forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Americki strip
 Najbolje od američkog superherojskog stripa
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 60

Born To Run
Average Member

901 Posts

Member since 05/01/2009

Posted - 26/12/2010 : 15:59:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Born To Run a Private Message  Reply with Quote
2ke ima jos ali nema 4ke. btw ako uzimas uzmi odmah prve 2 knjige. 1. knjiga je najlosija i nece ti biti dovoljna da se navuces

Please allow me to introduce myself
I'm a man of wealth and taste
Go to Top of Page

sloppy
Average Member

703 Posts

Member since 23/07/2002

Posted - 26/12/2010 : 16:18:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit sloppy's Homepage  Send sloppy a Private Message  Reply with Quote
meni je baš prva bila najbolja i onda sam izgubio zanimanje i prestao kupovat :)

http://tdksonomatopeia.blogspot.com/
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 26/12/2010 : 16:23:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sloppy

meni je baš prva bila najbolja i onda sam izgubio zanimanje i prestao kupovat :)

Toliko ti je bila dobra?

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9083 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 26/12/2010 : 17:12:23  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Born To Run

watchmen je na prvom mesto dosadan i pretenciozno napisan strip. Moore na svakoj stranici kao da viče "pazite kakvu genijalnu i revolucionarnu ideju imam", umesto da se potrudi da sa tom idejom uradi nesto sto ce nas zabaviti a ne samo nas opseniti svojim metaforama i pseudointelektualnim proseravanjima.
Jeste ovo znacajan strip ali samo ako se gleda u nekom istorijskom konceptu, posto je promenio mnoge stvari u superherojskom zanru.

Pogrešno. Na svakoj stranici, posebno posmatrano, nema ništa "genijalno i revolucionarno" - vidimo ili obične razgovore ili scene kakve smo puno puta viđali u superherojskim ili SF stripovima (pa i krimi i gusarskim). Tek čitanjem redom i sklapanjem celine nazire se genijalnost, koju neko vidi/priznaje, neko ne.
Go to Top of Page

Born To Run
Average Member

901 Posts

Member since 05/01/2009

Posted - 26/12/2010 : 17:14:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Born To Run a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

quote:

watchmen je na prvom mesto dosadan i pretenciozno napisan strip. Moore na svakoj stranici kao da viče "pazite kakvu genijalnu i revolucionarnu ideju imam", umesto da se potrudi da sa tom idejom uradi nesto sto ce nas zabaviti a ne samo nas opseniti svojim metaforama i pseudointelektualnim proseravanjima.
Jeste ovo znacajan strip ali samo ako se gleda u nekom istorijskom konceptu, posto je promenio mnoge stvari u superherojskom zanru.

Pogrešno. Na svakoj stranici, posebno posmatrano, nema ništa "genijalno i revolucionarno" - vidimo ili obične razgovore ili scene kakve smo puno puta viđali u superherojskim ili SF stripovima (pa i krimi i gusarskim). Tek čitanjem redom i sklapanjem celine nazire se genijalnost, koju neko vidi/priznaje, neko ne.

ma jok
car je go

Please allow me to introduce myself
I'm a man of wealth and taste

Edited by - Born To Run on 26/12/2010 17:16:27
Go to Top of Page

sloppy
Average Member

703 Posts

Member since 23/07/2002

Posted - 26/12/2010 : 18:41:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit sloppy's Homepage  Send sloppy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:
Originally posted by sloppy

Toliko ti je bila dobra?

Go to Top of Page

TinK2
Junior Member

Croatia
321 Posts

Member since 31/12/2007

Posted - 26/12/2010 : 19:00:59  Show Profile Show Extended Profile  Send TinK2 a Private Message  Reply with Quote

quote:

Ima stripova koji samo zabavljaju i puno previse, a malo onih koji se barem trude biti filozoficni ako u tome i nisu previse uspjesni. Onda opet, kako bi i bili uspjesni kad se bave temama kakve zaglupljena masa ne moze razumjeti, a jos i gore, ne zeli. Ako mislis da su mediji tu samo zato da zabavljaju, onda je to naprosto zalosno
Go to Top of Page

torca
Average Member

746 Posts

Member since 24/03/2003

Posted - 26/12/2010 : 23:32:42  Show Profile Show Extended Profile  Send torca a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja sam bio uveren da watcmen mora biti najbolji strip ikada napisan sve do trenutka kad sam seo da ga citam. Zapravo nisam ga nikad procitao do kraja. Cini mi se da je to jedini strip koji nisam imao zivaca da zavrsim.
mnogi misle kao i ja ali se stide da to napisu.

po meni watchmen ne da nije najbolji strip svih vremena, nego nije ni najbolji mooreov. ima nas svakakvih.
ali kojom bizarnom logikom si došao do zaključka da mnogi misle kako nije vrijedan ni čitanja do kraja?

Edited by - torca on 26/12/2010 23:37:42
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 27/12/2010 : 03:32:47  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by torca
po meni watchmen ne da nije najbolji strip svih vremena, nego nije ni najbolji mooreov. ima nas svakakvih.

Ni meni nije najbolji Mooreov, hajd' pogodite koji jeste?
Go to Top of Page

Vlaadisha
Advanced Member

USA
3514 Posts

Member since 21/07/2004

Posted - 27/12/2010 : 04:42:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaadisha a Private Message  Reply with Quote
The Birth Caul?

moji crteži
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 27/12/2010 : 09:08:41  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Vlaadisha

The Birth Caul?

To je taj! 5 bambija za Vlaadishu
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 01/01/2011 : 15:05:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Triba mi jedna preporuka, možda će zahtjev bit malo čudan, al nadan se da ćete moć pomoć.

Naime, zamolija bi vas da mi preporučite neku knjigu (ponavljan, knjigu, ne strip) u kojoj je stvarno dobro obrađena povijest Golden Age superherojskog stripa. Nije mi bitno jel se knjiga odnosi samo na DC, samo na Marvel (i njihove prethodnike, normalno) ili je općenito o superherojskom stripu 40ih godina, već mi je bitnije da je ta povijest lipo razrađena, te da ima dosta slika.

Eto, ako može nekakva pomoć, bilo bi super

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12956 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 01/01/2011 : 20:03:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Triba mi jedna preporuka, možda će zahtjev bit malo čudan, al nadan se da ćete moć pomoć.

Naime, zamolija bi vas da mi preporučite neku knjigu (ponavljan, knjigu, ne strip) u kojoj je stvarno dobro obrađena povijest Golden Age superherojskog stripa. Nije mi bitno jel se knjiga odnosi samo na DC, samo na Marvel (i njihove prethodnike, normalno) ili je općenito o superherojskom stripu 40ih godina, već mi je bitnije da je ta povijest lipo razrađena, te da ima dosta slika.

Eto, ako može nekakva pomoć, bilo bi super

Koliko je meni poznato, a može biti da nisam u pravu, ne postoji jedan dobar sveobuhvatan pregled povijesti Zlatnog Doba. Međutim, ima jako puno pojedinačnih biografija i pregleda crtača, scenarista, kompanija i likova.

- Chip Kidd, Geoff Spear: Shazam!: The Golden Age of the World's Mightiest Mortal, 2010.
- Paul Levitz: 75 Years Of DC Comics: The Art Of Modern Mythmaking, 2010.
- Arie Kaplan: From Krakow to Krypton: Jews and Comic Books, 2008.
- Blake Bell: Fire and Water: Bill Everett, The Sub-Mariner, and the Birth of Marvel Comics, 2010.
- N. C. Christopher Couch: Jerry Robinson: Ambassador of Comics, 2010.
- Art Spiegelman, Chip Kidd: Jack Cole and Plastic Man: Forms Stretched to Their Limits, 2001.
- Michael Schumacher: Will Eisner: A Dreamer's Life in Comics, 2010.
- Steven Brower: From Shadow to Light: The Life & Art of Mort Meskin, 2010.
- Mark Evanier: Kirby: King of Comics, 2008.
- Gerard Jones: Men of Tomorrow: Geeks, Gangsters, and the Birth of the Comic Book, 2005.
- Les Daniels: Wonder Woman: The Complete History, 2004.
- Les Daniels: Superman: The Complete History, 2004.
- Les Daniels: Batman: The Complete History, 2004.

Može biti da sam neke zaboravio.

Znaj da se mnogi od ovih naslova ne bave isključivo Zlatnim Dobom, već daju jedan sveobuhvatan pregled određene tematike, pri čemu se neki više, a neki manje bave Zlatnim Dobom. Biografije se dosta bave Zlatnim Dobom, jer su svi ti autori svoje prve korake u mediju učinili upravo tada.

Ovi naslovi se mogu kupiti preko Amazona, neki dosta jeftino.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 01/01/2011 : 20:09:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Fala ti, za neke od ovih znan već otprije i primjetija sam da ih većina zapravo obrađuje cilu povijest nekoga junaka ili neke izdavačke kuće, nažalost nema baš previše knjiga koje su ograničene na samo jedno vremensko razdoblje. Do sada mi je najviše u oko upala knjiga 75 Years of DC Comics, al bogami nije jeftina... Možda čak i padne jednoga dana, nadan se. U svakon slučaju, fala ti puno.

And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

Go to Top of Page

Andrej
Senior Member

Croatia
1563 Posts

Member since 15/03/2010

Posted - 03/01/2011 : 18:29:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Andrej a Private Message  Reply with Quote
Evo ja sam se ove praznike načitao dosta toga tako da je moja preporuka sljedeće:

-Black Widow:Homecoming
-Astonishing X-Men(1-4)
-Essential Punisher v.1
-Batman Hush 1 i 2
-Red Sonja:She Devil with sword (1-6)
-Marvel 1602

"War will cease when we refuse to fight"
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 03/01/2011 : 18:31:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
Hush je i meni bio zanimljiv

Mada, nesto mi se magli, mislim da sam citao samo keca, a dvojku nisam. Uzimao iz biblioteke, jedino su to imali, posle zaboravio da nadjem dvojku....

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Andrej
Senior Member

Croatia
1563 Posts

Member since 15/03/2010

Posted - 03/01/2011 : 18:40:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Andrej a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

Hush je i meni bio zanimljiv

Mada, nesto mi se magli, mislim da sam citao samo keca, a dvojku nisam. Uzimao iz biblioteke, jedino su to imali, posle zaboravio da nadjem dvojku....

Pročitao sam malo Batmanovih stripova ali ovaj mi je jako dobar.
Isplati ti se ponovno uzet 1. i onda potražit i 2. dio

"War will cease when we refuse to fight"
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 03/01/2011 : 18:54:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
ma naravno :)
videcemo, mozda padne sken, a mozda padne i papir, nadje li se koji dinar viska :)

to je ovo, zar ne?

http://www.amazon.com/Batman-Hush-Jeph-Loeb/dp/1401223176/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1294077269&sr=1-1

samo su spakovali u zajednicku koricu sada (novo izdanje), posto vidim da je staro rasprodato. a mozda i gresim?

Edited by - Lord Vader89 on 03/01/2011 18:55:29
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12956 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 03/01/2011 : 19:06:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

to je ovo, zar ne?

http://www.amazon.com/Batman-Hush-Jeph-Loeb/dp/1401223176/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1294077269&sr=1-1

samo su spakovali u zajednicku koricu sada (novo izdanje), posto vidim da je staro rasprodato. a mozda i gresim?

To je kompletni Hush, da.

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 03/01/2011 : 19:23:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
cheers

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12956 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 04/01/2011 : 20:16:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Tisuću mi krvavih paprika.

Dakle, čini se da se bliži kraj svijeta, jerbo je najavljen reprint stripa Flex Mentallo, jednog od najboljih radova tandema Grant Morrison i Frank Quitely. Mislim da ovo nitko nije očekivao.

http://www.comicbookresources.com/?page=article&id=30168

Dakle, prvo Gottfredson, zatim Barks, sada Flex Mentallo, a najavljen je i reprint stripova Sheldona Mayera, Jacka Kirbyja i Steve Ditka. A da ne spominjem pokrenute stvari, kao što su Ostranderov Suicide Squad, Giffen/DeMatteisov JLI/JLE i Byrneov Namor, the Sub-Mariner. Doista, ovo je zlatno doba reprinta.

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 04/01/2011 : 22:13:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

jednog od najboljih radova tandema Grant Morrison i Frank Quitely.

tandem je stvarno za sve desetke :)
ako je ovo u nivou ASS, nema greske

mozes li da das obavijest kada se pojavi u prodaji, pliz :)

Go to Top of Page

sloppy
Average Member

703 Posts

Member since 23/07/2002

Posted - 04/01/2011 : 23:09:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit sloppy's Homepage  Send sloppy a Private Message  Reply with Quote
2011 več sada izgleda bolje :)

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 06/01/2011 : 16:03:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Pročitah napokon svih 87 brojeva serijala JSA i mogu reć da mi je ovo priraslo u jedan od najdražih serijala koje sam ikad pročita Bilo je nekih nelogičnosti zbog nepoznavanja nekih drugih događaja i junaka, al ništa pretjerano da bi smetalo. U svakom slučaju, potpuno sam oduševljen cilim serijalom, predobro napisano, crtež u većini slučajeva odličan. Definitivno mi se najviše svidija taj mix starih i novih junaka i cili "obiteljski" osjećaj koji je prikazan kroz očinske figure u obliku Green Lanterna (Alan Scott), Flasha (Jay Garrick) i Wildcata, zatim razvoj novih superjunaka koji su još teenageri (Stargirl, Jakeem Thunder, Billy Batson), te onih malo starijih poput Dr. Mid-Nitea i Mr. Terrifica. Od ostalih zanimljivih stvari im je zapela za oko ta neka izoliranost Power Girl koja se u krupnom planu predstavlja kao jaka i neranjiva, dok je u stvarnosti vrlo usamljena i tužna osoba... Vjerojatno najzanimljiviji lik je Atom Smasher i njegovo konstantno razmišljanje kojoj strani pripada, oće li biti rame uz rame sa JSA ili protiv njih.

Odavno me nešto nije ovako oduševilo.

Edited by - Paka01 on 06/01/2011 16:04:13
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12956 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 06/01/2011 : 16:27:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Pročitah napokon svih 87 brojeva serijala JSA i mogu reć da mi je ovo priraslo u jedan od najdražih serijala koje sam ikad pročita Bilo je nekih nelogičnosti zbog nepoznavanja nekih drugih događaja i junaka, al ništa pretjerano da bi smetalo. U svakom slučaju, potpuno sam oduševljen cilim serijalom, predobro napisano, crtež u većini slučajeva odličan. Definitivno mi se najviše svidija taj mix starih i novih junaka i cili "obiteljski" osjećaj koji je prikazan kroz očinske figure u obliku Green Lanterna (Alan Scott), Flasha (Jay Garrick) i Wildcata, zatim razvoj novih superjunaka koji su još teenageri (Stargirl, Jakeem Thunder, Billy Batson), te onih malo starijih poput Dr. Mid-Nitea i Mr. Terrifica. Od ostalih zanimljivih stvari im je zapela za oko ta neka izoliranost Power Girl koja se u krupnom planu predstavlja kao jaka i neranjiva, dok je u stvarnosti vrlo usamljena i tužna osoba... Vjerojatno najzanimljiviji lik je Atom Smasher i njegovo konstantno razmišljanje kojoj strani pripada, oće li biti rame uz rame sa JSA ili protiv njih.

Odavno me nešto nije ovako oduševilo.

Drago mi je da ti se svidjelo.

Hoćeš li nastaviti čitati Justice Society of America?

Go to Top of Page
Page: of 60  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.47 seconds. Snitz Forums 2000