Author |
Topic |
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
United Kingdom
1975 Posts
Member since 10/07/2007 |
Posted - 28/08/2008 : 10:04:54
|
Inače mi dizajn VČ-a nije uopće tako loš, moram priznati. Je da su slova možda malo prevelika, ali to ipak nije tako drastično kako bi neki željeli prikazati. |
Dobro i šta mi sada treba da uradimo? |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 28/08/2008 : 10:56:53
|
quote: Originally posted by flamboyant soul
Inače mi dizajn VČ-a nije uopće tako loš, moram priznati. Je da su slova možda malo prevelika, ali to ipak nije tako drastično kako bi neki željeli prikazati.
1) zašto je u Zagoru ili Dampyru gornja trećina crteža na naslovnici prazna? Pa da ima mjesta za logo i naslov - da ne prekrivaju bitne dijelove crteža. Ali ne, ovaj "dizajner" pukne naslov ogromnim fontom posred crteža i prekrije ga pola, a gore ostavi prazno nebo (to je ipak vazno i mora se vidjeti, valjda?).
2) Primijeti u Dampyru, vec kad je odabrao da naslov nece biti gore i kad ima toliku prazninu, zasto onda bar taj logo Dampyra nije stavio na sredinu tog praznog prostora, nego ga je nabio na crtež, što je niže mogao?
3) Mister Noovim naslovnicama je (loše) docrtano gornjih 3-4 centimetra crteža ili je stavljen neki glup ferlauf.
4) Bonelli comics logo - zašto je u Zagoru stavljen s (užasno ružnim) photoshop efektom, a u ostalim stripovima nije? Isto vrijedi i za (ružni) veseli četvrtak logo? Nadalje, s obzirom da na vrhu naslovnice ima hrpa slobodnog mjesta (Dampyr, Zagor), zašto ih nije stavio gore, nego dolje, posred crteža? Zašto na Dampyru Bonelli comics logo nije poravnan sa "Veseli četvrtak" logom, kad stoje jedan ispod drugoga? Pogledaj svaku naslovnicu, što brojevi odmiču, Bonelli comics logo se pomiče sve više u lijevo:)
5) Kad je već odabrao rasporediti elemente na neki način, zašto se toga rasporeda ne pridržava? Elementi plove s lijeva na desno, gore - dolje kad i kako mu se prohtije...
6) Odabrane priče. Ja nikad, ali NIKAD u životu nisam vidio da je neki logo razlomljen. Oda- brane priče. WTF? To je vjerojatno vrhunac nemaštovitosti, nestručnosti i "mene boli kurac, a vi mi ionako ništa ne mozete" pristupa koji je taj tzv. dizajner prakticira na jadnim naslovnicama. Ali tko zna, možda dosegne nove dubine u izdanjima koje dolaze. Bilo bi smiješno da nije tužno.
7) Itd itd. A koliko bi toga još našlo neko stručno oko, kad ja, kao amater, mogu pronaći ovoliko greški?
|
Trouble will find me |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
|
MladenT
New Member
Croatia
260 Posts
Member since 16/10/2007 |
Posted - 28/08/2008 : 12:08:45
|
zagora ne kupujem od vc pa me iskreno nije ni briga kako izgleda, ali je lose. jako lose. cijela naslovnica je pokrivena kojekakvim tekstovima. ludens je po dizajnu puno puno bolji. nek se malo ugledaju kak to tamo izgleda. u svakom slucaju zagor im nije na pola pokriven raznim tekstovima. sto se tice mr. noa slazem se s markosom da im je skan jako los. imam sve objavljene brojeve i primjetio sam takodjer da ima jako puno tiskarskih pogresaka, poduplanih stranica, stranica koje fale i sl. to se tako profesionalno ne moze radit ako se hoce ostat na trzistu. svaka cast njima na zelji da objave hrpu izdanja ali moraju malo poradit i na kvaliteti tiska i dizajnu. nadam se da im izdanja MM nece biti ovako uzasna jer se bojim da je to jedini nacin da procitam novije epizode a da ne cekam barem 10-15 godina da netko objavi te epizode kod nas :( ludens je tek na 206 ali ovim tempom izlazenja to necemo nikad vidjet prije nego iz libellus stigne, a libellus uskoro oko 40 sto je samo 240 brojeva zaostatka. stvarno poradite na dizajnu. |
|
|
The Hammer of Hell
Average Member
Croatia
945 Posts
Member since 10/12/2006 |
Posted - 28/08/2008 : 12:29:30
|
Malo mi je dosadno, ma mogu i ja malo koju o dizajnu naslovnica.
Jeste li vi normalni?
Zamislite da imate 7, 8, 9 ili 13 godina kojima je ovaj strip i namjenjen. Koga briga za fontove, kompoziciju i slične sitnice. Cilj ovih naslovnica je šaka u oko, cool izgled i stršanje na kiosku i to rade vrlo dobro.
Sve ostalo su kompleksi ostarjelih fanova. Imate pravo kupiti i čitati, ili ne kupiti i ne čitati, a sve ostalo kuco. |
www.stripgen.com |
Edited by - The Hammer of Hell on 28/08/2008 12:36:11 |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29619 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 28/08/2008 : 12:59:25
|
quote: Originally posted by supermark
imam kompleks ostarjelog fana sa 20 godina?
Pa reko je da je ono za sedmogodisnjake. Ti si triput stariji. |
itsyourworldyoucanchangeit |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 28/08/2008 : 13:12:58
|
quote: Originally posted by The Hammer of Hell
Zamislite da imate 7, 8, 9 ili 13 godina kojima je ovaj strip i namjenjen. Koga briga za fontove, kompoziciju i slične sitnice. Cilj ovih naslovnica je šaka u oko, cool izgled i stršanje na kiosku i to rade vrlo dobro.
A kojem uzrastu su namijenjene kričave i šarene naslovnice Marvelovih junaka? |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Posted - 28/08/2008 : 13:15:12
|
Jeste li vi normalni?
Sve ostalo su kompleksi ostarjelih fanova. Imate pravo kupiti i čitati, ili ne kupiti i ne čitati, a sve ostalo kuco.
Isti taj cilj ima i Bookglobe sa Marvelovim izdanjima pa to izgleda sjajno. Usporedi Tallyjeva rješenja naslovnice Spectacular Spider-Mana i ostatka Marvel bratije sa ovim amaterizmom. Tallyjevo je cool, a ovo vrijeđa zdrav razum i, na kraju krajeva, veliku većinu načela struke. |
Trouble will find me |
|
|
DusMan
Advanced Member
5067 Posts
Member since 12/11/2001 |
|
The Hammer of Hell
Average Member
Croatia
945 Posts
Posted - 28/08/2008 : 13:32:50
|
quote: Originally posted by kiky
A kojem uzrastu su namijenjene kričave i šarene naslovnice Marvelovih junaka?
13-17 |
www.stripgen.com |
|
|
The Hammer of Hell
Average Member
Croatia
945 Posts
Posted - 28/08/2008 : 13:35:29
|
quote: Originally posted by Markos
Jeste li vi normalni?
Sve ostalo su kompleksi ostarjelih fanova. Imate pravo kupiti i čitati, ili ne kupiti i ne čitati, a sve ostalo kuco.
Isti taj cilj ima i Bookglobe sa Marvelovim izdanjima pa to izgleda sjajno. Usporedi Tallyjeva rješenja naslovnice Spectacular Spider-Mana i ostatka Marvel bratije sa ovim amaterizmom. Tallyjevo je cool, a ovo vrijeđa zdrav razum i, na kraju krajeva, veliku većinu načela struke.
OK, ali ovdje je u pitanju Zagor, zamrznut u 1955., a ne cool Marvel pop art iz šezdesetih:)
|
www.stripgen.com |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Posted - 28/08/2008 : 13:38:11
|
13-17
mislis, 7-13? |
Trouble will find me |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Posted - 28/08/2008 : 13:40:10
|
quote: Originally posted by The Hammer of Hell OK, ali ovdje je u pitanju Zagor, zamrznut u 1955., a ne cool Marvel pop art iz šezdesetih:)
Ultimate serijali su iz devedesetih, valjda?:) S druge strane, tim je veće neznanje dizajnera staromodne, klasične serijale iz šezdesetih kao što je Zagor, spajati s ovim "modernim" dizajnom:) |
Trouble will find me |
|
|
The Hammer of Hell
Average Member
Croatia
945 Posts
Posted - 28/08/2008 : 13:41:35
|
13-17
mislis, 7-13?
Mislim Marvel općenito, a i ovdje kod nas Ultimates i ASM definitivno nisu za manju djecu. |
www.stripgen.com |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
United Kingdom
1975 Posts
Posted - 28/08/2008 : 14:29:23
|
1) zašto je u Zagoru ili Dampyru gornja trećina crteža na naslovnici prazna? Pa da ima mjesta za logo i naslov - da ne prekrivaju bitne dijelove crteža. Ali ne, ovaj "dizajner" pukne naslov ogromnim fontom posred crteža i prekrije ga pola, a gore ostavi prazno nebo (to je ipak vazno i mora se vidjeti, valjda?).
2) Primijeti u Dampyru, vec kad je odabrao da naslov nece biti gore i kad ima toliku prazninu, zasto onda bar taj logo Dampyra nije stavio na sredinu tog praznog prostora, nego ga je nabio na crtež, što je niže mogao?
3) Mister Noovim naslovnicama je (loše) docrtano gornjih 3-4 centimetra crteža ili je stavljen neki glup ferlauf.
4) Bonelli comics logo - zašto je u Zagoru stavljen s (užasno ružnim) photoshop efektom, a u ostalim stripovima nije? Isto vrijedi i za (ružni) veseli četvrtak logo? Nadalje, s obzirom da na vrhu naslovnice ima hrpa slobodnog mjesta (Dampyr, Zagor), zašto ih nije stavio gore, nego dolje, posred crteža? Zašto na Dampyru Bonelli comics logo nije poravnan sa "Veseli četvrtak" logom, kad stoje jedan ispod drugoga? Pogledaj svaku naslovnicu, što brojevi odmiču, Bonelli comics logo se pomiče sve više u lijevo:)
5) Kad je već odabrao rasporediti elemente na neki način, zašto se toga rasporeda ne pridržava? Elementi plove s lijeva na desno, gore - dolje kad i kako mu se prohtije...
6) Odabrane priče. Ja nikad, ali NIKAD u životu nisam vidio da je neki logo razlomljen. Oda- brane priče. WTF? To je vjerojatno vrhunac nemaštovitosti, nestručnosti i "mene boli kurac, a vi mi ionako ništa ne mozete" pristupa koji je taj tzv. dizajner prakticira na jadnim naslovnicama. Ali tko zna, možda dosegne nove dubine u izdanjima koje dolaze. Bilo bi smiješno da nije tužno.
7) Itd itd. A koliko bi toga još našlo neko stručno oko, kad ja, kao amater, mogu pronaći ovoliko greški?
Ma da, sad kad spomeneš sve te stvari one stvarno jesu krivo napravljene, ali mene to opet ne tangira previše. Kupim, prolistam šarenu naslovnicu, pročitam naslov i idem na sadržaj (ako se da čitati, ako ne spremim na policu i čekam sljedeći mjesec). Imam sto drugih zajebancija da bi još razmišljao o dizajnu naslovnica kiosk izdanja. Prijevod, sken i uvez, to me najviše zanima, ostatak ne baš (da ne kažem uopće, jer to opet nebi bila istina). |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Posted - 28/08/2008 : 14:50:57
|
ma ni mene ne tangira previse, briga me. Ali zasto raditi krivo, kad se moze dobro? I smijesno mi je sto je to kao jedan od najpoznatijih dizajnera u Srbiji, a radi ovakve katastrofalne greske. A sad kad se još pokazalo da ne samo publika, nego ni uredništvo nije zadovoljno njime, onda je to tragikomično. |
Trouble will find me |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Posted - 28/08/2008 : 14:55:34
|
A ustvari, ono sto me najvise nervira je taj balkanski "drži vodu dok majstori odu" mentalitet, i kod onih koji rade i kod onih koji kupuju. Izdavaču očito nije bitno kako to izgleda, a eto, ispada ni vama, jer "ma nema veze, nije toliko strašno". Istovremeno, svi se bunite zašto Bonelli smatraju za šund, ali kad pogledaš bolje, što će ljudi zaključiti: na glasu je kao šund, izgleda kao šund... onda i JEST šund. |
Trouble will find me |
|
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
United Kingdom
1975 Posts
Posted - 28/08/2008 : 15:21:32
|
Hah, pa to su i meni rekli kada sam prije nekog vremena kritizirao Ludensovu politiku. Prevoditeljice diktiraju kojim će redoslijedom biti izdavani stripovi, jedan dobar dio stripova se raspada jer nekoga očito boli kurac koje se ljepilo koristi, sam prijevod je u najmanju ruku katastrofalan, stripovi oštećeni prilikom transporta, itd. Pa su mi neki rekli da ne kenjam jer šta bismo čitali da Ludens ne izdaje stripove. Kakav namm je mentalitet za stripove, takav je i za bolnice i sve ostalo u ovim državama u kojima živimo. (This time I mean it.)
Od sada ću ih i ja hvaliti. Živjeli VČ, Ludens i Sfera! Živjeli! |
Edited by - flamboyant soul on 28/08/2008 15:29:20 |
|
|
nenno
Advanced Member
Croatia
3070 Posts
Member since 15/08/2003 |
Posted - 28/08/2008 : 15:24:02
|
naslovnice mi se nedopadaju samo zbog ovih u najmanju ruku čudnih rješenja po pitanju fonta naslova (o "odabranim pričama" neču trošiti riječi, sve je rečeno).....zamislite "crnog gospodara" na način kako bi ga napravio ludens, pa čak i bonelli - mislim da bi bilo za svjetlosnu godinu bolje dizajnirano..... |
„And I know what I want….When the timing is right…Then I'll take what is mine…I am the clansman“ "...gdje god da te život nosi, uvijek moraš znati 'ko si..." |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 28/08/2008 : 15:29:17
|
Eh, da, da... Ja se držim jednog divnog pravila:"Ako hoćeš nešto napraviti, moraš to napraviti sam" Kod nas su ti "profesionalci", oprostite na izrazu, za qurac. I to u svim poljima. Glavni problem svih poslova na ovim prostorima je taj što se moraju raditi s ljudima. A to zna biti, hm kako da kažem, poprilično stresno U petak popodne će ti otkazati catering koji je trebao biti u subotu ujutro, neće ti isporučiti opremu za stage na vrijeme, napraviti će plakat za koncert na kojem se uopće ne vidi tko nastupa i gdje(pritom tvrdeći da je to tako najbolje, da su oni stručnjaci, čak će i glas povisiti...) itd. A svaku tu svoju "profesionalnu" uslugu će naplatiti masno. A ova "profi" naslovnica je, bez uvrede, stvarno smiješna.Lik je to napravio u tri minute, pobrao masne pare i sad vam se smije. Bolje da ste dali nekom zaljubljeniku u strip da vam za "litru i vodu" napravi taj posao. Sigurno bi bio bolji rezultat I nije bitno kume kako ste vi unutar firme podijelili zaduženja. Bitno je ono što ljudi percipiraju. A ljudi percipiraju da si ti odgovoran za sve. I zato će svaki pokušaj pobijanja te činjenice shvatiti kao izvlačenje, ma koliko ti bio u pravu. Moj ti je savjet da malo "stisnete" tog dizajnera. On će sigurno popizdit, tvrdit će da je to najbolje rješenje, da valjda on zna, itd. , ali ne treba popustit. Na kraju krajeva, on treba tebe, a ne ti njega. |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
United Kingdom
1975 Posts
Posted - 28/08/2008 : 15:33:38
|
Joj Mlađo, sad bi počeo o nekim idiotima šta su mi radili WC i kupatilo, ali nema smisla... |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 28/08/2008 : 15:35:36
|
Joj Mlađo, sad bi počeo o nekim idiotima šta su mi radili WC i kupatilo, ali nema smisla...
hehehe nisi jedini, na žalost |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Posted - 28/08/2008 : 15:43:53
|
Hah, pa to su i meni rekli kada sam prije nekog vremena kritizirao Ludensovu politiku. Prevoditeljice diktiraju kojim će redoslijedom biti izdavani stripovi, jedan dobar dio stripova se raspada jer nekoga očito boli kurac koje se ljepilo koristi, sam prijevod je u najmanju ruku katastrofalan, stripovi oštećeni prilikom transporta, itd. Pa su mi neki rekli da ne kenjam jer šta bismo čitali da Ludens ne izdaje stripove. Kakav namm je mentalitet za stripove, takav je i za bolnice i sve ostalo u ovim državama u kojima živimo. (This time I mean it.)
Od sada ću ih i ja hvaliti. Živjeli VČ, Ludens i Sfera! Živjeli!
Postoje razlike. Npr. ljepilo i oštećenje stripova prilikom transporta - tu izdavač ne može ama baš ništa, jer to ne ovisi o njemu. Ali doslovno. Npr. ljepilo (ili, u mom slučaju, papir). Ti naručiš jedno, a oni ti isporuče drugo. "pa nije to tolika razlika, nismo imali drugi". I nikom ništa. From Hell i Alvar Mayor će kasniti ukupno 7 tjedana!!! Itd itd. Tu si, kao izdavač, osuđen na nemoć (nemojte mi samo savjetovati da promijenim tiskaru). Kod Ludensa je jedina realna zamjerka loš prijevod i mjestimično loš sken. |
Trouble will find me |
|
|
Topic |
|
|
|