forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Americki strip
 Mice Templar
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

beli luk
Average Member

Serbia
795 Posts

Member since 18/06/2006

Posted - 20/09/2008 : 02:11:36  Show Profile Show Extended Profile  Send beli luk a Private Message  Reply with Quote
Koliko god gotivno izgledalo u najavama i reklamama, ovo je poprilicno bledo.
Prica: BRYAN J.L. GLASS & MICHAEL AVON OEMING , crtez MICHAEL AVON OEMING, crtac neverovatnih Powers.
Ovo je neka medieval fantasy prica koja za glavne junake ima miseve, a kao njihove neprijatelje postavlja pacove, lasice, i ostale "zle" zivotinjke.
Klasicna prica o "odabranom" (misu), koji treba da spasi svoju porodicu i digne svoju misju drzavu na moralni nivo Templara, viteskih potomaka miseva.
Crtez jeste jako dobar, ali prica je previse stereotipna, na momente konfuzna, ali sve u svemu scenario je jako los. Na par mesta radnja skroz nelogicno skace sa jedne scene na drugu i baca u totalni zbun. Plus sto su to ipak misevi, pa treba i par kadrova da se skonta kako je to sad neka druga scena.
Izaslo je 5 brojeva, posluzice da popuni rupe usled cekanja novih brojeva Powers, Ex Machina i Scalped, ali ovo definitivno nije za preporuku. Neminovno je poredjenje sa Mouse Guard, koji je miljama bolji od ovoga.

...and they won`t have to burn the books! when no one reads them anyway...

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 20/09/2008 : 02:36:36  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message  Reply with Quote
A šta je to neverovatno u Powers?
Ja sam se na Mice Templar baš bio naložio... a onda je izašla prva sveska, pa sam se o'ladio i kasnije potpuno zaboravio na njega.
Go to Top of Page

beli luk
Average Member

Serbia
795 Posts

Member since 18/06/2006

Posted - 20/09/2008 : 09:11:07  Show Profile Show Extended Profile  Send beli luk a Private Message  Reply with Quote
Neverovatno je to sto Aca nece da mi proda prvi HC.
Jesi citao Powers? Ja sam totalno odlepio na taj strip, skocio mi je u prvih 10.
Ako nisi citao, OBAVEZNO!!!

Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 20/09/2008 : 12:09:02  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message  Reply with Quote
Čito. Ali ne puno. I ja jurim taj prvi Hc, može da se nae na e-bayu za 20ak bucksa (a ne za 300 kao što Coa laže).
Ma šta neverovatno, Ivan mi se žalio kako Aca neće da mu proda Hush za koji ionako tvrdi da je njesra.
Aca ne voli da (se) prodaje.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 20/09/2008 : 12:50:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Ćek' da se oženi... ;)

Ontopic: Mice templar - prelistao prvu svesku, smorio se, batalio. A jeste obećavalo, čak smo dekara i ja razmatrali to za izdavanja - dok ga nismo pročitali. Happens a lot. For the record, ja nisam toliko oduševljen ni MiceGuardom. Jes' lep, ali nekako... šta znam. Nešto mi nije leglo.

Powers: Pročitao taj prvi HC, i to baš Acin :P - i okej je, ali ništa posebno. Izvikano. Jedino što mi se baš dopalo od Powersa je ona specijalka gde istražuju smrt Madmana. Ima dobrih podjebavanja. ;)

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

DKoor
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 18/12/2006

Posted - 20/09/2008 : 12:58:56  Show Profile Show Extended Profile  Send DKoor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Djole

Ćek' da se oženi... ;)

LoL

Moje aukcije u prodaji
Go to Top of Page

beli luk
Average Member

Serbia
795 Posts

Member since 18/06/2006

Posted - 20/09/2008 : 13:35:52  Show Profile Show Extended Profile  Send beli luk a Private Message  Reply with Quote
Taj V1 Powers, prvih 37 brojeva je OK, nije ne znam koliko dobro, ali vise sluzi za uhodavanje u V2, koji je predobar (makar meni-Djole, izgleda da stvarno imamo totalno suprotan ukus-procitao sam #1 All star Superman, i nista. Kad zavrsim sve dacu svoje, netrazeno, misljenje).
Drugi volumen Powers-a je mnogo mnogo bolji-uopste nije tako klasican noir sa superherojskim elementima kao V1, krecu neki mnogo dobri tripovi. Posle toga sam poceo da smaram Acu da mi proda taj HC.
A Mouse Guard je meni OK zato sto su mi ga pre citanja i Dekara i Denis i na onom Stocku napljuvali. Ne bas napljuvali, ali kao-bledo, neubedljivo. I ocekivao sam bas njesra, a ono klasicna zaplet-kulminacija-rasplet prica, koja mi je uz onako fantastican crtez super legla. Ostavlja i utisak uvoda u dalju pricu, videcemo kakav je nastavak.
Ali ovaj Mice Templar bas umara. U #4 je kao neko zahuktavanje, i onda u #5 krecu neki flashback-ovi, legende, mitovi, kradja radnje. Ma zaobilazenje.

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 20/09/2008 : 14:04:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by beli luk

Taj V1 Powers, prvih 37 brojeva je OK, nije ne znam koliko dobro, ali vise sluzi za uhodavanje u V2, koji je predobar

Videćemo, kad se nakanim da pročitam...

quote:
Originally posted by beli luk

(makar meni-Djole, izgleda da stvarno imamo totalno suprotan ukus-procitao sam #1 All star Superman, i nista. Kad zavrsim sve dacu svoje, netrazeno, misljenje).

Pa moguće, tebi je rasplet 52 bezveze, meni je ful okej. Ne sećam se šta si beše rekao za Countdown nakon čitanja, ali meni je ono nečitljivo.

Ako ti se ne bude dopao All star Superman #10, onda da, imamo potpuno različite ukuse.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

beli luk
Average Member

Serbia
795 Posts

Member since 18/06/2006

Posted - 20/09/2008 : 17:32:20  Show Profile Show Extended Profile  Send beli luk a Private Message  Reply with Quote
Razisli smo se oko Infinite Crisis. Countdown me ceka, mada se posle 52 bas plasim...
Za Powers stvarno sve preporuke, verujem da ce ti se svideti. Mada, to je jedino od Bendisa sto sam citao, a koliko se secam, ti ga bas i ne volis...

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 20/09/2008 : 18:19:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Ima stvari koje Bendis radi dobro, samo su to stvari koje mene ne zanimaju. Iritatno mi je što se stalno trti kod super-heroja, a to mu ne ide.

Sve skupa, nije ni da ga volim ni da ga ne volim. Izvikan je (ćao, Aco), i to je to.

Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 20/09/2008 : 18:25:03  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message  Reply with Quote
bendis je sranje:)
usput, imam komplet V1 + prvih 15ak V2 sveskaja na prodaju pa digni ruke, brate Cheshnjache, od jurenja tog HCa i oslobodi me bede.
datju ti ih za sitne pare i na kredu:)PppP

Nash cilj je tako velik da ga ne mozemo promashiti!

Edited by - BlekenDekara on 20/09/2008 18:25:30
Go to Top of Page

beli luk
Average Member

Serbia
795 Posts

Member since 18/06/2006

Posted - 20/09/2008 : 18:37:13  Show Profile Show Extended Profile  Send beli luk a Private Message  Reply with Quote
Tebi se to ne svidja? Uh, slomio si mi srce.
Hocu HC, da lepo izgleda na polici...

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 20/09/2008 : 18:51:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Sad si ti njemu slomio srce... ;)

Go to Top of Page

beli luk
Average Member

Serbia
795 Posts

Member since 18/06/2006

Posted - 20/09/2008 : 19:08:03  Show Profile Show Extended Profile  Send beli luk a Private Message  Reply with Quote
Pa ajde Djole, daj neki slice of life OGN (Original Gay Novel).

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 20/09/2008 : 19:12:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Pupupu, što ja da dam? ;)

Ali, pošto sam širokih shvatanja, I've got just the thing: Fun Home od Alison Bechdel. Malo izvikano, ali ipak okej. I full OGN. ;)

Go to Top of Page

beli luk
Average Member

Serbia
795 Posts

Member since 18/06/2006

Posted - 20/09/2008 : 19:38:12  Show Profile Show Extended Profile  Send beli luk a Private Message  Reply with Quote
Narucio sam to, mozda mi stigne u oktobru.
To je bas bilo na slepo, mada sad kad vidim da ti hvalis (oops, pa to ne valja!), i 75 ocena sa 5 zvezdica na amazonu, seems like I hit jackpot!
Kakav je taj njen drugi strip serijal, Dykes to watch out for?

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 20/09/2008 : 19:41:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Nisam čitao. Mada, to je bio daily u kaiševima ako se ne varam, pa zavisi koliko to voliš.

Ali vidiš, posle Fun home, nije mi ni palo na pamet da to potražim. Znači, tebi će se Fun home veoma dopasti. ;)

Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 20/09/2008 : 19:56:34  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message  Reply with Quote
Dućo, evo reporuke za slice of life: skoroizašli Onijev HC koji sadrži 12 sveščica serijala zvanog LOCAL.
Go to Top of Page

beli luk
Average Member

Serbia
795 Posts

Member since 18/06/2006

Posted - 20/09/2008 : 19:59:40  Show Profile Show Extended Profile  Send beli luk a Private Message  Reply with Quote
Kulich, to sam video na komics-live.
Skinuo sam i Castle Waiting, kako je to?

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 20/09/2008 : 20:10:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DusMan

Dućo, evo reporuke za slice of life: skoroizašli Onijev HC koji sadrži 12 sveščica serijala zvanog LOCAL.

E, ali nije OGayN... ;)

Ako Češnjak hoće slice-of-life bez obzira na format i sexualno opredeljenje likova - nek' se strpi dok Markos ne izda BOP. Best of the best.

Go to Top of Page

beli luk
Average Member

Serbia
795 Posts

Member since 18/06/2006

Posted - 20/09/2008 : 20:14:51  Show Profile Show Extended Profile  Send beli luk a Private Message  Reply with Quote
Joj, ne pominji BOP.
Naruci sam DVA na amazonu. Amazon ima tu glupu foru da i posle par dana ostavi neku stvar u korpi, tako da sam posle par dana razmisljanja odlucio da narucim i BOP i jos par stripova, uopste ne primetivsi da su mi dva u korpi. Provalio sam tek kad su me obavestili o posiljci.

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 20/09/2008 : 20:21:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
A vredi i te duple pare. ;)

Vidi sa Acom, on me nešto pre gnjavio da mu prodam moj BOP, osim ako se nije predomislio u svetlu Fibrinog izdanja, ili ga već nabavio.

Go to Top of Page

beli luk
Average Member

Serbia
795 Posts

Member since 18/06/2006

Posted - 20/09/2008 : 20:25:29  Show Profile Show Extended Profile  Send beli luk a Private Message  Reply with Quote
Sacekacu da ga jos par devojaka iskulira, da mu samopouzdanje padne na najnize, pa cu mu uvaliti BOP za Powers HC.
Jea, stebd in d bek, jea!!!

Go to Top of Page

Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts

Member since 30/01/2003

Posted - 20/09/2008 : 21:52:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Duh_koji_hoda a Private Message  Reply with Quote
ha ha... sipak... nabavio... samo jos treba da mi stigne... tako da... jedina stvar koja te vadi je telefon od izvezne Z. + garant da nece da me odbije... eto pa ti se daj na posao ppPPPPppPPpPPPpppPppP

Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 20/09/2008 : 21:58:01  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DusMan

brzo chitash, nema shta

@cheshnjak
za slajs of lajf - probaj peepshow(joe matt) ili i never liked you(chester brown) ili peter baggeov Hate!.
od domatjih naravno Rdechi Alarm koji je remek-delo(i samim tim trebalo bi Fibra da ga izda uskoro:))
a BoP je oke, ali ne toliki masterpis kolko se svi trude da ga istitraju.
vredi 30 dolorelosa(60 za dve kopije:) ali da nisam veshto uvalio Djoletu moj primerak oridjidji izdanja znajutji da tje ga bugarin "uskoro" raditi - sumnjam da bi kupovao i domatjicu.
i da, Castle Waiting je dosadan.

Nash cilj je tako velik da ga ne mozemo promashiti!
Go to Top of Page

beli luk
Average Member

Serbia
795 Posts

Member since 18/06/2006

Posted - 20/09/2008 : 21:59:01  Show Profile Show Extended Profile  Send beli luk a Private Message  Reply with Quote
Pa sta sam ja, pimp?
Prodaj Powers dok ne dodje Denis, znas da je lud, pucace ti u koleno!

Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000