forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ken Parker
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 126

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 08/01/2019 : 18:14:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Spock
ali mislim da je ipak on razlog Kenovoj popularnosti, a ne Berardi.

to sam već htio reći, ali bolje je da si ti rekao, da opet ja ne pametujem:)
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19609 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 08/01/2019 : 18:16:48  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Berardi i Milazzo su dali zivot Parkeru..oni su otac i otac naseg junaka...vrhunski roditelji za vrhunskog junaka.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!

Edited by - teller on 08/01/2019 18:17:12
Go to Top of Page

zare80
Average Member

Serbia
586 Posts

Member since 22/09/2008

Posted - 08/01/2019 : 19:52:17  Show Profile Show Extended Profile  Send zare80 an AOL message  Send zare80 a Yahoo! Message  Send zare80 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

quote:

Pitanje je kako su Milaco i Berardi uticali jedan na drugog tj koliko je u Milacovoj postavci crteza doprineo Berardi i koliko je on bas davao ideju. Sam kazes Milaco prica pricu crtezom, ali je tu pricu neko postavio i pitanje je koliko strogo.
Znam na primer da je Sandmanov crtez svaki kadar Gaiman diktirao ctacima kako da nactaju i vracao im na ispravke po nekoliko puta. Ne kazem da je ovde tako, ali mislim da je Berardi imao bar nekog uticaja. Kad pogledam Juliju primetim neke slicnosti, a tamo Milaca nema.
Mislim to “kadriranje” ne verujem da je samo crtac, ali moguce da gresim. Ima onih koji su bolje upuceni.

Edited by - zare80 on 08/01/2019 19:53:12
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 08/01/2019 : 20:23:26  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

na južnjaka šefa, onoga koji organizira napad na vlak i želi smaknuti generala. jesu li njegovi postupci dobri?

Nisu, ali recimo da je jedino ubojstvo bankara pravo zlodjelo.
Njemu rat još traje tako da je napad na generala protivničke vojske skroz OK.
Recimo da je malo munjen ali nije đubre.
Okružen onakvin gadovima izgleda još bolji.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 08/01/2019 20:29:04
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 08/01/2019 : 20:47:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
taj južnjak je najzanimljivija problematika koju sam do sada vidio u kenu.
itekako je u vezi i sa nama, a aktualno je uvijek, pa i sada (amerika vs terorizam).
u italiji u to vrijeme je bilo svježe (crvene brigade), i meni je to odmah zazvučalo. kasnije sam vidio da markos potvrđuje, ali za broj 7 (tj. on griješi ili je to samo pokupio iz nekog ofrlje pregleda). upravo je ova epizoda, broj 3, određena i talijanskim trenutkom.

o tom južnjaku (i čitavom kompleksu koji je tu vezan) moguće čemo pričati zaozbiljno, za sada tražimo još pogleda i očitovanja fanova.

također, ovo što kažeš "Okružen onakvin gadovima izgleda još bolji" je isto bitno, tako da tu ima baš puno toga (recimo, tu je pomalo skinuta Divlja horda - samo što je Peckinpah ipak puno jači)
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 08/01/2019 : 21:09:09  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
A dobro, kraj Divlje horde sve izgleda slabije.
Meni je Divlja horda najbolje šta western može ponudit.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8177 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 08/01/2019 : 23:36:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zare80

quote:

quote:

Pitanje je kako su Milaco i Berardi uticali jedan na drugog tj koliko je u Milacovoj postavci crteza doprineo Berardi i koliko je on bas davao ideju. Sam kazes Milaco prica pricu crtezom, ali je tu pricu neko postavio i pitanje je koliko strogo.
Znam na primer da je Sandmanov crtez svaki kadar Gaiman diktirao ctacima kako da nactaju i vracao im na ispravke po nekoliko puta. Ne kazem da je ovde tako, ali mislim da je Berardi imao bar nekog uticaja. Kad pogledam Juliju primetim neke slicnosti, a tamo Milaca nema.
Mislim to “kadriranje” ne verujem da je samo crtac, ali moguce da gresim. Ima onih koji su bolje upuceni.

Da, ali Julija nema ni blizu tu snagu crteža. Nakon prve tri odlične epizode, pretvara se u ispodprosječan serijal s iritantnim likovima. Sigurno da nije Milazzo sam postavljao crtež, ali čini čuda prenošenjem atmosfere na čitatelja.

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 09/01/2019 : 08:56:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
da, Julija je bezlična. ne vidimo da se netko primio na Juliju.
tu se opet možemo vraćati na ono što sam htio natuknuti: koliko je važno što je Ken junak. (što je "zagor")
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8177 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 09/01/2019 : 09:01:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
quote:

2. Je li broj 5 CHEMAKO vrhunski strip, remek djelo?

NE!

Edited by - Spock on 09/01/2019 09:02:06
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 09/01/2019 : 09:04:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Pitanja:

1. Je li južnjak-gerilac iz broja 3 PRAVA GOSPODA okej lik, bori se za ispravnu stvar, radi li dobro?

2. Je li broj 4 CHEMAKO vrhunski strip, remek djelo?

odgovori mogu biti opširni, a mogu i najkraći DA NE

------------------------------------------------

dosadašnji odgovori mogu biti od pomoći:

ad 1) 5 jasnih NE (južnjak ne radi dobro, nije baš nešto):

sumohrvat
spock
dexter
lwood
pcoro

4 odgovora da je južnajk uvjerljiv, ali NE radi dobro:

zoroasterix
anto
mpavin
nesvrstani

2 odgovora da je južnjak pravi gospodin, da radi dobro, dva DA (slajer, dwayne looney)

....................

ad 2) 10 jasnih DA (Chemako je vrhunski):

markos
dexter
jocko
sumohrvat
mpavin
zare80
slajer
lwood
kruger
ninel

3 jaka DA (vrhunski, uz neke mini rezerve):

zoroasterix
pcoro
anto

1 slabo DA, Chemako je dobar strip (king warrior)

1 odgovor da je Chemako onako, osrednji, znači stavljam u nejasno NE (dwayne looney)
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 09/01/2019 : 09:07:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

NE!

da li te stavljam u nejasno NE (chemako je onako, osrednje, dobro ali nije nešto) ili ti je slab, loš? mislim da nećeš u potpunu negaciju.
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8177 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 09/01/2019 : 09:59:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

NE!

da li te stavljam u nejasno NE (chemako je onako, osrednje, dobro ali nije nešto) ili ti je slab, loš? mislim da nećeš u potpunu negaciju.

Vrlo dobar, solidan strip, ali daleko od remek djela. Uskoro će i moj opširniji komentar!

Edited by - Spock on 09/01/2019 10:20:13
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8177 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 09/01/2019 : 10:07:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote

Ken Parker SR 5: Chemako (KP SA 2, KP DW 3, KP LIB 5, KP LMS 428)

Nije mi opuštajuće čitati nešto ovako depresivno. Svakih nekoliko stranica desi se neka tragedija i tako već pet epizoda. Nije to remek djelo, već preuveličavanje i dobivanje jeftinih bodova na najvažnijim ljudskim osjećajima!

Sama priča već viđena mnogo puta i prije kraja sedamdesetih. Nije toliko priča loša, koliko me nerviraju te Kenove tragedije koje ga prate na svakom koraku. Ken je presposoban, snalažljiv, inteligentan, ma sve zna. Dobro stinky kaže, po sposobnostima mu ni Zagor nije ravan! Svejedno, da mu ostaviš biljarsku kuglu na čuvanje, nekako bi mu se razbila, a da on ne bi bio kriv. Taj recept traje već petu epizodu, a ja samo čitam hvalospjeve nakon svake pročitane priče. I ja sam za prvu epizodu napisao hvalospjev, ali više ne - isti recept s drugim začinima kod mene ne prolazi.

Pohvalio bih razne scenarističke minijature koje uvelike poboljšavaju ukupan dojam kod čitanja, kao što su scene s budilicom i djece u lovu, "dylandogovski flashback" u snu, odnos Ottawe i Belle, a posebno dirljivi odnos malog Thebe i Kena. Taj je odnos bitan, a ne tragedija. Šta na kraju Ken radi? Ostavlja malog na milost i nemilost! Dali je to ljudski? Šta sad? U stilu superjunaka pretražiti Ameriku da pronađe glavnog zlikovca, a sve ostalo nije bitno! Te stvari meni ne odgovaraju. Osjećaji su u redu, ali treba ih poštovati. Za Kena nije dovoljno što ga prati tragedija, već on svojim postupcima to dodatno potencira. Stav da je netko jedinka i sam bira svoje postupke je lažna. Svatko odgovara i za drage osobe oko sebe, a ne da ih svojim postupcima dodatno ukopa.

Milazzo nastavlja gdje je stao u prošlom broju. Ovdje nije bilo velikih scena preko dvije stranice, ali zato je bilo puno drugih stvari. Naslovnica nije vrhunska kao ona prethodnog broja, ali je odlična.

(priča: 7, scenarij: 8, crtež: 9, naslovnica: 9) - 81%

Edited by - Spock on 09/01/2019 10:10:56
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19609 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 09/01/2019 : 10:19:19  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
potpisujem ocijenu sa malom dopunom da baš te ljudske tragedije Kena stavljaju na stepenicu više od njemu žanerski
sličnih junaka...daju mu dozu ozbiljnosti koju Zagor, Tex, Mister No nemaju...
da ne govorim o plejadi junaka tipa Mark, Blek, Miki, Teller(početni period) gdje je živod idealiziran i romantično
opisan i nacrtan, čak i kad Blek puca topom po mundirima, to izgleda ko u Tom i Jeryju bezazleno..ili kad Čika neko odalami
palicom a on dobije samu malu čvrgu i kadar dalje več ima flaster na čelu...
To je zasluga Berardija koji zna pisat i Milazza koji zna taj scenarij pretvorit u odličan crtež...
Ova tabla gore je vrhunska recimo, da ima danas Zagor crtača tog tipa bio bi presretan Bure a i mi sa njim...
Život tada je i bio tragedija, surova borba za preživeti u čovjeku neljudskoj flori i fauni.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8177 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 09/01/2019 : 10:27:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

potpisujem ocijenu sa malom dopunom da baš te ljudske tragedije Kena stavljaju na stepenicu više od njemu žanerski
sličnih junaka...daju mu dozu ozbiljnosti koju Zagor, Tex, Mister No nemaju...
da ne govorim o plejadi junaka tipa Mark, Blek, Miki, Teller(početni period) gdje je živod idealiziran i romantično
opisan i nacrtan, čak i kad Blek puca topom po mundirima, to izgleda ko u Tom i Jeryju bezazleno..ili kad Čika neko odalami
palicom a on dobije samu malu čvrgu i kadar dalje več ima flaster na čelu...
To je zasluga Berardija koji zna pisat i Milazza koji zna taj scenarij pretvorit u odličan crtež...
Ova tabla gore je vrhunska recimo, da ima danas Zagor crtača tog tipa bio bi presretan Bure a i mi sa njim...
Život tada je i bio tragedija, surova borba za preživeti u čovjeku neljudskoj flori i fauni.

Upravo to su ti jeftini bodovi na kojima Berardi zarađuje hvalospjeve! Manipulacija ljudskim osjećajima, u tome je najbolji. Može zahvaliti Bogu što je Milazzo crtao, pa je scenarij uzdigao na višu razinu.
Svakom novom epizodom uviđam sve više tih jeftinih fora, a i ta superjunačka sposobnost, koja je tako nevino upakirana, kao nešto što svatko može. Stinky je bio u pravu kad je naglasio te stvari, iako ne bih ga uspoređivao ovaj serijal s Zagorovim serijalom. S Zagorom da, jer Berardi ga prikazuje sposobnijim od Zagora u svakom pogledu.

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 09/01/2019 : 10:42:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
spock,
meni je baš drago da je rasprava imala itekako smisla

nije cilj pobijediti protivnike niti ih uvjeriti u nešto što meni paše, nego baš ovo što se dogodilo kod tebe: potaklo te da bolje (pravednije) sagledavaš cjelinu svega i razbio si idole. pobijedio si "zlatno tele" moment kod parkera (a preko njega ćeš se dizati i više, vidjeti zlatnu telad i opće, na bitnijim stvarima).

i da,
slažem se za tu distinkciju
o tome i govorim, tj. ja Zagora i ne gledam ko strip (nije mi to toliko važno) nego kao čovjeka. pa ih zato uspoređujem. svi su ti stripovi (junaci) "osjetilno sijanje ideje", tj. realizacija neke idje čovjeka i zato ih se sve može uspoređivati. ali da ne pilimo:)
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 09/01/2019 : 13:18:18  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
Stinky prije svega hvala jer me tiraš da ponovno čitan ove početne epizode.
Je li Chemako remek djelo?
Neznan, ali je odličan, baš odličan.

Inače, neznan koliko su Zagor fanovi kompetentni da pričaju o Parkeru. Recimo da je ovo situacija u kojoj fanovi Jelene Rozge komentiraju albume od Motorheada.
Jer Ken Parker je "Stay clean", Ken Parker je "Just 'cos you got the power that don't mean you got the right", Ken Parker je "I got mine",Ken Parker je "No voices in the sky".
Zagor je s druge strane "Bižuterija", "Bim bam bus ko Amer i Rus" i slične Huljićeve umotvorine.

Kako pobogu usporedit Lemmyja i Tonća?
Kako Stinky,kako?

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2414 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 09/01/2019 : 13:32:42  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Pa nije bas kao da usporedjujes, sta ja znam seriju Dinastija i motorno ulje za motokultivatore. Ima nekih sličnosti, ali je ciljana publika drugačija i glupo bi bili zamjerati Huljiju što ne roka kao i Lemiju što mu pjesme ne bi dobro legle za Splitski festival.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 09/01/2019 : 13:42:43  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pcoro

Pa nije bas kao da usporedjujes, sta ja znam seriju Dinastija i motorno ulje za motokultivatore. Ima nekih sličnosti, ali je ciljana publika drugačija i glupo bi bili zamjerati Huljiju što ne roka kao i Lemiju što mu pjesme ne bi dobro legle za Splitski festival.

Isto ka šta su i Ken i Zagor stripovi, tako su i Magazin i Motorhead bendovi.
Jedan je faca i ima šta za reć, drugi je šund.
Inače, Zagor ti je čisti Huljić i baš je dobar za usporedbu.
Isto ka šta Zagor unutar svoga šund okruženja ima simpatičnih stvari tako ima i Huljić. Ka šta je Zagor prije 30-40 godina ima par nepretencioznih i zabavnih stvari isto tako je ima i Huljić. "Kokolo", "Sve bi seke ljubile mornare", "Nikola", "Tamara" sve je to simpatični šund, ali predstavljat Kokola ka nešto veće od života je..., neznan...

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Dwayne_Looney
Advanced Member

7150 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 09/01/2019 : 13:43:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message  Reply with Quote
Oho, Spock, stinky je utjecao na tvoj pogled. Nakon prve epizode sam mislio da će sve biti 9-ke i 10-ke.
Zanimljivo bi bilo da stinky tako objektivno na svoj način ogoli i Zagorjelog. Ipak je on pravo zlatno tele Balkana. Ali teško je na omiljenog.

loading...
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 09/01/2019 : 13:50:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
ma zagor je iron fist za parkera, nesvrstani
tako da je prije obrnuto; parker je mali mileni zbegecani jinx, a zagor je elementarna zadruga

ja, koliko vidim, fanovi zagora vode riječ
ako izuzmem sebe, spock je i zagorfan, žare također, pcoro isto u neku ruku itd.

isključivih kenovaca ili nema ili ne znaju reći 2-3 rečenice. ako ti sad nastupaš kao isključivi kenovac, ovo s motorheadom ti priznam kao vrijedno pažnje, ali ipak je to premalo na sve ono što je do sad bilo rečeno.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 09/01/2019 : 13:52:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dwayne_Looney
Ipak je on pravo zlatno tele Balkana. Ali teško je na omiljenog.

nije zlatno tele

zlatno tele se ne dovodi u pitanje, a zagora su napadali sa svih strana... i on ih je sve pobijedio
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22373 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 09/01/2019 : 13:57:13  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

Isto ka šta Zagor unutar svoga šund okruženja ima simpatičnih stvari tako ima i Huljić. Ka šta je Zagor prije 30-40 godina ima par nepretencioznih i zabavnih stvari isto tako je ima i Huljić. "Kokolo", "Sve bi seke ljubile mornare", "Nikola", "Tamara" sve je to simpatični šund, ali predstavljat Kokola ka nešto veće od života je..., neznan...

Upravo tako, samo sto treba zamijeniti uloge i Zagora uporediti sa Motorheadom, ipak je to strip koji je izlazio na globalnim prostranstvima cijelog svijeta, kao sto je i pomenuta grupa poznata diljem planete.
Ken jeste Magazin, dakle samo regionalno poznat, ima manju publiku i pateticne i bljutave pjesme/stripove koje samo papucari vole.
Go to Top of Page

Dwayne_Looney
Advanced Member

7150 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 09/01/2019 : 14:00:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Dwayne_Looney
Ipak je on pravo zlatno tele Balkana. Ali teško je na omiljenog.

nije zlatno tele

zlatno tele se ne dovodi u pitanje, a zagora su napadali sa svih strana... i on ih je sve pobijedio

Da, "u tvom filmu".

loading...

Edited by - Dwayne_Looney on 09/01/2019 14:01:07
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 09/01/2019 : 14:03:49  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:
Originally posted by NESVRSTANI

Upravo tako, samo sto treba zamijeniti uloge i Zagora uporediti sa Motorheadom, ipak je to strip koji je izlazio na globalnim prostranstvima cijelog svijeta, kao sto je i pomenuta grupa poznata diljem planete.
Ken jeste Magazin, dakle samo regionalno poznat, ima manju publiku i pateticne i bljutave pjesme/stripove koje samo papucari vole.

Jok
Zagor ti je čisti Huljić.
Šund popularan samo na balkanu.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page
Page: of 126 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page