Mislim da će to biti pun pogodak. Jacksonovu trilogiju ne volim previše. OK mi je, ali ništa više od toga ( da, gledao sam i produžene verzije i jasno mi je zašto su ih skratili... i čitao sam naravno ).
Hobit mi je puno bolji od trilogije. Baš knjiga koja u meni probudi jedno dijete :-)
Režiser je to koji jamči bajkovitost, ugođaj i savršeno obavljen posao. Kao da su me pitali :)
Sta je on rezirao, ja nemam pojma??? A Hobit je i meni zanimljiviji od LOTR, knjiga... A sto se tice filmova, meni su uradjeni za 9,9 na skali od 1 do 10... Kad ce biti gotov Hobit???
"Napokon je odlučeno da će meksički redatelj Guillermo del Toro biti taj kojem će filmske kompanije MGM i New Line osigurati oko 150 milijuna dolara za prvi dio dugo očekivanog filma o Hobitima (i još 150 za drugi dio godinu dana kasnije) Nakon trilogije Gospodar prstenova interes za hobitima znatno je porastao, pa su se ubrzo i filmske kompanije digle na noge. Moglo se očekivati da će Peter Jackson, koji je režirao Gospodara prstenova, režirati i Hobite, do dogovora između njega i spomenutih kompanija nije došlo zbog razmimoilaženja oko raspodjele prihoda vezanih upravo uz njihovu prvu suradnju oko trilogije. No, Jackson i Del Toro će svejedno zajedno nadgledati pisanje scenarija. A tko je taj Guillermo del Toro? Magazin Time ga je uvrstio među 50 najboljih filmmejkera 21. stoljeća, a iz sebe ima i nekoliko blockbustera kao što su Blade 2, Hellboy, Mimic i Oscarom nagrađen Panov labirint. Momentalno završava film Zlatna armija, odnosno Hellboy 2 u produkciji kompanije Universal. Inače, Hobite je Tolkien napisao za svoju djecu 1937, 17 godina prije kultnog Gospodar prstenova."
Ako nije Jackson, s tugom odmahujem glavom... Panov labirint nisam gledao, ali čuo sam samo dobre stvari o tom filmu tako da mi ostaje nada. Po Blade 2, Hellboy i Mimic-u, ne bih sudio.
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Panov Labirint je jedan od najboljih filmova 2006. godine a meni osobno jedan od najboljih filmova uopće. Film briljira na vizualnom, narativnom, glumačkom, emotivnom... ma na svakom nivou kojim barata u filmu. Dirljiva, snažna, tragična bajkovita priča.
E to bi vec moglo... Ali mislim da ne bi trebalo to kvariti... Ne bi niko toliko para ulozio u TV seriju, a ako si procitao Silmarilion, onda znas da bi tu trebalo mnogo stvari da se radi, jer je grandioznije mnogo nego LOTR... Bar po meni...
Panov Labirint je jedan od najboljih filmova 2006. godine a meni osobno jedan od najboljih filmova uopće. Film briljira na vizualnom, narativnom, glumačkom, emotivnom... ma na svakom nivou kojim barata u filmu. Dirljiva, snažna, tragična bajkovita priča.
potpisujem meni daleko najbolji film koji sam gledao prošle godine
if you tolerate this, then your children will be next
A jeste ga vi zabrijali... Hobit je tek za 2010 najavljen, a kao nije ni sigurno...
The Hobbit 2 (2011) (announced) (in talks) At the Mountains of Madness (2010) (announced) The Hobbit (2010) (announced) (in talks) 3993 (2009) (announced) Hellboy II: The Golden Army (2008) (post-production)
Barem, Hellbojčina 2 dolazi uskoro!
Guillermo je otpočetka nalazio inspiraciju u narodnoj predaji, urbanim legendama i nadnaravnom svijetu. Panov labirint je stvarno najljepši od njegovih filmova, fantazmogorična priča o bajkovitoj nevinosti i brutalnosti realnog svijeta i sustava u kojem akteri žive... Hellboy 2 će biti vjerojatno mješavina Mignolinih priča o vilinskom svijetu, a vidim u 3993 će se opet vratiti u Francovo razdoblje (kao i Devil's backbone i Panov labirint). Jako interesantan redatelj po izboru tema.
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Strahujem kakav ce film napraviti. Hobit je usporedjujuci ga s LOTR-om knjiga za djecu. I postilu pisanja i po radnji. Kada je nakon Hobita JRRT isao pisati LOTR puno je toga napravio strasnijim, okrutnijim i ozbiljnijim (detaljnijim, od mitologije nadalje).
Volio bi da Hobit ne izgleda kao LOTR, ja ga zamisljam kao film za malo mladju publiku, u rangu onih medvjedica iz SW (kako se zovu - Evoksi?) . Ali Hollywood bi od toga mogao napraviti ratno-akcijski film.
Pa Hobit jeste puno neozbiljnija knjiga... Ali mi je zanimljivija od LOTR... A sta je koji k. Hobit 2??? Nije valjda da ce da kasape Hobita na 2 dela i da razvuku onu knjizicu??? To je dno!!!
Strahujem kakav ce film napraviti. Hobit je usporedjujuci ga s LOTR-om knjiga za djecu. I postilu pisanja i po radnji. Kada je nakon Hobita JRRT isao pisati LOTR puno je toga napravio strasnijim, okrutnijim i ozbiljnijim (detaljnijim, od mitologije nadalje).
Volio bi da Hobit ne izgleda kao LOTR, ja ga zamisljam kao film za malo mladju publiku, u rangu onih medvjedica iz SW (kako se zovu - Evoksi?) . Ali Hollywood bi od toga mogao napraviti ratno-akcijski film.
Ma neće, Hobit nije takav akcijski tip priče poput Bladea i Hellboya. A guillermo osim što snima akcijske zawebancije, snima i odlične fantasy nadnaravno-psihološke filmove. Bit će ko Panov labirint, samo puno topliji i čarobniji, bez one fatalističke note iz labirinta.
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Ma neće, Hobit nije takav akcijski tip priče poput Bladea i Hellboya. A guillermo osim što snima akcijske zawebancije, snima i odlične fantasy nadnaravno-psihološke filmove. Bit će ko Panov labirint, samo puno topliji i čarobniji, bez one fatalističke note iz labirinta.
Nadam se.
OK, nije Bilbo neki Die Hard akcijski tip, ali onih 13 patuljaka rokaju .