Author |
Topic |
jurica
Senior Member
1799 Posts
Member since 19/02/2003 |
Posted - 12/01/2008 : 11:47:01
|
radio sam strip radionicu u osnovnoj skoli kod mene doma, pa zakljucujem:
- klinci poznaju i (jos uvijek!) vole strip - ne treba ih posebno tjerati da crtaju (za razliko od odraslih) - vole MANGE, poznaju geg strip, NIKAD NISU (NITI JEDAN/NA) CULI ZA ZAGORA niti bilo kojeg drugog Bonellijevog heroja kojeg sam se mogao sjetiti, ali zato SKIDAJU S INTERNETA i CITAJU NA ENGLESKOM mange za koje ni ja nisam cuo - ne vole Picassa, ali kad im se neke stvari objasne, spremni su priznati da likovnost ne znaci nuzno imitiranje stvarnosti ni imitiranje bilo cega drugog (jos kad bi im netko objasnio da crtanje po formulama, cak ni po JAPANSKIM formulama, nije dobro, bili bi super)
a ono stvarno bitno (radovi) su ovdje: http://www.kajgod.co.nr/radionica/
|
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
|
Man_of_Steel
Advanced Member
Serbia
3708 Posts
Member since 24/10/2007 |
Posted - 12/01/2008 : 12:56:39
|
quote: Originally posted by kico
Dakle, Mange na kioske! Što prije! Po svemu ovome gore rečenom isplatit će se....
I te kako. Kada vec ne prolazi Boneli, daj da citaju sta god... |
Whenever You need hard center, I will be there... |
|
|
beli luk
Average Member
Serbia
795 Posts
Member since 18/06/2006 |
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
Rico
Advanced Member
Croatia
3955 Posts
Member since 12/10/2004 |
Posted - 12/01/2008 : 13:15:25
|
Druze Jurica, ovaj, profesore Jurica, super! Do apsolutno istih takvih saznanja sam ja dosao kroz raznorazne razgovore s mojon dicon i njihovim prijateljima!!!!! Naravno izuzev Picassa, o kome nisam bas s njima pricao, ne sto ne bih, vec sto qrca ne znam. Nista od Bonellia nisam imao kuci za prezentaciju, ali ne znaju nista o tome, sto je mozda dobro, a mozda i nije. Zapravo, nemaju se na nista drugo uvatit, zalipit, a "staromodni" "Bonelli" ih valjda odbija, tj. ne privlaci. |
https://www.instagram.com/ricomambo_tees/ https://www.facebook.com/brankoricovdesign |
|
|
zlatkob
Average Member
Croatia
633 Posts
Member since 24/02/2006 |
Posted - 12/01/2008 : 14:12:51
|
quote: Originally posted by seinfeld
Djeca su pametna.
da, da, posebno ona što čitaju mangu i gledaju anime prvo se navuku na "bezazlene", generičke i polupedofilske stripove a onda igra mečka uz najžešće perverzije što im ih nude u nastavku.
|
Kosovo i Metohija = Srbija |
|
|
jurica
Senior Member
1799 Posts
Member since 19/02/2003 |
Posted - 12/01/2008 : 14:17:59
|
quote: Originally posted by mcn
Ono ti se sestra fura na Veselo bilje?
he, he, i sam sam primijetio tu podudarnost prezimena i tema :-)
ne, moja jedina sestra ima tristkoju, doktorirala je molekularnu biologiju i ne bavi se stripovima, a medju ovom klincadijom nemam (barem blizih) rodjaka - ali svim Staresincicima je izgleda zajednicka briga za probleme bilja u suvremenom drustvu (sestra biologinja, a mi stripasi imamo biljke za junake).
a zaboravih napomenuti da, naravno, niti jedno od te djece nikad nije vidjelo ni jedan moj strip, a najmanje Veselo bilje.
quote: Originally posted by Rico
Nista od Bonellia nisam imao kuci za prezentaciju, ali ne znaju nista o tome, sto je mozda dobro, a mozda i nije.
po meni je uvijek dobro upoznati sve. zato sam i ja od njih uzeo neke prijedloge i adrese s kojih se skidaju mange. naravno, sacuvaj Boze da se nekome guraju Bonelliji (ili bilo sto drugo) pod nos! |
Edited by - jurica on 12/01/2008 14:22:04 |
|
|
DusMan
Advanced Member
5067 Posts
Member since 12/11/2001 |
Posted - 12/01/2008 : 14:48:38
|
quote: Originally posted by zlatkob
da, da, posebno ona što čitaju mangu i gledaju anime prvo se navuku na "bezazlene", generičke i polupedofilske stripove a onda igra mečka uz najžešće perverzije što im ih nude u nastavku.
TAKO JE!!! Smrt Japancima is vemu što dolazi iz njihove bolesne, zagađene i moralno posrnule kulture!!! |
|
|
beli luk
Average Member
Serbia
795 Posts
Posted - 12/01/2008 : 23:25:01
|
Nadam se da ne mislis na japanski hardcore, jer u tom slucaju mozes da zaboravis na popust. Gauze, Bastard, GISM, Outo, Dust Noize, Masturbation, Death Threat, S.O.B.... eh, kakvi su to carevi. Mange ne volim, ali `zika je najjaca! |
...and they won`t have to burn the books! when no one reads them anyway... |
|
|
DusMan
Advanced Member
5067 Posts
Posted - 13/01/2008 : 00:55:44
|
Mmmmm... Zvuči zanimljivo, moraću da potražim na netu. Od Japanise mjuze znam samo za onu decu što pevaju u filmu "Suicide club" i onaj neki urnebesni hip hop sastav. :) Ma volim ja mange, ali mi je Scott Pilgrim draži. ;)
Nego, totalni oftopik, stigao mi Batman Vampire trejd. Pukni od muke. :P |
|
|
beli luk
Average Member
Serbia
795 Posts
Posted - 13/01/2008 : 08:40:25
|
Stvarno? Preko Pajtaka? Onda je valjda i meni stigao... A narezacu ti ja japance, videces, luda je to nacija. |
|
|
DusMan
Advanced Member
5067 Posts
|
Man_of_Steel
Advanced Member
Serbia
3708 Posts
Posted - 13/01/2008 : 13:02:42
|
quote: Originally posted by beli luk
Stvarno? Preko Pajtaka? Onda je valjda i meni stigao... A narezacu ti ja japance, videces, luda je to nacija.
Ludi, ludi... |
|
|
beli luk
Average Member
Serbia
795 Posts
Posted - 13/01/2008 : 13:36:04
|
Kupio sam ja na aukcijama i prvi deo, Red Rain, nego si me malo presekao jer trenutno bas nisam nesto pri kinti, pa rekoh ako sad jos treba i Pajtaku da placam, e jbga.. |
|
|
DusMan
Advanced Member
5067 Posts
Posted - 13/01/2008 : 13:54:00
|
Ovaj... ja pricam o ovom trejdu gde su sakupljene sve tri price (Red Rain, Bloodstorm i Crimson Mist). Ako si kupio I prvi deo, o cemu si onda mislio da pricam? |
|
|
beli luk
Average Member
Serbia
795 Posts
Posted - 13/01/2008 : 18:16:08
|
Ma znam o cemu pricas, o integralu sva tri, nego ti kazem da sam taj integral narucio preko Pajtaka, pa sam se istripovao da je stigao, pa moram da mu placam, a nisam pri kinti. Red rain sam osvojio na aukcijama ovde, tako da cu uskoro imati i sva tri trade-a posebno i integral. NERD ATTACK! Kapish? |
|
|
DusMan
Advanced Member
5067 Posts
Posted - 13/01/2008 : 19:33:23
|
AaAAaaAAaaaaaaa. Ne. :P
Čisto da se vratim ontopik... stvarno me čudi da ni u Srbiji, a ni u Hrvatskoj, ne postoji redovno manga izdanje. Manga decenijama hara svetom, svi se žale kako se mange bolje prodaju od "ozbiljnih stripova", a kod nas niko i ništa? Imali smo Akiru, ali je to verovatno bilo preozbiljno/predosadno/prekomplikovano za klince. |
|
|
William_Wallace
Advanced Member
Serbia
3173 Posts
Member since 25/04/2007 |
|
zlatkob
Average Member
Croatia
633 Posts
Posted - 13/01/2008 : 20:21:40
|
quote: Originally posted by DusMan
Čisto da se vratim ontopik... stvarno me čudi da ni u Srbiji, a ni u Hrvatskoj, ne postoji redovno manga izdanje. Manga decenijama hara svetom, svi se žale kako se mange bolje prodaju od "ozbiljnih stripova", a kod nas niko i ništa? Imali smo Akiru, ali je to verovatno bilo preozbiljno/predosadno/prekomplikovano za klince.
Ima nade. Znači da smo još uvijek zdravIJE društvo od onih tamo negdje |
|
|
Man_of_Steel
Advanced Member
Serbia
3708 Posts
Posted - 13/01/2008 : 21:10:08
|
Čisto da se vratim ontopik... stvarno me čudi da ni u Srbiji, a ni u Hrvatskoj, ne postoji redovno manga izdanje. Manga decenijama hara svetom, svi se žale kako se mange bolje prodaju od "ozbiljnih stripova", a kod nas niko i ništa? Imali smo Akiru, ali je to verovatno bilo preozbiljno/predosadno/prekomplikovano za klince.
Ima nade. Znači da smo još uvijek zdravIJE društvo od onih tamo negdje
Dokle god se posvecuje paznja bilo kojoj vrsti kulture, ima nade za drustvo... |
|
|
zlatkob
Average Member
Croatia
633 Posts
Posted - 14/01/2008 : 02:13:53
|
quote: Originally posted by Man_of_Steel
Dokle god se posvecuje paznja bilo kojoj vrsti kulture, ima nade za drustvo...
i dok se izvlače pouke, ostaje na pravom putu (mislim na onaj individualni, neopterećen bilo kakvim dogmama ili konzerviranjem, bilo radi tradicije, bilo zbog neispravno aktivirane dnk. Japanci su super ali preko mangi bogami valjaju perverzije na veliko. Wholesale, brale! |
|
|
Man_of_Steel
Advanced Member
Serbia
3708 Posts
Posted - 14/01/2008 : 12:07:38
|
i dok se izvlače pouke, ostaje na pravom putu (mislim na onaj individualni, neopterećen bilo kakvim dogmama ili konzerviranjem, bilo radi tradicije, bilo zbog neispravno aktivirane dnk. Japanci su super ali preko mangi bogami valjaju perverzije na veliko. Wholesale, brale!
Pa sad, ne verujem da ce takve mange da se stave na trafike (ukoliko ce ikada i da se stave). Za one koji cene perverzne mange ima mesta gde mogu da ih nabave... |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12925 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 14/01/2008 : 12:18:52
|
i dok se izvlače pouke, ostaje na pravom putu (mislim na onaj individualni, neopterećen bilo kakvim dogmama ili konzerviranjem, bilo radi tradicije, bilo zbog neispravno aktivirane dnk. Japanci su super ali preko mangi bogami valjaju perverzije na veliko. Wholesale, brale!
Mislim da se ovdje ipak radi o stereotipu. Nisu sve mange namijenjene svima. Naravno da ćeš u hentai mangama naći hrpu perverzija jer im je to jedina svrha. Kod seinen i josei mangi je prikaz takvih stvari nešto rjeđi i manje eksplicitan, ali se podrazumijeva, s obzirom da je ipak namijenjeno starijoj publici. Ipak su to nešto ozbiljnije priče (uglavnom). Kod shonen i shojo mangi takvih stvari nema. Tu i tamo se pokaže malo kože da se zadovolje tinejdžerske fantazije, ali ništa više od toga. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
Man_of_Steel
Advanced Member
Serbia
3708 Posts
Posted - 14/01/2008 : 14:25:53
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Mislim da se ovdje ipak radi o stereotipu. Nisu sve mange namijenjene svima. Naravno da ćeš u hentai mangama naći hrpu perverzija jer im je to jedina svrha. Kod seinen i josei mangi je prikaz takvih stvari nešto rjeđi i manje eksplicitan, ali se podrazumijeva, s obzirom da je ipak namijenjeno starijoj publici. Ipak su to nešto ozbiljnije priče (uglavnom). Kod shonen i shojo mangi takvih stvari nema. Tu i tamo se pokaže malo kože da se zadovolje tinejdžerske fantazije, ali ništa više od toga.
100% u pravu. Nemoguce je reci za bilo koje izdanje da je pristupacno za sve uzraste. Jednostavno postoje neke granica koje se mogu, a i ne moraju postovati... |
|
|
Topic |
|