forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmovi & co
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 555

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 23/05/2012 : 09:14:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Čovjek ne zna da li da se smije ili da brizne u plač!

'THE MAGNIFICENT SEVEN'
Snima se remake 'Sedmorice veličanstvenih' s Tomom Cruiseom

Datum objave:
23.05.2012 07:55

Autor: V.G.

Bilo je pitanje vremena kada će 'Sedmorica veličanstvenih' dobiti 'moderan' holivudski tretman

A taj trenutak stiže uskoro – Empire piše da je MGM otkupio prava na klasik Johna Sturgesa iz 1960. godine te da bi u novoj verziji trebao glumiti Tom Cruise.

Ono što ne treba zaboraviti jest to da je 'Sedmorica veličanstvenih' sam po sebi kaubojski remake i to japanskog samurajskog klasika 'Sedam samuraja' Akire Kurosawe. O tome koliko će se nova verzija razlikovati od (oba) izvornika za sada se još ništa ne zna, jer projekt je tek u ranom stadiju razvoja, nema još niti scenarista niti redatelja, a ne zna se ni koga će točno glumiti Cruise.

U međuvremenu, Cruisea ćemo gledati u 'Rock Of Ages', 'One Shot', 'Oblivion', 'All You Need Is Kill'... Ukratko, poprilično je zaposlen pa tko zna kada će ovaj remake doći na red.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
37999 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 23/05/2012 : 10:14:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
jao

samo nam je jos to trebalo... kad ti crkne mozak, recikliraj do besvijesti

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 23/05/2012 : 19:52:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
pogledao Kolibu u šumi (spominjano na prošloj stranici)
za one koji vole horore preporucam, a za one koji wole "monster" horore ovo je pod obavezno
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 23/05/2012 : 23:09:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Čovjek ne zna da li da se smije ili da brizne u plač!

'THE MAGNIFICENT SEVEN'
Snima se remake 'Sedmorice veličanstvenih' s Tomom Cruiseom

Datum objave:
23.05.2012 07:55

Autor: V.G.

Bilo je pitanje vremena kada će 'Sedmorica veličanstvenih' dobiti 'moderan' holivudski tretman

A taj trenutak stiže uskoro – Empire piše da je MGM otkupio prava na klasik Johna Sturgesa iz 1960. godine te da bi u novoj verziji trebao glumiti Tom Cruise.

Ono što ne treba zaboraviti jest to da je 'Sedmorica veličanstvenih' sam po sebi kaubojski remake i to japanskog samurajskog klasika 'Sedam samuraja' Akire Kurosawe. O tome koliko će se nova verzija razlikovati od (oba) izvornika za sada se još ništa ne zna, jer projekt je tek u ranom stadiju razvoja, nema još niti scenarista niti redatelja, a ne zna se ni koga će točno glumiti Cruise.

U međuvremenu, Cruisea ćemo gledati u 'Rock Of Ages', 'One Shot', 'Oblivion', 'All You Need Is Kill'... Ukratko, poprilično je zaposlen pa tko zna kada će ovaj remake doći na red.

e fakat, jel ovo neka šala? ići snimati remake remakea? pa ovo će bit drugi po redu u tom serijalu ("Povratak sedmorice veličanstvenih" je u suštini bio remake prve "Sedmorice", iako je službeno kao nastavak).

ali da budem iskren, baš me zanima kak će ispast cijela stvar. samo se nadam da će Eli Wallach i Robert Vaughn doživjet završetak tog projekta, pa da čujemo njihove reakcije

što se Cruisea tiče, mislim da bi njemu uloga Chica dobro pristajala. on nekako i izgleda ko Horst Buchholz

ali jedno sam siguran: Dosada će zavoljet Sturgesov original ako ovo bude sranje!

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 24/05/2012 : 07:56:55  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
he, he, he.....a zakaj bi?

Remakovi ne čine originalu nikaj loše!

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12917 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 24/05/2012 : 14:04:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

jao

samo nam je jos to trebalo... kad ti crkne mozak, recikliraj do besvijesti

Pa, remake filma 3:10 to Yuma je ispao super. I ovo može biti dobro ako okupe kvalitetnu ekipu.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
37999 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 24/05/2012 : 14:27:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
Hm, Tomi Krizmanic u westernu... pa sta ja znam, sve je doduse moguce, i dobar remake remakea.... ko remix obrade. :D

P.S. Kad si vec tu, daj baci jos koju, dve-tri, o tim uspjesnim obradama. ;)

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See

Edited by - Poli on 24/05/2012 14:30:18
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 24/05/2012 : 16:35:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dosada

ako će ispast loše onda da!
prisjeti se Burtonovog remakea "Planet majmuna" ili Jacksonovog "King Konga"...

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 24/05/2012 : 16:37:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Pa, remake filma 3:10 to Yuma je ispao super. I ovo može biti dobro ako okupe kvalitetnu ekipu.

premda će tako nešto bit težak zadatak jer je ipak teško zamijeniti onu zvjezdanu Sturgesovu glumačku postavu.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12917 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 24/05/2012 : 17:02:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

P.S. Kad si vec tu, daj baci jos koju, dve-tri, o tim uspjesnim obradama. ;)

Pa, od remakeova koje pamtim kao odlične izdvojio bih Hitchcockovu drugu verziju filma The Man Who Knew Too Much, zatim je tu i Nolanova Insomnia, Audiardov The Beat that My Heart Skipped, Jacksonov King Kong, Gillespiejev Fright Night, Ozov Little Shop of Horrors, Leoneov A Fistful of Dollars, Edwardsov Victor Victoria, Scorseseov The Departed, Lumetov 12 Angry Men, kao i Mihalkovljev 12 i Friedkinov 12 Angry Men, Soderberghov Ocean's Eleven i Cameronov True Lies.

Ima još hrpa filmova koji su bazirani na raznim djelima, prema kojima su kasnije snimljeni novi filmovi, ali nisam siguran da li bi se te filmove trebalo smatrati remakeovima. Na primjer, True Grit braće Coen, Carpenterov The Thing ili Brestov Scent of a Woman.

Edited by - Mr. Bushido on 24/05/2012 17:13:22
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 24/05/2012 : 17:08:30  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

quote:

ako će ispast loše onda da!
prisjeti se Burtonovog remakea "Planet majmuna" ili Jacksonovog "King Konga"...

ne vidim da je Burtonova verzija ičim naštetila originalu, kao ni Jacksonova....ako i jesu slabije od "originala" bar su potaknule velik broj mlađe neobrazovane publike da pogledaju i stariju verziju!
Original ostaje original i nema tu nikakvih problema da se snimi i 100 loših remakova...orginalu ne mogu nauditi!

Go to Top of Page

sandyboy
Average Member

628 Posts

Member since 09/09/2010

Posted - 24/05/2012 : 17:31:47  Show Profile Show Extended Profile  Send sandyboy a Private Message  Reply with Quote
Je, nakon one gluparije od Burtonovog Planet of the Apes baš su ti mlađi i neobrazovani pohrlili u ondašnje videoteke u potrazi za starijom verzijom...
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 24/05/2012 : 17:38:01  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
naravno da jesu jer prije Burtona nisu ni znali da postoji serijal filmova "Planet Majmuna".....a o tome kakva je Burtonova verzija bi isto se moglo raspravljat, jer ona spada u onu kategoriju koji Mr.B spominje..."su bazirani na raznim djelima, prema kojima su kasnije snimljeni novi filmovi, ali nisam siguran da li bi se te filmove trebalo smatrati remakeovima". Verzije iz 1968. nema baš veze s Burtonovom!

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47132 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 24/05/2012 : 17:39:40  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
beskrajno recikliranje stvarno nema smisla

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 24/05/2012 : 17:42:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

ne vidim da je Burtonova verzija ičim naštetila originalu, kao ni Jacksonova....ako i jesu slabije od "originala" bar su potaknule velik broj mlađe neobrazovane publike da pogledaju i stariju verziju!

jesu, jesu...baš će ta populacija bit zainteresirana za film iz 1968. godine jebote...

fora je u tome da ti filmovi nisu loši (kao katastrofalno loši), jednostavno nisu ni trebali bit snimljeni.

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 24/05/2012 17:47:31
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 24/05/2012 : 17:44:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jacksonov King Kong]

Jacksonov King Kong ti je odličan? ni blizu.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 24/05/2012 : 17:54:10  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

jednostavno nisu ni trebali bit snimljeni.

naravno da jesu...pa tko te tjera da gledaš ako misliš da ne valja?
svaki film koji je snimljen je dobro da je snimljen! Uostalom nije li gore solidan popis dobrih filmova koji ne bi postojali kad bi se držali vašeg "pravila" da se filmovi ne obrađuju...uostalom pa vi ne kužite suštinu umjetnosti, a to je da se vec poznato prikaže na nepoznat (nov) nacin!

p.s. Ne zaboravi da onda ne bi bilo ni Ben Hura iz 1959. ili jednog Hustonovog Malteškog Sokola itd, itd.!!!

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12917 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 24/05/2012 : 17:54:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Jacksonov King Kong]

Jacksonov King Kong ti je odličan? ni blizu.

Morat ćemo se složiti da se ne slažemo.

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 24/05/2012 : 18:07:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

naravno da jesu...pa tko te tjera da gledaš ako misliš da ne valja?

ne možeš donosit svoj sud o nekom filmu dok ga ne pogledaš. simple as that. kako sam bio gledao nekoliko filmova Tima Burtona (Batmana, Sanjivu dolinu npr.) koji su mi se dopali, a k tome sam još davno gledao original koji mi se dopao, rekao sam: zašto ne?

quote:
svaki film koji je snimljen je dobro da je snimljen! Uostalom nije li gore solidan popis dobrih filmova koji ne bi postojali kad bi se držali vašeg "pravila" da se filmovi ne obrađuju...

budući da (za mene) "Planet majmuna" ni "King Kong" nisu ponudili apsolutno ništa novo ili zanimljivo (ili općenito nešto čime bi se mogli istaknuti u odnosu na original, ili da imaju nešto što nismo vidjeli u originalu), da, ovi filmovi nisu ni trebali bit snimljeni.

quote:
uostalom pa vi ne kužite suštinu umjetnosti, a to je da se vec poznato prikaže na nepoznat (nov) nacin!

[/quote]

a ti se pretpostavljam kužiš? jasno je koja je (uglavnom) poanta pravljenja nekog remakea: zarada.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 24/05/2012 : 18:14:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:

budući da (za mene) "Planet majmuna" ni "King Kong" nisu ponudili apsolutno ništa novo ili zanimljivo (ili općenito nešto čime bi se mogli istaknuti u odnosu na original, ili da imaju nešto što nismo vidjeli u originalu), da, ovi filmovi nisu ni trebali bit snimljeni.

Dozvoli da ti skrenem paznju na cinjenicu da na planeti postoji jos oko 5 milijardi ljudi. Lako se previdi.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 24/05/2012 : 18:36:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Morat ćemo se složiti da se ne slažemo.

ok, evo budem napisao kratak osvrt o ovom Jacksonovom remakeu - što mi se svidjelo u filmu a što ne?

1. što mi se nije dopalo?
- za početak, ako ste gledali original iz 1933. onda vjerojatno znate da je to poprilično kratak i po narativnoj strukturi jednostavan film. ako mene pitate i prekratak i prejednostavan. i tu u Jacksonovom filmu nastaje problem. jer pitanje je zašto bi netko neki film koji traje sat i pol rastegnuo na puna tri sata? moja pretpostavka je da je Jackson htio napravit ovaj remake u stilu "King Kong meets Lord of the Rings". i to u ovom slučaju nikako ne funkcionira. posljedica svega toga je hrpetina nepotrebnih i rastegnutih scena (jama s kukcima i sve one "father-son" scene između Jimmyja i gospodina Hayesa) koje te jednostavno tjeraju da pritisneš fast forward.

- nadalje, scenarij obiluje rupama i scenama koje nemaju logike ni smisla. primjerice:
-> po ovom filmu bismo mogli zaključit da je Ann Darrow napravljena od čelika jer ju je onaj majmun totalno izlupao dok je s njom u ruci trčao po džungli i prebacivao je iz ruke u ruku dok se šorao sa 3 T Rexa
-> stampedo dinosaura naši junaci su uspjeli preživjeti bez problema, umjesto da su zdrobljeni poput kukaca, kao i pad u ponor s visine od 500 m
-> King Kong je bio ukrcan na brod i dovezen sa Sumatre u New York bez problema (nema veze što se brod totalka uništio prilikom zabijanja u one stijene)
-> u onoj sceni gdje naši junaci ulete u jamu punu insekata, Jimmy uspjeva iste upucati i skinuti s Dricollovog tijela strojnicom, zatvorenih očiju, a ovome na kraju nije ništa.

nadalje, gluma je većinom neuvjerljiva (izuzetak je Jack Black), a cijeli film je jednostavno pretrpan tim specijalnim efektima koji ti non stop kopaju oči. ko da gledaš neku video igricu.
i iznad svega, Jackson je u filmu napravio narativnu pogrešku. ako se sjećate originala, King Kong je bio zaljubljen u Ann, koja mu nikad nije uzvratila ljubav. i kad na kraju Denham kaže: "Ljepotica je ubila zvijer" - to je bilo ono što je bila sama poanta filma i što zaokružuje onu poslovicu na početku.
u Jacksonovoj verziji vidimo da je Ann prihvatila Konga, i samim time se stvara kriva poanta. jer kad Denham kaže tu istu rečenicu na kraju (koju je, kao što možete zaključit, Jackson jednostavno plagirao od Meriana Coopera) ista na kraju nema smisla.

2. Dobre stvari?

-> King Kong izgleda dobro
-> glazba
-> koliko-toliko zabavan ako ignoriraš nelogične dijelove

sve u svemu, svime ovime želim reći da ovo nije loš film. ali definitivno mislim da nije zaslužio tolike pohvale koje je dobio. na kraju krajeva, Jackson je bio fan originala (sam je priznao u intervjuu), mislim da je bar cijelu stvar mogao bolje odraditi.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 24/05/2012 : 18:38:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu

Dozvoli da ti skrenem paznju na cinjenicu da na planeti postoji jos oko 5 milijardi ljudi. Lako se previdi.

pogledaj malo po forumima i pročitaj mišljenja ostalih ljudi o ovom filmu...
vidjet ćeš da se ne razlikuje puno od mojeg...

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 24/05/2012 : 19:02:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
http://www.imdb.com/title/tt0360717/

7.4 i 180 iljada glasova.

Sad ti vidi koliko se razlikuje puno od tvog, i koliko ljudi je uzivalo u filmu dovoljno da mu da relativno visoku ocenu, pa se zapitaj jel ga vredelo snimati.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 24/05/2012 : 19:03:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu

http://www.imdb.com/title/tt0360717/

7.4 i 180 iljada glasova.

Sad ti vidi koliko se razlikuje puno od tvog, i koliko ljudi je uzivalo u filmu dovoljno da mu da relativno visoku ocenu, pa se zapitaj jel ga vredelo snimati.

moj savjet: pročitaj osvrt koji sam napisao u vezi filma, pogledaj film pa prosudi jel on uistinu zaslužio tu ocjenu koju je dobio.

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 24/05/2012 19:08:47
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 24/05/2012 : 19:08:17  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
ne možeš donosit svoj sud o nekom filmu dok ga ne pogledaš.

naravno da možeš....itekak znam kaj očekivati od filmova koje nisam nikad gledel!

quote:
a ti se pretpostavljam kužiš? jasno je koja je (uglavnom) poanta pravljenja nekog remakea: zarada.

nemam nikave veze sa zaradom i ne gledam to kroz tu prizmu...zanima me samo film kao djelo, a popratne stvari (najave filmova, marketing, prodaja kino ulaznica, nagreade koje je dobil i sl.) me ne zanimaju!

Go to Top of Page
Page: of 555 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.97 seconds. Snitz Forums 2000