Author |
Topic  |
drakulloni
Senior Member

1317 Posts
Member since 25/09/2009 |
|
drakulloni
Senior Member

1317 Posts
|
zac
New Member

Italy
181 Posts
Member since 01/12/2005 |
|
wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11836 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
|
Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts
Member since 11/03/2009 |
Posted - 22/11/2009 : 20:14:24
|
Slazem se. Tehe, to sam mislio Zokiju da predlozim da mi uradi... Dobro, nesto slicno  |
Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube. |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 22/11/2009 : 20:21:24
|
quote: Originally posted by Bob Rok
Slazem se. Tehe, to sam mislio Zokiju da predlozim da mi uradi... Dobro, nesto slicno 
Ajde nadji ovakve naslovne u visokoj rezoluciji,pa cu da probam ja da napravim nesto. Zoki ne zna da radi u photoshopu i corelu,on se razume u onaj deo sto se tice samih korica(kolika da bude lepenka,kolika slika i slicno),rikne,uvezivanja. |
 |
|
Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts
Posted - 22/11/2009 : 20:27:17
|
Ma, ja sam sve odradio u photoshopu . Stampam i dajem mu da korici Naslovne? Prilicno tesko, na milijardu sajtova sam trazio slike, slaba vajda od Alana  |
Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube. |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 22/11/2009 : 20:59:58
|
Ma, ja sam sve odradio u photoshopu . Stampam i dajem mu da korici Naslovne? Prilicno tesko, na milijardu sajtova sam trazio slike, slaba vajda od Alana 
Pa sta si odradio? Ajde mi pusti na mail. Imas u profilu. |
 |
|
Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts
Posted - 22/11/2009 : 21:04:16
|
Pusticu ti za 2-3 dana, imam ispit u utorak, a to mi na drugom kompjuteru... Nije to nesto svetski odradjeno, vec vise za moju dusu. Template sam uzeo sa americkog sajta (znas li da u Americi mozes da narucis bilo koji strip,a oni ti ga naprave kako ti zelis??? To bi kod nas bio strasan biznis da neko radi), template naslovnu (malo manje od A4). Pokusao sam da kopiram IPS Tin Tin kada sam radio naslovnu, mozes otprilike da naslutis kako to izgleda . Pustam ti u utorak popodne... |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 22/11/2009 : 21:18:39
|
Pusticu ti za 2-3 dana, imam ispit u utorak, a to mi na drugom kompjuteru... Nije to nesto svetski odradjeno, vec vise za moju dusu. Template sam uzeo sa americkog sajta (znas li da u Americi mozes da narucis bilo koji strip,a oni ti ga naprave kako ti zelis??? To bi kod nas bio strasan biznis da neko radi), template naslovnu (malo manje od A4). Pokusao sam da kopiram IPS Tin Tin kada sam radio naslovnu, mozes otprilike da naslutis kako to izgleda . Pustam ti u utorak popodne...
Vazi,pusti mi i link gde si naso template da vidim dal' je to ovo sto i ja imam |
 |
|
Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts
Posted - 02/12/2009 : 10:50:58
|
Da li u novom broju "Jaje iznenadjenja" ima nekih promena na bolje?  |
 |
|
drakulloni
Senior Member

1317 Posts
|
drakulloni
Senior Member

1317 Posts
|
drakulloni
Senior Member

1317 Posts
Posted - 24/01/2010 : 13:51:46
|
Bas sad sam procitao "Povratak pauka" 
Broj originala je 327, i sto se mene tice, mogli bi da nastave u ovom maniru do beskonacnosti. Nije su tu puno toga promenilo u odnosu na prvobitnu postavku. Barem sto se tice samog sastava grupe TNT. Svi likovi su na okupu, humor na nivou, price Broja Jedan... Ima ova planeta materjala da AF nastavi kako je i poceo. Ali sta im je trebalo da sve to rasture i krenu sa nekim novim konceptom mislim na one epizode gde Alan otvara nekakvu agenciju, pa nadalje.
Od koje epizode redovne serje krecu sve te gluposti Da znam okvirno cemu mogu da se nadam sa ovim izdanjima sveta. |
Lepo je promenniti se...Jos je lepse promeniti se zauvek. |
 |
|
Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts
Posted - 24/01/2010 : 14:13:24
|
Od 429. broja. Imas fore jos 100 brojeva  |
 |
|
drakulloni
Senior Member

1317 Posts
|
drakulloni
Senior Member

1317 Posts
Posted - 05/03/2010 : 01:04:49
|
Sto mu muka, kakva epizoda u najpozitvnijem mogucem smisli. "Pokajnik" je najbolja epizoda koja se pojavila u zadnje vreme. Pravi AF sa dosta sarkazma, apsurda... a o humoru da i ne govorim 
Centralna figura je Bob. To je vec dovoljno za svaku preporuku, tako da obavezno procitajte ovu epizodu. Pecesljali su veliki deo sistema. Ovaj naslov je izasao 1996.god, a koliko je aktuelan prosudite sami.
|
 |
|
Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts
Posted - 05/03/2010 : 10:34:01
|
quote: Originally posted by drakulloni
Sto mu muka, kakva epizoda u najpozitvnijem mogucem smisli. "Pokajnik" je najbolja epizoda koja se pojavila u zadnje vreme. Pravi AF sa dosta sarkazma, apsurda... a o humoru da i ne govorim 
Centralna figura je Bob. To je vec dovoljno za svaku preporuku, tako da obavezno procitajte ovu epizodu. Pecesljali su veliki deo sistema. Ovaj naslov je izasao 1996.god, a koliko je aktuelan prosudite sami.
Zanimljivo je da Borgisova verzija uopste nije smesna , ja citao... Ispade da novi brojevi nisu toliko glupi, koliko neki ne umeju da prevedu  |
 |
|
cronos six
Advanced Member

.jpg)
Serbia
7954 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 05/03/2010 : 11:15:08
|
quote: Originally posted by drakulloni
Zanimljivo je da Borgisova verzija uopste nije smesna , ja citao... Ispade da novi brojevi nisu toliko glupi, koliko neki ne umeju da prevedu 
bice da je tako bobe.svetov alan ford ima odlican prevod,dok je sve ostalo.  |
 |
|
drakulloni
Senior Member

1317 Posts
Posted - 06/03/2010 : 15:00:54
|
Ili ja mozda imam specifican smisao za humor 
Pa evo, prva stvar koja epizodu cini zanimljivom jeste promena koncepta "clanovi grupe jure nekog negativca". Ovo je Bobova avantura.
Drugo, sam pocetak stripa Bob Rok, po ko zna koji put odluci da je vreme za promenu u njegovom zivotu, pa krene da trazi posao. Onda odnos ponude i potraznje pa "fantasticna" ponuda, koja ga natera da kaze "Da bih nesto zaradio, prvo moram da umrem"
Dalje sledi citav niz drustvenih slojeva, od pandura, preko agenata osiguranja, FBI, mafijasa, pa sve do obicne konobarice. Taj njihov medjusobni odnos, doveo me do suza
|
 |
|
Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts
Posted - 06/03/2010 : 15:11:54
|
Inace, epizoda koja ide posle ove "Na pasjoj vrucini", jedna je od boljih  |
 |
|
drakulloni
Senior Member

1317 Posts
Posted - 06/04/2010 : 22:14:27
|
Na pasjoj vrucini
U "svetu" nista novo I dalje brljave sa stampom, ali su barem zadnje epizode prave "alanfordofske" I to me bas raduje 
Jutros uzimam pljuge. Snimim i AF. Odlicno Dodjem na pos'o, pa bacim pogled, a sta drugo Prelistam prvih par stranica i naletim na foru Gradski oci a.k.a. tri praseta, smisljaju kako da padne sneg. I kao nesto smisle, ali se ideja izjalovila. Gledaju oni kroz prozor...
Prase1 "Ali sneg se ne hvata" Prase2 "Topi se kao sneg na suncu" Prase3 "Kakvo cudo prirode"!
    |
 |
|
drakulloni
Senior Member

1317 Posts
Posted - 04/06/2010 : 03:25:48
|
Procitah i "Osveta" br 82.
Negde tamo do 20 stranice stampa je uzsno mutna (nista novo , ali postaje smesno), da bi posle kranulo na bolje. dok kod novog broja "Mrvice" obrnuta situacija prvo je sve OK, a pred kraj muljava...
Nego, super je ova epizoda, "Osveta". Tobija se bacio na snimanje filmova, pa cima starog prijatelja da ulozi kintu u taj njegov projekat. Film o zombijima koji jedu druge zombije  A ko je to vise upucen u istoriju kinematografije, nego NO.1. Tako ce te u ovom broju saznati kako je to "stvarno" nastala deveta umetnost.
Pored toga, ponovo se susrecemo sa "nja-nja-njoizmom", te pricom o masovnoj manipulaciji, uticaju pomodarstva, hipnozi...
Odlicno, kao i uvek  |
 |
|
drakulloni
Senior Member

1317 Posts
|
Topic  |
|