DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Marko Djurdjevic (born January 24, 1979) is a German illustrator (ethnic Serb), and concept artist, best known for his character designs. He currently works for Marvel Comics, and has produced a large body of cover art, as well as promotional designs, character concepts, and interior artwork.
Pa kako ilustrator kad čovek i crta stripove, ne radi samo naslovnice?
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Chitao sam u nekom intervjuu sa Bendisom da je i Alex Maleev Srbin. Shto ne mora da znachi da je istina, svakako, samo da je bendis tako izjavio (mislim da je to rekao u jednom od onih wordballoon podcastova).
Nadam se da će se kao ilustrator i dizajner snaći u, za njega, novom mediju i da će uspešno savladati jezik stripa.
DoG: So how did your first comic book for Marvel come about?
MD: This is my first full comic book ever! Back when I was sixteen or eighteen I tried doing some comics for myself but they were fucking horrible so I just had to burn them. They were fucking ridiculous; they were botched and horrible to look at! So this is basically my first sequential artwork if you want if like that, my first full comic, but Marvel have been approaching me about doing this since like forever. Since I started out they asked me to do sequential artwork but we simply couldn’t find the right gig for me, for the first year so I kept doing my covers until Thor came up and I was like, you know, I’m gonna do this!
Heh, pa nije to baš juče izašlo. A ni drugi stripovi koje je ovaj crtač uradio.
I snašao se. ;)
Chitao sam u nekom intervjuu sa Bendisom da je i Alex Maleev Srbin. Shto ne mora da znachi da je istina, svakako, samo da je bendis tako izjavio (mislim da je to rekao u jednom od onih wordballoon podcastova).
Stara garda : Solovjev, Kuznjecov, Lobačev, Maurović ,...... mi je i dalje najbolja Mada, ima tu i dosta novijih crtača koji su više nego sjajni kao recimo Kordej, Janjetov,Lavrič,...
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!