Author |
Topic |
BlekenDekara
Advanced Member
United Arab Emirates
3758 Posts
Member since 07/07/2004 |
|
BlekenDekara
Advanced Member
United Arab Emirates
3758 Posts
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik
Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
|
sloppy
Average Member
703 Posts
Member since 23/07/2002 |
|
Vlaadisha
Advanced Member
USA
3513 Posts
Member since 21/07/2004 |
|
dr strangelove
Advanced Member
USA
8866 Posts
Member since 26/12/2007 |
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25306 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
Vlaadisha
Advanced Member
USA
3513 Posts
Posted - 08/03/2009 : 07:27:56
|
quote: Originally posted by manhunter
Zašto ja mislim da će ljudi biti žešće razočarani ovim filmom??
Mislim da nece. Cak mi se cini da ce fanovi biti zadovoljniji od onih koji to nisu. Film je verna adaptacija i jedina bitnija promena je sam kraj (koji ima smisla i na koji se valjda jos niko nije preterano zalio). Naprotiv, bojim se da je film previse veran stripu, te da jednostavno nije bilo prostora za karakterizaciju kakvu strip ima... Konacno, zao mi je sto reziser nije imao vise hrabrosti za neko svoje citanje Watchmena, ali kontam da bi to bilo svetogrdje.
Glumci su pristojni, osim mozda Ozija (ali ni on nije toliko los koliko kazu neki recenzenti). Licno sam zamisljao Rorschachov glas drugaciji, ali jebi ga ko nije imao sopstvenu verziju dok je citao strip? Meni je i sam Moore zvucao melodramaticno dok je citao sopstveno delo, bas te monologe... Rorschach u filmu mi je zapravo jaci bez maske, sto je valjda normalno...
Efekti su OK, kostimi za divno cudo uglavnom funkcionisu na velikom platnu, muzika je odlicna (iako Halleluiah nije morala bas tada hehe)... Sa tehnicke strane filmu se nema puno toga prigovoriti.
U stvari, jedino sto je meni smetalo je bilo kikotanje publike kad god se pojavi plavi kurac... Ali to je valjda normalno, s obzirom na odnos muske i zenske golotinje na filmu - pogotovo americkom.
Naravno, ako si mislio na one koji misle da je bilo glupo uopste praviti film po takvom stripu... oni ce uvek imati svoj strip hehe.
|
moji crteži |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25306 Posts
Posted - 08/03/2009 : 09:28:02
|
Mislio sam da oni koji vole i čitali su strip neće biti baš oduševljeni. A oni koji nemaju pojma o čemu se radi i odu i pogledaju film će reći da su Spiderman i F4 ipak bolji superhero movies Ako upotrebimo formulu novac=dopadanje, ovaj film neće biti baš dopadljiv. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
vope
Senior Member
Montenegro
2967 Posts
Member since 21/12/2006 |
Posted - 08/03/2009 : 13:04:26
|
quote: Originally posted by Vlaadisha Konacno, zao mi je sto reziser nije imao vise hrabrosti za neko svoje citanje Watchmena, ali kontam da bi to bilo svetogrdje.
Obično kad režiseri urade film po knjizi ili stripu na način kako ga oni vide to redovno bude jako loše, iritantno i čak negledljivo. Volim ekranizacije poput Sin Sitija - direktno sa table na platno, ostalo je stvar izbora glumaca, glume i efekata. Posle ovog posta lakše dišem i čekam dovoljno kvalitetan snimak za gledanje.
P.S. Hvala za adresu onog foruma još jednom, odličan je. |
... |
Edited by - vope on 08/03/2009 13:05:09 |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 09/03/2009 : 12:20:21
|
Sa Znaka Sagite...
quote: Distributeri filma NADZIRAČI preuzeli su od izdanja Belog Puta kompletnu terminologiju i prevodilačka rešenja za sve pojmove koji će biti u opticaju; naravno, i sam naslov...
Kuku lele, majko, sad cu da popizdim svaki put kad u filmu kazhu Watchmen...grrrr, bash sam se nadao da ce normalnije da prevedu makar film. |
|
|
THEMICO
New Member
Kiribati
112 Posts
Member since 28/11/2008 |
|
BlekenDekara
Advanced Member
United Arab Emirates
3758 Posts
Posted - 10/03/2009 : 21:36:28
|
e, OVO je vetj neshto.
NADZIRACHI su na prvom mestu najprodavanijih KNJIGA na zamazonu.
shta god mislili o filmu - ochito ima utecaja na prodaju predloshka. verujem da je Gibbons i ekipa iz DCja JAKO sretjna:)
|
************************************** Nash cilj je tako velik da ga ne mozemo promashiti! |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Posted - 10/03/2009 : 21:47:28
|
Ih, bilo vec u Lying in the Gutters da su samo proshle godine imali tipa dve, tri ili koliko vec shtampi, da je sama anticipacija vec razbila po pitanju profita za strip. vec je neko vreme u prva tri na amazonu, kako kad kako gde. :) |
|
|
BlekenDekara
Advanced Member
United Arab Emirates
3758 Posts
Posted - 10/03/2009 : 22:36:06
|
ma sve jasno i sve se zna - 900000 primeraka odshtampano, bestseler u DMu, stripski tata na amazonu i mesecima na prvom mestu prodaje "grafichkih novela"(serem im se u termin) ali ovo je po mom znanju prvi put da je na amazonu jedan strip zauzeo PRVO mesto po pitanju prodaje u kategoriji knjiga. |
************************************** Nash cilj je tako velik da ga ne mozemo promashiti! |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25306 Posts
|
Milazzo
Senior Member
Croatia
2131 Posts
Member since 30/01/2008 |
|
Milazzo
Senior Member
Croatia
2131 Posts
Member since 30/01/2008 |
|
blueberry
Average Member
Croatia
526 Posts
Member since 30/03/2006 |
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik
Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
Posted - 19/03/2009 : 02:19:00
|
Stavih na skidanje, ne mogu da čekam bioskop... 'oću da crknem od radoznalosti!
Priče i kritika o filmu (znatno više sa + predznakom, nego li -) poprimaju ogromne razmere, baš kao i dvodecenijsko polemisanje o samom stripu... Skeptik sam u vezi filma, ali moram da pogledam što pre. :)) |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22318 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 19/03/2009 : 18:46:33
|
quote: Originally posted by Gil-galad
Stavih na skidanje, ne mogu da čekam bioskop... 'oću da crknem od radoznalosti!
Priče i kritika o filmu (znatno više sa + predznakom, nego li -) poprimaju ogromne razmere, baš kao i dvodecenijsko polemisanje o samom stripu... Skeptik sam u vezi filma, ali moram da pogledam što pre. :))
Raocaraces se,vjeruj mi na rijec,pogotovo ako su ti ocekivanja velika. Moja su bila mala,pa sam se ipak razocarao |
|
|
Mailman
Senior Member
Croatia
1690 Posts
Member since 26/12/2001 |
Posted - 21/03/2009 : 08:20:08
|
Pogledao sam film netom nakon što sam ponovo pročitao strip, tako da ga nisam uopće doživio kao film, već više kao filmski odjek upravo pročitanog. Kao takav mi se jako svidio, ali sam svjestan da je to mišljenje potpuno neobjektivno. Ugodno me iznenadilo da iz stripa nije skoro ništa izbačeno. Jedina bitna razlika je malo promijenjen kraj (i cijeli podzaplet koji ga se tiče), što je možda i bolje budući da tko zna kako bi divovska hobotnica izgledala na ekranu. Što se tiče glumaca, Nite Owl II mi je savršen, Rorschach isto, Doc Manhattan je vrlo dobar, Comedian je dovoljno dobar, Ozymandias tak-tak, a Silk Sceptre II mi je na razini Mary-Jane iz Spider-Man filmova. I to je osnovna zamjerka koju imam na film, budući da mi je podzaplet oko Laurie, Sally i Comediana možda najdraži dio priče, a u filmu je obrađen prilično mlitavo. Ima nekoliko scena koje su poprilično žestoke, čak i za današnje vrijeme, ali pretpostavljam da je tako i strip rezonirao 1985, pa se ovako htjelo postići isti efekt. |
How do you know that my dimwitted inexperience isn't merely a subtle form of manipulation, used to lower people's expectations, thereby enhancing my ability to effectively manuever within any given situation?
|
|
|
Vlaadisha
Advanced Member
USA
3513 Posts
Posted - 21/03/2009 : 16:02:16
|
quote: Originally posted by Mailman
I to je osnovna zamjerka koju imam na film, budući da mi je podzaplet oko Laurie, Sally i Comediana možda najdraži dio priče, a u filmu je obrađen prilično mlitavo.
Da, taj deo su nekako pretrcali, a bitan je za Manhattanovu odluku da ipak pomogne... Njegov govor na Marsu je isto ispao zbrzan. |
moji crteži |
|
|
KuntaKinte
Senior Member
Serbia
1696 Posts
Member since 25/09/2007 |
Posted - 22/03/2009 : 00:46:21
|
Film nisam gledao, ali "Under the Hood" je prilično simpa, "Tales of the Black Freighter" je bezveze, a "Watchmen Motion Comic" mi je bio zanimljiv prvih 10 sekundi, a glumci koji daju glasove su očaj živi. |
|
|
Topic |
|