Author |
Topic  |
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 10/01/2019 : 22:06:53
|
quote: Originally posted by Kruger
quote: Originally posted by NESVRSTANI
U mom svijetu ti si korov a ja hibiskus.
Nemoj tako, valjda se nismo povezali kako treba. Eto prilike na topicu ... kako se ono zove? Nathan Never vs Marti Misterija?
Nemoj kako?
Pa to je Rozga Krugeru, soundtrack za Zagora. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
 |
|
Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 10/01/2019 : 22:07:54
|
Nemam što raspravljati o tome jer smatram da je premisa Ken = običan čovjek pogrešna. Da je Ken običan čovjek koji živi, jede, ljubi, dosađuje se, to nitko ne bi čitao.
Berardi kroz Kena daje svoje viđenje svijeta, svoj svjetonazor. Oni kojima je taj svjetonazor blizak vjerojatno su ciljana publika. Vidimo da ima i izuzetaka kakav je Kruger kojeg prvenstveno privlači žanr.
A ako Berardi u svaku priču ubaci jednodimenzionalne likove koji će se uvijek ponašati po šablonu, to bi brzo postalo dosadno. Berardi priča priče, a ne eseje o desničarima i ljevičarima i njihovim međuodnosima. Ako se svaki lik ponaša točno onako kako očekujemo, što je tu zanimljivo? Po tome su Mark i Blek najbolji stripovi ikad jer tu nema dileme, Englezi su loši, Amerikanci dobri. |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17313 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 10/01/2019 : 22:09:57
|
U mom svijetu ti si korov a ja hibiskus.
Nemoj tako, valjda se nismo povezali kako treba. Eto prilike na topicu ... kako se ono zove? Nathan Never vs Marti Misterija?
Nemoj kako?
Pa to je Rozga Krugeru, soundtrack za Zagora.
Ma je, imamo priliku na tom novom topicu, zamrljat ćemo ovaj topic bez veze. |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Posted - 10/01/2019 : 22:11:06
|
Ma kakav običan čovik, to su gluposti. Ko bi radija strip o običnon čoviku? Ka da rečeš da je John McClane običan čovik. |
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 10/01/2019 : 22:14:46
|
quote: Originally posted by zare80
Mozemo mi nazivati Berardija prevarantom ali je mnogo inteligentiji “prevarant” i maestro zanata od Nolite.
ma kakvi Nolitta je jedno 10 puta iznad Berardija i kao čovjek i kao strip-pripovjedač |
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Posted - 10/01/2019 : 22:21:12
|
quote: Originally posted by Milazzo "Ken Parker - serijal što su ga 1977. kreirali Giancarlo Berardi i Ivo Milazzo, zauzima bitno mjesto u povijesti talijanskog, a i svjetskog, stripa. Traper, vojni izviđač, šerif, bjegunac, detektiv, pisac... Ken je Parker sve samo ne klasičan heroj Divljeg zapada. Čitatelje je osvojio baš tom nesposobnošću da bude junak i "profesionalni" pustolov, svojom bliskošću "običnome" čovjeku, mogućnošću da pogriješi, mudrošću kojom takve greške priznaje, ironijom i samokritikom, unutarnjim borbama, razmišljanjima, sumnjama te vrlinama poput velikodušnosti, dobrote, prijateljstva, odanosti, altruizma, hrabrosti, idealizma, optimizma i samostalnosti."[/i]
Na topicu će se naći informacije o Kenu, razmišljanja i komentari čitatelja, slike i naslovnic, te novosti (ako ih bude ) vezane uz Kena... Također, slobodno postavite bilo kakvo pitanje vezano uz Kena jer sam siguran da će se naći netko s odgovorom kojeg tražite.
samo stavljam razmišljanja i komentare kao jedan čitatelj
nisam izvršio napad na tornjeve blizance, ljudi |
 |
|
zare80
Average Member

Serbia
586 Posts
Member since 22/09/2008 |
Posted - 10/01/2019 : 22:25:22
|
quote: Originally posted by stinky
Mozemo mi nazivati Berardija prevarantom ali je mnogo inteligentiji “prevarant” i maestro zanata od Nolite.
ma kakvi Nolitta je jedno 10 puta iznad Berardija i kao čovjek i kao strip-pripovjedač
To kao covek nema sada ni veze, ali vidim da je nova tema otvorena pa ih mozemo tamo porediti. Da je prevarant u poredjenju sa Nolitom ne mogu da se slozim. Jednostavno iz razloga sto je u svakoj prici osnovni smisao to sto je Zagor centar svega i drugi likovi su vecinom jednolicni crni ili beli. Cak mislim da bi 50% Zagorovaca moglo da napise Zagorovu epizodu koju bi svi procitali, a ponoviti Berardija moze retko ko. Ja imam takav osecaj, a to meni onda govori ko je veci majstor. |
 |
|
Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts
|
zare80
Average Member

Serbia
586 Posts
Posted - 10/01/2019 : 22:29:12
|
A evo i izazova za vas koji govorite da je napisati Kena lako i da su to samo prosecne epizode sa jeftinim trikovima. Napisite bolji kraj za Kena koji ce biti realan ili bolji od napisanog. Ili neku epizodu posle 79. Ako je Berardi toliko losiji od Nolite, onda bi ga moga prepisati i stinky 😀 |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17313 Posts
Posted - 10/01/2019 : 22:31:29
|
quote: Originally posted by Beva
nisam izvršio napad na tornjeve blizance, ljudi
Tu piše da je blizak običnom čovjeku, a ne da je običan čovjek. Bitna je to razlika.
 |
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17313 Posts
Posted - 10/01/2019 : 22:32:09
|
nisam izvršio napad na tornjeve blizance, ljudi
A i to je mišljenje (Macanovo valjda), nije dogma.
  |
 |
|
Dwayne_Looney
Advanced Member

7153 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 10/01/2019 : 22:35:21
|
quote: Originally posted by King Warrior
Ljudi, pa pogledajte kakve je gluposti stinky pisao o Kenu 2003. On je evoluirao, progledao, shvatio koji je strip najveca svetinja u svijetu stripa. To mozete i vi, samo da se malo potrudite. 
Čekamo evoluciju II da shvati i za Zagora nešto... |
loading...
|
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Posted - 10/01/2019 : 22:37:16
|
ma kakvi Nolitta je jedno 10 puta iznad Berardija i kao čovjek i kao strip-pripovjedač
To kao covek nema sada ni veze, ali vidim da je nova tema otvorena pa ih mozemo tamo porediti. Da je prevarant u poredjenju sa Nolitom ne mogu da se slozim. Jednostavno iz razloga sto je u svakoj prici osnovni smisao to sto je Zagor centar svega i drugi likovi su vecinom jednolicni crni ili beli. Cak mislim da bi 50% Zagorovaca moglo da napise Zagorovu epizodu koju bi svi procitali, a ponoviti Berardija moze retko ko. Ja imam takav osecaj, a to meni onda govori ko je veci majstor.
Bolji kraj od broja 80?
Evo jedan: Kenu Teddy pomogne da pobigne iz zatvora, dočepaju se zapadne obale i otplove na Tahiti. Obogate se na trgovini biserima. |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17313 Posts
Posted - 10/01/2019 : 22:38:15
|
quote: Originally posted by Dwayne_Looney
quote: Originally posted by King Warrior
Ljudi, pa pogledajte kakve je gluposti stinky pisao o Kenu 2003. On je evoluirao, progledao, shvatio koji je strip najveca svetinja u svijetu stripa. To mozete i vi, samo da se malo potrudite. 
Čekamo evoluciju II da shvati i za Zagora nešto...
   |
 |
|
Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts
Posted - 10/01/2019 : 22:48:44
|
http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=84&TOPIC_ID=31428#2211762
Ja sam to shvatio na način da je Ken blizak običnom čovjeku u odnosu na ostale strip junake tog vremena. Naravno, danas imamo gomilu junaka koji stvarno jesu obični ljudi, ali Ken je svojevremeno bio nešto novo, barem u Bonelliju.
A kako je blizak običnom čovjeku? Prvo, stari kako vrijeme protiče. Nema ljubav veću od života nego se tu i tamo zaljubi u neku ženu. Često mijenja društvo, nije uvijek uz jedne te iste vjerne pratitelje. Ima oca i majku koje posjeti ponekad i koji brinu za njega.
Primjećuješ da sve ovo nema nikakve veze s njegovim sposobnostima, ali su stvari s kojima se prosječan čitatelj lakše poistovjeti nego s junacima koji imaju nerazdvojnog druga i jedina im je briga u životu borba protiv zločina. Možeš reći da je to trivijalno ili nebitno, ali na to se misli kad se kaže da je blizak običnom čovjeku. A ne da je plašljivac koji se zaledi kad netko uperi pištolj u njega ili nešto slično. |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
 |
|
Jocko
stripovi.com suradnik

Serbia
1138 Posts
Member since 22/11/2016 |
Posted - 10/01/2019 : 23:00:55
|
Dobro rečeno Beva.
Ili na primer Pat O'Shane. Jedan čitalac je rekao da mu je Pat vrlo simpatična, dok je drugi izjavio da je reč o odličnoj epizodi ali da ga Pat jako iritira.
Upravo u tome je moć Berardijevog pisanja, da stvori likove koji nisu ni dobri ni loši, već su takvi kakvi jesu, i na čitaocu je da razvije sopstveno mišljenje o njima, koje će zavisiti od čitaočevog prethodnog životnog iskustva, stavova, uverenja, osobina, ličnih preferencija itd...
Neko će reći da je malecka super, drugi da smara, treći će da je brani time da je u nezgodnim godinama, četvrti će da naglasi kako ju je oblikovala sredina, peti će izneti teoriju da je ona zapravo muškarača (tomboy), šesti će reći kako mala u Kenu vidi oca, sedmi brata, osmi simpatiju... I svi će oni biti u pravu. Ili neće.
|
|
Edited by - Jocko on 10/01/2019 23:06:37 |
 |
|
zare80
Average Member

Serbia
586 Posts
Posted - 10/01/2019 : 23:08:22
|
To kao covek nema sada ni veze, ali vidim da je nova tema otvorena pa ih mozemo tamo porediti. Da je prevarant u poredjenju sa Nolitom ne mogu da se slozim. Jednostavno iz razloga sto je u svakoj prici osnovni smisao to sto je Zagor centar svega i drugi likovi su vecinom jednolicni crni ili beli. Cak mislim da bi 50% Zagorovaca moglo da napise Zagorovu epizodu koju bi svi procitali, a ponoviti Berardija moze retko ko. Ja imam takav osecaj, a to meni onda govori ko je veci majstor.
Bolji kraj od broja 80?
Evo jedan: Kenu Teddy pomogne da pobigne iz zatvora, dočepaju se zapadne obale i otplove na Tahiti. Obogate se na trgovini biserima.
Odlicno samo to treba napisati na 98 strana gde svaka slicica nesto kaze da je makar prosek, a da te stinky ne razlozi na sastojke i kaze da si prevarant, jer koristis jeftine konstrukcije 😀 |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17313 Posts
Posted - 10/01/2019 : 23:09:35
|
Bolji kraj od broja 80?
Evo jedan: Kenu Teddy pomogne da pobigne iz zatvora, dočepaju se zapadne obale i otplove na Tahiti. Obogate se na trgovini biserima.
Odlicno samo to treba napisati na 98 strana gde svaka slicica nesto kaze da je makar prosek, a da te stinky ne razlozi na sastojke i kaze da si prevarant, jer koristis jeftine konstrukcije 😀
    |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Posted - 10/01/2019 : 23:14:44
|
Bolji kraj od broja 80?
Odlicno samo to treba napisati na 98 strana gde svaka slicica nesto kaze da je makar prosek, a da te stinky ne razlozi na sastojke i kaze da si prevarant, jer koristis jeftine konstrukcije 😀
Ma Stinky je odlipija prije jedno dvi tri stranice, pusti njega. Ovaj moj alternativni kraj je rješenje onako iz glave, prva glupost koja mi je pala na pamet, jer onaj kraj iz broja 80 mi najblaže rečeno nije baš najbolje lega. |
 |
|
Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8181 Posts
Member since 26/12/2006 |
Posted - 10/01/2019 : 23:22:19
|
Da u svakom dobu ima tragedije i veselja. U Zagoru se tom problematikom ne bave na taj način, Zagor je nekakav lik kojem se svi moraju klanjati ili te objese za stup ako se ne slažeš.
nije tako ima svkakvih ljudskih odnosa u Zagoru, kao što u Kenu ima superjunaštva
Ima ali treba da procitas 10 brojeva da natrcis na nesto tako. A u Kenu imas u svakoj epizodi. Mozemo mi nazivati Berardija prevarantom ali je mnogo inteligentiji “prevarant” i maestro zanata od Nolite.
Ne želim uspoređivati Zagora i Kena, ali di ćeš majstora Nolittu usporediti s Berardijem? U svojim komentarima sam nekoliko puta napisao koje jeftine emocionalne fore prodaje Berardi i to nije bilo pričanje na pamet, već argumentirane činjenice. Ima sreću pa je imao Milazza. Baš me zanima šta bi bilo s Kenom da su glavni crtači bili Alessandrini i Maraffa! Nolitta je vrh u svemu što je napisao, bez obzira o kojem junaku pričamo. |
Kamo god da kreneš, uvijek si tu. |
Edited by - Spock on 10/01/2019 23:24:43 |
 |
|
zare80
Average Member

Serbia
586 Posts
Posted - 10/01/2019 : 23:24:24
|
Ma Stinky je odlipija prije jedno dvi tri stranice, pusti njega. Ovaj moj alternativni kraj je rješenje onako iz glave, prva glupost koja mi je pala na pamet, jer onaj kraj iz broja 80 mi najblaže rečeno nije baš najbolje lega.
Potpuno se slazem, ja sam ocekivao nesto bolje posle toliko godina. Ali eto utoliko je Ken barem malo blizi obicnom coveku. Mislim meni ne treba happy end, ali ovaj ovako je nekako supalj, pa idealna sansa za one koji su sposobni da se istaknu. Ali bolje da nastavimo da citamo ono sto je do sada napisano. Stinky me je naterao da citam cetvrti put i odusevljen sam ponovo 😀 |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 10/01/2019 : 23:25:20
|
u tvojoj glavici postoji "prljavo rivalstvo", kao što je ovo što sad bulazniš jadno i bijedno. kad se smiriš, kad se očistiš od te prljavštine, TADA bi mogao uvidjeti:
1) da ne znaš primiti poraz (ako ovu raspravu shvaćaš kao neko natjecanje na život i smrt) 2) da ne pišeš nikakve razloge za kena parkera, a ni kontrarazloge na ono što te smeta, a što sam ja pisao 3) te da zato fantaziraš u pravcu psihološkie profilizacije, i na tom planu si "otkrio" da je sve ovo perfidno, maltene mortimerski plan
koliki moron moraš biti da budeš tako "pametan", jocko?
Dobro daj... |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 10/01/2019 : 23:26:34
|
Ja iskreno pitam što pokušavaš kad si svjestan da
ne, ti sada iskreno pitaš prije si bio obični mali snishodljivi sroljo, što sam ti i ukazao, pa si razumio. i bolje je tako, beva, bolje kada te se uputi na bolje ponašanje.
ista stvar ti je i sa kenom vidim da ljudi bezveze pričaju ili pak samo ponavljaju papagajski nekakve mantre
kako ja nisam ti, ne držim se po strani i "uživam" u my precious Dylanu, Kenu itd., nego sam više ljudski pa dođem i kažem što se treba reći kako Bog zapovijeda, ulazim u rasprave.
te su rasprave zanimljive ili ne, ukazuju ili ne, to ćeš ti sam dokučiti
Eto ga na opet... |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17313 Posts
Posted - 10/01/2019 : 23:28:54
|
quote: Originally posted by mladjo
u tvojoj glavici postoji "prljavo rivalstvo", kao što je ovo što sad bulazniš jadno i bijedno. kad se smiriš, kad se očistiš od te prljavštine, TADA bi mogao uvidjeti:
1) da ne znaš primiti poraz (ako ovu raspravu shvaćaš kao neko natjecanje na život i smrt) 2) da ne pišeš nikakve razloge za kena parkera, a ni kontrarazloge na ono što te smeta, a što sam ja pisao 3) te da zato fantaziraš u pravcu psihološkie profilizacije, i na tom planu si "otkrio" da je sve ovo perfidno, maltene mortimerski plan
koliki moron moraš biti da budeš tako "pametan", jocko?
Dobro daj...
Zašto, ajmo jenput budimo realni i pustimo drugo mišljenje ... |
 |
|
Topic  |
|