Author |
Topic |
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
United Kingdom
1975 Posts
Member since 10/07/2007 |
Posted - 02/07/2008 : 15:42:14
|
Budući da oni topici tipa ''Bonelli u Srbiji'' više nemaju smisla, i čovjeka nešto da i zanima ne može pronaći u moru sranja, a također budući da se pojedinačni topici od Ludensa ili ostalih izdavača gube u moru drugih, ajde da se otvori neki posebni podforum za ta mjesečna/kiosk izdanja. Najbolje bi bilo da svaki izdavač (LU, VČ, SA, etc.) ima svoj topic, i da tu izdavač jednom mjesečno pusti post sa osnovnim informacijama (sken naslovnice, datum izlaska, cijena). Naravno, pisanje postova 'običnim' forumašima bilo bi zabranjeno, a ako bi već imali potrebu pohvaliti ili kritizirati izdavačku politiku neke firme, mogli bi koristiti neki posebni topic koji bi se otvorio samo za njihove potrebe.
Šta kažete?
|
Dobro i šta mi sada treba da uradimo? |
|
bacho
Junior Member
Croatia
439 Posts
Member since 19/08/2007 |
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40274 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29363 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 02/07/2008 : 16:15:45
|
"Bonelli u Srbiji" bi imao smisla kada ne bi bilo spamera i ljudi kojima je dosadno i pišu sve i svašta. Taj topic ne bi nikada trebao da ima 95 stranica, već najviše 30. Ali šta ćeš... Sa druge strane, izdavači se baš i ne pretržu da komuniciraju sa pukom(čast izuzecima!), tako da ti posebni topici isto ne bi imali puno smisla. Kao što reče Markos, postoji izdavački izlog, ali se u većini slučajeva komunikacija svodi na postavljanje slike novog izdanja. A bez komunikacije je sasvim dovoljan i topic "novo na kioscima i skenovi naslovnica", da bi se saznalo šta i kada izlazi. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Posted - 02/07/2008 : 16:22:54
|
I još u vezi spama: mislim da bi se to trebalo dovesti u red, ovo ovde je postalo nepodnošljivo. U svaštaru, pa neka se tamo dogovaraju oko svega i svačega,seksualnim frustracijama, provodadžisanja, vodjenja u ludnicu, suprugama koje brane čitanje stripova i sličnim stvarima... Mislim da stvarno ne bi bilo loše kada bi bilo još jedan-dva-tri modetarora, koji bi spamove brisali i upozoravali počinioce. Nije ovo zatvor ili obrazovna ustanova, ali nekog reda bi trebalo da bude. Ja sam skoro četiri godine ovde i trenutno forum nije ni na 25% odo onog foruma kada sam pristupio, i kada si skoro morao da paziš šta ćeš reći, zbog ljudi koji su vodili ozbiljne konverzacije na temu strip. |
|
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29363 Posts
Posted - 02/07/2008 : 16:32:46
|
A cuj, hoce li izdavaci komunicirati s publikom ili ne nije moja stvar. Ja sam im dao prostor za to, pa sad, kako tko hoce.
Sto se spama i moderiranja tice, slazem se da bi se trebalo biti strozi i redovitije pljeviti taj korov, ali ja stvarno nemam vremena (a niti volje - zato i forum je takav kakav je), a Globinjo ne moze sam. S druge strane, naci nove moderatore nije lako, niti je to lagan i zahvalan posao, pa...
U principu, planiram sa stripovi.com 2.0 promijeniti puno toga na sajtu, pa i na forumu, a onda ce stvari valjda biti bolje. |
Trouble will find me |
|
|
panzer
Advanced Member
12626 Posts
Member since 18/05/2005 |
Posted - 02/07/2008 : 16:35:57
|
Minimalna starost ne bi smjela biti pod 18 godina. |
Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier! |
|
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
United Kingdom
1975 Posts
Posted - 02/07/2008 : 16:39:47
|
Pa OK, ali mislim da im treba malo pomoći.
Neka otvore posebne topice u ''Izdavačkom izlogu'' (Ludens, Strip Agent, Veseli Četvrtak, etc.), i neka u njih svaki mjesec (ili kada već izađe neki strip) stave sken i te osnovne informacije. Šta to nebi bilo bolje za preglednost foruma i pronalaženje informacija? (Pošto mi je onaj sistem sa naslovnicama na glavnoj stranici nekako faličan.)
Mislim da to ni nebi bilo teško za izvesti; pošalješ onom dečku šta je najavljivao Ludensova izdanja na PM poruku (Tomislavski, ili kako već) i onom za Veseli Četvrtak (Going-Going, valjda) , i ostalima.
A ako je to toliki problem, kvragu, naću ću ja vremena i volje da to sve strpam u jedan topic... |
Edited by - flamboyant soul on 02/07/2008 16:43:07 |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Posted - 02/07/2008 : 16:40:18
|
quote: Originally posted by Markos
A cuj, hoce li izdavaci komunicirati s publikom ili ne nije moja stvar. Ja sam im dao prostor za to, pa sad, kako tko hoce.
Sto se spama i moderiranja tice, slazem se da bi se trebalo biti strozi i redovitije pljeviti taj korov, ali ja stvarno nemam vremena (a niti volje - zato i forum je takav kakav je), a Globinjo ne moze sam. S druge strane, naci nove moderatore nije lako, niti je to lagan i zahvalan posao, pa...
U principu, planiram sa stripovi.com 2.0 promijeniti puno toga na sajtu, pa i na forumu, a onda ce stvari valjda biti bolje.
Znam ja da ti nemožeš da teraš izdavače na komunikaciju, nij stvar o tome. Nama, običnoj publici je svaka informacija važna, a neke stvari se najpre saznaju uz trač-partiju. Zato mislim da je "Bonelli ontopic" imao smisla dok nije krenulo spamanje. U vezi moderatora: ne mislim da je to lagan i zahvalan posao, naprotiv. Medjutim, napravi neki konkurs, a moguće je da i ti imaš neke svoje favorite, pa neka ti moderatori budu na funciji do upgradea na stripovi 2.0 Čisto da se sačuva i ovo malo članova koji bi nešto da kažu/pročitaju što ima veze sa stripovima... |
|
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40274 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 02/07/2008 : 16:43:07
|
Ma nema to veze sa godinama i ostalim... Ja priznajem da serem puno, ali sve zato sto je ovo forum a ne skupstinska debata.. Pa ljudi, ovde smo da saznamo nesto o stripu ali i da se druzimo... Pa ja sam preko ovoga upoznao dosta likova i drago mi je zbog toga... Zasto ban kad nekome dodje nesto na pamet... Pa da nema toga, bilo bi monotono... Osoba A: "Izasao je Zagor XY" Osoba B: "Da, kvalitetno je odradjeno, ne ispadaju stranice, dobar tisak, prevod i ostalo...." Onda osoba C, D, ... Nema sta da kaze... I takav bi bio forum... Meni je to sranje... Slazem se da treba malo redukovati spamovanje i offtopicarenje ali ne i iskoreniti... Isto kao i kad bi se pobili svi komarci na svetu, bilo bi milina, niko nas ne bi grizao ali bi doslo do poremecaja u eko sistemu gde bi posledice bile vece nego malo svraba... Kontate me??? |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29363 Posts
Posted - 02/07/2008 : 16:44:11
|
quote: Originally posted by flamboyant soul
Pa OK, ali mislim da im treba malo pomoći.
Neka otvore posebne topice u ''Izdavačkom izlogu'' (Ludens, Strip Agent, Veseli Četvrtak, etc.), i neka u njih svaki mjesec (ili kada već izađe neki strip) stave sken i te osnovne informacije. Šta to nebi bilo bolje za preglednost foruma i pronalaženje informacija? (Pošto smimi je onaj sistem sa naslovnicama na glavnoj stranici nekako faličan.)
Mislim da to ni nebi bilo teško za izvesti; pošalješ onom dečku šta je najavljivao Ludensova izdanja na PM poruku (Tomislavski, ili kako već) i onom za Veseli Četvrtak (Going-Going, valjda) , i ostalima.
A ako je to toliki problem, kvragu, naću ću ja vremena i volje da to sve strpam u jedan topic...
Oni to znaju i sami, ne treba im nitko govoriti, a da li ce to raditi ili ne ovisi o njima (i poslodavcima im). U cemu je problem s naslovnicama na glavnoj stranici? |
Trouble will find me |
|
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
United Kingdom
1975 Posts
Posted - 02/07/2008 : 16:44:56
|
quote: Originally posted by sawitch
Ma nema to veze sa godinama i ostalim... Ja priznajem da serem puno, ali sve zato sto je ovo forum a ne skupstinska debata.. Pa ljudi, ovde smo da saznamo nesto o stripu ali i da se druzimo... Pa ja sam preko ovoga upoznao dosta likova i drago mi je zbog toga... Zasto ban kad nekome dodje nesto na pamet... Pa da nema toga, bilo bi monotono... Osoba A: "Izasao je Zagor XY" Osoba B: "Da, kvalitetno je odradjeno, ne ispadaju stranice, dobar tisak, prevod i ostalo...." Onda osoba C, D, ... Nema sta da kaze... I takav bi bio forum... Meni je to sranje... Slazem se da treba malo redukovati spamovanje i offtopicarenje ali ne i iskoreniti... Isto kao i kad bi se pobili svi komarci na svetu, bilo bi milina, niko nas ne bi grizao ali bi doslo do poremecaja u eko sistemu gde bi posledice bile vece nego malo svraba... Kontate me???
Mislim, o čemu uopće pričamo?
Pa imaš ''Svaštaru'' da se zajebavaš i pišeš šta hoćeš, ili ne? |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29363 Posts
Posted - 02/07/2008 : 16:46:10
|
quote: Originally posted by manhunter
U principu, planiram sa stripovi.com 2.0 promijeniti puno toga na sajtu, pa i na forumu, a onda ce stvari valjda biti bolje.
Znam ja da ti nemožeš da teraš izdavače na komunikaciju, nij stvar o tome. Nama, običnoj publici je svaka informacija važna, a neke stvari se najpre saznaju uz trač-partiju. Zato mislim da je "Bonelli ontopic" imao smisla dok nije krenulo spamanje. U vezi moderatora: ne mislim da je to lagan i zahvalan posao, naprotiv. Medjutim, napravi neki konkurs, a moguće je da i ti imaš neke svoje favorite, pa neka ti moderatori budu na funciji do upgradea na stripovi 2.0 Čisto da se sačuva i ovo malo članova koji bi nešto da kažu/pročitaju što ima veze sa stripovima...
Ne znam, nisam razmisljao o novim moderatorima jos, ali ocito cu trebati. |
Trouble will find me |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7808 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 02/07/2008 : 16:47:34
|
I još u vezi spama: mislim da bi se to trebalo dovesti u red, ovo ovde je postalo nepodnošljivo. U svaštaru, pa neka se tamo dogovaraju oko svega i svačega,seksualnim frustracijama, provodadžisanja, vodjenja u ludnicu, suprugama koje brane čitanje stripova i sličnim stvarima... Mislim da stvarno ne bi bilo loše kada bi bilo još jedan-dva-tri modetarora, koji bi spamove brisali i upozoravali počinioce. Nije ovo zatvor ili obrazovna ustanova, ali nekog reda bi trebalo da bude. Ja sam skoro četiri godine ovde i trenutno forum nije ni na 25% odo onog foruma kada sam pristupio, i kada si skoro morao da paziš šta ćeš reći, zbog ljudi koji su vodili ozbiljne konverzacije na temu strip.
aposlutno podržavam... za sve ostalo ima podforum "svaštara". |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
|
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
United Kingdom
1975 Posts
Posted - 02/07/2008 : 16:50:04
|
Oni to znaju i sami, ne treba im nitko govoriti, a da li ce to raditi ili ne ovisi o njima (i poslodavcima im). U cemu je problem s naslovnicama na glavnoj stranici?
Pa to je OK onako za na prvu loptu, samo često to nije baš najbolji sistem. Pogotovo kad se zareda dosta izdanja odjednom, pa neka 'ispadnu' s popisa nakon par dana. A da ni ne govorim da su često datumi totalno promašeni.
Čuj, to s tim izdavačima mene ni najmanje tangira, dali oni hoće ili neće ostavit post, ja ovo govorim čisto za nas. |
Edited by - flamboyant soul on 02/07/2008 16:51:23 |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Posted - 02/07/2008 : 16:52:35
|
Ne znam, nisam razmisljao o novim moderatorima jos, ali ocito cu trebati.
Moje skromno mišljenje je da su moderatori neophodni, a verujem da bi se i ostali složili. Postavi par njih, sa ograničenim mogućnostima, recimo za svaki podforum jednog, ili za dva podforuma jednu osobu. Ljude koji će u tim podforumima pokretati topice, držati nivo konverzacije, i naravno, paziti na spam i ostale bolesti... Globinju ostavi sport |
|
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29363 Posts
Posted - 02/07/2008 : 16:59:41
|
quote: Originally posted by flamboyant soul
Oni to znaju i sami, ne treba im nitko govoriti, a da li ce to raditi ili ne ovisi o njima (i poslodavcima im). U cemu je problem s naslovnicama na glavnoj stranici?
Pa to je OK onako za na prvu loptu, samo često to nije baš najbolji sistem. Pogotovo kad se zareda dosta izdanja odjednom, pa neka 'ispadnu' s popisa nakon par dana. A da ni ne govorim da su često datumi totalno promašeni.
Čuj, to s tim izdavačima mene ni najmanje tangira, dali oni hoće ili neće ostavit post, ja ovo govorim čisto za nas.
Pa imas dole na dnu link kronologija izdanja, nemoj mi reci da to nisi vidio? Datumi ne mogu biti uvijek 100 tocni, jer ovise o milijun raznih stvari. |
Trouble will find me |
|
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
United Kingdom
1975 Posts
Posted - 02/07/2008 : 17:05:14
|
Vidio sam, ali učinilo mi se da bi na forumu to sve bilo ljepše, točnije i preglednije. Nevermind. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29363 Posts
Posted - 02/07/2008 : 17:08:25
|
Moje skromno mišljenje je da su moderatori neophodni, a verujem da bi se i ostali složili. Postavi par njih, sa ograničenim mogućnostima, recimo za svaki podforum jednog, ili za dva podforuma jednu osobu. Ljude koji će u tim podforumima pokretati topice, držati nivo konverzacije, i naravno, paziti na spam i ostale bolesti... Globinju ostavi sport
Naravno da jesu, ali eto... U biti, malo sam se umorio od svega, treba mi malo entuzijazma i volje da se ponovo uhvatim u kostac sa svim... A to bi trebao biti s.com 2.0, pa kad krene pravi rad na tome, kad Melina zavrsi dizajn, onda cu pokusati rijesiti i to. Mada, u pravu si, ne bi stetilo da se moderatori nadju odmah. |
Trouble will find me |
|
|
Garak
Average Member
Bosnia and Herzegovina
805 Posts
Member since 05/02/2008 |
Posted - 02/07/2008 : 19:20:53
|
Moje skromno mišljenje je da su moderatori neophodni, a verujem da bi se i ostali složili. Postavi par njih, sa ograničenim mogućnostima, recimo za svaki podforum jednog, ili za dva podforuma jednu osobu. Ljude koji će u tim podforumima pokretati topice, držati nivo konverzacije, i naravno, paziti na spam i ostale bolesti... Globinju ostavi sport
Naravno da jesu, ali eto... U biti, malo sam se umorio od svega, treba mi malo entuzijazma i volje da se ponovo uhvatim u kostac sa svim... A to bi trebao biti s.com 2.0, pa kad krene pravi rad na tome, kad Melina zavrsi dizajn, onda cu pokusati rijesiti i to. Mada, u pravu si, ne bi stetilo da se moderatori nadju odmah.
A kada otprilike možemo očekivati novi dizajn? |
|
|
makikatalinic
Advanced Member
Croatia
6187 Posts
Member since 07/03/2005 |
Posted - 02/07/2008 : 20:26:17
|
Rađe Svaštara, neka za Sport konačno bude neki dinamovac |
"Velikodušnost bez premca" |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29363 Posts
Posted - 02/07/2008 : 21:32:38
|
quote: Originally posted by Garak
Naravno da jesu, ali eto... U biti, malo sam se umorio od svega, treba mi malo entuzijazma i volje da se ponovo uhvatim u kostac sa svim... A to bi trebao biti s.com 2.0, pa kad krene pravi rad na tome, kad Melina zavrsi dizajn, onda cu pokusati rijesiti i to. Mada, u pravu si, ne bi stetilo da se moderatori nadju odmah.
A kada otprilike možemo očekivati novi dizajn?
Ne znam. Melina je napravila otprilike pola posla, ali ima jos puno za napraviti. Do kraja godine, nadam se! |
Trouble will find me |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
blueberry
Average Member
Croatia
526 Posts
Member since 30/03/2006 |
Posted - 03/07/2008 : 00:21:16
|
quote:
Ne znam. Melina je napravila otprilike pola posla, ali ima jos puno za napraviti. Do kraja godine, nadam se!
Možeš li ukoliko nije problem baciti koju slikicu da vidimo kako izgleda radna verzija...? |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29363 Posts
|
|
Topic |
|
|