forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 Fibra predstavlja: Orka specijal 1 - Eternaut
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 21

Markos
Webmaster

Croatia
29402 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 24/11/2008 : 20:25:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Nema na čemu. Isprika na neugodnosti, očito taj quality assurance i svi ti silni ISO certifikati kojima se AKD hvali nisu svemoćni. Izlaze u srijedu/četvrtak, prema zadnjim informacijama.

Trouble will find me
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 01/01/2009 : 22:20:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
DANAS ZAVRŠIO ETERNAUTA...PO TREĆI PUT...nenadjebivo!!!!

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 07/11/2009 : 16:54:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Samo jedno obaveshtenje:

http://www.comicbookmovie.com/comic_news/news/?a=4562

El Eternauta Movie Coming From Argentinian Filmmakers

Reports out of Cannes have good news for Spanish speaking comics lovers. The classic alien invasion comic book "El Eternauta" is being adapted for the big-screen.
Argentina’s Lucrecia Martel, whose “The Woman Without a Head” plays in Cannes’ Competition on Wednesday, will direct alien-invader action pic “El eternauta.”
Movie will be produced by Argentina’s K&S Films, owned by Oscar Kramer and Hugo Sigman. It will be co-produced by Andrea Marotti’s Film Maker in Italy and Pedro and Augustin Almodovar’s El Deseo in Spain.

Beginning with a deadly snow settling over Buenos Aires, “Eternauta” follows a small group of survivors battling alien invaders and their army of giant insects.

Film will need a Spanish-speaking star, big setpieces and extensive f/x, Kramer said. Martel will begin writing the script after Cannes.

In other K&S production deals, France’s Wild Bunch closed international outside Argentina, Italy and Spain on Adrian Caetano’s upcoming horror pic “Cimarron.”

And Rob Moreland and John Williams’ Vanguard has taken U.S. remake rights on “Tiempo de valientes” from Daniel Szifron. Latter’s sci-fi thriller “El extranjero” is also set up at K&S and is in pre-production.

K&S’ “El Eternauta,” “Cimarron” and “Extranjero” make up the most ambitious production slate to come out of Argentina in many years. “Cimarron,” co-produced by Film Maker, turns on a boy who wreaks revenge with a pack of dogs.

The Buenos Aires shingle has also inked to provide production services on Gallic major UGC’s “Lucky Luke,” which shoots in Argentina beginning in September.
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 07/11/2009 : 16:55:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Ako preskochimo standardnu bombastichnost filmskih pres klipinga, ovo zapravo zvuchi dosta obecavajuce, ponajvishe jer ekipa koja stoji iza filma nije poznata po komercijalnim spektaklima, vec po ozbiljnim filmovima.
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 08/11/2009 : 00:11:33  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
http://www.youtube.com/watch?v=zEKb5LUsCkY

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 08/11/2009 : 01:15:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by karven

http://www.youtube.com/watch?v=zEKb5LUsCkY

Ma to je neki klosharski lou badzet - ovo ce biti pravi, lepi, skupi film.
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 08/11/2009 : 14:03:25  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
"pravi, lepi i skupi" retko kada garantuju da se uz to doda i "dobar" film
a nagledao sam se "klosarskih lou badzet filmova" koji su me odusevili
naravoucenije: ako bude Eternaut u bljestavoj skupoj produkciji, verovano ce biti sranje

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12925 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 08/11/2009 : 14:52:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Le Samourai

Argentina’s Lucrecia Martel, whose “The Woman Without a Head” plays in Cannes’ Competition on Wednesday, will direct alien-invader action pic “El eternauta.”

Lucrecia Martel! Ovo miriši na dobro.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 08/11/2009 : 18:31:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by karven

"pravi, lepi i skupi" retko kada garantuju da se uz to doda i "dobar" film
a nagledao sam se "klosarskih lou badzet filmova" koji su me odusevili
naravoucenije: ako bude Eternaut u bljestavoj skupoj produkciji, verovano ce biti sranje

Eternaut MORA da bude film makar srednjeg budzeta da bi imao ikakvu shansu da bude dobar i veran reprezent stripa, a ovaj trejler koji je na jutjubu je ochigledno delo neke studentarije snimljen za takoreci nishta - i tako i izgleda.

Ekipa koja je iza kamere na ovom projektu, pak, obecava atipichan sf film, kakav bi Eternaut, takodje, MORAO da bude.

Naravno, uvek postoji shansa da film bude losh, ali sve shto se o ovom filmu za sada zna prilichno obecava i govori da ne zhele da ovaj koncept blokbasterizuju, vec da zhele da isposhtuju izvorni materijal i naprave ozbiljan film.
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 08/11/2009 : 18:38:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:
Originally posted by Le Samourai

Lucrecia Martel! Ovo miriši na dobro.

My thoughts exactly.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 19/11/2009 : 15:16:49  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Ajd da i ja nabacim koji komentar, jer moram priznati da je i mene strip oduševio... Bez obzira što je u potpunosti retro, što pričom što crtežom, no obuhvaća sve moguće SF klišej ideje (u pozitivnom smislu). Invazija izvanzemaljaca, borba protiv raznih izvanzemaljskih rasa, invanzemljska tehnologija, bio-robota, apokalipsa, a za sam kraj čak i time-travel! A evo Oesterheld je radio, djelovao i umro u skladu sa svojim načelima, otpor diktaturi i borba za slobodu do posljednjeg daha...

Jedino mi je žalo što Markos neće raditi nastavak. KOliko god on možda bio lošiji, ipak bih i to rado pročitao.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 19/11/2009 : 15:21:45  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Ajd da i ja nabacim koji komentar, jer moram priznati da je i mene strip oduševio... Bez obzira što je u potpunosti retro, što pričom što crtežom, no obuhvaća sve moguće SF klišej ideje (u pozitivnom smislu). Invazija izvanzemaljaca, borba protiv raznih izvanzemaljskih rasa, invanzemljska tehnologija, bio-robota, apokalipsa, a za sam kraj čak i time-travel! A evo Oesterheld je radio, djelovao i umro u skladu sa svojim načelima, otpor diktaturi i borba za slobodu do posljednjeg daha...

Jedino mi je žalo što Markos neće raditi nastavak. KOliko god on možda bio lošiji, ipak bih i to rado pročitao.

Pazi gringo, to su danas klišeji, a tada je to bio trendsetting. U to je doba Hollywood radio invazije na Zemlju od strane divovskih jastoga i mrkava od deset stopa (u tehnicoloru!).

itsyourworldyoucanchangeit
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 19/11/2009 : 15:48:40  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alen
Pazi gringo, to su danas klišeji, a tada je to bio trendsetting. U to je doba Hollywood radio invazije na Zemlju od strane divovskih jastoga i mrkava od deset stopa (u tehnicoloru!).

Pa što sad, zar je grijeh reći klišej za neke stvari koje se u SF-u opetovano ponavljaju? ILi da je Bonelli šund za mase?
Pa već je krajem pretprošlog stoljeća Wells odradio i malog Eternauta Ratom svjetova i Vremenskim strojem, Asimov već napisao ne znam koliko priča o robotima i Fondaciji... Što si odmah našao Hollywood i "trash", po današnjim mjerilima, SF-ove?

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

tom1979
Junior Member

Croatia
348 Posts

Member since 04/02/2005

Posted - 20/11/2009 : 14:46:49  Show Profile Show Extended Profile  Send tom1979 a Private Message  Reply with Quote
Kao SF fana i poznavatelja, strip me je oduševio pričom, scenarijem i literarnom kvalitetom. Crtež iz 50-ih ga OK služi (premda je meni presitan, a osobno ne volim taj novinski realistički strip-crtež iz prve polovice 20. st.). Potpuno sam preneražen da je ovakvo djelo nastalo u Argentini sredinom 1950-ih. Fenomenalno!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29402 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 20/11/2009 : 15:20:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Eto, vidiš:)

Inače, u novom Kvadratu ima izvanredan tekst o Oesterheldu i njegovoj sudbini. Svakako ga pročitajte, to svemu daje dodatnu dimenziju. Mene je doveo na rub suza...

Trouble will find me
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 21/11/2009 : 12:11:03  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tom1979
Potpuno sam preneražen da je ovakvo djelo nastalo u Argentini sredinom 1950-ih. Fenomenalno!

Ovo sam i je pomislio tijekom čitanja... Neki ljudi ko da nisu u svojem vremenu, nego doslovno ispred vremena. Da ne govorimo o razini metafore koju je Oesterheld provlačio tijekom priče.

NIsam vidio verziju Brecchijevog Eternauta, no nekako mi se čini bolja (ljepša?) Lopezova verzija. Brecchijin je nekako vizualno preapstraktniji za moj ukus. No trebalo bi to vidjeti u cijelosti.

Go to Top of Page

Kapetan Crveni
Starting Member

Serbia
36 Posts

Member since 01/09/2009

Posted - 12/01/2010 : 19:14:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Kapetan Crveni a Yahoo! Message  Send Kapetan Crveni a Private Message  Reply with Quote
Podstaknut tekstovima o Brecci i Oesterheldu na "naslovnoj strani" sajta i pod utiskom ponovnog iščitavanja "Morta", dođoh do ovog topika. Nije mi jasno da li je rimejk "Eternauta" ovog dvojca iz '69. godine slab, nedovršen ili nešto treće, te se ni ne spominje mogućnost njegovog izdavanja.
http://www.youtube.com/watch?v=ECE1_pkEDW8
Meni se to što sam video sviđa.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29402 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 12/01/2010 : 19:52:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
naprasno je prekinut. nije to to. osdim breccie koji je briljantan, mada varira.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 15/01/2010 : 20:37:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
Moram da ponovo procitam Eternauta. Nemoguce je da se svidja svima do cijeg ukusa drzm, a da je jedino meni slab. Osterheld me je odusevio u Mort Cinderu. Probacu veceras ponovo.

JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 21/02/2010 : 13:21:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
Ehm... Pa dobro jeste ovo mnogo dobar strip. Ako kazete da je remek delo i sa tim cu se sloziti. Medjutim sve on to jeste uzimajuci istorijski kontekst njegovog nastanka. Citajuci Eternauta po drugi put, nasao sam bezbrojne sablone koji su kasniji sf autori koristili. Emocije. Jeste i to je tacno. Unutrasnji monolozi su zaista jaki, da se osetiti i taj ocaj i ta bezizlaznost i ta zelja da se prezivi i pobedi. Sa danasnjeg stanovista moze ova prica da izgleda pomalo naivno, ali uzimajuci u obzir da je strip nastao pre pola veka, za naivnost nalazim opravdanje. Citajuci strip pitam se da li je Osterheld imao i primisao da to jednoktarno novinsko popunjavanje stranica moze da dozivi da bude izdano na nacin koji je Fibra to uradila. Cisto sumnjam.
Moram da priznam da sam citajuci privju ocekivao nesto skroz pedeseto od onoga sto se u nastavku stripa desavalo, no predvidljivost i nije nesto sto coveka treba da odusevi, a Osterheld je sve samo nije predvidljiv scenarista. Mozda su ta preterana ocekivanja i dovela do toga da se na prvo citanje razocaram Eternautom.
Voleo bi, bez obzira kakvo sranje bio, da procitam i nastavak ove price. Mozda bi ga Fibra ipak trebala da porazmisli o objavljivanju, ipak celokupnog Eternauta.
Summa summarum, revidirao sam stav po pitanju Eternauta. Pa sta sto jesam, nisam nikad bio neki zadrt i tvrdoglav covek.
Ipak Eternaut mi po vrednosti nije tako veliki kao Mort Cinder.

JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21148 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 18/04/2010 : 11:49:11  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Završih sinoć po drugi put sa čitanjem ovog stripa.
Marko hvala ti na njegovom objavljivanju.Između 8 i 9 časova fantastičnog uživanja u ovom remek delu.Biser moje kolekcije.Najdraži Fibrin strip ( za sada, imam ih još petnaestak za pročitati).Sa obzirom na količinu vremena koje sam uživao čitajući ga, ovo je najeftiniji strip album koji sam kupio.Kao što kaže Porter da mi je ceo život ispunjen zadovoljstvom koje sam osećao čitajući ovu mešavinu stripa,knjige i filma, kakav bi to život bio.
Strip i po drugi put nisam lako ispuštao iz ruku. Njegova atmosfera, način na koji Lopez i Osterhild oslikavaju napetost, histeriju i akciju u stripu, ali i sliku jednog savršeno srećnog života sa početka stripa je genijalna.Nelogičnosti (??? ipak je ovo SF, i to nastao pre 50 , PEDESET GODINA ej) mi nisu smetale, osetio sam blagi, ali baš blagi pad u napetosti pred kraj i prvi put kada sam ga čitao , uplašio sam se da kraj neće biti banalan, hepiendovski , ali ne - kraj je GENIJALAN!!!
Ponovo za kraj Marko hvala ti na ovom stripu, svima preporuke da obavezno kupe Eternauta, i mislim da Marko ne bi pogerišio da izdaš i nastavak , ali samo Osterhildov i Lopezov, svi ostali su nevažni.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 18/04/2010 11:51:44
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13469 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 18/04/2010 : 12:24:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Sve pohvale i sa moje strane za objavljivanje ovog stripa, uzivanje je bilo citati i eto, moj prvi Fibrin strip koji sam kupio (a i procitao naravno)

Edited by - Imrahil on 18/04/2010 12:25:20
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 28/04/2010 : 15:42:11  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote
da li je ovo rasprodato odnosno ima li u striparnicama za nabaviti ...

feka
Go to Top of Page

noemis
Senior Member

Serbia
1320 Posts

Member since 11/05/2010

Posted - 11/05/2010 : 15:00:04  Show Profile Show Extended Profile  Send noemis a Private Message  Reply with Quote
završio pre neki dan...
hvala fibri za sva kultna izdanja!

"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim."
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15703 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 14/05/2010 : 18:07:35  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by feka82

da li je ovo rasprodato odnosno ima li u striparnicama za nabaviti ...

još ima

10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.".
AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO
Go to Top of Page
Page: of 21 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000