forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Guillermo del Toro režira Hobita
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 12

darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts

Member since 05/10/2002

Posted - 30/01/2008 : 17:47:33  Show Profile Show Extended Profile  Send darth-vader a Private Message  Reply with Quote
upravo tako kako piše...

Mislim da će to biti pun pogodak.
Jacksonovu trilogiju ne volim previše. OK mi je, ali ništa više od toga ( da, gledao sam i produžene verzije i jasno mi je zašto su ih skratili... i čitao sam naravno ).

Hobit mi je puno bolji od trilogije. Baš knjiga koja u meni probudi jedno dijete :-)

Režiser je to koji jamči bajkovitost, ugođaj i savršeno obavljen posao. Kao da su me pitali :)

Edited by - darth-vader on 30/01/2008 17:48:12

sawitch
Advanced Member

Serbia
40967 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 30/01/2008 : 17:56:48  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Sta je on rezirao, ja nemam pojma??? A Hobit je i meni zanimljiviji od LOTR, knjiga... A sto se tice filmova, meni su uradjeni za 9,9 na skali od 1 do 10... Kad ce biti gotov Hobit???

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

William_Wallace
Advanced Member

Serbia
3173 Posts

Member since 25/04/2007

Posted - 30/01/2008 : 19:13:32  Show Profile Show Extended Profile  Send William_Wallace a Private Message  Reply with Quote
Ocekujem zanimljiv film iako ne znam ko je Toro, ali Hobit mi je nekako najdraza Tolkinova knjiga(bajka u svom najboljem obliku)!

Every man dies,
not every man really lives.
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 30/01/2008 : 19:30:59  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
Premijera prvog dijela Hobita 2010.

"Napokon je odlučeno da će meksički redatelj Guillermo del Toro biti taj kojem će filmske kompanije MGM i New Line osigurati oko 150 milijuna dolara za prvi dio dugo očekivanog filma o Hobitima (i još 150 za drugi dio godinu dana kasnije)
Nakon trilogije Gospodar prstenova interes za hobitima znatno je porastao, pa su se ubrzo i filmske kompanije digle na noge. Moglo se očekivati da će Peter Jackson, koji je režirao Gospodara prstenova, režirati i Hobite, do dogovora između njega i spomenutih kompanija nije došlo zbog razmimoilaženja oko raspodjele prihoda vezanih upravo uz njihovu prvu suradnju oko trilogije.
No, Jackson i Del Toro će svejedno zajedno nadgledati pisanje scenarija. A tko je taj Guillermo del Toro? Magazin Time ga je uvrstio među 50 najboljih filmmejkera 21. stoljeća, a iz sebe ima i nekoliko blockbustera kao što su Blade 2, Hellboy, Mimic i Oscarom nagrađen Panov labirint. Momentalno završava film Zlatna armija, odnosno Hellboy 2 u produkciji kompanije Universal.
Inače, Hobite je Tolkien napisao za svoju djecu 1937, 17 godina prije kultnog Gospodar prstenova."

D.J.
srijeda, 30.1.2008.

Edited by - dsormaz1 on 30/01/2008 19:37:43
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 30/01/2008 : 20:37:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Ako nije Jackson, s tugom odmahujem glavom...
Panov labirint nisam gledao, ali čuo sam samo dobre stvari o tom filmu tako da mi ostaje nada.
Po Blade 2, Hellboy i Mimic-u, ne bih sudio.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 30/01/2008 : 20:49:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
Panov Labirint je jedan od najboljih filmova 2006. godine a meni osobno jedan od najboljih filmova uopće. Film briljira na vizualnom, narativnom, glumačkom, emotivnom... ma na svakom nivou kojim barata u filmu. Dirljiva, snažna, tragična bajkovita priča.
Go to Top of Page

flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 30/01/2008 : 20:51:30  Show Profile Show Extended Profile  Send flamboyant soul a Private Message  Reply with Quote
Mene više interesira ovaj sljedeći projekt Guillerma del Tora:
http://www.imdb.com/title/tt1118070/

A Hobit me ne interesira baš previše...

Dobro i šta mi sada treba da uradimo?

Edited by - flamboyant soul on 30/01/2008 20:51:51
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 30/01/2008 : 20:54:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
U planinama ludila sam čitao prije nekih 15 godina. Detalji su izbledjeli, ali ostaje sjećanje na jezu...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

viktor14
Senior Member

Croatia
1119 Posts

Member since 06/08/2007

Posted - 30/01/2008 : 21:05:46  Show Profile Show Extended Profile  Send viktor14 an ICQ Message  Send viktor14 a Private Message  Reply with Quote
Baš da vidimo kako će ispasti...
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40967 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 30/01/2008 : 21:10:36  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ako bude kao samo pola LOTR, bice extra... Bas me zanima kako ce uraditi Jezergrad i kako ce izgledati Smaug, i kad bude pricao...

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 30/01/2008 : 21:13:34  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
yeees..del toro je genijalac i to ce biti pun pogodak

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

mifugo
Senior Member

1007 Posts

Member since 28/05/2005

Posted - 30/01/2008 : 21:17:58  Show Profile Show Extended Profile  Send mifugo a Private Message  Reply with Quote
šteta što nije jackson, ali del toro se čini kao dobar nasljednik...

imam osjećaj da će nakon hobita uslijediti i silmarilion, a tek će tamo bit izmišljanja i popunjavanja rupa
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40967 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 30/01/2008 : 21:52:32  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Mislim da Silmarilion ne bi mogao da se snimi... Ne znam... Ali teska je to knjiga za ekranizaciju...

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 30/01/2008 : 22:13:24  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by sawitch

Mislim da Silmarilion ne bi mogao da se snimi... Ne znam... Ali teska je to knjiga za ekranizaciju...

moglo bi kao tv serija ,,one su sada dosegle nivo filmova.

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40967 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 30/01/2008 : 22:22:58  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
E to bi vec moglo... Ali mislim da ne bi trebalo to kvariti... Ne bi niko toliko para ulozio u TV seriju, a ako si procitao Silmarilion, onda znas da bi tu trebalo mnogo stvari da se radi, jer je grandioznije mnogo nego LOTR... Bar po meni...

Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8223 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 31/01/2008 : 11:50:28  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by kiky

Panov Labirint je jedan od najboljih filmova 2006. godine a meni osobno jedan od najboljih filmova uopće. Film briljira na vizualnom, narativnom, glumačkom, emotivnom... ma na svakom nivou kojim barata u filmu. Dirljiva, snažna, tragična bajkovita priča.

potpisujem
meni daleko najbolji film koji sam gledao prošle godine

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8223 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 31/01/2008 : 11:52:51  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by mr murdoc

Originally posted by sawitch

moglo bi kao tv serija ,,one su sada dosegle nivo filmova.

ma tamo ima materijala za nekoliko filmova
meni je najljepša priča o berenu i luthien
to bi bio dobar film

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40967 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 31/01/2008 : 12:01:11  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Meni je sve podjednako dobro... Stvarno tu saznas sve ono sto ti nije bilo jasno u LOTR-u...

Go to Top of Page

kapetan
New Member

Croatia
202 Posts

Member since 28/09/2004

Posted - 31/01/2008 : 12:29:59  Show Profile Show Extended Profile  Send kapetan a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by flamboyant soul

Mene više interesira ovaj sljedeći projekt Guillerma del Tora:
http://www.imdb.com/title/tt1118070/

A Hobit me ne interesira baš previše...

To bi trebalo biti zanimljivo, knjiga je ludnica al nisam baš siguran kako će uspjeti ekranizacija.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 31/01/2008 : 12:32:35  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
A jeste ga vi zabrijali... Hobit je tek za 2010 najavljen, a kao nije ni sigurno...

The Hobbit 2 (2011) (announced) (in talks)
At the Mountains of Madness (2010) (announced)
The Hobbit (2010) (announced) (in talks)
3993 (2009) (announced)
Hellboy II: The Golden Army (2008) (post-production)

Barem, Hellbojčina 2 dolazi uskoro!

Guillermo je otpočetka nalazio inspiraciju u narodnoj predaji, urbanim legendama i nadnaravnom svijetu. Panov labirint je stvarno najljepši od njegovih filmova, fantazmogorična priča o bajkovitoj nevinosti i brutalnosti realnog svijeta i sustava u kojem akteri žive... Hellboy 2 će biti vjerojatno mješavina Mignolinih priča o vilinskom svijetu, a vidim u 3993 će se opet vratiti u Francovo razdoblje (kao i Devil's backbone i Panov labirint). Jako interesantan redatelj po izboru tema.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 31/01/2008 : 12:49:33  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message  Reply with Quote
Strahujem kakav ce film napraviti. Hobit je usporedjujuci ga s LOTR-om knjiga za djecu. I postilu pisanja i po radnji. Kada je nakon Hobita JRRT isao pisati LOTR puno je toga napravio strasnijim, okrutnijim i ozbiljnijim (detaljnijim, od mitologije nadalje).

Volio bi da Hobit ne izgleda kao LOTR, ja ga zamisljam kao film za malo mladju publiku, u rangu onih medvjedica iz SW (kako se zovu - Evoksi?) . Ali Hollywood bi od toga mogao napraviti ratno-akcijski film.

itsyourworldyoucanchangeit
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40967 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 31/01/2008 : 12:52:01  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Pa Hobit jeste puno neozbiljnija knjiga... Ali mi je zanimljivija od LOTR... A sta je koji k. Hobit 2??? Nije valjda da ce da kasape Hobita na 2 dela i da razvuku onu knjizicu??? To je dno!!!

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 31/01/2008 : 12:54:40  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by alen

Strahujem kakav ce film napraviti. Hobit je usporedjujuci ga s LOTR-om knjiga za djecu. I postilu pisanja i po radnji. Kada je nakon Hobita JRRT isao pisati LOTR puno je toga napravio strasnijim, okrutnijim i ozbiljnijim (detaljnijim, od mitologije nadalje).

Volio bi da Hobit ne izgleda kao LOTR, ja ga zamisljam kao film za malo mladju publiku, u rangu onih medvjedica iz SW (kako se zovu - Evoksi?) . Ali Hollywood bi od toga mogao napraviti ratno-akcijski film.

Ma neće, Hobit nije takav akcijski tip priče poput Bladea i Hellboya. A guillermo osim što snima akcijske zawebancije, snima i odlične fantasy nadnaravno-psihološke filmove. Bit će ko Panov labirint, samo puno topliji i čarobniji, bez one fatalističke note iz labirinta.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 31/01/2008 : 13:02:36  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by DeeCay

Originally posted by alen

Ma neće, Hobit nije takav akcijski tip priče poput Bladea i Hellboya. A guillermo osim što snima akcijske zawebancije, snima i odlične fantasy nadnaravno-psihološke filmove. Bit će ko Panov labirint, samo puno topliji i čarobniji, bez one fatalističke note iz labirinta.

Nadam se.

OK, nije Bilbo neki Die Hard akcijski tip, ali onih 13 patuljaka rokaju .

itsyourworldyoucanchangeit
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40967 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 31/01/2008 : 13:13:42  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Zanima me ko ce biti Bard, onaj sto je rokn'o Smauga...

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22362 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 31/01/2008 : 14:34:05  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Blade 2, Hellboy i Mimic nisu bas filmovi kojima se moze pohvaliti, ali ko zna,nije ni Jackson imao neku dobru filmografiju prije LOTR
Go to Top of Page
Page: of 12 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.27 seconds. Snitz Forums 2000