Author |
Topic |
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Member since 15/11/2002 |
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
|
dmar
New Member
Croatia
249 Posts
Member since 27/10/2005 |
Posted - 14/03/2008 : 07:52:01
|
quote: Originally posted by Dado
Sve je i napravljeno kao u prijasnjim knjigama, samo sto takvih situacija nema mnogo pa ti se cini da je drukcije. No da pojasnim; naime znate da su se kod nekih starijih junaka epizode radile tako da se jedna prica zavrsavala i pocimala neka nova u istom izvornom broju. Onda je logicno da su naslov i naslovnica tog broja vezani ili za pricu koja zavrsava ili za onu koja tek pocima. Ovisno o tome radi se prijelaz ili ostavlja naslov i naslovnica. A s druge strane mi smo odmah u startu odlucili da u situacijama kad imamo samo jednu naslovnicu za neku pricu i ta naslovnica svakako ide kao glavna na koricama, onda ne stavljamo tu istu i unutra jer je samo ta jedna. Nema smisla u tom slucaju ponavljati naslovnicu. Naslovnica s korica moze se pojaviti i unutra samo kad ima vise naslovnica u jednoj knjizi i onda one idu kronoloski. To se moze desiti kod MMa i MNOa, i upravo u knjizi 16 kod MMa bit ce nesto slicno. Tamo su dvije posve razlicite price a samo jedna naslovnica. Kod Texa - poruka Dakota - bila bi posve ista situacija da ne koristimo za glavne naslovnice ilustracije Claudia Ville. Tamo imas na cijelu onu knjigu samo jednu naslovnicu, i ta nebi isla unutra da koristimo Galepove naslovnice za korice. Ako nije dovoljno jasno, slobodno pitajte detaljno pa cemo odgovoriti.
a kaj nije recimo u prvoj mr no-u (knjiga 1) na prijelazu iz jednog u drugi strip (po talijanima) nadodane jedna ili dvije vinjete na tim mjestima gdje je najava za slijedeći strip odnosno na početku tog novog stripa gdje je naziv tog broja (nemam strip pred sobom ali mislim da je tako bilo), nadam se da sam opet bio jasan, i hvala na odgovoru |
|
|
76
Senior Member
Croatia
2625 Posts
Member since 24/12/2005 |
Posted - 14/03/2008 : 14:42:46
|
quote: Originally posted by dmar
zakaj je u knjizi 15 el loco na prijelazu iz jedne (30.)u drugu epizodu (31.) ostavljen onaj poslistak i nije sve napravljeno kao u prijašnjim knjigama (ako je moje pitanje jasno)?
Slažem se da je ovo rješenje u 15. knjizi kada nema naslovnice na prijelazu iz jedne epizode u drugu bezveze. Ne razumijem u čemu je bio problem staviti ju. Ovako izgleda "golo". Objašnjenje da je isto napravljeno u prvoj i drugoj knjizi ne pije vodu, jer bi se u njima naslovnica nalazila na početku stripa, a ne u sredini, odnosno imali bi naslovnicu na kroicama, pa na prvom listu. U ovom slučaju imao 64 stranice stripa, pa jedan prazan list, pa nastavak. |
The best you can say for football is that it has given the working man a subject for conversation. |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 15/03/2008 : 02:50:24
|
quote: Originally posted by dmar a kaj nije recimo u prvoj mr no-u (knjiga 1) na prijelazu iz jednog u drugi strip (po talijanima) nadodane jedna ili dvije vinjete na tim mjestima gdje je najava za slijedeći strip odnosno na početku tog novog stripa gdje je naziv tog broja (nemam strip pred sobom ali mislim da je tako bilo), nadam se da sam opet bio jasan, i hvala na odgovoru
Pojasnio sam ti danas u ducanu ali evo i za one druge koji mogu imati isto pitanje... Jesu, u situacijama kao kod broja 1 ili 2 su napravljeni prijelazi. Zato sto tu naslovi ni naslovnice nisu imali veze s pricom knjige o okojoj je rijec. Uzmimo za primjer broj 1, on zavrsava u izvornom boju 2, ali taj izvorni broj 2 ima naslov i naslovnicu koja se zove Amazzonia, sto je u biti naslov za drugu knjigu i drugu pricu i sa prvom pricom nema veze. Dakle jos jednom, ako naslov i naslovnica imaju veze s aktualnom pricom idu unutra u suprotnom se treba raditi prijelaz, a ako je samo jedna naslovnica koja postoji za jednu pricu onda ju ne ponavljamo unutra. |
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Posted - 15/03/2008 : 03:05:03
|
quote: Originally posted by 76
Slažem se da je ovo rješenje u 15. knjizi kada nema naslovnice na prijelazu iz jedne epizode u drugu bezveze. Ne razumijem u čemu je bio problem staviti ju. Ovako izgleda "golo". Objašnjenje da je isto napravljeno u prvoj i drugoj knjizi ne pije vodu, jer bi se u njima naslovnica nalazila na početku stripa, a ne u sredini, odnosno imali bi naslovnicu na kroicama, pa na prvom listu. U ovom slučaju imao 64 stranice stripa, pa jedan prazan list, pa nastavak.
Pa kao prvo zasto ponavljati istu naslovnicu ako se vec pojavljuje na koricama...? Ponavljamo onu s korica samo ako je vise naslovnica jer onda one idu kronoloski i prate svaka svoj naslov dok na korice ide nama najljepsa naslovnica i naslov koji nam najbolje odgovara za kompletnu pricu. Drugi razlog, koji se sigurno ne treba zanemariti, je cijena, koja bi s kolornom naslovnicom (a radi se samo o ponavljanju) mogla biti veca i do 10 kuna na tu knjigu... Mislim da nisam u tom smislu poredio prvi broj jer kao sto sam u postu iznad ovoga napisao, to nije ista situacija. I trece sto mogu jos reci oko toga je da postoje situacije kad imamo samo jednu naslovnicu za dvije posve razlicite price u jednoj knjizi, kao sto ce biti primjer u MM 16. I sto bi onda trebali napraviti u takvoj situaciji? Objaviti tu istu naslovnicu i ispred "susreta bliske vrste" i ispred "zlocina Martina Mystera"? Ili ispod jedne objaviti a onda ce druga biti "gola"? Vjeruj mi nasa rjesenja nisu samo plod neke nase hirovite odluke koja se bazira iskljucivo na nasem ukusu, vec je plod vizualnih razmatranja ideja za odredjene projekte o kojima smo razmisljali jako dugo i donjeli odluku koja je u svakom slucaju najbolja... Ni jedna naslovnica nije preskocena ni jedna naslovnica nije izbacena iz kontinuiteta. Takodje ne postoji nikakav prazan list, kojeg spominjes, vec normalan list stripa koji ide ispred svakog naslova i koji sa straznje strane sadrzi impresum epizode... |
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Posted - 15/03/2008 : 03:07:03
|
quote: Originally posted by bubo
A kako birate naslovnu ako ih ima više?ko odlučuje koja ide na početak knjige?
Bira urednistvo tu naslovnicu i odabere onu koja nam izgleda najbolja i koja po nasem misljenju najbolje reprezentira sam sadrzaj knjige. |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
elsauto
New Member
Germany
164 Posts
Member since 08/07/2005 |
Posted - 15/03/2008 : 11:28:55
|
Da li neko moze da stavi sken tog prelaza pa da vidimo i mi koji ce malo duze cekati na taj sporadicni strip . Ako je uradeno kako sam shvatio iz ovih objasnjenja onda "nevidim" neki feler u toj knjizi. A prve dvije knjige su bez komentara uredene barem po mom ukusu kako treba. |
|
|
76
Senior Member
Croatia
2625 Posts
Posted - 15/03/2008 : 15:00:52
|
quote: Originally posted by 76
Slažem se da je ovo rješenje u 15. knjizi kada nema naslovnice na prijelazu iz jedne epizode u drugu bezveze. Ne razumijem u čemu je bio problem staviti ju. Ovako izgleda "golo". Objašnjenje da je isto napravljeno u prvoj i drugoj knjizi ne pije vodu, jer bi se u njima naslovnica nalazila na početku stripa, a ne u sredini, odnosno imali bi naslovnicu na kroicama, pa na prvom listu. U ovom slučaju imao 64 stranice stripa, pa jedan prazan list, pa nastavak.
Pa kao prvo zasto ponavljati istu naslovnicu ako se vec pojavljuje na koricama...? Ponavljamo onu s korica samo ako je vise naslovnica jer onda one idu kronoloski i prate svaka svoj naslov dok na korice ide nama najljepsa naslovnica i naslov koji nam najbolje odgovara za kompletnu pricu. Drugi razlog, koji se sigurno ne treba zanemariti, je cijena, koja bi s kolornom naslovnicom (a radi se samo o ponavljanju) mogla biti veca i do 10 kuna na tu knjigu... Mislim da nisam u tom smislu poredio prvi broj jer kao sto sam u postu iznad ovoga napisao, to nije ista situacija. I trece sto mogu jos reci oko toga je da postoje situacije kad imamo samo jednu naslovnicu za dvije posve razlicite price u jednoj knjizi, kao sto ce biti primjer u MM 16. I sto bi onda trebali napraviti u takvoj situaciji? Objaviti tu istu naslovnicu i ispred "susreta bliske vrste" i ispred "zlocina Martina Mystera"? Ili ispod jedne objaviti a onda ce druga biti "gola"? Vjeruj mi nasa rjesenja nisu samo plod neke nase hirovite odluke koja se bazira iskljucivo na nasem ukusu, vec je plod vizualnih razmatranja ideja za odredjene projekte o kojima smo razmisljali jako dugo i donjeli odluku koja je u svakom slucaju najbolja... Ni jedna naslovnica nije preskocena ni jedna naslovnica nije izbacena iz kontinuiteta. Takodje ne postoji nikakav prazan list, kojeg spominjes, vec normalan list stripa koji ide ispred svakog naslova i koji sa straznje strane sadrzi impresum epizode...
Izgleda da mi govorimo istim jezikom... |
The best you can say for football is that it has given the working man a subject for conversation. |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Posted - 16/03/2008 : 01:10:20
|
quote: Originally posted by elsauto
Da li neko moze da stavi sken tog prelaza pa da vidimo i mi koji ce malo duze cekati na taj sporadicni strip . Ako je uradeno kako sam shvatio iz ovih objasnjenja onda "nevidim" neki feler u toj knjizi. A prve dvije knjige su bez komentara uredene barem po mom ukusu kako treba.
Nema nikakvog prijelaza vec ide predlist epizode, kao sto ima ispred svake epizode i zatim ide normalno epizoda El Loco. Naslovnice tu nema jer je za cijelu knjigu jedina a ona je vec na naslovnici knjige. |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Posted - 16/03/2008 : 01:14:25
|
quote: Originally posted by 76 Izgleda da mi govorimo istim jezikom...
A onda nema nedoumica, sve ti je jasno i sve je OK... |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Posted - 16/03/2008 : 01:36:51
|
Je... hvala na smsovima... |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Posted - 16/03/2008 : 09:04:03
|
Jeftinije je onda zvati nekakav hotline, barem ce biti njezniji glasic s druge strane... |
|
|
76
Senior Member
Croatia
2625 Posts
Posted - 17/03/2008 : 17:40:26
|
quote: Originally posted by 76 Izgleda da mi govorimo istim jezikom...
A onda nema nedoumica, sve ti je jasno i sve je OK...
Ma sve je jasno - jedino što ovako izgleda neobično. Navikli smo na naslovnicu na prijelazu iz epizode u epizodu, a ovdje je prvi put samo predlist usred knjige. Provjerio sam: nema naslovnica unutar knjige još u Mister NO-u 1, 2, 8 i MM 1, 2, 4 i svaki put bi ta jedina koja je na korici bila na početku, pa nije izgledalo čudno kao ovaj put. |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Posted - 17/03/2008 : 23:14:57
|
Za sve postoji prvi put... |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 17/03/2008 : 23:57:27
|
Odlicno je sve sto radite, ja sam prezadovoljan, od mene samo pohvale!!! |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 18/03/2008 : 10:26:30
|
Na "Traži se Carlos Gomez" naslovnici, Mister No nema sjede. Dajem 50 kn više za naslovnicu gdje je to ispravljeno
Šalu nastranu ( volim šalu nastranu), čini mi se da je to jedina takva naslovnica. Zanimljivo. |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
THeMiSFiT
Average Member
Croatia
686 Posts
Member since 02/07/2006 |
|
Malicius
Senior Member
Germany
2380 Posts
Member since 21/09/2004 |
Posted - 18/03/2008 : 11:20:07
|
quote: Originally posted by THeMiSFiT
ugledao se na ćiru blaževića i otta barića
citajuci tvoj post neceg sam se sjetio :) u nedjelju kod svojih na selu gledam tv i vidim nekakav prilog o ćiri njegovom novom mercedesa i kako on izlazi iz njega, a u tom sam trenu mislio gdje je sad kico sa kompanijom, jeli sve proslo u putu nazad iz Rijeke, bez razmisljanja naglas izgovaram "Vidi kice i novog mercedesa" a moji svi u glas "Koji kico"
|
"Don't pick a fight, but if you find yourself in one, i suggest you make damn sure you win."
The Duke |
|
|
76
Senior Member
Croatia
2625 Posts
Posted - 19/03/2008 : 17:07:33
|
quote: Originally posted by mladjo
Na "Traži se Carlos Gomez" naslovnici, Mister No nema sjede. Dajem 50 kn više za naslovnicu gdje je to ispravljeno
Šalu nastranu ( volim šalu nastranu), čini mi se da je to jedina takva naslovnica. Zanimljivo.
To se striko Ferri zaj... mislio je da crta zagora. |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7507 Posts
Member since 26/12/2006 |
Posted - 23/03/2008 : 10:26:14
|
quote: Originally posted by globinjo
mislim da mi fale neke naslovnice unutar knjige...koliko ih uopće ima u svakoj knjizi...
Piše ti na početku: 13(2), 14(2), 15(-), 16(2) |
Kamo god da kreneš, uvijek si tu. |
|
|
Topic |
|