forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 Mister No: 13-16
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 13/03/2008 : 22:38:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Sorry

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 13/03/2008 : 22:40:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

dmar
New Member

Croatia
249 Posts

Member since 27/10/2005

Posted - 14/03/2008 : 07:52:01  Show Profile Show Extended Profile  Send dmar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dado

Sve je i napravljeno kao u prijasnjim knjigama, samo sto takvih situacija nema mnogo pa ti se cini da je drukcije.
No da pojasnim; naime znate da su se kod nekih starijih junaka epizode radile tako da se
jedna prica zavrsavala i pocimala neka nova u istom izvornom broju.
Onda je logicno da su naslov i naslovnica tog broja vezani ili za pricu koja zavrsava ili za onu koja tek pocima.
Ovisno o tome radi se prijelaz ili ostavlja naslov i naslovnica.
A s druge strane mi smo odmah u startu odlucili da u situacijama kad imamo samo jednu naslovnicu za neku pricu
i ta naslovnica svakako ide kao glavna na koricama, onda ne stavljamo tu istu i unutra jer je samo ta jedna.
Nema smisla u tom slucaju ponavljati naslovnicu. Naslovnica s korica moze se pojaviti i unutra
samo kad ima vise naslovnica u jednoj knjizi i onda one idu kronoloski.
To se moze desiti kod MMa i MNOa, i upravo u knjizi 16 kod MMa bit ce nesto slicno.
Tamo su dvije posve razlicite price a samo jedna naslovnica.
Kod Texa - poruka Dakota - bila bi posve ista situacija da ne koristimo za glavne naslovnice ilustracije Claudia Ville.
Tamo imas na cijelu onu knjigu samo jednu naslovnicu, i ta nebi isla unutra da koristimo Galepove naslovnice za korice.
Ako nije dovoljno jasno, slobodno pitajte detaljno pa cemo odgovoriti.

a kaj nije recimo u prvoj mr no-u (knjiga 1) na prijelazu iz jednog u drugi strip (po talijanima) nadodane jedna ili dvije vinjete na tim mjestima gdje je najava za slijedeći strip odnosno na početku tog novog stripa gdje je naziv tog broja (nemam strip pred sobom ali mislim da je tako bilo), nadam se da sam opet bio jasan, i hvala na odgovoru
Go to Top of Page

76
Senior Member

Croatia
2625 Posts

Member since 24/12/2005

Posted - 14/03/2008 : 14:42:46  Show Profile Show Extended Profile  Send 76 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dmar

zakaj je u knjizi 15 el loco na prijelazu iz jedne (30.)u drugu epizodu (31.) ostavljen onaj poslistak i nije sve napravljeno kao u prijašnjim knjigama (ako je moje pitanje jasno)?

Slažem se da je ovo rješenje u 15. knjizi kada nema naslovnice na prijelazu iz jedne epizode u drugu bezveze. Ne razumijem u čemu je bio problem staviti ju. Ovako izgleda "golo".
Objašnjenje da je isto napravljeno u prvoj i drugoj knjizi ne pije vodu, jer bi se u njima naslovnica nalazila na početku stripa, a ne u sredini, odnosno imali bi naslovnicu na kroicama, pa na prvom listu. U ovom slučaju imao 64 stranice stripa, pa jedan prazan list, pa nastavak.

The best you can say for football is that it has given the working man a subject for conversation.
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 15/03/2008 : 02:50:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dmar
a kaj nije recimo u prvoj mr no-u (knjiga 1) na prijelazu iz jednog u drugi strip (po talijanima) nadodane jedna ili dvije vinjete na tim mjestima gdje je najava za slijedeći strip odnosno na početku tog novog stripa gdje je naziv tog broja (nemam strip pred sobom ali mislim da je tako bilo), nadam se da sam opet bio jasan, i hvala na odgovoru

Pojasnio sam ti danas u ducanu ali evo i za one druge koji mogu imati isto pitanje...
Jesu, u situacijama kao kod broja 1 ili 2 su napravljeni prijelazi.
Zato sto tu naslovi ni naslovnice nisu imali veze s pricom knjige o okojoj je rijec.
Uzmimo za primjer broj 1, on zavrsava u izvornom boju 2, ali taj izvorni broj 2 ima naslov
i naslovnicu koja se zove Amazzonia, sto je u biti naslov za drugu knjigu i drugu pricu i sa prvom pricom nema veze.
Dakle jos jednom, ako naslov i naslovnica imaju veze s aktualnom pricom idu unutra u suprotnom
se treba raditi prijelaz, a ako je samo jedna naslovnica koja postoji za jednu pricu
onda ju ne ponavljamo unutra.

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 15/03/2008 : 03:05:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by 76

Slažem se da je ovo rješenje u 15. knjizi kada nema naslovnice na prijelazu iz jedne epizode u drugu bezveze. Ne razumijem u čemu je bio problem staviti ju. Ovako izgleda "golo".
Objašnjenje da je isto napravljeno u prvoj i drugoj knjizi ne pije vodu, jer bi se u njima naslovnica nalazila na početku stripa, a ne u sredini, odnosno imali bi naslovnicu na kroicama, pa na prvom listu. U ovom slučaju imao 64 stranice stripa, pa jedan prazan list, pa nastavak.

Pa kao prvo zasto ponavljati istu naslovnicu ako se vec pojavljuje na koricama...?
Ponavljamo onu s korica samo ako je vise naslovnica jer onda one idu kronoloski i prate svaka svoj naslov
dok na korice ide nama najljepsa naslovnica i naslov koji nam najbolje odgovara za kompletnu pricu.
Drugi razlog, koji se sigurno ne treba zanemariti, je cijena, koja bi s kolornom naslovnicom
(a radi se samo o ponavljanju) mogla biti veca i do 10 kuna na tu knjigu...
Mislim da nisam u tom smislu poredio prvi broj jer kao sto sam u postu iznad ovoga napisao, to nije ista situacija.
I trece sto mogu jos reci oko toga je da postoje situacije kad imamo samo jednu naslovnicu
za dvije posve razlicite price u jednoj knjizi, kao sto ce biti primjer u MM 16.
I sto bi onda trebali napraviti u takvoj situaciji? Objaviti tu istu naslovnicu i ispred
"susreta bliske vrste" i ispred "zlocina Martina Mystera"?
Ili ispod jedne objaviti a onda ce druga biti "gola"?
Vjeruj mi nasa rjesenja nisu samo plod neke nase hirovite odluke koja se bazira iskljucivo na nasem ukusu,
vec je plod vizualnih razmatranja ideja za odredjene projekte o kojima smo razmisljali jako dugo
i donjeli odluku koja je u svakom slucaju najbolja...
Ni jedna naslovnica nije preskocena ni jedna naslovnica nije izbacena iz kontinuiteta.
Takodje ne postoji nikakav prazan list, kojeg spominjes, vec normalan list stripa koji ide
ispred svakog naslova i koji sa straznje strane sadrzi impresum epizode...

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 15/03/2008 : 03:07:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bubo

A kako birate naslovnu ako ih ima više?ko odlučuje koja ide na početak knjige?

Bira urednistvo tu naslovnicu i odabere onu koja nam izgleda najbolja
i koja po nasem misljenju najbolje reprezentira sam sadrzaj knjige.

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 15/03/2008 : 03:12:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Pa kao prvo zasto ponavljati istu naslovnicu ako se vec pojavljuje na koricama...?

amen...

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

elsauto
New Member

Germany
164 Posts

Member since 08/07/2005

Posted - 15/03/2008 : 11:28:55  Show Profile Show Extended Profile  Send elsauto a Private Message  Reply with Quote
Da li neko moze da stavi sken tog prelaza pa da vidimo i mi koji ce malo duze cekati na taj sporadicni strip .
Ako je uradeno kako sam shvatio iz ovih objasnjenja onda "nevidim" neki feler u toj knjizi.
A prve dvije knjige su bez komentara uredene barem po mom ukusu kako treba.
Go to Top of Page

76
Senior Member

Croatia
2625 Posts

Member since 24/12/2005

Posted - 15/03/2008 : 15:00:52  Show Profile Show Extended Profile  Send 76 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by 76

Ponavljamo onu s korica samo ako je vise naslovnica jer onda one idu kronoloski i prate svaka svoj naslov
dok na korice ide nama najljepsa naslovnica i naslov koji nam najbolje odgovara za kompletnu pricu.
Drugi razlog, koji se sigurno ne treba zanemariti, je cijena, koja bi s kolornom naslovnicom
(a radi se samo o ponavljanju) mogla biti veca i do 10 kuna na tu knjigu...
Mislim da nisam u tom smislu poredio prvi broj jer kao sto sam u postu iznad ovoga napisao, to nije ista situacija.
I trece sto mogu jos reci oko toga je da postoje situacije kad imamo samo jednu naslovnicu
za dvije posve razlicite price u jednoj knjizi, kao sto ce biti primjer u MM 16.
I sto bi onda trebali napraviti u takvoj situaciji? Objaviti tu istu naslovnicu i ispred
"susreta bliske vrste" i ispred "zlocina Martina Mystera"?
Ili ispod jedne objaviti a onda ce druga biti "gola"?
Vjeruj mi nasa rjesenja nisu samo plod neke nase hirovite odluke koja se bazira iskljucivo na nasem ukusu,
vec je plod vizualnih razmatranja ideja za odredjene projekte o kojima smo razmisljali jako dugo
i donjeli odluku koja je u svakom slucaju najbolja...
Ni jedna naslovnica nije preskocena ni jedna naslovnica nije izbacena iz kontinuiteta.
Takodje ne postoji nikakav prazan list, kojeg spominjes, vec normalan list stripa koji ide
ispred svakog naslova i koji sa straznje strane sadrzi impresum epizode...

Izgleda da mi govorimo istim jezikom...

The best you can say for football is that it has given the working man a subject for conversation.
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 16/03/2008 : 01:10:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by elsauto

Da li neko moze da stavi sken tog prelaza pa da vidimo i mi koji ce malo duze cekati na taj sporadicni strip .
Ako je uradeno kako sam shvatio iz ovih objasnjenja onda "nevidim" neki feler u toj knjizi.
A prve dvije knjige su bez komentara uredene barem po mom ukusu kako treba.

Nema nikakvog prijelaza vec ide predlist epizode, kao sto ima ispred svake epizode
i zatim ide normalno epizoda El Loco. Naslovnice tu nema jer je za cijelu knjigu jedina
a ona je vec na naslovnici knjige.

Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 16/03/2008 : 01:14:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by 76

A onda nema nedoumica, sve ti je jasno i sve je OK...

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 16/03/2008 : 01:33:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by 76

76 je razuman,ipak je on naš čovik

Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 16/03/2008 : 01:36:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
Je... hvala na smsovima...

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 16/03/2008 : 01:44:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

Je... hvala na smsovima...

za svaki sms jedan libellus strip

Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 16/03/2008 : 09:04:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
Jeftinije je onda zvati nekakav hotline, barem ce biti njezniji glasic s druge strane...

Go to Top of Page

76
Senior Member

Croatia
2625 Posts

Member since 24/12/2005

Posted - 17/03/2008 : 17:40:26  Show Profile Show Extended Profile  Send 76 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by 76

Ma sve je jasno - jedino što ovako izgleda neobično. Navikli smo na naslovnicu na prijelazu iz epizode u epizodu, a ovdje je prvi put samo predlist usred knjige. Provjerio sam: nema naslovnica unutar knjige još u Mister NO-u 1, 2, 8 i MM 1, 2, 4 i svaki put bi ta jedina koja je na korici bila na početku, pa nije izgledalo čudno kao ovaj put.

Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 17/03/2008 : 23:14:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
Za sve postoji prvi put...

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 17/03/2008 : 23:57:27  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Odlicno je sve sto radite, ja sam prezadovoljan, od mene samo pohvale!!!

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 18/03/2008 : 10:26:30  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Na "Traži se Carlos Gomez" naslovnici, Mister No nema sjede. Dajem 50 kn više za naslovnicu gdje je to ispravljeno

Šalu nastranu ( volim šalu nastranu), čini mi se da je to jedina takva naslovnica. Zanimljivo.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

THeMiSFiT
Average Member

Croatia
686 Posts

Member since 02/07/2006

Posted - 18/03/2008 : 11:12:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit THeMiSFiT's Homepage  Send THeMiSFiT an ICQ Message  Send THeMiSFiT a Private Message  Reply with Quote
ugledao se na ćiru blaževića i otta barića

Strip Knjižara Palach / WEB SHOP: http://www.strip-knjizara.hr/
Go to Top of Page

Malicius
Senior Member

Germany
2380 Posts

Member since 21/09/2004

Posted - 18/03/2008 : 11:20:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Malicius a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by THeMiSFiT

ugledao se na ćiru blaževića i otta barića

citajuci tvoj post neceg sam se sjetio :)
u nedjelju kod svojih na selu gledam tv i vidim nekakav prilog o ćiri njegovom novom mercedesa i kako on izlazi iz njega, a u tom sam trenu mislio gdje je sad kico sa kompanijom, jeli sve proslo u putu nazad iz Rijeke, bez razmisljanja naglas izgovaram "Vidi kice i novog mercedesa" a moji svi u glas "Koji kico"

"Don't pick a fight, but if you find yourself in one, i suggest you make damn sure you win."

The Duke
Go to Top of Page

76
Senior Member

Croatia
2625 Posts

Member since 24/12/2005

Posted - 19/03/2008 : 17:07:33  Show Profile Show Extended Profile  Send 76 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

Na "Traži se Carlos Gomez" naslovnici, Mister No nema sjede. Dajem 50 kn više za naslovnicu gdje je to ispravljeno

Šalu nastranu ( volim šalu nastranu), čini mi se da je to jedina takva naslovnica. Zanimljivo.

To se striko Ferri zaj... mislio je da crta zagora.

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 23/03/2008 : 07:11:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
mislim da mi fale neke naslovnice unutar knjige...koliko ih uopće ima u svakoj knjizi...

Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7507 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 23/03/2008 : 10:26:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by globinjo

mislim da mi fale neke naslovnice unutar knjige...koliko ih uopće ima u svakoj knjizi...

Piše ti na početku: 13(2), 14(2), 15(-), 16(2)

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000