Author |
Topic  |
profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts
Member since 27/11/2008 |
Posted - 14/04/2009 : 16:57:21
|
quote: Originally posted by Renky
Pazi, ono sto ti sugeriram je da skačeš sa tema. Dobiješ objašnjenje i kažeš "znao sam"... Nisi zna! Da si zna nebi pita. Pa skočiš na knjižice, na HC, na vjernost originalu... I onda uzmeš primjer Zagora... I to Maxi koji je jedini za sada kompletan. Ne razmišljaš... šibaš po svom a ja zagriza, svojevoljno doduše. Zagora smatraš vridnim HC izdanja onda čemu briga što nema Bleka/Marka u HC? I kod Zagor specijalaca si zna da in nema svih u HC. Ponuđeno je regularno izdanje. Ako netko hoće igranje sa HC eto... pa dok traje.
I zaista ne vidim potrebu da braniš ljude iz Ludensa jer zaista ti potezi sa HC nisu u redu i mislim da niko ne može za njih reći da su u redu. |
 |
|
zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7882 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 14/04/2009 : 17:54:07
|
što se tiče hc izdanja,ne skupljam ih jer mi nisu dostupna,a bilo bi lijepo ih imati,pogotovo što je recimo maxi hc samo kunu skuplji od običnog,sigurno ni druga izdanja nisu skuplja,to nisam znao do neki dan,mark i blek ''specijali'' nisu bili potrebni,naravno govorimo o ludensu,specijalna izdanja marka od vč su već druga priča,a oni dodaci iz specijala zagora,dilana,mister noa,što su izbačeni su velika greška,one tekstualne knjižice,pa hajde nekako,mada ni to nisu smjeli ali ramatha....,to im nikad neću oprostiti.pa i ove specijale sa dodacima što su izdavali prije,jimmy gitara,trampi,diging bill,itd,nisu uradili kako treba,trebali su posebno knjižicu izdati kao vč,kao onaj dodatak uz zagor 500,ili kako su u originalu. a možda hc izađe kao original sa dodacima  
sad treba čekati od vč i sve uzimati ponovo samo zbog tih dodataka. |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 14/04/2009 : 18:21:14
|
quote: Originally posted by profesor-inz Pa stvar je u tome što niko ne želi da bude pokusni kunić i da izdavači na njemu isprobavaju šta im se isplati...mnogi su kupovali Marka i Bleka u HC a sada prodaju zbog neozbiljnosti izdavača...
U čemu je to neozbiljnost. Ja bi prvi volija da ih nastave ali nitko ne želi u polemiku, ti pogotovo mada nisam siguran jesi li za to i sposoban, uzeti i pogled sa druge strane. Počev od isplativosti pa do niza drugih detalja. Na stranu tehničke brljotke, bisere u prijevodima i drugo. To su greške koje su MORALI izbjeći i tu ih se MORA kritizirati a ne ima li ili nema nešto u HC. Jesi siguran da plan nije bija objavljivanje samo po 15 brojeva? Zašto bi netko prodava prvih 15 brojeva, zbog šarolikosti?? E onda su to "neozbiljni" konzumenti ako kupovinu serijala određuju prema ambalaži.
quote: Originally posted by profesor-inz isti slučaj sa specijalima...pa neka naštampaju ta dva preskočena broja u HC ako smo im bitni...
Tko kaže da su im bitni??? U ostalom evo pravog primjera kako svaki pokušaj argumentirane i smislene konverzacije sa tobom pada u vodu. Neka naštampaju... Bubneš i goniš dalje. Bah
Usput, ako nešto ne ide, stvara problem ove ili one vrste onda se to odbacuje. Baš me zanima kakav bi ti izdavač bija? A mnogi su na tržištu bivše države ili propali ili na aparatima. Možda se neki samo bore??? Na žalost, unatoč najkorektnijoj cijeni koju će ikada neki izdavač postići, pokušaj plasiranja većine serijala u HC je poprilično neuspješan. Malo zbog zakašnjele ideje, malo zbog tiskarskih gafova ( iako upropaštavanje nekoliko izdanja nebi smija nazvati gafom nego katastrofom ), malo zbog Ludensovih objektivnih ili ne propusta. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts
Posted - 14/04/2009 : 19:44:40
|
Renky,ne želim polemiku sa tobom,ali nikada me nećeš ubediti da tako mora...navodno planirali su prvih 15 u HC pa onda prelaze na meko...pazi da ne poverujem u to.Znam da je teško u ova vremena baviti se izdavaštvom jer ljudi nemaju ni za hleb u pojedinim momentima a kamoli za HC Blek ili Marka,ipak morali bi bar odraditi ovo započeto sa Zagorom jer će svi ispoštovati do kraja Zagora u HC. |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 14/04/2009 : 20:40:35
|
quote: Originally posted by profesor-inz
Renky,ne želim polemiku sa tobom,ali nikada me nećeš ubediti da tako mora...navodno planirali su prvih 15 u HC pa onda prelaze na meko...pazi da ne poverujem u to.Znam da je teško u ova vremena baviti se izdavaštvom jer ljudi nemaju ni za hleb u pojedinim momentima a kamoli za HC Blek ili Marka,ipak morali bi bar odraditi ovo započeto sa Zagorom jer će svi ispoštovati do kraja Zagora u HC.
Polemiziramo jer ne pratiš fakte. Ne mogu Zagora izgurati kad ga nisu započeli u HC. Ostaje nada u reprint kiosk izdanja pa da se tu ugura i HC izdanje. I tu je šansa čak i realna. Nisan te ni pokušava uvjeriti da sa Blekom i Markom mora tako. Planirano je meko i tako je krenulo. Naknadno je dodano HC izdanje. To je bitna razlika. Znači prvenstveno je naglasak na kiosk izdanja. HC dodatak čak ne možemo reći ni da je želja za dodatnom zaradom jer to demantira mala razlika u cijeni. Iako tko zna jel' se stalo na #15? Jednostavno mi nije jasno kako samo pričaš o prevari, o neozbiljnosti i tako to. Pokušali su, nije išlo i odustali. Ima meka verzija i jbga. Of kors, zašto bi se ti zamara sa tim, lupaš svoje. I ne mislim da si u pravu kad se sagledaju svi aspekti. Drugo je šta bi mi volili. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts
|
milan16
New Member

192 Posts
Member since 21/08/2007 |
Posted - 16/04/2009 : 10:32:02
|
Kupio sam danas novi Mark specijal i neprijatno sam se iznenadio da nema najave za sledeći broj.Tako nije bilo najave u prvom broju Čika za drugi pa drugi broj nije ni izašao.Kao što se zna pre izdanja u Veselom Četvrtku izašao je samo jedan specijalac u izdanjima Zlatne serije.Uvođenje Mark specijala u izdanjima Veselog Četvrtka je bila veoma dobra ideja i naravno Slobina ideja.Sada on više nije tamo i već vidim da će i od Marka odustati kao što su i od Čika.Dosta loših poteza. |
 |
|
zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7882 Posts
Posted - 16/04/2009 : 10:57:06
|
quote: Originally posted by milan16
Kupio sam danas novi Mark specijal i neprijatno sam se iznenadio da nema najave za sledeći broj.Tako nije bilo najave u prvom broju Čika za drugi pa drugi broj nije ni izašao.Kao što se zna pre izdanja u Veselom Četvrtku izašao je samo jedan specijalac u izdanjima Zlatne serije.Uvođenje Mark specijala u izdanjima Veselog Četvrtka je bila veoma dobra ideja i naravno Slobina ideja.Sada on više nije tamo i već vidim da će i od Marka odustati kao što su i od Čika.Dosta loših poteza.
ne bih htio da me neko krivo shvati ali.... u zadnje vrijeme dosta razmišljam da počnem uzimati neke stvari od vč,javio mi se,pa mogu ga nazvati kolega iako je tek jučer postao član foruma,pozdrav keltoslavu,koji mi je ponudio da mi i kupi u bl šta od vč pošto u bihaću ne izlazi,ali mi svaki put na um padne horus,vanini,abaton, pa kontam da ne bi i sa vč isto bilo. |
 |
|
Going-Going
Senior Member

Serbia
1040 Posts
Member since 05/11/2001 |
|
kasper
Advanced Member

10924 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 16/04/2009 : 13:58:02
|
Kupio sam danas novi Mark specijal i neprijatno sam se iznenadio da nema najave za sledeći broj.Tako nije bilo najave u prvom broju Čika za drugi pa drugi broj nije ni izašao.Kao što se zna pre izdanja u Veselom Četvrtku izašao je samo jedan specijalac u izdanjima Zlatne serije.Uvođenje Mark specijala u izdanjima Veselog Četvrtka je bila veoma dobra ideja i naravno Slobina ideja.Sada on više nije tamo i već vidim da će i od Marka odustati kao što su i od Čika.Dosta loših poteza.
Dao Bog. Muka mi je od Marka! |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19468 Posts
Member since 02/06/2008 |
|
profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19468 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 16/04/2009 : 16:08:08
|
to sam i ja siguran al bi ipak na kraju volio i reprit tog več objavljenog kod Dnevnika Ajkula s Kariba,red je da imamo cijeli serijal tako kako treba odrađen...ja se uzdam u Vč.
|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
SainT
Average Member

United Kingdom
643 Posts
Member since 26/12/2003 |
Posted - 16/04/2009 : 21:42:52
|
quote: Originally posted by teller
to sam i ja siguran al bi ipak na kraju volio i reprit tog več objavljenog kod Dnevnika Ajkula s Kariba,red je da imamo cijeli serijal tako kako treba odrađen...ja se uzdam u Vč.
I da objave dodatak "Guerre di frontiera".
Zanima me da li neko uopste planira objaviti redovnu epizodu 244-Sotto due bandiere?
|
Apparently I've signed the death warrant of a whole army of beavers... Badgers, Minister. What? Well, beavers would have a navy! |
 |
|
goksi
Senior Member

Serbia
1963 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 16/04/2009 : 21:52:31
|
Posle sto godina™ pročitah nekoliko Markova. Ova 3 VČ specijala i onaj Ludensov "Priča o Komandantu Marku". Ne znam koji će vam ovo? Za koju kolekciju? Čega? Stripova ?
Meni je ovo toliko dosadno da jednostavno ne verujem da je sve baš na potpuno isti kalup. Bože Boselli šta ti je ovo trebalo , mislim na njegov potpis Blafovog dodatka. |
 |
|
profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts
Posted - 17/04/2009 : 08:58:16
|
quote: Originally posted by teller
Pa to ti kažem sa njim ima još osam. |
 |
|
profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts
Posted - 17/04/2009 : 09:00:01
|
quote: Originally posted by goksi
Posle sto godina™ pročitah nekoliko Markova. Ova 3 VČ specijala i onaj Ludensov "Priča o Komandantu Marku". Ne znam koji će vam ovo? Za koju kolekciju? Čega? Stripova ?
Meni je ovo toliko dosadno da jednostavno ne verujem da je sve baš na potpuno isti kalup. Bože Boselli šta ti je ovo trebalo , mislim na njegov potpis Blafovog dodatka.
Jesi u pravu ali nostalgija je čudo.Pre ću kupiti Marka,Bleka i Mikija nego Geu,Brendona,Dampira,lea ili Berona. |
 |
|
zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7882 Posts
Posted - 29/05/2009 : 22:27:51
|
kako niko nema skenirane ili uslikane stranice broj 41 i 92 od VČ specijala broj 2 zeleni kamen pa da mi prebaci pošto u mene nema,ako nije problem. |
 |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 29/05/2009 : 22:31:36
|
quote: Originally posted by zlatan bihac
kako niko nema skenirane ili uslikane stranice broj 41 i 92 od VČ specijala broj 2 zeleni kamen pa da mi prebaci pošto u mene nema,ako nije problem.
Ja 'u ti ujutru to skenirati, nije problem. |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 29/05/2009 : 22:43:25
|
Virujte mi, neće se priskočiti ovi brojevi kad se na njih naiđe. Samo držimo palčeve da do njih dođemo.
[/quote]
misliš da to nećemo doživit? 
ili misliš na krah Marka? |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7882 Posts
Posted - 30/05/2009 : 03:10:07
|
quote: Originally posted by Mhejl
kako niko nema skenirane ili uslikane stranice broj 41 i 92 od VČ specijala broj 2 zeleni kamen pa da mi prebaci pošto u mene nema,ako nije problem.
Ja 'u ti ujutru to skenirati, nije problem.
bio bih ti jako zahvalan.    |
 |
|
Ferri
Senior Member

Montenegro
1904 Posts
Member since 10/01/2004 |
Posted - 30/05/2009 : 04:53:39
|
Pa nije jedini Chico koji nije imao najavu za sledeci broj (mada je ipak drugi izasao posle nekog vremena i nastavice se), i druga izdanja nemaju ili nisu imali najavu pa je sve izaslo u redu,kao recimo Zagor specijal,Odabrane price... |
 |
|
tiberije
Average Member

USA
789 Posts
Member since 08/06/2007 |
Posted - 30/05/2009 : 06:19:38
|
Sta ste se zabrinuli sto nema najave za sledeci Markov specijal , pa ima hiljadu primera koji mogu da vas razuvere. Eto naprimer kada su izasli Roki 1 i Rambo 1, ko je ocekivao da ce se doci xy nastavka ali jeste, tako je i sa Markom:) |
Trazim ritam u koraku, usporavim ti hod |
 |
|
zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7882 Posts
Posted - 30/05/2009 : 13:52:45
|
hvala ti puno za ove skenove stranica. |
 |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 30/05/2009 : 14:53:54
|
hvala ti puno za ove skenove stranica.
Nema na čemu |
 |
|
Topic  |
|