forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Manga
 Warcraft strip na hrvatskom jeziku...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

Markos
Webmaster

Croatia
29692 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 25/04/2008 : 11:01:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Kako covjek sere, to je prestrasno.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Gutrum
New Member

Croatia
230 Posts

Member since 20/06/2007

Posted - 25/04/2008 : 11:19:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Gutrum a Private Message  Reply with Quote
bah Algoritam če se već snaći za viškove, pa ako niš drugo imaju velika skladišta, a ako je profit jednak ili približan kad se tiska 20000 komada (zbog niže cijene tiska, a ima se novaca ) nego kod recimo 5 000 km,isplati se malo riskirati, uostalom ko može sa sigurnošću tvrditi da mange neće postati nova zlatna serija i LMS ovim novim klincima, mange su SVIJETSKI hit, pa ne vidim zašto ne bi bile i kod nas, vrijeme će pokazati haug :), Uostalom mange su se i na engleskom u Algoritmu dobro prodavale (nagradno pitanje: koliko klinaca obilazi knjižare???(to je bio jedan praktični test kad se je vidilo da dobro idu i da postoji interes sklopljen je posao i iz svih Algoritmovih poslovnica su povučene mange jer su se čekale na hrvatskom)

Antičević je stari lisac i uopće se ne brinem za Algoritam :))))

Fibru i Algoritam se ne može usporedjivati (može ali je bedasto).

Go to Top of Page

hello
Senior Member

Croatia
2731 Posts

Member since 14/07/2006

Posted - 25/04/2008 : 11:33:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit hello's Homepage  Send hello a Private Message  Reply with Quote
Moglo bi ovo proći, ali mislim da je naklada od 20000 komada više reklamne prirode, da što više ljudi zapazi knjige, a nakon nekog kraćeg vremena kad se nađe masa od nekih 3 do 6 tisuća redovnih kupaca naklada će se smanjiti na 10000 ili 8000 komada.
Jedina prepreka može biti tjedni ritam zbog malo veće cijene.

www.izdavanje-knjiga-dani.hr
www.vangogh.hr
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29692 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 25/04/2008 : 11:40:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Mange su vjerojatno nova zlatna serija i lms, to nije upitno. Samo treba izabrati one koje ce napraviti bum. Samo to:) Inace, Tokyopop i nema neki ugled. Viz, Vertical i Dark Horse su pokupili ogromnu vecinu dobrih naslova, tamo je uglavnom B klasa.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 25/04/2008 : 11:47:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
Warcraft: The Sunwell Trilogy Vol. 1 - Dragon Hunt

"I'll start with what my introduction made perfectly clear -- this book is disappointing. Why? Because I know what the Warcraft universe has to offer and writer Richard Knaak gives us something akin to Warcraft-Lite. This book is virtually average in every respect, and the only thing that might redeem it is if the next two books really get rolling."

(...)

"Ultimately Dragon Hunt is disappointing because of what it doesn't bring to the table. It does not fail in anything, yet it does not excel. The characters are not poor or great, they just exist to exist. The plot is not bad, but it's not inspiring. This idea of straddling the middle line by absence is a clear theme throughout the book, and it is aggravated by the fact that the prologue teases at things that are clearly more fascinating than what the reader is ultimately presented with.

Is it worth the purchase? I think not, unless the next two books drastically up the storyline and character development. Like many hero comics, this book may simply be a decompressed introduction to our characters. If it is, and the payoff is good, this first book may look better in hindsight. However, given the current pace, I would be surprised if The Sunwell Trilogy turns out to be a worthwhile investment."

http://comics.ign.com/articles/599/599400p1.html
...iz jednog reviewa. Sudeći po njemu, ovo je teško smeće.
Mislio sam uzeti, a sad vjerojatno neću ni prolistati na kiosku.
Odgovorite me!8-I

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 25/04/2008 : 11:58:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Mange su vjerojatno nova zlatna serija i lms, to nije upitno. Samo treba izabrati one koje ce napraviti bum. Samo to:) Inace, Tokyopop i nema neki ugled. Viz, Vertical i Dark Horse su pokupili ogromnu vecinu dobrih naslova, tamo je uglavnom B klasa.

U kakvim vremenima živimo, moguće je... Ali i dalje mislim da takve stvari možeš uvalit samo japanskoj i američkoj dici, jer su oni potpuno otišli u.... U Europi je ipak malo zdravija klima.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29692 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 25/04/2008 : 11:58:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wanderer

Kako je ovo tuzno
Samo 2 posta ranije me uvjeravas da Ken dodje 60kn/komad, a sad ti ja nudim lovu za tog istog kena za kojeg ti tvrdis da dodjes 60kn i onda ja serem...
jako, jako zalosno...

znam ja vec iz iskustva da ti volis izvrtati cinjenice onako kako tebi odgovara i onda kad te netko potuce argumentima, onda odma pocnu vrijedjanja...

pretpostavljam da ce slijedeći korak biti:
[quote]Originally posted by Markos
ma ko je rekao da Ken kosta 60kn, ma to wanderer laze, ja to nikada nisam rekao, kunem se, ma casna pinirska, wanderer samo sere protiv mene, to sam u prethodnom postu stisnuo krivu brojku, htio sam stisnuti 7,a stisnuo sam 6, ali svejedno wanderer sere i laze jer sam ja uvijek u pravu, jel tako?
sad mi svi na forumu recite da sam u pravu i da on sere
[quote]
LOL
LOL
LOL

Kenovi 1-59 (libellus/Fibra)kostaju 60 kuna, a samo reprint (pazi - reprint - 250 komada - ne 500 - ne prvi tiraz, nego reprint - ok?) kosta 75 kuna. Naravno, ti to sve znas, ali (zlo)namjerno seres.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 25/04/2008 : 11:59:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
pa zapravo se nema argumenata da te se odgovori...ako volis fantasy zanr ili WoW onda je u najbolju ruku prosjecno ili vec vidjeno...ako ne volis, onda slobodno mozes zaobici u sirokom luku

http://matanovogumno.blogspot.com
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29692 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 25/04/2008 : 12:06:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poncho

quote:
Originally posted by Markos

U kakvim vremenima živimo, moguće je... Ali i dalje mislim da takve stvari možeš uvalit samo japanskoj i američkoj dici, jer su oni potpuno otišli u.... U Europi je ipak malo zdravija klima.

Sorry, ali nemas pojma o cemu govoris. Mange su prosle godine imale 40% trzista u Francuskoj, u Italiji godinama haraju i konstatno uzimaju trziste Bonelliju i Disneyu, u Njemackoj su dosta jake, itd itd.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Gutrum
New Member

Croatia
230 Posts

Member since 20/06/2007

Posted - 25/04/2008 : 12:11:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Gutrum a Private Message  Reply with Quote
baš sam htio komentirati :):):)
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 25/04/2008 : 12:49:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Ajd da se uključim brzinski.
Maloprije san svratija na kiosk Slobodne sa namjerom kupovine svoje prve mange... ikad
Rezultat... Dobili samo 3 primjerka. Dva prodana, na trećem cijena nalipljena na naslovnicu. Kažem prodavaču... ima na poleđini otisnuto a on se pravda da je zbog šifre. Kažu da od sljedećeg mjeseca kreću digitalne kase na kioske pa neće biti više ispisivanja i naljepnica.
Malo mi čudno samo 3 komada a toliki tiraž. Provjerit ću na Tisku.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 25/04/2008 : 13:12:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message  Reply with Quote
Ja uzeo prije par minuta!

Fino je napravljeno skroz. Crtez mi se jako svidja. Sad samo da procitam i donesem sud.

BOBA FETT: "WHAT IF HE DOESN'T SURVIVE? HE'S WORTH A LOT TO ME"
Go to Top of Page

klonko i ostali
Starting Member

61 Posts

Member since 07/09/2006

Posted - 25/04/2008 : 13:21:19  Show Profile Show Extended Profile  Send klonko i ostali a Private Message  Reply with Quote
Pričao sam nekidan s izdavačem koji se vratio s njemačkog sajma knjiga (Leipzig? Frankfurt?) i kaže da je sve zatrpano stripom, u prvom redu mangama, i da to nije nikad prije tako bilo. Stripovi se vraćaju bigtajm. Što se Algoritmovog izbora tiče, proroštao sam malo internetom i svaki od ovih naslova cilja na jedan segment potencijalnog tžišta, čini mi se. WOW pikira na gejmere. Peach girl na klinke/srednjoškolke, Rune na klinkice a Negima na klince koji vole Harry Pottera, ali s primjesom pubertetske erotike itd. A sigurno će se nač nešto i za stare pokvarenjake. A sudeći po blogovima (najčešće onih što ostavljaju komentare tipa "super ti je blog, posjeti moj, pozz") i kod nas je kawaii uzeo maha.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29692 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 25/04/2008 : 13:24:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by klonko i ostali

Pričao sam nekidan s izdavačem koji se vratio s njemačkog sajma knjiga (Leipzig? Frankfurt?) i kaže da je sve zatrpano stripom, u prvom redu mangama, i da to nije nikad prije tako bilo. Stripovi se vraćaju bigtajm. Što se Algoritmovog izbora tiče, proroštao sam malo internetom i svaki od ovih naslova cilja na jedan segment potencijalnog tžišta, čini mi se. WOW pikira na gejmere. Peach girl na klinke/srednjoškolke, Rune na klinkice a Negima na klince koji vole Harry Pottera, ali s primjesom pubertetske erotike itd. A sigurno će se nač nešto i za stare pokvarenjake. A sudeći po blogovima (najčešće onih što ostavljaju komentare tipa "super ti je blog, posjeti moj, pozz") i kod nas je kawaii uzeo maha.

Upravo to, uzeli su po jedan naslov za svaki segment trzista da isprobaju sto ce najbolje proci i onda je poslije puno lakse...

Trouble will find me
Go to Top of Page

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 25/04/2008 : 13:40:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message  Reply with Quote
Opet ponavljam ovo je velika stvar za nas stripofile! Kada smo mogli drzati u rukama neki strip koji je tiskan u 20 000 komada!

Kada sam otvorio strip mislio sam da sanjam o brojci naklade. Jednostavno otvorit ce se nekim novim klincima horizonti konzumiranja stripova sto je najbitnije u ovoj prici!

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 25/04/2008 : 13:43:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Pojam gledanja u oči sa mangama dobija sasvim novi smisao.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 25/04/2008 : 13:47:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message  Reply with Quote
Da, ja do sada nisma uopce konzumirao mange.

Dado me navuka na VAGABONDA koji stvarno plijeni sa nevjerojatnim crtezom, ali je i prica jako dobra. Tako da ja zasigurno navijam za taj naslov da krene!

Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 25/04/2008 : 13:57:01  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

Pojam gledanja u oči sa mangama dobija sasvim novi smisao.

"Gledaj me u oci dok ti pricam."
"A di drugdje da te gledam???"

itsyourworldyoucanchangeit
Go to Top of Page

LeeMan
Senior Member

Hungary
1257 Posts

Member since 04/10/2003

Posted - 25/04/2008 : 14:35:19  Show Profile Show Extended Profile  Send LeeMan a Private Message  Reply with Quote
Ajde neka onaj ko procita Warcrafta javi valja li, ono odnos crteza i priche.

Ej lutko šeceru,ja sam ptica nebeska,i kao takav umrjecu!
Go to Top of Page

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 25/04/2008 : 14:40:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message  Reply with Quote
Javio je vec Dado. Procitao je neke od njih. KAze da je crtez sjajan, prica tako-tako.

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 25/04/2008 : 17:01:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
kako vec rekoh, jako me veseli ovaj strip iz puno razloga, i ne krijem da mi je najvazniji da napokon opismenjavanje mlade populacije netko masovnije provede na kioscima (ludens ne da ne uspijeva u tome vec i onepismenjuje), ne brinem za brand poput algoritma, ali mora se priznati bez okolisanja: papir je loš, cijena prevelika za 20.000 komada (pokusava se iskušati trziste, ali istovremeno namiriti s vrlo malim postotkom prodaje - prilicno ljigavo, takva firma da si ne moze dopustiti malecki rizik)...

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 25/04/2008 : 18:25:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darkwood Devil

Javio je vec Dado. Procitao je neke od njih. KAze da je crtez sjajan, prica tako-tako.

Sto ne znaci da se prica nekome nece svidjeti.
Meni je premalo 3 stripa da bi se sazela jedna onakva prica, to je najveca mana, a osim toga
malo sam gledao iz perspektive igrice pa i to moze utjecati na stvaranje misljenja...
U svakom slucaju, kao sto rekoh, vec zbog crteza se isplati imati.

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 25/04/2008 : 18:42:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
ma ti nemas pojma, procitao si samo 34637 manga i koji qrac se qrčiš sad, drž se texa

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

BiDi
Senior Member

Slovenia
2453 Posts

Member since 06/05/2002

Posted - 25/04/2008 : 18:45:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit BiDi's Homepage  Send BiDi an ICQ Message  Send BiDi a Private Message  Reply with Quote
Koliko znam za mange obično uopšte nije moguče dobiti prava za male tiraže, osim kod tokyopopa.
Mislim da se kod Algoritma radilo o mogučnosti - 20.000 ili ništa.

Tako mi mlijeka u prahu, kidam naljevo
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 25/04/2008 : 19:07:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
Ipak sam kupio ovo izdanje, jer mi vrag nije da mira!
Dojmovi:
-fino izdanje - i mogu reći da mi je drago zbog njega
-format je baš dobar. U biti, vinjete su iste veličine kao kod Ludensa, jer ovdje nema onog "međuprosotra". Svejedno će to ispast dosta kratko jer nema uvijek baš puno vinjeta po stranici, a i sve se svodi na neke kratke rečenice (bojni pokliči & rutavanje). Dosta stranica je potrošeno na reklame i nisam siguran da ću se moći potpuno uživiti na ovu priču u samo 3 (mala) djela.
-na poleđini piše (T+... za tinejeđere i starije). Ophrvaše me sumnje; ovo definitivno nije ultimativno štivo za odrasle. Malo sam prolistao i mislim da bi se moglo pročitati, premda je jasno da je ovo namjenjeno raznoraznim geekovima i fanaticima. Sve je puno bajkovitosti, slatkoriječivih epiteta (demon, vrelo, moć, zmaj, čarolija, zarobljena duša...) i coolerskih štosova - kao u svim anima-crtičima. U prijevodu - čista komercijala - nema tko danas ne zamišlja te puste magijske svjetove na čijoj osnovi naknadno štanca svakojake proizvode. To nema granica... Kad smo već kod fantazije, više preferiram "hladniji" i ozbiljniji pristup Roberta E. Howarda nego bajkoviti Tolkienov pristup.
-Eto... Do sad nisam držao u rukama ni jednu mangu, pa rekoh, ajmo provat. U ovom slučaju, riječ je o Warcraft universu i premda nisam neki veliki fan, mislim da se neću razočarati. Naravno, ne očekujem ni da me zadovolji. Znači, shvatite ovu mangu kao nekakav početak, a poslije će doći na red "te" kvalitetnije mange.
-Kao što rekoh, ovo če najbolje odgovarati mlađem uzrastu, ali cjena je prepaprena. Uzevši u obzir sve parametre; od velike naklade, troškova tiska, mogućeg profita, tempa izlaženja, kvalitete izdanja, jačine firme... dozvolite da, onako laički, rečem kako je bi realna cijena ipak trebala biti barem 10 kuna jeftinija (25 kuna). Jer ovako ne dobiješ baš puno toga, a djeca će to kupiti jedino preko roditelja. Sjećam se da ja nisam mogao skupiti ni 11,90Kn za strip kad sam bio mali. Tempo je isto tako čudan. Ne znam, možda Algoritam ima neki štos (kako uostalom i drugi prodaju one puste knjige i dvd-e...), ali svejedno je trebao nekako izboriti nižu cijenu jer ova je prepaprena (u relaciji s brzim tempom izlaženja).
-Od najava, mene jedino (za sad) interesiraju ostala dva djela tilogije Warcraft. Interesira me i "Blade of the Immortal", dok su ostale najave potpuno namjenjen djeci (curice). Kako neko reće; ispituje se tržište.
-CRTEŽ je stvarno odličan. Fantastičan. Debeli plus.
-Za one neodlučne: Kupite barem prvi broj, pa ako vam se ne svidi, tu su aukcije i uvijek ga možete prodati.

Odlučio sam biti malo koristan:
Naslovnica:
http://i28.tinypic.com/2ngydf8.jpg
Uvod:
http://i25.tinypic.com/2qw3n74.jpg
Pozadina:
http://i27.tinypic.com/29cvozc.jpg
Reklame/najave:
http://i27.tinypic.com/ff1zxw.jpg
http://i27.tinypic.com/28248qa.jpg
Crteži:
http://i29.tinypic.com/3164z5s.jpg
http://i27.tinypic.com/mlkuhu.jpg
http://i27.tinypic.com/16ii5h2.jpg
http://i32.tinypic.com/34q5m3p.jpg

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.

Edited by - Inferno on 25/04/2008 19:08:57
Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000