Author |
Topic |
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
Posted - 26/08/2010 : 19:06:27
|
Da bar svatko od nas ima lokalnu štampariju u kojoj bi mogli raditi ovakve stvari(za sebe,naravno)... svaka ti čast Attila, stvarno si ovo odlično uradio! |
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
|
|
Attila77
Average Member
USA
891 Posts
Member since 08/05/2005 |
Posted - 26/08/2010 : 22:58:46
|
quote: Originally posted by Zagor12
Da bar svatko od nas ima lokalnu štampariju u kojoj bi mogli raditi ovakve stvari(za sebe,naravno)... svaka ti čast Attila, stvarno si ovo odlično uradio!
Hvala ti Zagore ! Pa, verujem da ima i kod vas takvih štamparija koje bi to pojedinačno štampali ako im dobro platite. |
|
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
Member since 01/04/2008 |
Posted - 26/08/2010 : 23:37:38
|
@culfis, čestitka za topik. @Attila77, izvanredno urađeno. Kad nešto voliš cijena nije bitna.:) Ja mam također neka iskusva sa printanjem i ukoričavanjem, i to sve radim u kopirnici koja ima dobar kolor laserski printer. Kući uglavnom radim pripremu i onda nulti primjerak određenog projekta odštampam u kopirnici. Rado ukoričavam periodiku (Plavi vjesnik, Spunk novosti, Sve oko nas, Zov etc,)i to vrlo profesionalno kod jednog mog frenda koji je jedan od najboljih u gradu kad je u pitanju ukoričavanje, restauracija i slične stvari.:)
|
C'est la vie... https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/
|
|
|
Attila77
Average Member
USA
891 Posts
Posted - 26/08/2010 : 23:53:39
|
quote: Originally posted by all_ba
@culfis, čestitka za topik. @Attila77, izvanredno urađeno. Kad nešto voliš cijena nije bitna.:) Ja mam također neka iskusva sa printanjem i ukoričavanjem, i to sve radim u kopirnici koja ima dobar kolor laserski printer. Kući uglavnom radim pripremu i onda nulti primjerak određenog projekta odštampam u kopirnici. Rado ukoričavam periodiku (Plavi vjesnik, Spunk novosti, Sve oko nas, Zov etc,)i to vrlo profesionalno kod jednog mog frenda koji je jedan od najboljih u gradu kad je u pitanju ukoričavanje, restauracija i slične stvari.:)
Pa, daj onda podeli radost s nama, postavi neke slike. |
|
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 27/08/2010 : 00:14:57
|
sto se tice izdanja z.s alkatraz,i na dalje,nemam reci,svaka cast!!! kad bi sve to bilo dostupno i nama,bilo bi sjajno.definitivno,nesto sto lici na kiosk(i ako ovo nije)izdanje ima nesto dragoceno i nepovratno za sva vremena. |
Edited by - cronos six on 27/08/2010 00:15:49 |
|
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
Member since 01/04/2008 |
Posted - 27/08/2010 : 01:57:09
|
quote: Originally posted by Attila77
quote: Originally posted by all_ba
Pa, daj onda podeli radost s nama, postavi neke slike.
------------- Evo, čim nađem malo slobodnog vremena ću da nabacim ove svoje dragocijenosti (mislim na ukoričavanje).
|
C'est la vie... https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/
|
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7125 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 27/08/2010 : 02:08:49
|
Atilla77, radovi ti izgledaju fenomenalno! Jedan prijedlog za stampanje: cijelu epizodu Demoni Ludila u HC bas u onom formatu kao i ona epizoda koju si napravio, Vukodlak! To bi i za mene kao lokalnom Californijancu morao odstampati jedan primjerak |
www.epicentercomics.com |
|
|
Attila77
Average Member
USA
891 Posts
Posted - 27/08/2010 : 04:23:46
|
quote: Originally posted by D.J.
Atilla77, radovi ti izgledaju fenomenalno! Jedan prijedlog za stampanje: cijelu epizodu Demoni Ludila u HC bas u onom formatu kao i ona epizoda koju si napravio, Vukodlak! To bi i za mene kao lokalnom Californijancu morao odstampati jedan primjerak
Pa, ti ih skeniraj u grayscale, 600dpi, pa mi šalji sirove skenove, a ja ću ti to obraditi i štampati.
|
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 27/08/2010 : 04:30:12
|
quote: Originally posted by D.J.
Atilla77, radovi ti izgledaju fenomenalno! Jedan prijedlog za stampanje: cijelu epizodu Demoni Ludila u HC bas u onom formatu kao i ona epizoda koju si napravio, Vukodlak! To bi i za mene kao lokalnom Californijancu morao odstampati jedan primjerak
Pa, ti ih skeniraj u grayscale, 600dpi, pa mi šalji sirove skenove, a ja ću ti to obraditi i štampati.
Bas ovako upravo ova epizoda izgleda svake noci, u mojim snovima |
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
|
Attila77
Average Member
USA
891 Posts
|
wesskowaz
Advanced Member
Serbia
11522 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
Bat Baterton
Average Member
Serbia
782 Posts
Member since 10/08/2010 |
Posted - 27/08/2010 : 10:22:44
|
quote: Originally posted by acestroke
Bas ovako upravo ova epizoda izgleda svake noci, u mojim snovima
Potpisujem! Ovo je stvarno nevidjeno dobro! Kad bih imao tako nesto odstampano |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25325 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 27/08/2010 : 14:24:43
|
Attila77, slike u potpisu nisu dozvoljene, kao ni linkovi ka ovakvim izdanjima. Pogotovu kad imaš tamo i izdanja koja trenutno izlaze. Hvala. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
Edited by - manhunter on 27/08/2010 14:29:25 |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25325 Posts
Posted - 27/08/2010 : 14:28:03
|
Inače, ovo izgleda fenomenalno, a one naslovnice za ZS koje nisu nikad izašle mi teraju suze na oči...
Ovde samo jedan predlog: pokušaj kako bi izgledalo bez popisa epizoda koje su unutra, već (ako je moguće)da tu staviš Zagorov logo, a pojedinačne naslove imaš ionako na hrbatu. Inače je sve perfektno! Za ovo ne bih pitao koliko košta... |
|
|
|
Attila77
Average Member
USA
891 Posts
Posted - 27/08/2010 : 15:47:55
|
quote: Originally posted by manhunterOvde samo jedan predlog: pokušaj kako bi izgledalo bez popisa epizoda koje su unutra, već (ako je moguće)da tu staviš Zagorov logo, a pojedinačne naslove imaš ionako na hrbatu. Inače je sve perfektno! Za ovo ne bih pitao koliko košta...
Jesi li ovako mislio? Ovaka knjiga sa 500 stranica bi bila negde oko $30-$40 štampana u jednom primerku u ovoj štampariji.
Oprosti mi za signature, nisam znao ... popravio sam.
|
|
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 27/08/2010 : 15:49:19
|
Sada znamo kako je moguce da jos uvijek ima ZS i LMS kompleta. I to glaaaaaaaaaaaanc! :-)))) Neko stampa po 10 kompleta godisnje ! ;-)))))))))))))))))))))))) |
"I'm not saying I'm Batman. I'm just saying nobody has ever seen me and Batman in a room together." |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25325 Posts
Posted - 27/08/2010 : 16:13:19
|
Ne zaboravite da bi se ovde radilo o pirateriji ako bi Attila ovo štampao u više primeraka i prodavao.
Zato i ne možete da računate koliko to košta kod VČ ili koga već. Klasično mešanje baba i žaba.
Prava po epizodi za ovu knjigu koštaju od 700 pa naviše €, prevod po epizodi isto par stotina, štampa, porezi, administracija i ostala čuda...pa izračunajte koliko bi Attilu došla ova knjiga da se svega toga pridržavao. |
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25325 Posts
Posted - 27/08/2010 : 16:25:54
|
quote: Originally posted by Bob Rok
OK, ja to razmisljam na glas. Nije piraterija ako se pravi u licne svrhe Ili, da li stamparije smeju da stampaju taj materijal Mozda ne bi bilo piraterija, ako bi oni dali pare nekoj stampariji negde da odrade isto kao Atili. Ili gresim I da li je piraterija ako skenirani materijal odradim kuci
Mislim da ovde svi podrazumevamo licno zadovoljstvo, bez zelje da uvaljamo koji komad Mene konkretno zanima da li je moguce ovo uraditi ovde i za koje novce...
Ma, ja to više zbog ovog: "30-40$ je od 2400 do 3200 dinara, po primerku. Podelis sa 5, dobijes oko 600 dinara po epizodi. Ono je Amerika, ovo Srbija. VC prodaje po kojoj ceni 3 epizode?"
Zato kažem da ne možemo to da upoređujemo.
Koliko je meni poznato, štampanje jednog izdanja za sopstvene svrhe se ne karakteriše kao piraterija ako te primerke već imaš, a hoćeš da ih posebno ukoričiš za kolekciju.
Ne znam, ovde bi trebao jedan bolji pravnik da se javi. |
|
Edited by - manhunter on 27/08/2010 16:26:47 |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 27/08/2010 : 16:30:30
|
@Attila77: Isto tako predlazem da naslovi svake sveske ove epizode na hrbatu budu pravilno prevedeni, a ne onako kako ih je Dnevnik sjebo. - Nocne More - Demoni Ludila - Titan je izronio (ovo nisam znao bolje da prevedem; ako neko drugi zna, samo izvolite) - Povratak Hellingena - Na granici Stvarnog - Kraj Svijeta
Samo predlog, nista drugo ;) |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25325 Posts
Posted - 27/08/2010 : 16:36:43
|
Pa sad, ako on ovde pravi "najbolje epizode iz ZS", onda bi ipak trebalo da ostanu i takvi naslovi, zar ne? ;)
"Titan se podiže" bi bio bukvalan prevod, mada zvuči debilno kao neki Ludensovi...Titanovo uskrnuće? |
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25325 Posts
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 27/08/2010 : 16:52:06
|
quote: Originally posted by manhunter
Pa sad, ako on ovde pravi "najbolje epizode iz ZS", onda bi ipak trebalo da ostanu i takvi naslovi, zar ne? ;)
"Titan se podiže" bi bio bukvalan prevod, mada zvuči debilno kao neki Ludensovi...Titanovo uskrnuće?
"Titan se digao iz vode" svuci bolje u Ludensovom smislu, ako hocemo da sve bude 'contemporary' ;) Ipak, treba nam neko ko zna Italijanski (ja pojma nemam) koliko ja znam, ZS je skratila i ovu epizodu, tako da je bolje da stavi sve originalne stranice Italijanskih izdanja, pa i njihove naslove. Ne znam tacno koliko stranica su skratili - mozda 30...?
@Bob Rock: I ja bi htjeo da vidim link te website ... |
|
|
Magico_Vento
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1181 Posts
Member since 10/01/2010 |
Posted - 27/08/2010 : 16:52:31
|
quote: Originally posted by manhunterOvde samo jedan predlog: pokušaj kako bi izgledalo bez popisa epizoda koje su unutra, već (ako je moguće)da tu staviš Zagorov logo, a pojedinačne naslove imaš ionako na hrbatu. Inače je sve perfektno! Za ovo ne bih pitao koliko košta...
Jesi li ovako mislio? Ovaka knjiga sa 500 stranica bi bila negde oko $30-$40 štampana u jednom primerku u ovoj štampariji.
Oprosti mi za signature, nisam znao ... popravio sam.
pa to uopste nije skupo to je nekih 25-30 eura a s obzirom da su zagor knjige od VČ nekih 20 eura a ovdje jos biras sta zelis dau bacis i izbacis . Lijepo izgleda zaista |
Nemam potpis... |
Edited by - Magico_Vento on 27/08/2010 16:53:15 |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 27/08/2010 : 17:05:37
|
quote: Originally posted by manhunter
quote: Originally posted by Bob Rok
OK, ja to razmisljam na glas. Nije piraterija ako se pravi u licne svrhe Ili, da li stamparije smeju da stampaju taj materijal Mozda ne bi bilo piraterija, ako bi oni dali pare nekoj stampariji negde da odrade isto kao Atili. Ili gresim I da li je piraterija ako skenirani materijal odradim kuci
Mislim da ovde svi podrazumevamo licno zadovoljstvo, bez zelje da uvaljamo koji komad Mene konkretno zanima da li je moguce ovo uraditi ovde i za koje novce...
Ma, ja to više zbog ovog: "30-40$ je od 2400 do 3200 dinara, po primerku. Podelis sa 5, dobijes oko 600 dinara po epizodi. Ono je Amerika, ovo Srbija. VC prodaje po kojoj ceni 3 epizode?"
Zato kažem da ne možemo to da upoređujemo.
Koliko je meni poznato, štampanje jednog izdanja za sopstvene svrhe se ne karakteriše kao piraterija ako te primerke već imaš, a hoćeš da ih posebno ukoričiš za kolekciju.
Ne znam, ovde bi trebao jedan bolji pravnik da se javi.
Ja nisam pravnik, ali bih rekao da ovo jeste piraterija. Neće tu biti nikakvih problema jer se ne prodaje dalje pa nema mjesta za probleme (odštampao sebi, nitko ni ne mora znati, a u Ameriki ih ionako boli za Zagora). Ali, ako nisu plaćena prava, valjda je onda piraterija (nije da nešto tu izigravam sveca, ali čini mi se logično). Osim ako stvarno ima neki zakon da se smije u jednom primjerku sebi napraviti backup... Inače, stripovi stvarno izgledaju svrš, svrš... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 27/08/2010 17:06:52 |
|
|
Topic |
|