Author |
Topic |
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member
4556 Posts
Member since 22/04/2008 |
|
marcho
New Member
Croatia
263 Posts
Member since 23/04/2008 |
Posted - 26/09/2010 : 00:16:36
|
trenutak.. Boneli Popularan?! A gdje to?! Samo u Italiji, kod nas i još ponekoj eueopskoj državi.. tko je recimo u SAD cuo za tamo nekog Mr noa ili zagora...?! |
|
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member
4556 Posts
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member
4556 Posts
Posted - 26/09/2010 : 00:47:07
|
To me podseti na dijalog iz filma A bridge too far,izmedju Michael Caine i Elliot Gould:
Lt-Col. Vandeleur: ’I don’t know how you’re going to get it through this crowd’ Col. Stout: ’No sweat,… I got a back way staked out that will avoid all this. American ingenuity!’ Lt-Col. Vandeleur: ’Realy?’ Col. Stout: ’Actually, I was born in Yugoslavia,… but what the hell!’
|
|
|
marcho
New Member
Croatia
263 Posts
Member since 23/04/2008 |
Posted - 26/09/2010 : 10:50:27
|
Upravo tako.Govorio sam o Amerima, onima koji su rasli uz mandrake, fantome,spidermane, batmane, supermane, ghost ridere... i sad ti njima serviraj Bonellija... |
|
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
Posted - 26/09/2010 : 22:09:23
|
Bonelli volim zbog Zagora. Bonelli volim zbog Martina Mysterea. Bonelli volim zbog Texa. Bonelli volim zbog Dylan Doga. Bonelli VOLIM jer me je NAUCIO ŠTO JE TO STRIP. I uvijek ce me uciti.
(i Blek Stena takoder) |
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 26/09/2010 : 23:05:26
|
Bonelli je popularan kod nas. Vjerovatno zato što je vecina ljudi koja danas cita stripove odrasla na Bonelliju (koji je držao primat 80-tih) pa sada u drugoj mladosti ponovo uzima Bonelli u ruke (koji i sada drži primat, ali ne tako ubjedljivo). Stare navike teško umiru. Rekao bih da se klinci koji se prvi put srecu sa stripom ipak okrecu raznovrsnijim stvarima (primjecujem na forumu dosta tinejdžera poklonika mangi i americkih stripova). Preporucio bih svima koji citaju samo Bonelli da se okrenu i drugim stvarima. Puno vas ce se zaprepastiti koliko dobrih stripova se može procitati (a da nisu Bonelli). Naravno, nekim je Bonelli upravo ono što traže od stripa pa i to treba poštovati i prihvatiti... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18881 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 01/10/2010 : 12:15:07
|
dobro je Obi-wan pojasnio, možda se ipak nebi složio da se klinci okrecu drugim stvarima....bar iz mog izkustva malo jih vidim sa mangama i Spajdermenom u ruci, dobri stari Zagor još uvijek najviše pali....za pocetak možda i najbolje, kasnije kad prošire horizonte...moj mali(mislim sina)lud je na Zagora, dok recimo Spajdija i Miki Mišku u boji samo preleti...ili je odrasto prebrzo(10 godina) ili je pljunuti otac?više sam klinca vidio sa Zagorovim znakom na prsima nego Supermenovim...ali sve je to relativno, Bonelli (Zagor,Mark,Blek) su odlicni za pocetak stripovske karijere... dobro sad...nekima i za cijeli život, ali ko jim(nam)je kriv? |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 01/10/2010 : 18:28:26
|
Odrastao na Bonelliju,ali citao i Batmana u Strip-exu,bio je ok onako u c/b,nesto Dardevil,ali ovi su cesce izlazili i bili su pristupacni,onda Conan,ali se ugasio,Marvel je bio razbacan po raznim izdanjima i nisu uvijek pratili nastavke,pa se vratio Bonelliju,sad sam jos na SBE,ali moraju neki priznati da su malo postali razvodnjeni,sad cu preci na "Do Androids dream electric sheep?" da malo uhvatim" Blade Runner" atmosfere, NN je malo postao razvucen,ali ga citam i dalje. Navike su gadne ,ali treba i druge stranice okrenuti. |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
grofica Varga
stripovi.com suradnik
Germany
1202 Posts
Member since 15/12/2009 |
Posted - 03/10/2010 : 20:36:24
|
Mislim da su Dnevnikova izdanja ZS i LMS najviše zaslužni za to. Doveli su na trafike stripove dostupne svim depovima. U pravom socijalistickom duhu, ocajne kvalitete, cenzurirano i podvrgnuto škarama ali zato u ogromnoj nakladi i dostupni svima. Iako su u vrijeme bivše SFRJ izlazili i poneki Amerikanci, mislim da je onoj državi Bonelli puno više pasao. Americki super junaci su prepuni zapadnjacke propagande. Ako je i Bonelli bio podvrgnut škarama što bi tek napravili Amerikancima? Od nekih njihovih brojeva ne bi ostalo 3 stranice koliko bi ih izrezuckali. |
|
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 04/10/2010 : 18:24:39
|
Al ne bi izrezali one likove koji nose crvene kostime,jer su u duhu ondasnjeg drustvenog uredjenja!!! Flash,aaaaa!!! |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
Edited by - emirem on 04/10/2010 18:25:11 |
|
|
Topic |
|