forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Burza Stripova
 Aukcije
 VODIČ O AUKCIJAMA NA STRIPOVI COM
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Author Previous Topic Topic   

globinjo
ModeratorCroatia
32882 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 01/10/2008 :  00:01:53  Show Profile Show Extended Profile  Send globinjo a Private Message
SAMO MARKOS MOŽE UREĐIVATI AUKCIJE,SAMO MARKOS,OSTALI MODERATORI NE MOGU

POSUĐIVANJE USERNAMEA NEKOM DRUGOM,PA TAJ NETKO DRUGI ZAJEBE,LETE OBOJICA...VLASNIK USERNAMEA I ONAJ TKO JE BIDAO...
Kako se registrirati na stripovi.com aukcije?

Da bi se prijavili na sustav i slobodno sudjelovali u aukcijama dovoljno je da postanete član našeg Foruma, samo trebate upisati vaše korisničko ime i šifru koju i inače koristite za pristup Forumu! IPAK, prijava za korištenje Aukcija time još nije gotova, za razliku od Foruma kod Aukcija postoji ograničenje! Morate ispuniti formular sa podacima kao što su ime i prezime i adresa. www.stripovi.com garantira diskreciju i tajnost podataka, te neotkrivanje istih third party servisima i ostalim subjektima. Sudjelovanje u aukcijama je dozvoljeno svima, s tim da će se svaka zloupotreba i nepoštivanje pravila striktno kažnjavati ukidanjem korisničkog računa!


--------------------------------------------------------------------------------

Što je se smije a što ne smije prodavati na stripovi.com aukcijama?

Na stripovi.com aukcijama je dozvoljeno prodavati sve legalno objavljenja papirnata strip izdanja. Zabranjuje se prodaja i oglašavanje bilo kakvih piratskih izdanja. Zabrana se odnosi bilo na papirnata ili elektronska izdanja (dakle skenirani stripovi na CD i DVD medijima). Svatko tko prekrši ovo pravilo bit će dvaput upozoren, a treći put slijedi zaključavanje accounta.


--------------------------------------------------------------------------------

Da li je korištenje stripovi.com aukcija besplatno?

Učlanjenje na aukcije je besplatno. Međutim, prodavači plaćaju naknadu stripovi.com za prodaju stripova na aukcijama, i to prema sljedećem modelu:


moguće je besplatno staviti na prodaju neograničen broj stripova
provizija se plaća samo na prodane stripove, i to u iznosu od 3% od konačne cijene
dodatne opcije se naplaćuju posebno, kao što je objašnjeno niže u tekstu.
Kupci ne plaćaju nikakvu proviziju stripovi.com aukcijama. Za sve aukcije prodane do 1.9.2005 se ne plaća nikakva provizija.


--------------------------------------------------------------------------------

Kad i kako se vrši plaćanje?

Stripovi.com aukcijski sistem će svaki mjesec, počevši od 1.9.2005, napraviti obračun troškova za prodavače koji će te račune dobiti na svoju mail adresu, a i biti će vidljivi kroz "Moje aukcije > Moji računi" stranicu. Prodavači su dužni račune sa iznosom većim od 50 kuna platiti najkasnije mjesec dana od ispostavljanja računa. Svi računi manji od tog iznosa se mogu ignorirati dok ukupan zbroj ne pređe 50 kuna. Uplata se vrši općom uplatnicom na tekući račun ili poštanskom uputnicom na adresu. Podaci o računu i adresi će biti navedeni naknadno. Svi korisnici koji ne budu ispoštovali navedene uvjete biti će isključeni sa aukcija dok ne podmire svoje obaveze.


--------------------------------------------------------------------------------

Da li je moguće promijeniti sadržaj i parametre aukcije nakon što je ona već postavljena?

Da, moguće je promijeniti sve unesene podatke, no samo unutar dva sata od postavljanja aukcije. Nakon toga više neće biti moguće mijenjati aukciju.


--------------------------------------------------------------------------------

Kako funkcionira sistem automatskog povećavanja ponuda?

Princip ostavljanja ponuda funkcionira tako da sustav sam povećava vašu ponudu sve dok ne dosegne maksimalni iznos koji ste unijeli. Npr. trenutna cijena neke aukcije je 20 kn. Vi ste odlučili ponuditi max 30 kuna i pošaljete tu ponudu. Međutim, sustav će umjesto 30 ponuditi najmanju cijenu koja je potrebna da bi vi bili najbolji ponuđač, dakle 21 kn. U slučaju da netko drugi dođe i ostavi ponudu od recimo 25 kn, sustav će automatski podignuti vašu ponudu na 26 kn i sve tako dok netko ne ponudi više od 30 kn. Samim tim nije nužno da kupac stalno prati aukciju i stalno povećava svoju ponudu za 1 ili 2 kn jer to sustav može odraditi sam umjesto njega.


--------------------------------------------------------------------------------

Što su to "Moji komentari"?

Komentari su ocjene koje ste dobili od ostalih sudionika na aukcijama po završenoj transakciji. Članovi sa velikim brojem pozitivnih komentara imaju veći ugled i smatraju se "sigurnijim" za obavljanje transakcije od članova sa nula ili jako malo pozitivnih komentara. Poželjno je nakon svake obavljene transakcije s nekim članom ostaviti komentar kako bi i ostali članovi imali uvid za vaša iskustva sa konkretnim članom, pogotovo ako su ona negativna. Upozoravamo vas da komentare nije moguć mijenjati, pa stoga negativne komentare ostavljajte samo u slučaju da ste sigurni da ste iscrpili sve druge opcije pregovora sa drugom stranom. Članovi sa više od tri negativna komentara od tri različita će biti izbačeni sa aukcija.


--------------------------------------------------------------------------------

Što je cijena rezerve?

Cijena rezerve je cijena ispod koje prodavač ne pristaje prodati ponuđeni predmet. Ta cijena je tajna za sve sudionike aukcija i ukoliko najveća ponuda ne dostigne cijenu rezerve, predmet nije prodan. Ova opcija nije besplatna i naplaćuje se kao 2% od navedenog iznosa rezerve, bez obzira da li predmet na kraju aukcije bude prodan ili ne! (npr. ako je cijena rezerve 100 kn, provizija će iznositi 2kn).Što je "Kupi odmah"?

To je fiksna cijenu po kojoj je prodavač spreman odmah prodati ponuđeni predmet. Ukoliko je kupac spreman platiti traženu cijenu, aukcija se završava, bez obzira na ostale "normalne" ponude.

Što je "Stavi u vitrinu" opcija?

To je opcija koja vam omogućava da vaš predmet bude što uočljiviji među ostalim aukcijama. Predmeti u vitrini se uvijek nalaze na početku liste sa predmetima na početnoj stranici i u svojoj pripadajućoj kategoriji! Ova opcija nije besplatna i njena cijena je 5 kn, bez obzira da li predmet na kraju aukcije bude prodan ili ne.Što je "Podebljaj naslov" opcija?

To je opcija koja vam omogućava da vaš predmet bude što uočljiviji među ostalim aukcijama, tako što naslov predmeta bude ispisan masnim slovima. Ova opcija nije besplatna i njena cijena je 1 kn, bez obzira da li predmet na kraju aukcije bude prodan ili ne.Što je "Prikaži u drugoj boji" opcija?

To je opcija koja vam omogućava da vaš predmet bude što uočljiviji među ostalim aukcijama, tako što predmet bude prikazan u ljubičastom kvadratu. Ova opcija nije besplatna i njena cijena je 2 kn, bez obzira da li predmet na kraju aukcije bude prodan ili ne.Što je crna lista?

Crna lista je lista članova aukcija kojima ste iz bilo kojeg razloga zabranili ostavljanje ponuda na vaše aukcije. Članove možete dodavati i brisati sa crne liste po volji.

Meskovic,Dzoni,Buljan,Holcer,Peruzovic,Rozic,Zungul,Muzinic,Oblak,Jerkovic ,Surjak.
...i onda kad ne bude nas bilo,stripove ce citat' naše...

Edited by - globinjo on 22/10/2017 13:16:35

globinjo
ModeratorCroatia
32882 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 01/10/2008 :  00:02:33  Show Profile Show Extended Profile  Send globinjo a Private Message
http://www.stripovi.com/AuctionFaq.asp
SLIKOVNI PRIKAZ NEKIH OPCIJA...

Meskovic,Dzoni,Buljan,Holcer,Peruzovic,Rozic,Zungul,Muzinic,Oblak,Jerkovic ,Surjak.
...i onda kad ne bude nas bilo,stripove ce citat' naše...
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic   
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.11 seconds. Snitz Forums 2000