedna priča mi nije ispod čvrste četvorke, uz magnusovog forda parker je strip s najmanje posrtanja, daleko ujednačeniji od prvih 100 dylana,recimo. drago mi je da se hvale systemovi parkeri, na temelju listanja u striparnicama ja se tih priča pomalo pribojavam,nadam se neopravdano. |
Till I Collapse |
 |
|
Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts
Posted - 05/12/2007 : 17:06:51
|
Nisam siguran da li su ti Sistemovi Ken Parkeri objavljivani kad su Berardi i Milaco napustili Bonelija, ali se oseća kako su se rasplinuli onoliko kolko im je srcu bio ćef. Ima nekolko genijalnih dugih priča, kao Donaverov karavan ili Van vremena. Ima jedna minijatura dobra kao dobar dan, čini mi se da se zove Večita ltalica. Ima nekolko toliko perverznih scena sa onom policajoim Fani... Naročito mi je upečatljiv jedan seks u Časovima očaja ( mislim da je Milaco). Sinoć sam čitao Osuđenike. Crtao ga je Frisenda i taj me je crtač oduševio, čak mislim da je posle Milaca najbolji crtač koji je radio na Ken Parkeru. Vidi se kod njega da je dugo proučavao Milacove kadrove i čini mi se da je u potunosti uspeo da izgradi svoj stil. Ima nekoliko kadrova koji su delom pogled kroz naočare jednog od likova. Ne da crta čovek nego otkida. U Sistemovim izdanjima ima i dve pričice iz Kenove mladosti. U priči U vreme Poni ekspresa upoznaćemo Kena Parkera kao pravu švalerčinu oko čijeg švaleraja se plete čitava priča. Da, Ken Parker koga je izdavao Sistem komiks je najbolji Ken Parker, ili preciznije meni najomiljeniji. Sistem komiks je uradio veliku stvar kada je izdao ove stripove. Čak mislim da ni Markovi Ken Parkeri ne bi tako dobro prošli da nije bilo ovog izdanja. |
Edited by - Raspucin on 05/12/2007 17:09:16 |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 30/12/2007 : 15:00:40
|
S juga Srbije po obicaju utisci s debelim zakasnjenjem,ali ipak stizu Za sada procitao 41,42 i 43. Slabiji crtez u 41 i 42 ali ima objasnjenja zasto je to tako u broju 42. Price,po mom misljenju,i dalje jako dobre a u "Na 2 koraka do raja" je i crtez ponovo fenomenalan (Trevisan). Strip koji se moze uvek iznova i iznova citati. Ken Parker |
 |
|
Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts
Posted - 30/12/2007 : 15:40:07
|
quote: Originally posted by Tex Willer
S juga Srbije po obicaju utisci s debelim zakasnjenjem,ali ipak stizu Za sada procitao 41,42 i 43. Slabiji crtez u 41 i 42 ali ima objasnjenja zasto je to tako u broju 42. Price,po mom misljenju,i dalje jako dobre a u "Na 2 koraka do raja" je i crtez ponovo fenomenalan (Trevisan). Strip koji se moze uvek iznova i iznova citati. Ken Parker
Ovaj period jeste mali kretaivni pad u celom serijalu. Kao da je ovoj dvojici Bonelijeva skučenost postala previše opterećujuća. Najslabija epizoda i najslabijhi Ken Parker je po meni baš iz ove ture, sa karavanom žena.Čini mi se da ga je radio Tarquino.Međutim Boston će ipak vratiti stvari na svoje mesto. Koliko još ima brojeva do Bostona? Ide li to za Mafest? |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 30/12/2007 : 16:23:50
|
E,taj Tarquinio,sad sam pogled'o. Ken mi izgleda kao da ima 15-16 godina. Crtez mi je bas los,prica i ne toliko. Idu narednih 8 za Mafest,zasto ne bi? A da li je tu Boston,to ce da nam kaze Markos |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29713 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 30/12/2007 : 17:10:44
|
Tarquinio nije toliko los koliko se ne uklapa u serijal kao sto je Ken. Boston ide u sljedecoj turi, naravno, u svibnju. Inace, najgora prica do sada mi je definitivno ova koju sam upravo preveo, 49 - Rosso sangue. Sada radim 50-tku, to je vec puno, puno bolje. |
Trouble will find me |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 30/12/2007 : 18:10:24
|
znas li ti Globo procitati Jesse? Marko i Darko ocito ne znaju... |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29713 Posts
|
Markos
Webmaster

Croatia
29713 Posts
Posted - 30/12/2007 : 19:00:58
|
Inace, prevodim broj pedeset i naletim na jedan zanimljiv, filozofski dijalog: 3. Što god radili, uvijek ste nečije "dijete". Pogotovo kad prijeđete granicu takozvanih "umjetničkih djelatnosti"! 4. Pa, što će onda biti s autorskom kreativnošću? Kreativnost, u svom značenju "napraviti iz ničega" je termin koji više dolikuje Bogu, nego čovjeku.
Naravno, zadnja rečenica nikako nije mogla biti objavljena u Dnevniku, ali me zanimalo što su stavili umjesto nje, Ken je postavio pitanje na koje nije lako odgovoriti. Pa, u Dnevniku nisu ni odgovorili. Oni su jednostavno stavili "Hteo bih da vam ispričam još jednu istinitu priču":) |
Trouble will find me |
 |
|
fantom
stripovi.com suradnik

Croatia
1434 Posts
Member since 12/12/2004 |
Posted - 30/12/2007 : 19:23:51
|
Da,zanimljivo,jasno je da samo Bog stvara ex nihilo dok čovjek proizvodi iz nečega,iz sirovina,ipak nigdje nije bliži Bogu nego u stvaranju umjetničkog djela. |
 |
|
kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 03/01/2008 : 16:04:44
|
Da sad ne otvaram bezveze neki novi topic,upitat ću Markosa ovde: Naime,pročitao sam ovih 8 Parkera i zanima me misliš li,kad Ken dođe do kraja,nastavit sa ijednim Bonelli junakom u Fibri? |
 |
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts
Posted - 03/01/2008 : 16:16:08
|
quote: Originally posted by mcn
Misli s Texom od prvog broja. 
Ne,više sam mislio na "Priče sa Divljeg Zapada" koje su više puta pomenute ili citirane u osvrtu izdavača i njegovih prijatelja. |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29713 Posts
Posted - 03/01/2008 : 16:28:40
|
Tesko da cu ja vise raditi Bonellija. Mislim, nikad ne reci nikad, ali ne vidim sto je ostalo, a da valja i da nema 256 brojeva (ne mislim se obvezivati da radim tako duge serijale, nema sanse). Price s divljeg zapada, ok, ali to je em piratizirano nedavno, em nije bas _toliko_ dobro, em bi ja htio da to Ludens radi u kiosk verziji, ako je ikako moguce (mada su sanse minimalne, ako uopce postoje). Od ostalih stvari ostaje eventualno Volto Nascosto kojeg tek trebam procitati da vidim da li valja ili ne, ali to je ionako vec vjerojatno kupljeno. U svakom slucaju, radio ja nesto ili ne, vama je svejedno, jer ce uvijek biti izdavaca koji ce raditi Bonellija. Mislim da je zato bolje da se ja bavim nekim drugim stripovima koje bi inace tesko bili objavljeni kod nas, a za koje smatram da su dobri i bitni. |
Trouble will find me |
 |
|
kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts
Posted - 03/01/2008 : 16:30:46
|
quote: Originally posted by Markos
Tesko da cu ja vise raditi Bonellija. Mislim, nikad ne reci nikad, ali ne vidim sto je ostalo, a da valja i da nema 256 brojeva (ne mislim se obvezivati da radim tako duge serijale, nema sanse). Price s divljeg zapada, ok, ali to je em piratizirano nedavno, em nije bas _toliko_ dobro, em bi ja htio da to Ludens radi u kiosk verziji, ako je ikako moguce (mada su sanse minimalne, ako uopce postoje). Od ostalih stvari ostaje eventualno Volto Nascosto kojeg tek trebam procitati da vidim da li valja ili ne, ali to je ionako vec vjerojatno kupljeno. U svakom slucaju, radio ja nesto ili ne, vama je svejedno, jer ce uvijek biti izdavaca koji ce raditi Bonellija. Mislim da je zato bolje da se ja bavim nekim drugim stripovima koje bi inace tesko bili objavljeni kod nas, a za koje smatram da su dobri i bitni.
Hvala na odgovoru...
|
 |
|
Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts
Member since 15/05/2004 |
Posted - 05/01/2008 : 09:01:23
|
ma triba bi one bezvezne dječje pričice šta crta onaj jedan šta je umislija da je veliki umjetnik pa se sa svima ostalima sprda samo se ne mogu sitit kako se zove |
kad ce mirko i Slavko od prvog broja |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 18/01/2008 : 12:57:04
|
quote: Originally posted by Markos
Tesko da cu ja vise raditi Bonellija. Mislim, nikad ne reci nikad, ali ne vidim sto je ostalo, a da valja i da nema 256 brojeva (ne mislim se obvezivati da radim tako duge serijale, nema sanse). Price s divljeg zapada, ok, ali to je em piratizirano nedavno, em nije bas _toliko_ dobro, em bi ja htio da to Ludens radi u kiosk verziji, ako je ikako moguce (mada su sanse minimalne, ako uopce postoje). Od ostalih stvari ostaje eventualno Volto Nascosto kojeg tek trebam procitati da vidim da li valja ili ne, ali to je ionako vec vjerojatno kupljeno. U svakom slucaju, radio ja nesto ili ne, vama je svejedno, jer ce uvijek biti izdavaca koji ce raditi Bonellija. Mislim da je zato bolje da se ja bavim nekim drugim stripovima koje bi inace tesko bili objavljeni kod nas, a za koje smatram da su dobri i bitni.
dobro bi lega npr.Storm integral?  |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
Topic  |
|