Author |
Topic |
Vorador
Senior Member
Croatia
1584 Posts
Member since 29/09/2004 |
|
hello
Senior Member
Croatia
2730 Posts
Member since 14/07/2006 |
|
hello
Senior Member
Croatia
2730 Posts
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6412 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 20/03/2008 : 12:17:58
|
Vjerujem da će lektorski dio biti savršeno odrađen, pošto ga obavlja dr. Mate Kapović s FF-a u Zagrebu, koji je čista suprotnost forumskim kvazijezikoslovcima. |
|
|
The Hammer of Hell
Average Member
Croatia
945 Posts
Member since 10/12/2006 |
Posted - 20/03/2008 : 12:24:58
|
quote: Originally posted by VALTER
Vjerujem da će lektorski dio biti savršeno odrađen, pošto ga obavlja dr. Mate Kapović s FF-a u Zagrebu, koji je čista suprotnost forumskim kvazijezikoslovcima.
Pa di ide ova zemlja kad doktori nauka imaju vrimena da se zajebaju sa jednim Spawnom? |
www.stripgen.com |
|
|
hello
Senior Member
Croatia
2730 Posts
Posted - 20/03/2008 : 12:28:36
|
Vjerujem da će lektorski dio biti savršeno odrađen, pošto ga obavlja dr. Mate Kapović s FF-a u Zagrebu, koji je čista suprotnost forumskim kvazijezikoslovcima.
Ne, lektorski dio posla obavio je Vjeran, a dr.Mate je pokojom sugestijom još više unaprijedio kvalitet izdanja. |
www.izdavanje-knjiga-dani.hr www.vangogh.hr |
|
|
hello
Senior Member
Croatia
2730 Posts
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 20/03/2008 : 21:26:35
|
ako misliš konkretno, onda imenuj konkretno... ako samo pizdiš napamet, onda šuti o materiji koja ti je posve strana, jer ću te ja evo kvaziispraviti da je ''pošto'' samo na tržnici u hrvatskome... |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
zVIR
Junior Member
Croatia
324 Posts
Member since 27/04/2005 |
Posted - 20/03/2008 : 21:58:17
|
quote: Originally posted by hello
Evo kad ste vidjeli preview, jeste li zadovoljni DeeCayevim, pa moglo bi se reći prvijencem. Prvo pa DeeCay?
možeš li mi molim te odgovoriti na mail |
You have robbed our homes and fortunes, even drove us from our land, you tried to break our spirit, but you'll never understand, the love for dear old Ireland, that will forge an iron will, as long as there are gallant men, like young Ned of the hill |
|
|
hello
Senior Member
Croatia
2730 Posts
|
zVIR
Junior Member
Croatia
324 Posts
Posted - 20/03/2008 : 22:34:31
|
poslao sam ga,nisi ga primio pokušat ču opet |
You have robbed our homes and fortunes, even drove us from our land, you tried to break our spirit, but you'll never understand, the love for dear old Ireland, that will forge an iron will, as long as there are gallant men, like young Ned of the hill |
|
|
zVIR
Junior Member
Croatia
324 Posts
Posted - 20/03/2008 : 22:43:16
|
evo ga posla san,pa mi javi jeli stiglo |
|
|
hello
Senior Member
Croatia
2730 Posts
|
zVIR
Junior Member
Croatia
324 Posts
Posted - 20/03/2008 : 22:56:23
|
quote: Originally posted by zVIR
evo ga posla san,pa mi javi jeli stiglo
Poslano!
tnx |
|
|
hello
Senior Member
Croatia
2730 Posts
Posted - 22/03/2008 : 21:02:29
|
Prezadovoljan sam brojnim narudžbama. Ali najzanimljivija stvar je da od tolikog broja narudžbi (BiH, Srbija, Švicarska, Slovenija) i razni dijelovi Hrvatske niti jedna narudžba nije bila iz većih gradova Hrvatske. Po početnim rezultatima čini mi se da Spawn ima zaista svijetlu budućnost!!! |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27007 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 23/03/2008 : 09:42:07
|
Prezadovoljan sam brojnim narudžbama. Ali najzanimljivija stvar je da od tolikog broja narudžbi (BiH, Srbija, Švicarska, Slovenija) i razni dijelovi Hrvatske niti jedna narudžba nije bila iz većih gradova Hrvatske. Po početnim rezultatima čini mi se da Spawn ima zaista svijetlu budućnost!!!
Nije velika naklada, a ti si se dobro reklamirao na mjestu gdje će to vidjeti ljudi koji kupuju takve stvaru (ovdje). Drugo, vrlo pametno si u prednarudžbi smanjio cijenu za 25 % i još dao besplatnu poštarinu i tako animirao ljude koji to možda ne bi kupili po redovnoj cijeni. Možda na prvoj knjizi i nećeš previše zaraditi, ali ako se ljudima Spawn svidi, kupit će sljedeće knjige po redovnoj cijeni ne razmišljajući puno o tome... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
The Hammer of Hell
Average Member
Croatia
945 Posts
Member since 10/12/2006 |
Posted - 23/03/2008 : 10:38:04
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Prezadovoljan sam brojnim narudžbama. Ali najzanimljivija stvar je da od tolikog broja narudžbi (BiH, Srbija, Švicarska, Slovenija) i razni dijelovi Hrvatske niti jedna narudžba nije bila iz većih gradova Hrvatske. Po početnim rezultatima čini mi se da Spawn ima zaista svijetlu budućnost!!!
Nije velika naklada, a ti si se dobro reklamirao na mjestu gdje će to vidjeti ljudi koji kupuju takve stvaru (ovdje). Drugo, vrlo pametno si u prednarudžbi smanjio cijenu za 25 % i još dao besplatnu poštarinu i tako animirao ljude koji to možda ne bi kupili po redovnoj cijeni. Možda na prvoj knjizi i nećeš previše zaraditi, ali ako se ljudima Spawn svidi, kupit će sljedeće knjige po redovnoj cijeni ne razmišljajući puno o tome...
Možda je strategija dobra, ali stvarno me zanima kolika je ta brojka da izdavač može biti "prezadovoljan", a da nema ni jedne narudžbe iz Zg, St ili Ri?
Amo ko će bliže:), moja procjena je 35 komada.
|
www.stripgen.com |
|
|
hello
Senior Member
Croatia
2730 Posts
Posted - 23/03/2008 : 20:41:36
|
quote: Originally posted by The Hammer of Hell
quote: Originally posted by Obi-wan
Nije velika naklada, a ti si se dobro reklamirao na mjestu gdje će to vidjeti ljudi koji kupuju takve stvaru (ovdje). Drugo, vrlo pametno si u prednarudžbi smanjio cijenu za 25 % i još dao besplatnu poštarinu i tako animirao ljude koji to možda ne bi kupili po redovnoj cijeni. Možda na prvoj knjizi i nećeš previše zaraditi, ali ako se ljudima Spawn svidi, kupit će sljedeće knjige po redovnoj cijeni ne razmišljajući puno o tome...
Možda je strategija dobra, ali stvarno me zanima kolika je ta brojka da izdavač može biti "prezadovoljan", a da nema ni jedne narudžbe iz Zg, St ili Ri?
Amo ko će bliže:), moja procjena je 35 komada.
Eto budi ti 36 . Financijska situacija u Hrvatskoj, a i u susjednim državama (osim Slovenije) nije baš bajna i čak ni 135,00 kn nije malen iznos. Naklada Spawna je 500 komada, od čega će u optjecaju biti 400 komada. Ako se u sljedećih godinu dana proda bar 200 komada od tih 400 zadovoljan sam, a za sve iznad 250 komada ja sam prezadovoljan. Ne treba meni nikakva velika zarada (a uostalom ne može je ni biti). Volio bih samo da se pokriju troškovi i da s par tisuća kuna ako je ikako moguće bude nagrađen moj trud koji je bio stvarno velik. A eventualnu zaradu svejedno bih utrošio u nova izdanja s tim da bih nastojao da svako sljedeće izdanje bude što kvalitetnije, a raznim akcijama i što povoljnije. (postoji jedna ideja o pokretanju biblioteke sjajnih stripova različitih žanrova, a cijena bi bila 30,00 kn za stripove od 64 stranica u boji i nakladom od 1000 kom). Spawn je jedan od najznačajnijih američkih stripova 90-tih i smatrao sam da bi bio red da dobije i izdanje na hrvatskom jeziku jer to i zaslužuje. I tih par stotina čitatelja koji se odluče na kupnju Spawna uživat će u super stripu, a pomoći će i u jednoj drugoj stvari, a to je da će biti objavljeno još puno interesantnih naslova. I drago mi je da se puno ljudi javilo u prednarudžbama i da odgovorim Jakiju iako se šalio, većina ljudi koja se javila već je od prije upoznata sa Spawnom i znaju što kupuju. SPAWn je fenomenalan strip, totalno cool, a svi su vidjeli u previewu i kako je moćan crtež!!! |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27007 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 25/03/2008 : 15:34:34
|
quote: Originally posted by Curunir
ako misliš konkretno, onda imenuj konkretno... ako samo pizdiš napamet, onda šuti o materiji koja ti je posve strana, jer ću te ja evo kvaziispraviti da je ''pošto'' samo na tržnici u hrvatskome...
Nije valjda da su se neki osjetili prozvani... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
TinK2
Junior Member
Croatia
321 Posts
Member since 31/12/2007 |
Posted - 25/03/2008 : 19:54:54
|
Dakle, jedva čekam i ziher kupujem. Inače, u USA je Spawn sada na 176. broju i jedan je od rijetkih nezavisnih stripova koji još uvijek izlaze, a nisu spinoffovi i crossoveri koji su zapravo remakeovi originala. Iako sam Todd više ne radi na serijalu, radnja se i ne čini tako loša i u svakom je slučaju bolja i originalnija od većine američkih stripova, s tim da još uvijek drži taj svoj početni gušt. Sasvim podržavam vaš projekt, iako bih puno radije kupovao svesčice svaka dva tjedna. :-P |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
|
hello
Senior Member
Croatia
2730 Posts
Posted - 27/03/2008 : 09:40:00
|
quote: Originally posted by TinK2
Dakle, jedva čekam i ziher kupujem. Inače, u USA je Spawn sada na 176. broju i jedan je od rijetkih nezavisnih stripova koji još uvijek izlaze, a nisu spinoffovi i crossoveri koji su zapravo remakeovi originala. Iako sam Todd više ne radi na serijalu, radnja se i ne čini tako loša i u svakom je slučaju bolja i originalnija od većine američkih stripova, s tim da još uvijek drži taj svoj početni gušt. Sasvim podržavam vaš projekt, iako bih puno radije kupovao svesčice svaka dva tjedna. :-P
Svaki mjesec mi pošalju najnovije sveske i barem po meni to je još uvijek kvalitetom na visokom nivou. |
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7643 Posts
Member since 26/12/2006 |
|
Topic |
|