forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ken Parker
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 126

vice
stripovi.com suradnik

7349 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 10/01/2019 : 17:21:00  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Meni je već Mine Town jebačka, al ono baš jebačka priča.

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17313 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 10/01/2019 : 17:27:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:
Originally posted by Kruger

Da Milazo je bolji, no meni Alesandrini ima ono nešto, e sad hoće li ti s vremenom sjesti ili ne tko zna. Meni je Alesandrini sjeo kod MM-a i to je to, sjeo mi je a ne znam zašto.

Alessandrini ima ono neštona MM. Na Kenu je užasan.
Isto ka šta Marraffa ima ono nešto na Kenu a na MN je očajan.

Složio bih se za Kena. Za MN-a baš i ne, nije briljirao ali njegov crtež daje dinamiku radnji.
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8177 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 10/01/2019 : 17:46:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dexters

hehe pred koji tjedan Spock kaže kako je Zagor "Bubnjevi u noći" loš jer je nasilan, brutalan, nedostaje mu osjećaja i dirljivosti kao u Kenu...a sad

Primjećujem osobne napade, pametni ljudi bi trebali raspravljati o idejama.

Ono što se događa u stripu manje je bitno u odnosu na TVOJU percepciju onog što se dogodilo. Jednako kao što je naša percepcija nekog događaja u stvarnosti važnija od samog događaja. Stoga je jasno zašto Zagor može biti bolji od estetski dotjeranijeg i fabularno sadržajnijeg Kena.

Stinky, nisi dokazao da je Ken "za majčine dušice". Evo npr. meni je Ken odličan, a nisam cvijetić, i ne trpim melodramu. Postoji moj komentar, prije početka čitanja Kena, u kojem kažem: očekujem da mi se strip neće svidjeti jer sudeži po komentarima ovaj strip inzistira na melodrami i "dirljivim- kako je život težak" trenutcima. Kad sam pročitao ovih prvih šest epizoda- iznenađenje i oduševljenje. Pravi bljutavi moment dogodio se samo u Minetownu, moment koji uopće nije okosnica epizode, i prolazi kao loše izveden trik. Crnkinja u "Pravoj gospodi"? Ne sjećam je se uopće, a nedavno sam čitao. Znači još jedan Berardijev trik, kojeg primjećuje onaj "koji želi da primjeti", nije okosnica epizode, pa čak ni južnjaka kao lika- njega opisuje kukavičluk i nadvladavanje istog. U Chemaku nema melodrame, strip obrađuje univerzalne teme, malo je desničarski- sviđa mi se. Za Krvave zvijezde sam već rekao da mi je naslabija do sad, međutim i tu su tragični trenutci pažljivo dozirani. Slabost priče proizlazi iz jednodimenzionalnosti, a možda su me i prethodne dvije vrhunske priče razmazile.

Osveta je bila spominjana u vašim raspravama, ali nisam primjetio da je dostatno obrađena. Zašto je Kenu osveta tako prirodna? Zašto je tako hladan desničar?

Izgleda da sam ja posebna vrsta "majčine dušice" kojem smeta to beznađe koje se proteže kroz ovaj serijal. Nakon kiše dolazi sunce, ali ne i u Kenu. Tu ide iz lošeg u još gore!
Kad sam pisao o Zagorovoj epizodi "Bubnjevi u noći", usporedio sam je s prvim brojem Kena jer me pričom podsjetila na "Dugu pušku".
Ta prva epizoda mi je bila odlična, a problem je što se ista priča s tragedijama nastavlja u nedogled. Zbog takvog jeftinog, a svirepog načina uzdizanja serijala na umjetno višu razinu, kod mene se počela razvijati odbojnost, jer tragedija u takvoj količini nije realna!

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17313 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 10/01/2019 : 17:54:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
Spock, tragedija je dio takvog života. Tada život nije bio lak, na neki način to je bila nekakva svakodnevnica, a ne pretjerivanje. Recimo u stripu Torpedo ima pretjerivanja iliti samo crnila, nema pozitive. U Kenu se sunce i kiša izmjenjuju.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 10/01/2019 : 18:08:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Torpedo je stilizirana tarantinovština koja nema veze sa nikakvim "stvarnim životom"
Ken ima sunca i kiše, ali još nije sasvim jasno je li tu kiša da jače naglasi sunce, ili sunce da bi tama i tragedija bila još očiglednija
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22373 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 10/01/2019 : 18:13:13  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Spock, tragedija je dio takvog života. Tada život nije bio lak, na neki način to je bila nekakva svakodnevnica, a ne pretjerivanje. Recimo u stripu Torpedo ima pretjerivanja iliti samo crnila, nema pozitive. U Kenu se sunce i kiša izmjenjuju.

Hoces reci da je Ken bolji od Torpeda? I onda treba neko ozbiljno da vas shvati...
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 10/01/2019 : 18:18:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
dexter,
jesi li i ti poludio, dječače

što bih ti trebao dokazivati? da si majčina dušica? jesi li ti priseban.
da mi je do toga, onda bih vadio scene, analizirao, pokazao vam da je crno bijelo i bijelo crno. sve bih to mogao raditi, jer sam - majstor.

a što su se gospodičići uvrijedili, jer im se srušilo zlatno tele, pa to je u redu.

nesvrstani,
ne bih se složio. jedino u smislu da provociram uspavane neokortekse, da tretiram ljutom travom sve te zaštopane, uštogljene, kilave, mlitave, napuhane, samima-sebi-važne, ako to hoćeš nazvati "provociranjem" - onda da. ali to ti nisu provokatori, to su zajebani kršćani katolici. takoreći pape u najboljim izdanjima, kad šalju okružna pisma zabludjelom puku.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 10/01/2019 : 18:21:52  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Spock

@Kruger: Taj vremenski kontekst priznajem i to je ono što je realno i što mi se posebno sviđa kod nekog serijala, a kod Kena je to izraženo i vjerodostojno! Veliki plus za to!!

Iako mi je Marty najdraži serijal, Alessandrini mi nije omiljen crtač. Ne volim njegov stil, ali s vremenom možda i promijenim mišljenje. Kod Martija crtež i ne igra toliko bitnu ulogu. U ovoj prvoj svojoj epizodi je bio loš. Milazzo, mi se, naprotiv, odmah svidio, a posebice je očigledna vrijednost koju on daje ovom serijalu ako se njegov crtež usporedi s Alessandrinijevim iz broja 6.

Neman ultimativni odgovor na pitanje jesu li Milazzo ili Berrardi zaslužniji za kvalitetne epizode Kena. Za ultimativne odgovore je zadužen Stinky. Ali mislin da malo krivo gledaš na to ko je utjecajniji i zbog koga je Ken dobar strip.
Dosta se o tome pisalo a mislin da ima i jedan uvodnik u Libellus izdanju koji priča upravo o tome. Ken je Berradijev i Milazzov strip, a zbog Bonelli ritma nisu ga mogli radit onako kako oni žele nego su morali radit kompromise i prihvaćat druge crtače. Taj kompromis je značija da je Berrardi zbog brzine i ispunjavanja vremenskih rokova dobre epizode pisa Milazzu a kasnije Trevisanu, a za Alessandrinija i Tarquinija bezvezne fillere. Dobar primjer ti je ova "Krvave zvijezde" epizoda.
Je li Bearrdi dobar zbog Milazza ili je Milazzo dobar zbog Berrardija?
Po meni fifti-fifti.
U kasnin epizodama kad su otišli iz Bonellija i kad su sami formirali crtački staff nema ovakvih padova kad ne crta Milazzo jer su svi crtači dobri a Berradi piše u ritmu koji mu paše.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 10/01/2019 18:23:37
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 10/01/2019 : 18:23:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vice

Meni je već Mine Town jebačka, al ono baš jebačka priča.

E, to. Ipak nas ima vise.

Ko klinac sam je naucio skoro pa napamet. Prve cetiri price zapravo.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 10/01/2019 : 18:24:31  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:

Da Milazo je bolji, no meni Alesandrini ima ono nešto, e sad hoće li ti s vremenom sjesti ili ne tko zna. Meni je Alesandrini sjeo kod MM-a i to je to, sjeo mi je a ne znam zašto.

Alessandrini ima ono neštona MM. Na Kenu je užasan.
Isto ka šta Marraffa ima ono nešto na Kenu a na MN je očajan.

Složio bih se za Kena. Za MN-a baš i ne, nije briljirao ali njegov crtež daje dinamiku radnji.

Na MN mi je Marraffa dobar jedino u onoj epizodi sa otetin avionom.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 10/01/2019 : 18:25:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zoroasterixx

Torpedo je stilizirana tarantinovština koja nema veze sa nikakvim "stvarnim životom"
Ken ima sunca i kiše, ali još nije sasvim jasno je li tu kiša da jače naglasi sunce, ili sunce da bi tama i tragedija bila još očiglednija

ma to krugerovo dozlaboga dosadno ponavljanje jednog te istog nema veze sa "stvarnim životom"

tada život nije bio lak bla bla

međutim!

život je lak onda, a i danas; isto tako život je težak danas kao i onda = ta "mudrost" ne govori ništa ni o čemu, to je prigodna fraza koja će SE reći, za kojom će SE posegnuti, koja će SE istaći kao poanta na kraju (kada se više nema što reći)

ne, krugeru, život nije bio težak, nego, ako je bio, ti nam pokaži zašto (koje su pretpostavke da se dođe do tog stava) i pokaži u kakvoj je to vezi sa stripom ken parker. to bi već bilo nešto, a ovo što govoriš je ništa.
Go to Top of Page

Dexters
Senior Member

Croatia
1526 Posts

Member since 05/08/2018

Posted - 10/01/2019 : 18:27:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Dexters a Private Message  Reply with Quote
ma ne stekao sam dojam kako tvrdiš da je Ken pisan samo za majčine dušice, a nije.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 10/01/2019 : 18:30:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Najmuškiji Bonelli je definitivno stari Tex
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 10/01/2019 : 18:33:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dexters

ma ne stekao sam dojam kako tvrdiš da je Ken pisan samo za majčine dušice, a nije.

nije samo. ne isključivo. mogu ga čitati, zar ne.

ali da ti je tu presudan senzibilitet mimozica, to stoji. beva je klasičan primjer. i sve ove pokondirene tikve.

Edited by - stinky on 10/01/2019 18:33:41
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22373 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 10/01/2019 : 18:36:25  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Ljudi, pa pogledajte kakve je gluposti stinky pisao o Kenu 2003.
On je evoluirao, progledao, shvatio koji je strip najveca svetinja u svijetu stripa.
To mozete i vi, samo da se malo potrudite.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 10/01/2019 : 18:48:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Ako nista drugo, tu lobotomija pomaze.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17313 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 10/01/2019 : 19:00:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:

Hoces reci da je Ken bolji od Torpeda? I onda treba neko ozbiljno da vas shvati...

Nisam ništa ustvrdio, vezano je uz sunce i kišu.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 10/01/2019 : 19:01:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
pa sad, malo što tebi pomaže, poli

ti si uvijek jedna te ista mala stipsa koja sve promatra sa strane i cereka se. još si i slovenac, a tek spremam jednu studiju o slovencima-stripašima, čisto da znaš.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17313 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 10/01/2019 : 19:04:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

ne, krugeru, život nije bio težak, nego, ako je bio, ti nam pokaži zašto (koje su pretpostavke da se dođe do tog stava) i pokaži u kakvoj je to vezi sa stripom ken parker. to bi već bilo nešto, a ovo što govoriš je ništa.

Lošiji higijenski uvjeti, slabija pismenost, slabije obrazovanje, niža tehnološka razvijenost, zakoni se nisu baš poštivali, to jest lokalni moćnici su određivali zakone, više kriminala, zločina, zlodjela ...

U stvari o tome bi se moglo raspravljati koliko toga ima i sad, ali vezano uz Kena i Zagora onako je kako sam rekao. Život je tada bio težak.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 10/01/2019 : 19:05:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
pa nisam znao da si marksist, krugeru
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17313 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 10/01/2019 : 19:06:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne doživljavam to baš tako, nekako mi se čini kako se sunce i kiša donekle ravnopravno izmjenjuju.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17313 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 10/01/2019 : 19:07:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

pa nisam znao da si marksist, krugeru

Ma nisam, ja sam domoljub a Marks mi je totalno bez veze, da ne kažem idiot.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 10/01/2019 : 19:07:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ne doživljavam to baš tako, nekako mi se čini kako se sunce i kiša donekle ravnopravno izmjenjuju.

Možda

Inače, Krugeru, danas je možda lagodnije, ali opet je sve puno izazova
U svakom vremenu ih ima, tragedije i veselja
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 10/01/2019 : 19:09:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

Lošiji higijenski uvjeti, slabija pismenost, slabije obrazovanje, niža tehnološka razvijenost, zakoni se nisu baš poštivali, to jest lokalni moćnici su određivali zakone, više kriminala, zločina, zlodjela ...

to ti je čisti marksizam, i to onaj najvulgarniji, iz komesarskih priručnika
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17313 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 10/01/2019 : 19:09:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
Da u svakom dobu ima tragedije i veselja. U Zagoru se tom problematikom ne bave na taj način, Zagor je nekakav lik kojem se svi moraju klanjati ili te objese za stup ako se ne slažeš.
Go to Top of Page
Page: of 126 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.34 seconds. Snitz Forums 2000