Author |
Topic  |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 03/12/2007 : 15:10:56
|
Da li je moguce napisati recenziju za neku pricu za koju je ona vec napisana? Logicno je da recenzenti treba da obrate paznju na epizode koje nisu recenzirane i da je primarni cilj recenzirati sto je moguce vise epizoda, ali recenzija se nekad moze uraditi mnogo bolje od one koja vec postoji, nekad ona moze biti napravljena iz sasvim drugog ugla, da ne govorim da je cesto opsti utisak zavisan od "ukusa" recenzenta.
Ako bismo napravili drugu i drugaciju recenziju od neke vec postojece, da li ona moze biti postavljena na sajt, to jest da li je softverski ostavljena mogucnost za to, ili je treba u celini dodati kao komentar. Dok kucam ovo, zaboravio sam otici na deo za recenzije da vidim da li je unutar komentara moguce staviti sliku (iako verujem da je moguce).
Uz to, zanima me sta Markos misli o tome da se u naredne recenzije pocnu ubacivati i popisi likova, lokacija i kljucnih reci vezanih za datu pricu, nesto slicno kao sto je to uradjeno na ubcfumetti.com ili na "i I Viaggio di Zagor", ili mozda, zasto da ne, uraditi to na neki nacin jos bolji nego sto su to Italijani uradili.
|
|
Markos
Webmaster

Croatia
29732 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 03/12/2007 : 15:23:24
|
Jasno je da mozda treba truda da se to doda kao mogucnost, ali onda verujem da nije visak ako se deo toga (likovi i sl.) jednostavno navede kao deo "referenci" gde se recenzent poziva na prethodne epizode i razne druge fakte bitne za pricu. |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 03/12/2007 : 18:24:50
|
quote: Originally posted by ---dp---
Jasno je da mozda treba truda da se to doda kao mogucnost, ali onda verujem da nije visak ako se deo toga (likovi i sl.) jednostavno navede kao deo "referenci" gde se recenzent poziva na prethodne epizode i razne druge fakte bitne za pricu.
E pa, kad bi svi recenzenti spomenuli sve likove koji se pojavljuju, onda bi imao cjelovitu sliku o svim likovima iz te epizode. Ja ih uvijek navedem baš iz razloga da negdje budu svi zabilježeni, i da se možeš malo orijentirati što sve ima u pojedinoj epizodi. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 03/12/2007 : 19:07:46
|
Upravo sam to zbog toga i rekao, najvise zbog sebe kako bih imao bolji uvid, da ne moram za neke stvari konsultovati italijanske recenzije, a ne znam italijanski. |
 |
|
|
Topic  |
|