forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Americki strip
 Najbolje od američkog superherojskog stripa
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 60

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 28/01/2011 : 20:23:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Nisan ni mislija Bilo je već priče o ovome stripu, tako da mislin da većina ljudi zna ove 2 stvari šta smo ih naveli ja i ti

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12956 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 28/01/2011 : 20:24:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by swamp thing

Pride of Baghdad
Odlican strip, procita se u dahu. Super prica, super crtez (a la Kralj Lavova :)). Velika preporuka 8/10.

Drago mi je da ti se svidjelo. Samo, kakve ovo veze ima sa superherojima?

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 28/01/2011 : 21:11:58  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:

Pride of Baghdad
Odlican strip, procita se u dahu. Super prica, super crtez (a la Kralj Lavova :)). Velika preporuka 8/10.

F..k, ja totalno zaboravio da je ovo o superherojima
Ajd da se malo izvucem, sa amazon.co.uk uzeh britansko izdanje 'The Definitive Sulver Surfer', odlicna kompilacija prica o Srebrnom Letacu koje ukljucuju i njegovo prvo pojavljivanje u F4, a na kraju slag na torti... Silver Surfer: Parable (Stan Lee i Moebius), pored Requiema meni najdraza SS prica. Super kolekcija 9/10
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 28/01/2011 : 22:12:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Pogledam ovaj topic i vidim da crtež u nekom superherojskom stripu uspoređuju s Kraljem lavova.
No onda pogledam na google slike što taj Pride of Baghdad zapravo je i iznenadim se.

Definitivno moram nabavit.
Go to Top of Page

masija
Junior Member

Montenegro
312 Posts

Member since 11/05/2008

Posted - 29/01/2011 : 00:19:50  Show Profile Show Extended Profile  Send masija a Private Message  Reply with Quote
Vidim da uskoro izlazi i omnibus Thor od Walta Simonsona , Paka pomenu da je dobar ali vidim da je iz 80 i neke a ti stariji stripovi mi se nesto ne svidjaju. Valja li to sta?

Captain America
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 29/01/2011 : 00:29:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:

Pride of Baghdad

Ajd da se malo izvucem, sa amazon.co.uk uzeh britansko izdanje 'The Definitive Sulver Surfer', odlicna kompilacija prica o Srebrnom Letacu koje ukljucuju i njegovo prvo pojavljivanje u F4, a na kraju slag na torti... Silver Surfer: Parable (Stan Lee i Moebius), pored Requiema meni najdraza SS prica. Super kolekcija 9/10

pozdravio te GilGalad, a?

i meni je to na planu za sledecu internet kupovinu! (iako sam danas overio sken Galactus trilogije (iz FF), neverovatno dobra stvar za to vreme! nije ni cudo sto se nije primio Surfer )

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12956 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 29/01/2011 : 00:35:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by masija

Vidim da uskoro izlazi i omnibus Thor od Walta Simonsona , Paka pomenu da je dobar ali vidim da je iz 80 i neke a ti stariji stripovi mi se nesto ne svidjaju. Valja li to sta?

Pa probaj neki sken, da vidiš hoće li ti se svidjeti.

Inače, Simonsonov Thor je odlična stvar, savršen spoj mitologije i superherojštine. Posebno je gušt gledati Simonsona kako se poigrava sa svojim crtežom. Nisi stripofil ako to ne pročitaš.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 29/01/2011 : 10:43:56  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

quote:

pozdravio te GilGalad, a?

i meni je to na planu za sledecu internet kupovinu! (iako sam danas overio sken Galactus trilogije (iz FF), neverovatno dobra stvar za to vreme! nije ni cudo sto se nije primio Surfer )

Jeste, sa DW foruma, zahvaljujem puno i mnogo, GilGalad Super je kolekcija, iako je vecinom sacinjavaju starije epizode, ali su to epizode npr. porijeklo SS, i sl., neke esencijalne, medjutim, vrijedi kupiti i samo zbog SS: Parable
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 29/01/2011 : 13:37:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
ma to jesu one starudije, koje ti odbacujes zbog nekih tamo predrasuda
ali kazem ti, ove 3 epizode FF su zaista sjajne! cak sam se dvaput zapitao da li je to stvarno Lee pisao

Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 29/01/2011 : 14:04:34  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:

ma to jesu one starudije, koje ti odbacujes zbog nekih tamo predrasuda
ali kazem ti, ove 3 epizode FF su zaista sjajne! cak sam se dvaput zapitao da li je to stvarno Lee pisao

Huh, s tobom, Paka1 i Bushidom se bas ne moze diskutovati o tome, vi ste klasicni primjeri 'svastojeda' (bar sto se godista epizoda tice)
Ja ih citam s mukom, vjeruj mi, iako se nadje nekih blistavih momenata. Kad se samo sjetim i muke s citanjem prvog stripa u kom se pojavio Wolverine (Hulkova epizoda, ne znam koja), a bio je u kolekciji 'The Best of Wolverine', joj patnje...
Ali, nemos' vjerovati koliko su ti stripovi imali dijaloga, pa to je strasno Svaka vinjeta po nekoliko oblacica...
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 29/01/2011 : 14:18:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by masija

Nije to tip "staroga" stripa poput onih pomalo budalastih priča iz 60ih i slično. Simonsov Thor je meni jedan od najdražih američkih stripova šta sam ikad pročita (iako sam pročita samo prvi trejd), dijalozi su pisani na zanimljiv način sa dosta arhaičnih izraza tako da nekad možeš malo zapet dok budeš čita, al nije ništa prekomplicirano. Priča sama po sebi je odlična i jednostavno te vuče da čitaš dalje. Ima puno puno referenci na nordijsku mitologiju koju ja osobno obožavan i možda mi je zbog toga strip još draži. Crtež je pomalo retro, al nikako nije loš niti djetinjast Eto, nadan se da je pomoglo bar malo.

quote:

Huh, s tobom, Paka1 i Bushidom se bas ne moze diskutovati o tome, vi ste klasicni primjeri 'svastojeda' (bar sto se godista epizoda tice)

Hahahahaha

And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 29/01/2011 : 19:18:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
ma gle, ova dvojica su stvarno svastojedi, mislim, come on, citaju starog Betmena

slazem se da su te starudije mahom pregazene vremenom, ali to ne znaci da nema dobrih

nego, znate li nesto o ovome:

ne zanima me "crtez/prica", nego da li je dobar izvor informacija o ranim desavanjima u Marvel univerzumu "je li njega pojelo vreme"

videh danas u striparnici, pa me je zainteresovao

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27187 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 29/01/2011 : 20:17:22  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ali, nemos' vjerovati koliko su ti stripovi imali dijaloga, pa to je strasno Svaka vinjeta po nekoliko oblacica...

Dobro si primjetio.Tad su stripovi/sveščice pravljeni da budu priča za sebe dok danas se radi storyarce od 6 sveščica u kojima nekad ima manje događanja nego prije u dvi sveščice.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 30/01/2011 : 15:05:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Meni je to super Nekad zna bit više teksta nego crteža.

Go to Top of Page

kenan92
Junior Member

Bosnia and Herzegovina
388 Posts

Member since 26/01/2010

Posted - 30/01/2011 : 18:07:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit kenan92's Homepage  Send kenan92 a Yahoo! Message  Send kenan92 a Private Message  Reply with Quote
quote:

ma gle, ova dvojica su stvarno svastojedi, mislim, come on, citaju starog Betmena

slazem se da su te starudije mahom pregazene vremenom, ali to ne znaci da nema dobrih

nego, znate li nesto o ovome:

ne zanima me "crtez/prica", nego da li je dobar izvor informacija o ranim desavanjima u Marvel univerzumu "je li njega pojelo vreme"

videh danas u striparnici, pa me je zainteresovao

jeste dobar je izvor..ukratko on objasnjava ranije evente koji su se desavali u univerzumu....nego u kojoj si striparnici vidi????

Here at last, dear friends, on the shores of the Sea, comes the end of our fellowship in Middle-earth. Go in peace! I will not say: do not weep;for not all tears are an evil."
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 30/01/2011 : 23:33:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
Striparnica Outland na zeleznickoj stanici

hvala, iako si okasnio :) kupio sam prvi ESS, i nije lose, sublimisano o svakome pomalo, u neku skoro pa narativnu celinu, barem se dotice ponekih stvari koje most probably necu procitati u zivotu

Go to Top of Page

kenan92
Junior Member

Bosnia and Herzegovina
388 Posts

Member since 26/01/2010

Posted - 31/01/2011 : 00:00:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit kenan92's Homepage  Send kenan92 a Yahoo! Message  Send kenan92 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Striparnica Outland na zeleznickoj stanici

hvala, iako si okasnio :) kupio sam prvi ESS, i nije lose, sublimisano o svakome pomalo, u neku skoro pa narativnu celinu, barem se dotice ponekih stvari koje most probably necu procitati u zivotu

drago mi je da ti se svidja..mada ja imam sken od tog al malo noviji iz 2009 god

Here at last, dear friends, on the shores of the Sea, comes the end of our fellowship in Middle-earth. Go in peace! I will not say: do not weep;for not all tears are an evil."
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 31/01/2011 : 00:14:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
oi, sta je to iz 2009

Go to Top of Page

kenan92
Junior Member

Bosnia and Herzegovina
388 Posts

Member since 26/01/2010

Posted - 31/01/2011 : 00:37:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit kenan92's Homepage  Send kenan92 a Yahoo! Message  Send kenan92 a Private Message  Reply with Quote
jbg postavio bi slike al nezz kako......kako jeli znas kako dati to posaljem....

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 31/01/2011 : 00:41:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
otidji ovde, imas uputstvo kako, ako sam ja shvatio, svi mogu da shvate

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=7820

Go to Top of Page

kenan92
Junior Member

Bosnia and Herzegovina
388 Posts

Member since 26/01/2010

Posted - 31/01/2011 : 00:47:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit kenan92's Homepage  Send kenan92 a Yahoo! Message  Send kenan92 a Private Message  Reply with Quote
http://img443.imageshack.us/img443/5339/marvelsaga001002.jpg

evo ga Lordee....watch this

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 31/01/2011 : 00:59:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
super je ovo, samo, ne treba mi poster, treba mi strip :D

(inace, taj link stavi u tagove, i pokazace se direktno na forumu ;)

Edited by - Lord Vader89 on 31/01/2011 01:00:09
Go to Top of Page

kenan92
Junior Member

Bosnia and Herzegovina
388 Posts

Member since 26/01/2010

Posted - 31/01/2011 : 01:25:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit kenan92's Homepage  Send kenan92 a Yahoo! Message  Send kenan92 a Private Message  Reply with Quote
quote:

super je ovo, samo, ne treba mi poster, treba mi strip :D

(inace, taj link stavi u tagove, i pokazace se direktno na forumu ;)

ma imam strip al kako da ti posaljem

Edited by - kenan92 on 31/01/2011 01:28:04
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 31/01/2011 : 01:38:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
nemoj mi slati strip :D daj mi samo link neki do njega, do najave za izdanje, nekog reviewa, whatever.... :D ;)

Go to Top of Page

kenan92
Junior Member

Bosnia and Herzegovina
388 Posts

Member since 26/01/2010

Posted - 31/01/2011 : 01:51:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit kenan92's Homepage  Send kenan92 a Yahoo! Message  Send kenan92 a Private Message  Reply with Quote
http://www.spiderfan.org/comics/reviews/marvel_saga_one_shots/your_universe.html

Go to Top of Page
Page: of 60 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.26 seconds. Snitz Forums 2000