forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Fibra, stanje na skladištu
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 131

malimarinko
New Member

184 Posts

Member since 01/01/2021

Posted - 21/01/2025 : 09:31:20  Show Profile Show Extended Profile  Send malimarinko a Private Message  Reply with Quote
Da ja rasprodajem svoju kolekciju isto bi gledao da na njoj zaradim i to što je više moguće, zašto ne? Koliko vidim Hajo nije prodao niti primjerak u dva komada to ga teško svrstava u kategoriju preprodavača. A bome jasni su mi i oni koji kupe tri primjerka svakog stripa pa prodaju dva. Nije baš neka sreća za nas ostale ali oni skupe kolekciju koju inače ne bi mogli a izdavačima isto dobro jer ih riješe prostora u skladištu i preuzmu dio rizika. Samo bih volio doći do onog stanja da mogu prodati ono što mi se nije svidilo ... eno se (opet) patim sa Batman-om.
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2437 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 21/01/2025 : 09:46:24  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Mozda glupo da bas ovde pisem o tome ali vidim neki trend rasprodavanja kolekcija.. mada oni sto vise prate aukcije znaju vise
(mozda su se slicne stvari desavale ranije.. recimo kad je krenula pandemija)

Dok su cene fer i do prodavaca.. okej je..
fibra mozda i drzi cenu (sem stvari reprintovane po nekoliko puta) ali ne bih rekao svi..

Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29448 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 21/01/2025 : 10:27:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Ma nije meni problem sto covjek prodaje stripove, njegovi su, neka s njima radi sto god hoce, nego mi je problem sto me stalno pila s pitanjima kad ce reprint. Ako ne odgovorim na forumu, onda ga evo na fejsu, mailu itd itd.

Trouble will find me
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47332 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 21/01/2025 : 10:32:52  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Ja uglavnom rasprodajen zbog manjka prostora.
A onda pravin selekciju šta više neću čitat ili me više jednostavno ne zanima.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

verab
Senior Member

Croatia
2844 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 21/01/2025 : 10:43:43  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
eto, na kraju ispalo da je Hajo samo obična pila, a ne HDZ-ovac. šteta

hejt, jal & rock 'n' roll
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4418 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 21/01/2025 : 12:08:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Nisu niti hadezeoovci baš svakog trenutka u danu hadezeovci. Nekad pomognu, srede ti job, nabaviš od njih armaturu s gradilišta u Karlovcu u pol cijene itd... Ako baš ekstra jeftino prođeš onda dodijeliš status legende jer nema veze ako tu i tam zmuljaju neki kurac. Pa svi to rade!

Da se ne pravim sad dežurni moralizator- svi volimo proći dobro ili barem da si pokrijemo troškove nego je pederski kad bez pardona koristiš forum i dobru volju izdavača samo zato da namakneš par eura više od ekipe kad je prilika.

A možda sam i ja problem jer zbog toga što smo okruženi korupcijom vidim klice iste i u ovakvim, minornim stvarima...

Bok, kako si.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47332 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 21/01/2025 : 12:24:58  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
[quote]Originally posted by Cromwell

Nisu niti hadezeoovci baš svakog trenutka u danu hadezeovci. Nekad pomognu, srede ti job, nabaviš od njih armaturu s gradilišta u Karlovcu u pol cijene itd... Ako baš ekstra jeftino prođeš onda dodijeliš status legende jer nema veze ako tu i tam zmuljaju neki kurac. Pa svi to rade!

Da se ne pravim sad dežurni moralizator- svi volimo proći dobro ili barem da si pokrijemo troškove nego je pederski kad bez pardona koristiš forum i dobru volju izdavača samo zato da namakneš par eura više od ekipe kad je prilika.

A možda sam i ja problem jer zbog toga što smo okruženi korupcijom vidim klice iste i u ovakvim, minornim stvarima...
[/quote

E danas su ponovo postigli napredak jesi vidija?

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

karuro
New Member

121 Posts

Member since 29/06/2019

Posted - 21/01/2025 : 14:31:11  Show Profile Show Extended Profile  Send karuro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by matori paraliticar

Mozda glupo da bas ovde pisem o tome ali vidim neki trend rasprodavanja kolekcija.. mada oni sto vise prate aukcije znaju vise
(mozda su se slicne stvari desavale ranije.. recimo kad je krenula pandemija)

Dok su cene fer i do prodavaca.. okej je..
fibra mozda i drzi cenu (sem stvari reprintovane po nekoliko puta) ali ne bih rekao svi..

Meni se desilo par faktora. Gotovo svi naslovi koji su mi zanimljivi su zapravo vec izdani što se tice Fibre. Zbog toga sam kupio možda 3 stripa zadnjih par godina od Fibre jbg. Opcenito povecanje cijena stripa (ovo vise ide LL) zbog kojih sam prestao kupovati nove stripove ako mi nije nešto bas top topova. Manjak prostora. Zivotna situacija da zivim trenutno na jednoj placi zbog dugotrajnog bolovanja ukucana, a zima i cijena grijanja su napravili svoje. Rezultat je prodaja na moju žalost cesce stripova koje sam planirao zadrzati jer ko za vraga imaju bolju prodajnu cijenu od ovih kojih sam se planirao rijesiti. Al rekao sam si da NN ostaje makar ne imao za jesti. :D
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2437 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 21/01/2025 : 15:06:12  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Hvala sto si opisao svoju situaciju
Ja si nesto govorim da ne mogu dalje kao do sada ali desi se neko cudo pa ostanem u igri (ili zaboravim).
Kapiram osecaj koji imas da su sve redji zanimljivi stripovi.. to je nesto na sta ce se izdavaci mozda morati prilagoditi..

Nadam se eto da upadne tu i tamo neki novi ljubitelj kada neko od nas starih furuna manje ili vise posustane kome je sve novo i neistrazeno :)

nadam se da ces uspeti sacuvati ono tebi najvaznije

Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno!

Edited by - matori paraliticar on 21/01/2025 15:08:02
Go to Top of Page

Baobab
Starting Member

Croatia
20 Posts

Member since 29/01/2023

Posted - 21/01/2025 : 17:50:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Baobab a Private Message  Reply with Quote
Redovno pratim Fibrina izdanja na aukcijama jer bih htio uhvatiti neka ranija izdanja pa evo i par mojih misli vezano uz nedavne postove:

- mislim da "objektivnost" jednostavno ne ide ruku pod ruku s načinom na koji su aukcije općenito osmišljene (ne samo naše stripovske). Konačna cijena ovisi o tome:

a) koliko žarko netko želi neki predmet i koji su mu ukusi (estetski, umjetnički i sl.). Ekstremi (pa i apsurdi) tu se vide kod umjetnina. Npr. Rothkova slika No. 6 (Violet, Green and Red) prodana je za 140 milijuna dolara, ja je ne bih okačio na zid ni da mi ju netko pokloni.

b) što je toj osobi s obzirom na njena primanja jeftino ili skupo.
Evo nema mjesec dana da je Betelgeuse otišao za 143, a Antares za 87 eura. To bih već stavio na policu, ali takav izdatak osobno bi mi bio previše i za najdraži strip pa čekam eventualno drugu priliku.

- čini mi se da visoka cijena koju neki prodavači postavljaju (npr. spominjanih 70 za Supermana) ima negativan psihološki učinak na kupce i to na sljedeći način.
Tih 70 čini se puno i rijetko će tko dati ponudu, ali često stvari koje kreću od 1 euro skroz "zapale" publiku i cijene završe u nebu. Ljudi znaju prodavati mjesecima neko izdanje za npr. 30 eura i nitko ne kupuje, a kad se isti strip pojavi s početnom cijenom od 1 euro na kraju se proda za 35. U moru aukcija isfiltriramo ove s višim cijena pa ni ne gledamo, a ove od 1 euro nikad ne promaknu . A i taj efekt nadmetanja ima neki značaj, ipak smo ljudi

Usput, u starom duhu žicanja markosa za sve i svašta, evo još jedna sugestija. Bilo bi dobro da ove aukcije koje su jednom u godini ne završavaju radnim danom taman kad se vraćamo s posla. Naravno da se ponuda može upisati unaprijed, ali kad dvije-tri izgubiš, možda nešto planiranog budžeta zadnji čas prebaciš na nešto četvrto. Kažem to jer ako pročitate da je ovaj petak u 15:49 u Rijeci bila prometna nesreća, to sam ja vjerojatno zakačio bankinu dok refresham i pokušavam kupit komplet Tvrđi
Go to Top of Page

Grzi
Starting Member

52 Posts

Member since 10/02/2016

Posted - 21/01/2025 : 18:19:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Grzi a Private Message  Reply with Quote
Mislim da nikome nije čudna cijena od 70 eura za davno rasprodan Fibrin strip koji je u originalu koštao 40. Već je objašnjeno u čemu je problem.

Sad će na novogodišnjim aukcijama barem Nikopol i Solitudinis morbus ići oko te cifre, a vjerujem i još neki.
Go to Top of Page

blueberry9
New Member

238 Posts

Member since 14/11/2016

Posted - 21/01/2025 : 18:37:36  Show Profile Show Extended Profile  Send blueberry9 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sumohrvat
strip koji bi mu kupilo 5 ljudi sa foruma????

6!
Go to Top of Page

blueberry9
New Member

238 Posts

Member since 14/11/2016

Posted - 21/01/2025 : 18:39:11  Show Profile Show Extended Profile  Send blueberry9 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Ralph Azham je odavno plaćen, ali kad vidim što se sve piše, dođe mi da ga odgodim za još desetak godina.

Da se pogodimo da Ralf saceka jos 20 godina, ali da se dovrse Tvrdje. I vuk sit i ovce na broju!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27082 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 21/01/2025 : 18:46:18  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by blueberry9

quote:
Originally posted by Markos

Ralph Azham je odavno plaćen, ali kad vidim što se sve piše, dođe mi da ga odgodim za još desetak godina.

Da se pogodimo da Ralf saceka jos 20 godina, ali da se dovrse Tvrdje. I vuk sit i ovce na broju!

+1

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Bachy
Senior Member

Croatia
1761 Posts

Member since 06/05/2009

Posted - 21/01/2025 : 19:09:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Bachy a Private Message  Reply with Quote
Novim članovima želim dobrodošlicu u kolekcionarski svijet.
Starim članovima veliki pozdrav uz jednu lepu muzičku tačku za sve one koji se tako osećaju!
Pesma je posvećena pravim stripofilima!

Oj, budi svoj!
Go to Top of Page

verab
Senior Member

Croatia
2844 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 21/01/2025 : 19:14:38  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Grzi

Mislim da nikome nije čudna cijena od 70 eura za davno rasprodan Fibrin strip koji je u originalu koštao 40. Već je objašnjeno u čemu je problem.

Mislio sam da je ta priča gotova, ali kad je već opet potežeš
daj me podsjeti kako je Dabro, pardon Hajo taj problem objasnio?

Go to Top of Page

Grzi
Starting Member

52 Posts

Member since 10/02/2016

Posted - 21/01/2025 : 19:16:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Grzi a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by verab

quote:
Originally posted by Grzi

Mislio sam da je ta priča gotova, ali kad je već opet potežeš
daj me podsjeti kako je Dabro, pardon Hajo taj problem objasnio?

Ne on nego Markos je objasnio.
A odgovorio sam osobi iznad sebe, nisam potezao nikakvu prastaru priču.
Go to Top of Page

verab
Senior Member

Croatia
2844 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 21/01/2025 : 19:28:08  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
Markos je objasnio da je Hajo proganjajuća pila, a ovo 70€ za KT (jer: "Ja sam KT dobio u razmjeni za stripove u vrijednosti 70€. Zato takva cijena. Zadovoljan?")je priča za sebe. Prava HDZ-ovska.:)

I vrapcima na grani je odmalena jasno da svatko može staviti za svoj strip cijenu koju god hoće, to nije nikad bilo upitno...

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27082 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 21/01/2025 : 19:33:47  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Glupo je lagat bez potrebe😁
https://www.stripovi.com/aukcije/kolorka-specijal-8-kraljevstvo-tvoje-fibra/13033443/

Ja sam fetišist papira!

Edited by - jaki on 21/01/2025 19:35:38
Go to Top of Page

Hajo
Senior Member

1892 Posts

Member since 26/12/2008

Posted - 21/01/2025 : 19:39:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Hajo's Homepage  Send Hajo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

https://www.stripovi.com/aukcije/kolorka-specijal-8-kraljevstvo-tvoje-fibra/13033443/

E jesi sad doslovno našao dlaku u jajetu!
To nije isti strip.

''Prijatelji postoje da bi cinili uzaludne stvari'' -Groucho

Edited by - Hajo on 21/01/2025 19:43:19
Go to Top of Page

verab
Senior Member

Croatia
2844 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 21/01/2025 : 19:42:57  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
quote:

ali je gušt

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1241 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 21/01/2025 : 19:46:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Hajo

quote:

E jesi sad doslovno našao dlaku u jajetu!
To nije isti strip.

E, Hajo, Hajo, od dlaka se ovdje ne vidi jaje 😂
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27082 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 21/01/2025 : 19:50:26  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Čekamo Jeru...

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2437 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 21/01/2025 : 20:25:27  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Baobab
Kažem to jer ako pročitate da je ovaj petak u 15:49 u Rijeci bila prometna nesreća, to sam ja vjerojatno zakačio bankinu dok refresham i pokušavam kupit komplet Tvrđi

Mozes racunati na dozivotnu blagonaklonost Anta, ne znam da li to nesto znaci.

Go to Top of Page

verab
Senior Member

Croatia
2844 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 21/01/2025 : 20:28:47  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
quote:

Čekamo Jeru...

Dok ne dođe Jere, jedan na brzinu da topik ne zamre, ili mod ne dođe.

Postavljaju aukcije Kinez, Amerikanac, Rus i HDZ-ovac.

Kinez stavi početnu cijenu 1€, računa na milijardu ipo bidova... (s kojima nema nikakve veze)
Amerikanac stavi duplu cifru od one koju je platio, računa na lijep profit, tata će bit ponosan.
Rus stavi u pola cijene, računa prodat ću ali strip neću poslat. Lol.
HDZ-ovac stavi istu cifru koju je mukte u razmijeni platio. Ćaća ponosan.

Go to Top of Page
Page: of 131 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.41 seconds. Snitz Forums 2000