Author |
Topic |
|
vope
Senior Member
Montenegro
2968 Posts
Member since 21/12/2006 |
Posted - 23/04/2008 : 09:11:37
|
Malo sam okasnio sa ovim budući da je prvi broj izašao još 1. aprila 2007. godine ali nikad nije kasno da se o dobrim stvarima povede razgovor.
Izdavač je Marvel i do sada je izašlo sledeće: 1. Gunslinger born - u 7 nastavaka 2. The long road home - 1. nastavak.
Adaptacija, po meni, jednog od najboljih Kingovih ostvarenja je išla pravcem upoznavanja sa Revolveraševom prošlošću, od samih početaka njegove odiseje kroz Srednji svijet, sudbonosnog izazova i dvoboja sa učiteljem Kortom, sukoba sa čarobnjakom Martenom aka Čovjeka u crnom i odlaska Ka-teta u avanturu.
Ono što oduzima dah kod ovog stripa je prekrasan crtež Jae Lee-ja, jedan od najljepših ako ne i najljepši (crtež)u Marvel ekipi, dok je za scenario zadužen Peter David.
Do sada je po meni u stripu sve korektno napravljeno, nema onog Kingu karakterističnog rasplinjavanja nadugačko i naširoko, radnja se brzo razvija. Najveći problem, uostalom i kod svih serijala, je čekanje sledećeg nastavka...
Odličan strip
|
... |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26952 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 23/04/2008 : 19:45:19
|
Ovaj prvi sam počeo čitati i odustao.king mi nikad nije bija drag a Jae Leejev crtež je prekrasan ali nakon par tabli umoran sam od njega.Možda jednog dana i završin čitanje? |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
Mailman
Senior Member
Croatia
1690 Posts
Member since 26/12/2001 |
Posted - 24/04/2008 : 14:48:59
|
Gunslinger Born je sjajan. Long Road Home još nisam čitao. |
How do you know that my dimwitted inexperience isn't merely a subtle form of manipulation, used to lower people's expectations, thereby enhancing my ability to effectively manuever within any given situation?
|
|
|
vope
Senior Member
Montenegro
2968 Posts
Posted - 24/04/2008 : 15:11:17
|
quote: Originally posted by Mailman
Gunslinger Born je sjajan. Long Road Home još nisam čitao.
Prva epizoda The long road home je predobra, uvodi nove jebeno-jezive elemente u priču... |
... |
|
|
fler
Senior Member
Croatia
2044 Posts
Member since 21/10/2003 |
Posted - 24/04/2008 : 21:45:17
|
The Long Road Home - kako se uklapa u Dark Tower epopeju? stoje mi knjige na polici i čekaju da ih se pročita; kaže mi buraz da Gunslinger Born nije adaptacija knjige već svojevrstan prequel, pa ću krenuti s time. e sad, taj novi serijal, gdje spada?
|
Split your lungs with Blood and Thunder
|
|
|
Mailman
Senior Member
Croatia
1690 Posts
Member since 26/12/2001 |
Posted - 25/04/2008 : 10:27:25
|
Gunslinger Born je o samim počecima Rolanda Deschaina, kako uopće dobiva pištolje. Nisam čitao knjige, ali navodno se događa u isto vrijeme kao i flashbackovi u The Gunslinger i Wizard and Glass.
Ako ti to nešto znači. |
How do you know that my dimwitted inexperience isn't merely a subtle form of manipulation, used to lower people's expectations, thereby enhancing my ability to effectively manuever within any given situation?
|
|
|
vope
Senior Member
Montenegro
2968 Posts
Posted - 25/04/2008 : 13:01:03
|
quote: Originally posted by fler
The Long Road Home - kako se uklapa u Dark Tower epopeju? stoje mi knjige na polici i čekaju da ih se pročita; kaže mi buraz da Gunslinger Born nije adaptacija knjige već svojevrstan prequel, pa ću krenuti s time. e sad, taj novi serijal, gdje spada?
Gunslinger born jeste adaptacija knjige s tim što je tematika iz stripa prikazana u drugoj polovini serijala Mračna kula (Rolandovi fleš bekovi u prošlost) i ta ideja da se strip započne ključnim dešavanjima koja su dovela do konačnog sazrijevanja revolveraša je više nego dobra. Gunslinger born se završava spaljivanjem Suzan Delgado na lomači, uništenjem Jahača mrtvačkog kovčega i uništenjem postrojenja za preradu nafte u baroniji Mehis - baš kao što se završava Rolandova priča o prošlosti u samoj knjizi. The long road home se naravno nastavlja na prethodnih 7 nastavaka, gdje je Rolandova duša zarobljena u Narandžastoj kugli Grimiznog kralja i mali debil iz prethodne priče nabasava na nekadašnja tajna vojna postrojenja i pronalazi neku vrstu kiborga gdje se prvi dio i završava... Čekamo sledeći nastavak sa nestrpljenjem... |
... |
|
|
|
Topic |
|