Author |
Topic |
il cattivo
Average Member
Croatia
861 Posts
Member since 25/05/2005 |
Posted - 09/09/2010 : 13:27:37
|
quote: Originally posted by mr murdoc
Dajte ljudi , pa film je homage 80-tima i tko ne osjeti romantiku VHS-kaseta u svemu tome , na ovom je mjestu izgubljen. Expandebles je oprostaj jedne velike generacije akcijskog zanra ...ja to respektiram i platit cu kino kartu da ih pogledam .
S ovim se u potpunosti slažem, i zbog poštovanja prema našem djetinjstvu i akcijskim junacima iz djetinjstva, se mora ovo pogledati...u kinu sa najboljim prijateljem iz djetinjstva. |
To really live you must almost die And it happened just that way with me |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 09/09/2010 : 13:31:25
|
quote: Originally posted by MhejlU ovom slučaju, volio bih da čujem vaše preporuke o kvalitetu filma i njegovoj zahtijevnosti...
budi spreman na to da ga gledas jedno 6 sati (kao i svakog Tarkovskog, uostalom) malo je tezak za gledanje, ali na kraju ugasis film i samo kazes - WOW!
ona verzija sa Dzordz Klunijem bi mogla da bude prihvatljiva, samo da pre toga nisu napravljeni knjiga, te gorepomenuti film |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 09/09/2010 : 13:32:58
|
quote: Originally posted by Rock.Bob Rock
....xyz talking about drinking šljivovic[hail....
ovo imas i u ekranizaciji Nikopol trilogije - L'immortel (ne znam da li je prebaceno iz stripa ili ne, ali who cares)
|
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 09/09/2010 : 14:04:28
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
quote: Originally posted by Rock.Bob Rock
....xyz talking about drinking šljivovic[hail....
ovo imas i u ekranizaciji Nikopol trilogije - L'immortel (ne znam da li je prebaceno iz stripa ili ne, ali who cares)
U biti, pitaš li za balkanski proizvod vani, prvo što ćeš čuti je rakija/sljivovic ili chevapchichi |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 10/09/2010 : 17:42:58
|
Enter the Void
Francuski rezijski Enfant-terrible Gaspar No#232; u ovom filmu svoju kino publiku otima u jedan metafizicki psyho-trip neonskih svjettala supermetropole Tokio. Ruku na srce , ovaj film nebi preporucio gledateljima sa osjetljivim ocima ili onima koji nisu skloni experimetalnom kinu. Za sve ostale ljubitelje Art-Filma, ovo je prava poslastica.
http://www.youtube.com/watch?v=1-rUBFFyPm8 |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
Maximuss
Advanced Member
Croatia
9013 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 11/09/2010 : 16:05:46
|
The Expendables, zadnji pravi akcic. Sve je tu. Macho pristup, fore, zena u nevolji, diktator i mala vojska koja pogine na kraju, eksplozijeeee. I jos avioncic ko iz Komandosa. A onaj razggovor Svarcija i Stalonea je vrh vrhova. Ja sam ga vracao 10 puta. i da, nije stvar da nama kojima se svidja nismo pogledali dovoljno filmova, vec je poanta da oni kojima se ne svidja nisu pogledali dovoljno onih starih akcijskih filmova. Jedino mi je zao da Van Damme nije u ovom filmu. To bi onda bilo to. |
|
Edited by - Maximuss on 11/09/2010 16:06:43 |
|
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
|
sandyboy
Average Member
628 Posts
Member since 09/09/2010 |
Posted - 11/09/2010 : 21:44:03
|
Uh ja se radovao Expendablesima. Razočaralo me.
S druge strane od Predators nisam imao ikakva očekivanja, film šuta dupe. |
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4740 Posts
Member since 27/12/2009 |
Posted - 11/09/2010 : 22:34:11
|
Posljednji Airbender, kako glasi prijevod filma,nije toliko dobar koliko su dobri njegovi efekti. I sam crtić je sjeban, a ako se prema lošem crtiću napravi loš film onda to sve ispadne glupo. Možda onome tko nije gledao crtić film dobar, ali jednostavno su pretjerali sa scenama gdje su dugi dijalogi i gdje kamera glumcima snima face.I zašto naciju vatre glume uglavnom romi? A Aang je u filmu prikazan kao nekakvo emo dijete, dok je u crtiću zafrkant. Mislim da je radnja sveukupnog filma uglavno to treće ili četvrte epizode crtića, a što se tiče scena u kojima se pojavljuje vladar nacije vatre, čovjek dobije dojam kao da gleda film o Rimljanima(Čak ga je i na rimski način pozdravio cara onaj Žao). Sve u svemu kad se izuzme iz obzira da je film napravljen po Nickelodeonovm crtiću, 5/10. |
Go kneel and weep
|
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 11/09/2010 : 22:48:54
|
lazes da je preveden kao "Poslednji Airbender" :/
meni bi taj film bio zanimljiv, neki ultimate synthesis - Jedi knight+Dragon ball! |
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4740 Posts
Member since 27/12/2009 |
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12920 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 12/09/2010 : 15:03:30
|
quote: Originally posted by drogsy
I sam crtić je sjeban, a ako se prema lošem crtiću napravi loš film onda to sve ispadne glupo.
Eh, meni osobno je Avatar: The Last Airbender jedna od najboljih TV serija ikad. Odličan primjer kako bi serije za klince trebale izgledati. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 15/09/2010 : 20:11:07
|
Redacted
Film je snimljen jos 2007 , ali u neka mala alternativna kina je tek sada pronasao put, mada ga vec prikazuju i na TV-u. Brian De Palma je uspio napraviti izuzetno zanimljiv i realistican antiratni film o besmislu americke invazije na irak. Obavezno pogledajte ovu dirljivo a ujedno i sokantno ispricanu pricu. 2007 na Venice Film Festival ovaj je film dobio srebrenog lava.
http://www.youtube.com/watch?v=J9pASqOR6Ag&feature=player_embedded |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38019 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 17/09/2010 : 22:28:44
|
Jucer pogledao Slipstream, prvi film poslije Eraserheada kod kojeg sem zarko ocekivao kraj, sto je brze moguce. Mislim da bi mu jedini plus bila muzika i fotografija, te mozda ideja, da je samo napravljen drukcije. Ali isto tako vjerujem da se nekima sigurno iznimno dopada.
Te jedna kritika na IMDB-ju sto pocinje sa "A Terrible Mess! Don't See It!": Unless you are geeky film student who has to see everything, this film will not only be a waste of your time and money and a huge disappointment, but it will also make you angry beyond belief (dobro, ovo posljednje ne vazi).
There might be a story worth telling somewhere inside, but Hopkins decided to hide it and encode under so many incessant chaotic layers of apparently random audio video microcuts, making the viewer's patience run thin after a very short while.
Why would someone like Hopkins choose such a heavy, most difficult and highly unstable project as his first script, first score and third film can by anyones guess. Maybe he played with it in his mind for such a long time until it became unrecognizable as what it became, not even for himself. The result proves that he has by far not enough experience or skill to achieve the desired result.
Even the weirdest Carpenter and Lynch films, to name just two uncoventional filmmakers, had 90% more coherence, 95% less characters and 99% more story flow.
Sir Anthony you aimed for the stars, but unfortunately missed by a couple of light years. Please stick to acting, in that department you are a unequaled giant and nobody should ask more from you, not even yourself! |
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 18/09/2010 : 12:04:36
|
Zahvaljujem Vejderu na preporuci. ;) Možete li mi preporučiti neki dobar sajt za download filmova kojima su istekla autorska prava? Po mogućnosti, sa engleskim subtitlovima.
|
|
|
kucni duh
Advanced Member
Croatia
3943 Posts
Member since 21/03/2007 |
Posted - 18/09/2010 : 17:32:27
|
quote: Originally posted by Mhejl
Zahvaljujem Vejderu na preporuci. ;) Možete li mi preporučiti neki dobar sajt za download filmova kojima su istekla autorska prava? Po mogućnosti, sa engleskim subtitlovima.
ako misliš kojim filmovima su istekla svjetska autorska prava i može ih kopirati, javno prikazivati i distribuirati ko hoće, to se moraš raspitati, znam da su i oni njemi filmovi stanlija i olija što su nedavno izašli na dvd-ima bili nečije vlasništvo, a ne slobodna roba na tržištu. Vjerojatno Srbija ima neki zakon, a ako nema moraš vidit da li su potpisnici nekog međunarodnog sporazuma ili priznaju zakone neke druge zemlje (na pr. sad-a) Znam da je za knjige 50-80 godina od smrti autora, ima neka granca u kalendaru iznad koje je 80 godina, ali malo sam u zadnje vrime izvan toga, pa sam zaboravila.
|
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 19/09/2010 : 10:29:45
|
Prvenstveno sam mislio na stare filmove iz 20-tih, 40-tih i 50-tih, koje sam vidio na sajtu Youtube (besplatno posmatranje). Ima dosta klasika. Na Wikipediji sam pogledao listu ovih filmova, ali za Ameriku. U svakom slučaju, i da zakoni u Crnoj Gori i Americi nisu isti, čisto sumnjam da će me ova naša vlast goniti. Piraterija je ovdje način života. U izlogu jedne videoteke u centru već godinama stoji natpis: ''prodaja filmova (originala) - 1e''. |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 19/09/2010 : 12:30:15
|
probaj www.archive.org , imas tu dosta starudija za skinuti besplatno
ima nekih caplinovih filmova koji su public domain, ima cak i fric langa za skinuti, murnaua....
ili u google ukucaj *public domain films* i izaci ce ti sajtovi koji popisuju koji su filmovi u pitanju.
a sta se uostalom zamaras time, uzmi lepo, nadji pionire filma koji te interesuju, i lepo kreni. svakako ne mozes promasiti ako krenes na primer, sa
baster kiton fric lang fridrih vilhelm murnau sergej ejzenstajn carli caplin itditditditd
to su ljudi ciji filmovi nikada nisu nadmaseni, niti ce ih iko ikada nadmasiti |
Edited by - Lord Vader89 on 19/09/2010 12:30:53 |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 20/09/2010 : 23:56:01
|
quote: Originally posted by supermark
quote: Originally posted by DeeCay
Splice
Svi oni koje zanima genetika kao znanost, ali razmisljaju i o filozofskoj dilemi iste , ovaj ce film biti prava poslastica. Prica je ustvari oslonjena na mit o Frankensteinu i taj mit pretvara u jednu lucidnu horor verziju modernog genetskog istrazivanja.
Mmm izgleda dobro, ovo sam već tražio po torentima...
trazio sam i ja, pa nisam uspio naci
napokon pogledah film mi se nije svidio previse su naivne reakcije glavnih glumaca kao da nisu znanstvenici nego djeca od deset godina |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 22/09/2010 : 20:05:39
|
quote: Originally posted by DeeCay
Splice
Svi oni koje zanima genetika kao znanost, ali razmisljaju i o filozofskoj dilemi iste , ovaj ce film biti prava poslastica. Prica je ustvari oslonjena na mit o Frankensteinu i taj mit pretvara u jednu lucidnu horor verziju modernog genetskog istrazivanja.
Mmm izgleda dobro, ovo sam već tražio po torentima...
trazio sam i ja, pa nisam uspio naci
napokon pogledah film mi se nije svidio previse su naivne reakcije glavnih glumaca kao da nisu znanstvenici nego djeca od deset godina
Nisu li ? |
|
|
Maximuss
Advanced Member
Croatia
9013 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 24/09/2010 : 22:58:37
|
Odgledah konacno Iron man2. Dobri glumci, sve je tip top odglumljeno. Simpaticni, dobri dijalozi, ali premalo akcije. Pre pre premalo. Al Rourke je fenomenalan. Bar meni. I to u hrpi zadnjih filmova u kojima je glumio. A onda sam danas pogledao Ultraviolet koji je prestrasan. Ljudi moji koje govno od filma. Mislio sam da se nesto toliko lose vise ne snima. Nista ne stima. NISTA. Od efekata, do dijaloga, od glume do price. Ma sve je glupo. Ko da se zezaju. Toliko je glup da sam ga iz morbidne znatizelje pogledao do kraja i na kraju ipak zadovoljno ustvrdio kako je tocna ona - Glupost nema granice. |
|
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13459 Posts
Member since 21/08/2005 |
|
Maximuss
Advanced Member
Croatia