Author |
Topic |
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4678 Posts
Member since 28/07/2008 |
Posted - 27/08/2010 : 20:59:20
|
quote: Originally posted by Mhejl
...Brba... Što se najbolje može dokazati po najnasumičnijem uzorku njegovih čitaoca...
E,sad si Antitju bacio rukavicu u lice... |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
|
kasper
Advanced Member
10884 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 27/08/2010 : 22:49:13
|
quote: Originally posted by Mhejl Na drugoj strani skale života i smerti strip junaka stoji Bred Beron, koga skraćeno zovem Brba
Ulepsa mi noc |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 27/08/2010 : 22:58:40
|
@Bob Rok Molim te, ovo što sam napisao nije vrijeđanje, već samo grublji sarkazam. Osim toga, ja ovo uopšte ne shvatam kao ''trljanje nosa'' već kao običnu razmjenu mišljenja i bezazleno prepucavanje. Znam da često izgleda kao da pametujem i namećem svoje mišljenje, ali ja samo volim da pišem o stripovima i ocjenjujem iste. Ništa, sledeći put stavljam više smajlića... |
|
|
kasper
Advanced Member
10884 Posts
Posted - 27/08/2010 : 23:12:10
|
quote: Originally posted by Bob Rok
No frks, znam da si OK, ali nekad preterujes Kao i ja doduse
Ljudi smo , uz to sa jacim emocijama. |
Edited by - kasper on 27/08/2010 23:12:50 |
|
|
Tornadomaster
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2509 Posts
Member since 01/08/2009 |
Posted - 28/08/2010 : 08:43:14
|
quote: Originally posted by Bob Rok
Ne mozes da kazes da ne vredjas, a prethodno uvredis.
Stvarno ne znam cemu ovolika frka, to je tvoje misljenje, ali ne moras stalno da trljas nos drugima. Ionako je u sustini nebitno, neka je i bolji, sta to menja stvar? Nije ni Dampir bog zna sta.
Svi Boneli stripovi su nista prema stripovima fra-belg. skole npr, i stvarno mi, na kraju, nije jasan razlog ovolikog prepucavanja za izdavacku kucu koja je, u najmanju ruku, bezvezna. Ko kada bi raspravljali da li je bolja Stoja, Viki ili Seka... Stripovi za siroke mase, totalno nebitni za sam svet stripa (globalno).
Nekom se svidja BB? Pa, sta? Nekom se svidja DD? Nekom Zagor? Svako ima svoj izbor. I meni je potpuno neshvatljivo da se nekom ne svidja Alan Ford, a balavi za Zagorom. Boze moj, svakom svoje, ko sta voli nek izvoli Tacka
Potpisjem. Mhejl stvarno pretjeruje. Čitam i jedan i drugi, Dampir je bolji ali je sam po sebi teško Boneli sranje. |
Pici dalje Dilan Dože, da te braca na police slože. |
|
|
DarkPhoenix
Starting Member
82 Posts
Member since 30/07/2010 |
Posted - 28/08/2010 : 21:21:53
|
quote: Originally posted by Mhejl
Ko visoko leti, niže pada. Dva serijala koje si spomenula su imala svoja zlatna doba u kojima je njihova slava dostiga nevjerovatan zenit... A onda ih je inercija ščepala i bacila u periode mraka kojima, eto, i danas prisustvujemo. No, dok je izlaženja ima i nade... A da li je beznadežna ili ne, vidjećemo. Na drugoj strani skale života i smerti strip junaka stoji Bred Beron, koga skraćeno zovem Brba, serijal koji je čitavo svoje postojanje posvetio buđenju nostalgičnih sjećanja ljubitelja rane naučne fantastike koji će, suznih očiju, pohrliti na kiosk i pokušati da se vrate u ''stara, dobra vremena''... Što se najbolje može dokazati po najnasumičnijem uzorku njegovih čitaoca. Da se razumijemo, nemam ništa protiv Brbe (i sam ga rado pročitam) niti protiv njegovih čitaoca (slatko se nasmijem antovim suptilnim podjebavanjima), ali me strahovito nervira kada se tvrdi da je jedan apsolutno prosječan mini-serijal, zauvijek skučen na 18 priča, bolji (neki čak tvrde i daleko superioran) od Dampira, stripa u koji je Boseli stavio svoje najdublje zanimacije, razmišljanja i snove, koji na raspolaganju ima jednu od najsuperiornijih ergela crtača, i (udavih, al' završavam) sve brže se pretvara u jednu razgranatu i inteligentnu sagu...
Ja nisam ni citala Dampira,niti sam napisala da je jedan serijal bolji od drugi.Suprotno tome,ja mislim da su Dampir i BB vrlo razlicne likove i da ko voli jedan,ne voli drugi.Ja volim naucnu fantastiku,al BB uzimam i iz drugog razloga-smatram da je osvezenje od sve te borce za pravdu i da je njegov cilj u zivotu veoma realan-da pronadze suprugu i cerku.Jeste da ima neke nerealne momente kad Bred ubije stotinu Morbova,al vodi ga gnjev i zelju za odmazdu. Zdravje boze kad budem procitala Dampira,mozda cu cak i reci da je bolje od Breda.Al to svakako ne bi znacilo da je Bred los. Mislim da se razumemo. |
Edited by - DarkPhoenix on 28/08/2010 21:23:21 |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21136 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 29/08/2010 : 02:43:10
|
Kao što reče Bob Rok - zadnjih godinu dana sam se bacio na skupljanje strip albuma (Fibra,BP,LL,BG,.....) tako da mi je čitanje Bonelija tek nešto usput i većinu njih čitam više iz navike nego zato što u njima uživam.Najradije bih prekinuo sa kupovinom istih, ali ne ide, to je jače od mene (što bi rekli strast ili zavist, kako god). Od VČ stripova zaista uživam u Dilanu (osim u Sklavijevim proseravanjima),Teksu i Bredu.Nisu mi loši ni Marti ni Mister No, ali daleko je to od nekadašnjih epizoda.Sa Zagorom,Markom,ali i Dampirom se baš mučim, i kad bih bio manji zavisnik od stripova,prekinuo bih bez razmišljanja da ih uzimam(mada je ovaj zadnji Zagor dobar).E sad: 1.Stvarno mi je glupo da diskutujem da li je bolji Dampir ili Bred, kad mogu razmenjujem mišljenja o Zekanu,Kalvinu i Hobsu,Nadziračima,Klari,Kosiju,Đipiju,predratnim stripovima (mislim na pre II svetskog) - o pravim stvarima i stripovima koji su za i Dampira i Breda kao Premijer liga u odnosu na ove naše balkanske fudbalske lige. 2.Za ovih 37 godina i pozamašne kolekcije stripova (4500 kom) i knjiga,i dosta toga pročitanog,formirao sam neki svoj ukus, i on mi kaže da kada čitam Breda, ma koliko on bio naivan, ja u njemu stvarno uživam, što sa Damirom nije slučaj. 3.Pogledaj činjenice - ko su autori Dampira a ko BB-a?Mislim i na crtače i na scenariste.Pogledaj i na ideju ova dva stripa i koja daje veće mogućnosti?? - pa Dampir bi treba da bude za svetlosnu godinu bolji i od Breda, ali i od ostalih Bonelijevaca,a ne vidim da je on išta bolji od proseka.
Ne znam zašto, ali meni je BB krajnje simpatičan i dobar Bonelli.Nadam se da se neće kasnije (mnogo) iskvariti! |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 29/08/2010 02:45:09 |
|
|
DarkPhoenix
Starting Member
82 Posts
Posted - 29/08/2010 : 22:52:18
|
quote: Originally posted by anto
Kao što reče Bob Rok - zadnjih godinu dana sam se bacio na skupljanje strip albuma (Fibra,BP,LL,BG,.....) tako da mi je čitanje Bonelija tek nešto usput i većinu njih čitam više iz navike nego zato što u njima uživam.Najradije bih prekinuo sa kupovinom istih, ali ne ide, to je jače od mene (što bi rekli strast ili zavist, kako god). Od VČ stripova zaista uživam u Dilanu (osim u Sklavijevim proseravanjima),Teksu i Bredu.Nisu mi loši ni Marti ni Mister No, ali daleko je to od nekadašnjih epizoda.Sa Zagorom,Markom,ali i Dampirom se baš mučim, i kad bih bio manji zavisnik od stripova,prekinuo bih bez razmišljanja da ih uzimam(mada je ovaj zadnji Zagor dobar).E sad: 1.Stvarno mi je glupo da diskutujem da li je bolji Dampir ili Bred, kad mogu razmenjujem mišljenja o Zekanu,Kalvinu i Hobsu,Nadziračima,Klari,Kosiju,Đipiju,predratnim stripovima (mislim na pre II svetskog) - o pravim stvarima i stripovima koji su za i Dampira i Breda kao Premijer liga u odnosu na ove naše balkanske fudbalske lige. 2.Za ovih 37 godina i pozamašne kolekcije stripova (4500 kom) i knjiga,i dosta toga pročitanog,formirao sam neki svoj ukus, i on mi kaže da kada čitam Breda, ma koliko on bio naivan, ja u njemu stvarno uživam, što sa Damirom nije slučaj. 3.Pogledaj činjenice - ko su autori Dampira a ko BB-a?Mislim i na crtače i na scenariste.Pogledaj i na ideju ova dva stripa i koja daje veće mogućnosti?? - pa Dampir bi treba da bude za svetlosnu godinu bolji i od Breda, ali i od ostalih Bonelijevaca,a ne vidim da je on išta bolji od proseka.
Ne znam zašto, ali meni je BB krajnje simpatičan i dobar Bonelli.Nadam se da se neće kasnije (mnogo) iskvariti!
Ljepo receno.Ja vishe volim Marvela i DC-a od Bonelli,ali ipak ih uzimam.Kad sam vec pocela...Stvar navike.Talijanska je mozda i najgora strip skola,al vecinu kupuju Bonelli iz nostalgije.To je to. |
|
|
psycho
New Member
212 Posts
Member since 12/08/2009 |
Posted - 30/08/2010 : 00:13:54
|
Silna, nepotrebna, povika pritiv Bred Berona.Meni je dobar ali ne zelim da "ubijam" one koji misle drugacije.Pogotovo to uporedjivanje sa Dampirom, totalno nepotrebno. |
|
|
kasper
Advanced Member
10884 Posts
Posted - 30/08/2010 : 00:45:08
|
quote: Originally posted by psycho
Silna, nepotrebna, povika pritiv Bred Berona.Meni je dobar ali ne zelim da "ubijam" one koji misle drugacije.Pogotovo to uporedjivanje sa Dampirom, totalno nepotrebno.
To pitanje je potegla druga strana. Znas kako nekad se u segi pretera, ne uzimaj sve srcu ovde . |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21136 Posts
Posted - 30/08/2010 : 20:11:24
|
Ma Mhejl,Kasper,Bob Rok i ja smo stari ortaci; možda ponekad i preteramo sa pošalicom,ali nema tu ljutnje. A i šta Mhejl zna šta valja ! |
|
|
DarkPhoenix
Starting Member
82 Posts
Posted - 30/08/2010 : 22:04:51
|
Ma Mhejl,Kasper,Bob Rok i ja smo stari ortaci; možda ponekad i preteramo sa pošalicom,ali nema tu ljutnje. A i šta Mhejl zna šta valja !
Provokatore nizajedan. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21136 Posts
Posted - 30/08/2010 : 22:06:51
|
quote: Originally posted by DarkPhoenix
Ma Mhejl,Kasper,Bob Rok i ja smo stari ortaci; možda ponekad i preteramo sa pošalicom,ali nema tu ljutnje. A i šta Mhejl zna šta valja !
Provokatore nizajedan.
Ja možda i jesam provokator, ali ti sigurno nisi žensko, u to sam potpuno siguran! |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38132 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
DarkPhoenix
Starting Member
82 Posts
Posted - 03/09/2010 : 18:20:37
|
quote: Originally posted by DarkPhoenix
Provokatore nizajedan.
Ja možda i jesam provokator, ali ti sigurno nisi žensko, u to sam potpuno siguran!
Ja? Joj,varas se.Ja sam izmedzu deset zenskih osoba u Makedoniji koje citaju stripove. p.s.Moj prethodni post je bio sala,imao jena kraju. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21136 Posts
Posted - 03/09/2010 : 21:20:49
|
MA i moj je bio šala,samo me mrzi da ubacujem smajlije!
|
Edited by - anto on 03/09/2010 21:21:25 |
|
|
DarkPhoenix
Starting Member
82 Posts
|
Tornadomaster
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2509 Posts
Posted - 06/09/2010 : 09:16:14
|
Može li neko skenirati zadnju stranu "Broja 9" da vidim kako je Blažo riješio naslovnu za "Metallo pesante" (#10). Živo me interesuje! |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38132 Posts
Posted - 06/09/2010 : 12:05:58
|
Na poslu sam pa nemam stripa sa sobom da bi napravio sken ali sjecam se da ovaj put "nije pogodio" Brada sa naslovom stripa, valjda je bio premali. Brad ne naslov.
Ali naslov je prva liga "Teski metal".
Mogu sutra staviti sken ako se do tada neko drugi ne odluci. |
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17819 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 06/09/2010 : 12:09:12
|
meni je dampir bio dosadan pa sam ga prestao kupovati ali mi je bred nekako lagan i zanimljiv... nemam pojma vala mozda ga citam sto je ogranicen na miniserijal |
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
Tornadomaster
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2509 Posts
Posted - 06/09/2010 : 13:51:33
|
quote: Originally posted by Poli
Na poslu sam pa nemam stripa sa sobom da bi napravio sken ali sjecam se da ovaj put "nije pogodio" Brada sa naslovom stripa, valjda je bio premali. Brad ne naslov.
Mogu sutra staviti sken ako se do tada neko drugi ne odluci.
Sjupeeer! Baš me interesuje! Ej pa da, naslov je prejak! |
|
|
DarkPhoenix
Starting Member
82 Posts
Posted - 06/09/2010 : 16:28:12
|
quote: Originally posted by Poli
Mogu sutra staviti sken ako se do tada neko drugi ne odluci.
*facepalm* |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38132 Posts
Posted - 07/09/2010 : 07:34:28
|
Voila! Kako rekoh, Blazina ovaj put nije uspio pogoditi Brada naslovom. Ovaj put nije svrljao preveliko, valjda mu premaleni manevarski prostor.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
Tornadomaster
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2509 Posts
Posted - 07/09/2010 : 23:26:37
|
Zahvaljujem Poli! Poprilično sam zadovoljan kako je ova naslovnica riješena. Pošto u narednih par brojeva slijede prave male bravurije F. Ćelonija - šteta bi bila da ih čiča Blažo uprska. |
|
|
Topic |
|