Author |
Topic |
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 17/09/2011 : 15:49:34
|
quote: Originally posted by Windwalker Preporuka svakome kome se sviđaju filmovi poput Brazila, Dark Citya ili čak Pan's Labyrintha. 9/10
Sva 3 spomenuta filma mi imaju puno bolju pricu od doticnog. Vizualno ima nekih poveznica. |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 17/09/2011 : 20:50:24
|
quote: Originally posted by rommel
pojavljivanje na špici nema veze s dužinom pojavljivanja u filmu apsolutno nikada nije ni imalo - znalo se koja su noseća imena filma - vidi red uloga u apokalipsi recimo :)
ima još primjera koliko hoćeš...valjda su se nadali da će film bolje proć ako metnu Quaida i Hackmana na drugo i treće mjesto...ali nije im uspjelo... |
"Nothing lasts forever." |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 18/09/2011 : 11:49:01
|
Red uloga u Supermanu je ipak "uzeo tortu". |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 18/09/2011 : 12:03:18
|
Elem, stiglo pre neki dan, u petak na subotu stigao da gledam.
BluRay transfer je malo razocaravajuci, krupni planovi su dobro detaljisani ali panoramski shotovi, masovke i uopste bilo sta gde imaju vise od 3-4 lika u kadru imaju tendenciju da budu uzasno soft, pogotovo u uglovima slike. DTS 7.1 master audio je zato objasnio, pa konacno mozes da slusas Moroderov fantasticni soundtrack onako kako ga je Bog osmislio. Pakovanje, k'o sto vidite, bogato, al nije najbogatije, ima i jedan limited limited od iljadu dolara koji dolazi sa PRAVOM kutijom za cigare al toliko lud bas nisam.
Film, nije me razocarao ni na neko 25. gledanje, samo sad vise lici na crtani film nego na nesto na sta sam se sekao kao dvadesetogodisnjak. Ali je jos uvek zabavno. Extrase nisam overio, ali sam primetio da su extrasi sa 20th anniversary duplog diska portovani na BR (ovo su odlicni dodaci, btw), uz par noviteta. U paketu takodje dobijate i digitalnu kopiju za vas iPad, iPod, stavec.
Next up :
a onda, pakujem zenu i dete na odmor i zauzimam busiju pred TVom jer ide...
dum dum de dummmm
|
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
|
emirem
Advanced Member
10814 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 18/09/2011 : 15:11:53
|
quote: Originally posted by dosada
[quote]Originally posted by Mairosu
pogotovo kad je još i online (čest slućaj)!
Sve je online,evo jucer "nabavio" blu-ray sagu SW preko onlinea i cini se OK..iako je ponekad cesto tesko naci verziju u avi formatu (najbolji za subtitle explorer,jer mkv format zaje...)
Problem je u tim "online" bluray filmovima sto ima nekih sjena kao da se prelijevaju boje pogotovo u nocnim ili tamnijim scenama...jeste i velika kolicina Gigabajta za vanjski hard disk,ali isplati se... |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Posted - 18/09/2011 : 16:04:41
|
quote: Originally posted by emirem
pogotovo kad je još i online (čest slućaj)!
Sve je online,evo jucer "nabavio" blu-ray sagu SW preko onlinea i cini se OK..iako je ponekad cesto tesko naci verziju u avi formatu (najbolji za subtitle explorer,jer mkv format zaje...)
Problem je u tim "online" bluray filmovima sto ima nekih sjena kao da se prelijevaju boje pogotovo u nocnim ili tamnijim scenama...jeste i velika kolicina Gigabajta za vanjski hard disk,ali isplati se...
ni slucajno nije sve online...ima(m) izdanja gdje je digital copy na posebnom disku! |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 18/09/2011 : 17:02:16
|
quote: Originally posted by Mairosu
Next up :
nadam se da će ovo bit bolje, jer je The Good, the Bad and the Ugly na blu rayu meni bilo razočaranje. teško... |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 18/09/2011 : 17:06:04
|
Razliciti su studiji, dollari pripadaju MGMu cini mi se dok je OUATITW Paramount. Obican 2-discer OUATITW je vec bio fantastican, transfer-wise, nadamo se da je BR ozbiljno unapredjenje. |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 18/09/2011 : 17:11:27
|
Razliciti su studiji, dollari pripadaju MGMu cini mi se dok je OUATITW Paramount. Obican 2-discer OUATITW je vec bio fantastican, transfer-wise, nadamo se da je BR ozbiljno unapredjenje.
da, istina je, svi ti Leoneovi filmovi dolarske trilogije pripadaju MGM-u, a ovaj je Paramountov. i točno, DVD verzija ovog filma je bila super.
ali to što određeni filmovi pripadaju određenom studiju nema apsolutno nikakve veze. sve je bila stvar u njihovom trudu i pokušaju da neki film dobro prebace sa DVD-a na Blu Ray. TGTBATU izgleda kao da su ga doslovno prekopirali sa DVD-a na Blu Ray, bez ikakvog unapređivanja zvuka, remasteriranja etc. (slično kao kad ideš prebacivat film s VHS-a na DVD). tak da mogu reći da je DVD verzija ovog filma izgledala bolje od one na Blu Rayu. |
Edited by - Darth Ivan on 18/09/2011 17:13:06 |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 18/09/2011 : 17:50:17
|
Ima veze itekako, neki studiji se trude vise, neki manje :) |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 18/09/2011 : 17:55:36
|
a onda, pakujem zenu i dete na odmor i zauzimam busiju pred TVom jer ide...
dum dum de dummmm
NO!
NOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Posted - 18/09/2011 : 22:24:10
|
quote: Originally posted by Darth Ivan ali to što određeni filmovi pripadaju određenom studiju nema apsolutno nikakve veze.
itekak ima veze... quote: Originally posted by Darth Ivansve je bila stvar u njihovom trudu i pokušaju da neki film dobro prebace sa DVD-a na Blu Ray. TGTBATU izgleda kao da su ga doslovno prekopirali sa DVD-a na Blu Ray, bez ikakvog unapređivanja zvuka, remasteriranja etc. (slično kao kad ideš prebacivat film s VHS-a na DVD). tak da mogu reći da je DVD verzija ovog filma izgledala bolje od one na Blu Rayu.
...bas zato kaj ima veze tvrdiš ovo, nekaj potpuno krivo. Nije na DVD izdanju bolja slika od MGM BD izdanja na koje ti vjerojatno misliš (imam oba u kolekciji pa ih mogu najbolje usporediti na istim uređajima)...a i, na žalost u kolekciji nemam izdanje Mondo Home Entertainment koji nudi vrlo lijepu sliku sva tri naslova iz trilogije. Doduse to izdanje ja na talijanskom jeziku i ima samo talijanske podnaslove (: ...ali bdripu se dodaju podnaslovi po želji! Znaci, postoji BD izdanje koje je iztekako dobre slike! evo i slika: http://www.dvdbeaver.com/film2/dvdreviews42/fistful_of_dollars_blu-ray.htm
Sam "C'era una volta il West" je također odlično BD izdanje! |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
Edited by - dosada on 18/09/2011 22:27:00 |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 18/09/2011 : 23:38:19
|
itekak ima veze...
ima veze, da, kak kolega kaže: neki se studiji trude više, neki manje
quote: ...bas zato kaj ima veze tvrdiš ovo, nekaj potpuno krivo. Nije na DVD izdanju bolja slika od MGM BD izdanja na koje ti vjerojatno misliš (imam oba u kolekciji pa ih mogu najbolje usporediti na istim uređajima)...a i, na žalost u kolekciji nemam izdanje Mondo Home Entertainment koji nudi vrlo lijepu sliku sva tri naslova iz trilogije. Doduse to izdanje ja na talijanskom jeziku i ima samo talijanske podnaslove (: ...ali bdripu se dodaju podnaslovi po želji! Znaci, postoji BD izdanje koje je iztekako dobre slike! evo i slika: http://www.dvdbeaver.com/film2/dvdreviews42/fistful_of_dollars_blu-ray.htm Sam "C'era una volta il West" je također odlično BD izdanje!
ja sam na blu rayu gledao onu verziju iz 2004. ("extended english language version) i doživljaj je bio takav kakav je bio. po mojem mišljenju, ako ideš komparirat kakve mogućnosti ima Blu Ray disk a kakve DVD, vidljivo je da je u DVD izdanje ovog filma uloženo ipak više truda (iako je i to moglo ispasti još bolje, bar su mogli metnut onaj originalni engleski soundtrack iz 1966.). zato sam i rekao da DVD verzija izgleda bolje nego Blu Ray. |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 18/09/2011 : 23:39:58
|
na osnovu kojeg izdanja tvrdiš ovu glupost... DVD izdanje; Dolby Digital 5.1 English BD izdanje; DTS-HD Master Audio English 2887 kbps 5.1 / 48 kHz / 2887 kbps / 24-bit (DTS Core: 5.1 / 48 kHz / 1509 kbps / 24-bit)
a i slika je, ako nikaj drugo onda bolje rezolucije; http://www.dvdbeaver.com/film/DVDCompare3/goodbadugly.htm
ako netko izrazi svoje mišljenje, to je glupost? |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38008 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 19/09/2011 : 10:19:53
|
Prije sam vise manje po filingu i trejleru pljuvao po Transformerima, no kad je sinoc bio po telki rekoh da svejedno pogledam, ionako je mali jos jurio po stanu pa je trebalo nekako ubiti vrijeme... izdrzao sam samo negdje do polovine, ionako sam usput jeo veceru. Film je zbilja zesce smece odnosno za osnovnoskolce ili za one s mentalnim poremecajem ako su stariji od 14-15 godina. Ako bi uspoređivali sa stripovima, to je negdje u stilu Marka, Bleka ili Zagora. Mozda je Mark ipak bolji. Ni "riba" ne vredi gledanja tog sranja od dobra 2 sata.
Moje peto i pol culo me nije prevarilo.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
dr strangelove
Advanced Member
USA
8866 Posts
Member since 26/12/2007 |
Posted - 19/09/2011 : 10:36:22
|
quote: Originally posted by Poli
Prije sam vise manje po filingu i trejleru pljuvao po Transformerima, no kad je sinoc bio po telki rekoh da svejedno pogledam, ionako je mali jos jurio po stanu pa je trebalo nekako ubiti vrijeme... izdrzao sam samo negdje do polovine, ionako sam usput jeo veceru. Film je zbilja zesce smece odnosno za osnovnoskolce ili za one s mentalnim poremecajem ako su stariji od 14-15 godina. Ako bi uspoređivali sa stripovima, to je negdje u stilu Marka, Bleka ili Zagora. Mozda je Mark ipak bolji. Ni "riba" ne vredi gledanja tog sranja od dobra 2 sata.
Moje peto i pol culo me nije prevarilo.
Ma kakvo peto i pol culo. Tu je i vid dovoljan da vidiš s čim imaš posla
Ja jučer naletio na Brz i žestoki. uff, sranja, majko mila |
It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely. |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38008 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 19/09/2011 : 11:20:29
|
quote: Originally posted by dr strangelove
Ja jučer naletio na Brz i žestoki. uff, sranja, majko mila
to su bili prebrzi i prežestoki a trojka je još gora |
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8582 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 19/09/2011 : 11:39:35
|
Razliciti su studiji, dollari pripadaju MGMu cini mi se dok je OUATITW Paramount. Obican 2-discer OUATITW je vec bio fantastican, transfer-wise, nadamo se da je BR ozbiljno unapredjenje.
Misliš na ovaj
|
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Posted - 19/09/2011 : 12:54:31
|
quote: Originally posted by Darth Ivan ja sam na blu rayu gledao onu verziju iz 2004. ("extended english language version) i doživljaj je bio takav kakav je bio. po mojem mišljenju, ako ideš komparirat kakve mogućnosti ima Blu Ray disk a kakve DVD, vidljivo je da je u DVD izdanje ovog filma uloženo ipak više truda (iako je i to moglo ispasti još bolje, bar su mogli metnut onaj originalni engleski soundtrack iz 1966.). zato sam i rekao da DVD verzija izgleda bolje nego Blu Ray.
gledal si ovo: http://www.dvdbeaver.com/film/DVDCompare3/goodbadugly.htm
e sad pitanje je na cemu si gledal da je dozivljaj bil slab, jer samo BD izdanje nije slikom i zvuk lošije od DVD izdanja!? da, uloženo je manje truda ali to ne mora nuzno značit i da je izdanje lošije!
quote: Originally posted by Darth Ivan
na osnovu kojeg izdanja tvrdiš ovu glupost... DVD izdanje; Dolby Digital 5.1 English BD izdanje; DTS-HD Master Audio English 2887 kbps 5.1 / 48 kHz / 2887 kbps / 24-bit (DTS Core: 5.1 / 48 kHz / 1509 kbps / 24-bit)
a i slika je, ako nikaj drugo onda bolje rezolucije; http://www.dvdbeaver.com/film/DVDCompare3/goodbadugly.htm
ako netko izrazi svoje mišljenje, to je glupost?
ja u onom tvom odgovoru ne vidim iznošenje mišljenja vec netocne (glupe) tvrdnje predstavljene kao činjenice....i zbog toga je moja reakcija takva, a i volim stvari nazivati pravim imenom! Uostalom zar ne bi trebal provjeriti informacije kojima barataš prije nego odlučiš stvari kritizirati...lako ti je bilo kritizirati i to netocnim podacima a teško ti je prihvatit argumentiranu kritiku na svoj racun!? Onaj koji kritizira, mora istu i prihvacati...
i da ne mislis (obicno to ljudi tak shvate) da mislim da si ti glup, ovo glupost se odnosi si iskljucivo na jednu jedinu izjavu ("bez ikakvog unapređivanja zvuka, remasteriranja etc.")...
nadam se da se razmemo..živeli!
p.s. nabavi mondo izdanje Il buono, il brutto, il cattivo i uživaj u ljepoti! |
|
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 19/09/2011 : 13:09:43
|
Jeste, mislim na taj. Medju omiljenijim diskovima u kolekciji. |
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8582 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 19/09/2011 : 13:15:56
|
Jeste, mislim na taj. Medju omiljenijim diskovima u kolekciji.
Šta je najbolje ja uopće nemam puno originala od filmova, al ovo sam jednostavno morao kupit. Čista umjetnost. Najdraži Leone. I jedan od najdražih filmova uopće I naravno...Claudia Cardinale |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
|
|
Topic |
|