Author |
Topic |
anto
Advanced Member
Serbia
21097 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 01/04/2015 : 10:25:42
|
vidim da se na Macanovom blogu još ne pominje da je uopšte započeo sa prevodima epizoda iz narednog,sedmog integrala - pa pretpostavljam da ova sedmica i neće tako brzo izaći. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12921 Posts
Member since 23/09/2005 |
|
SenG
Junior Member
Canada
383 Posts
Member since 23/04/2006 |
Posted - 17/10/2017 : 02:41:15
|
Ispričavam se ako sam padobranac, no palo mi je napamet - sa bankrotom Algoritma, što će biti sa Tin Tinom? Ako se ne varam, dvije su knjige ostale neštampane (7. i 8.) |
Ich bin nur ein Schauspieler |
|
|
KuntaKinte
Senior Member
Serbia
1696 Posts
Member since 25/09/2007 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12921 Posts
Posted - 17/10/2017 : 11:55:23
|
quote: Originally posted by SenG
Ispričavam se ako sam padobranac, no palo mi je napamet - sa bankrotom Algoritma, što će biti sa Tin Tinom? Ako se ne varam, dvije su knjige ostale neštampane (7. i 8.)
Nije bankrotirala izdavačka kuća Algoritam, već knjižare Algoritam. Izdavačka kuća i knjižare nekoć su bile dio iste kompanije, ali su zbog ogromnih dugova razbijeni u dva zasebna poduzeća.
Mislim, to nisu dobre vijesti po pitanju Tintina, s obzirom da je i izdavačka kuća financijski u prilično lošem stanju. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
motorista
New Member
Serbia
262 Posts
Member since 16/02/2019 |
|
Vid
Senior Member
Slovenia
1254 Posts
Member since 07/10/2004 |
Posted - 02/03/2019 : 17:02:36
|
Uglavnom je svaka epizoda priča za sebe. Samo dve epizode na mjesecu se nastavljaju. Al to je na kraju serijala, treba Darkwood još izgurati to. |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10345 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 02/03/2019 : 18:11:00
|
quote: Originally posted by Vid
Uglavnom je svaka epizoda priča za sebe. Samo dve epizode na mjesecu se nastavljaju. Al to je na kraju serijala, treba Darkwood još izgurati to.
Nastavlja se i Tajna jednoroga u Blago Red Rackhama. A i Sedam kristalnih kugli ima nastavak Zarobljenici sunca.
U ostalim albumima se povremeno može naći poveznica sa prethodnim vezano na likove i događaje. |
|
|
Vid
Senior Member
Slovenia
1254 Posts
Member since 07/10/2004 |
|
motorista
New Member
Serbia
262 Posts
Member since 16/02/2019 |
Posted - 17/04/2019 : 18:16:41
|
Hvala, ljudi.
Obnovio sam malo Tintina, na preskok. Subjektivno, zabavniji mi je nego što sam se nadao. Crtež vremenom napreduje, u klasičnom smislu, a radnja se sve manje oslanja na deus eks mahinu – možda se tako usput nešto i gubi na avangardnosti, ukoliko je ima, no meni se ovako više sviđa.
Super mi je što "Plavi lotos", " Slomljeno uvo" i donekle "Faraonova cigara" imaju tragove koje i čitalac može da rešava (poput one radio-poruke u "Plavom lotosu"). Da li još epizoda sadrži nešto slično? |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12921 Posts
Posted - 26/05/2020 : 23:32:33
|
S obzirom kako je Algoritam poslovao, nije mi žao što je propao.
Ali jebiga, ne mogu prežaliti to što nisu kompletirali Tintina kako spada.
Samo su još dvije knjige trebali objaviti.
A koliko vidim, za sada nema naznake da bi netko drugi mogao to kompletirati. |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10345 Posts
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7268 Posts
Member since 24/09/2012 |
|
vronski 3
Senior Member
2374 Posts
Member since 10/01/2014 |
|
corto33
Senior Member
Slovenia
2536 Posts
Member since 18/11/2003 |
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10345 Posts
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12921 Posts
Posted - 27/05/2020 : 15:27:02
|
quote: Originally posted by Peyo
Kod nas (a i šire, ex-YU) tko objavi Tintina propada .
Čudim se tebi, vjerujem da znaš engleski.
Moj mi OCD ne bi dao mira, pa bih morao opet cijeli serijal kupiti na engleskom, a ne samo zadnje dvije knjige. |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10345 Posts
Posted - 27/05/2020 : 16:49:34
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
quote: Originally posted by Peyo
Kod nas (a i šire, ex-YU) tko objavi Tintina propada .
Čudim se tebi, vjerujem da znaš engleski.
Moj mi OCD ne bi dao mira, pa bih morao opet cijeli serijal kupiti na engleskom, a ne samo zadnje dvije knjige.
Razumijem.
Već sam opisao tu problematiku sa domaćim izdavačima.
Bilo da ga najave ili ne, ne znaš da li će objaviti određeni serijal.
A kada i krenu (neki put i sa 10 do 20 godina kašnjenja), ne znaš da li će taj serijal i dovršiti.
I sam bih radije imao dosta toga u domaćem izdanju.
|
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
Jozzinelli
Senior Member
1644 Posts
Member since 10/04/2011 |
Posted - 29/05/2020 : 03:27:34
|
quote: Originally posted by going going
Darkvud je izdao prve dve knjige Tintina prosle godine.
Javi kad budu objavili poslednje dve knjige... |
Mek Koj nema alternativu |
|
|
vronski 3
Senior Member
2374 Posts
Member since 10/01/2014 |
Posted - 29/05/2020 : 13:27:45
|
quote: Originally posted by Jozzinelli
quote: Originally posted by going going
Darkvud je izdao prve dve knjige Tintina prosle godine.
Javi kad budu objavili poslednje dve knjige...
Misliš da ćemo mi u srednjem dobu biti živi do tad...? |
|
|
don_draper
Advanced Member
4349 Posts
Member since 08/06/2018 |
Posted - 01/12/2020 : 08:31:38
|
Odlučio sam se na čitanje ovog hvaljenog i značajnog serijala u izuzetno lijepom Egmontovom box setu. Pritom ću se osvrnuti na svaku od 8 knjiga s vremenom. Nije mi ovo serijal za bingeanje tako da ću polako dozirati, tu i tamo, ovaj avanturistički užitak.
1.knjiga Tintin au pays des soviets Tintin en Amerique
Prva knjiga donosi dvije rane avanture iz doba kada Herge očito nije još došao do onog nivoa kvalitete po kakvom će biti upamćen. Kronološki ovdje nedostaje kontroverzni Tintin u Kongu koji je zbog razumljivih razloga izostao iz kolekcije.
U prvoj avanturi Tintin se kao svjetski poznati novinar zapućuje u Rusiju gdje ga državni vrh sa strepnjom se želi riješiti. Ono što upada u oči je stil i izostanak boje, crtež je dosta grub i nije usavršen kao poslije. Priča je naivna, prepuna dinamike i meteža na svim stranama. Naravno, za očekivati je da je ovakvo nešto nereprezentativno za daljnji serijal, iako je bilo simpatično vidjeti kako je to bilo na samim počecima. Herge cijeloj radnji prilazi iz dosta stereotipnog i konzervativnog kutka i puno je političkih poruka i idealiziranja belgijskog slavnog novinara. Sve u svemu, iako ne bi danas takav strip prošao, čisto zbog neke povijesne uvertire i tolike blesavoće u radnji je bilo i zabavno za čitati.
Druga priča nas vodi u Sjevernu Ameriku. Ni ovdje ne prestaje Herge sa stereotipima, ali ovaj put su antagonisti brojni kriminalci, a u jednom trenu i Indijanci. Opet je fokus na tome kakvi su domaćini, njihov razgovorni stil i sve boljke koje ih prate. Tintin je još jednom idealiziran i predstavlja svijetlu eminenciju. Ipak postoji zamjetan napredak u odnosu na prethodnika. Ovaj put je puno manje karikirane akcije (iako i dalje ima nekih "vjerovali ili ne" situacija) i radnja je donekle zapetljanija. Ono što je nedostajalo ovdje je neki pravi fokus i prava drama. Na 60ak stranica se događa sve i svašta i ima u biti 3 storylinea koja su labavo povezana, pa je teško ovo sagledavati kao jednu koherentnu avanturu. Sve u svemu, zabavno kao i sovjetska avantura, no još uvijek dosta naive i bez nekog boljeg zapleta. Ali i dalje simpatično za čitati, i svojevrsni BD guilty pleasure.
Iako je to rani Tintin, a i sudeći po ocjenama vjerojatno najslabiji njegov period, ove dvije avanture su bile jedno drugačije i poprilično zabavno iskustvo. Iako nemaju možda neku kompleksnu i impresivnu radnju ipak ostavile su dobar dojam i još veću želju da uživam u avanturama Tintina. |
I sell the fact that I can't be bought |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10345 Posts
|
DK24
Average Member
Croatia
622 Posts
Member since 24/04/2020 |
Posted - 01/12/2020 : 22:42:59
|
Ja sam pročitao Tintin u zemllji sovjeta i bio mi je onako bezveze, previše nekako plitko puno besmislene akcije. Da sam ga čitao sa nekakvih 6-7 godina kada mi je Looney tunes bio vrh svita vjerojatno bi uživao. Ovako sam mislio rađe vrijeme potrošiti na nešto zanimljivije, ali kada kažete da kvaliteta raste iz broja u broj onda bi možda mogao i nastaviti. |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10345 Posts
Posted - 01/12/2020 : 23:12:23
|
quote: Originally posted by DK24
Ja sam pročitao Tintin u zemllji sovjeta i bio mi je onako bezveze, previše nekako plitko puno besmislene akcije. Da sam ga čitao sa nekakvih 6-7 godina kada mi je Looney tunes bio vrh svita vjerojatno bi uživao. Ovako sam mislio rađe vrijeme potrošiti na nešto zanimljivije, ali kada kažete da kvaliteta raste iz broja u broj onda bi možda mogao i nastaviti.
Probaj od Crnog otoka nadalje.
Nećeš zažaliti ako voliš zabavni humorističko avanturistički stripovski evergreen.
|
|
|
Topic |
|