Author |
Topic  |
Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
Posted - 14/06/2015 : 11:20:39
|
Ja ga sigurno gledam u kinu. Nema toga što bi me odgovorilo.
Išao sam gledati Maxa za kojeg se pričalo da je odličan, a kad ono prosjek. Za ovo kažu prosjek, al nadam se obrnutoj situaciji. |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25850 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 14/06/2015 : 11:27:18
|
Meni ovo nije bolje od Lost worlda. Tamo je hemija među likovima bila miljama bolja. Priča kao priča je svuda ista. Osim onog prvog dela, sve drugo je reciklaža. U ovom filmu ne štima mnogo toga. Započeli su toliko paralelnih priča i ideja tokom filma, a nijednu nisu dovoljno objasnili. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25850 Posts
Posted - 14/06/2015 : 12:10:31
|
Pažnja, SPOILERI!
quote: Originally posted by Johnny Difool
A što reći na to da Bryce Dallas Howard čitav film trči u štiklama, da bi joj se negdje na polovini frizura od duže ravne pretvorila u kraću valovitu. A nije svraćala u frizera.
To su one tipične holivudske debilne zamisli/pogreške. Valjda da bi podvukli kako je na početku bila negovana i doterana, da bi posle izgledala raščupano i oznojeno, posle čitave trke. Nigde veze s logikom. Meni više smeta to što se ona od jedne proračunate corporate bitch, koja se gadi običnih muva (ima ona scena kada Owen muvu uhvati u letu) a dinosauruse vidi samo kroz novac u toku filma pretvori u ženskog Indiana Jonesa, vozi terensko vozilo, bori se protiv dinosaurusa, čak sama samcijata ode da namami T-Rexa.
quote:
Ima tu dobrih dijelova, recimo postuliranje odnosa nje i Chrisa Pratta po uzoru na klasične pustolovne filmove i recimo Afričku kraljicu, pa sekvenca napada jata pterodaktila koja asocira na Hitchcockove Ptice, a našlo bi se i još ponešto.
A vidiš, meni su se upravo ta dva dela najmanje svidela. Njihov odnos mi je tako neuverljiv da je to teško opisati. Nešto nam na početku kažu da je i ranije bilo nečeg između njih, ali u toku filma nema neke naznake da im je stalo. Onaj deo filma sa pterodaktilima mi je više nego nepotrebna. Tu sam konačno rekao "koji bullshit", pa sam jedva dočekao da se film završi.Hiljade pterodaktila koji prvo što urade kad budu oslobođeni lete više kilometara da bi napadali ljude? Strelice sa sredstvom za uspavljivanje koje deluju iste sekunde? Ljudi koji traže zaklon tako što trče ulicama gore-dole, umesto da uđu u neku zgradu? Da ne govorim da se u toj sceni vidi da je kompjuterski generisana.
quote:
Recimo variranje zapleta iz Harlinova Dubokog modrog mora, samo što umjesto superinteligentnih morskih pasa ovdje imamo izuzetno inteligentnog hibridnog dinosaura Indominusa rexa. No ta njegova inteligencija nakon prvog dijela i bijega iz nastambe biva sasvim zaboravljena.
I taj glavni protivnik mi je više nego površno urađen. Visoko inteligentna životinja se oslobađa iz kaveza, na kakav način? Ume da smanji temperaturu tela, da je ne otkriju toplotne kamere? Znači li to da on zna da te kamere postoje? I ta fama od čega je napravljen Indominus Rex. Osim glavnog naučnika, niko nema prava da to sazna. Mislio sam da su stavili i neki ljudski genom, čime bi opravdali inteligenciju, da bi se na kraju pokazalo da je sastavljen od lignje, kameleona, zmije i žabe. I povrh toga, ispostavlja se da je i većim delom velociraptor, kada počinje da komunicira sa njima. Umesto da bude nekih epskih borbi, ono protiv T-Rexa je na brzinu urađeno, o kraju da ne govorim...
quote:
Ali da se već četvrti put vrti navlas ista priča, s identičnim likovima pohlepnih znanstvenika, mahnitih vojničina, tinejdžera i odraslih, e to jest sranje, i to teže.
Dobro, ništa drugo nismo ni očekivali, zar ne? Kao što rekoh, tu su toliko sporednih priča započeli, a nijednu nisu malo razradili. -Ona dva klinca su mi neubedljivi. -Oni u kontrolnom centru manje-više, samo mi nije jasno zašto su oni još uvek tamo za komandnim tablama, kad na polovini filma budu isterani i lepo se kaže da kontrolu preuzima iNgen? -Bogataš indijac koji je na početku predstavljen kao pustolov, u toku filma par puta menja karakter. I on sam kaže da je par sagradio da pokaže ljudima da su mali, ali da ne želi da se stvaraju dinosaurusi "sa više zuba, veći, agresivniji", da bi onda, njemu onaj naučnik iz laboratorije prebacio da im je upravo on to tražio? - Onaj koji želi da koristi dinosauruse kao oružje mi je više smešan nego okrutan.
Šta ima još...Ah da, gde nestadoše svi oni silni ljudi sa glavnog trga, tamo gde se ona dva Rexa bore na kraju? Imamo onaj hangar na kraju, gde se vidi da su neki sklonjeni, ali zašto ih odmah nisu tamo uputili, već su se oni pola dana pržili na onom suncu? Bili su tamo taman toliko da se skone da naprave mesta za završnu borbu...
Ono kad glavna glumica u štiklama trči ispred T-Rexa sam već spomenuo.
Naravno, kraj ne želim da komentarišem...
quote:
A s obzirom da film ostvaruje sjajnu gledanost, čekaju nas nove i nove varijacije iste priče.
I naravno, gledaćemo ga svi!
|
|
Edited by - manhunter on 14/06/2015 12:12:13 |
 |
|
dante
Senior Member

.jpg)
Croatia
2478 Posts
Member since 16/01/2008 |
Posted - 14/06/2015 : 15:17:36
|
quote: Originally posted by manhunter
Meni ovo nije bolje od Lost worlda.
Ma meni je Lost World kao gigantski dinosaur na samrti - ogroman, trom, prenapuhan film koji traje barem pola sata predugo...i sto je najgore, dosadan. Jedini u trilogiji kojeg nikako da pogledam u komadu. |
These pretzels are making me thirsty... |
 |
|
dante
Senior Member

.jpg)
Croatia
2478 Posts
Posted - 14/06/2015 : 15:18:53
|
quote: Originally posted by mr murdoc A vidi , ja sam ti generacija koja je dozivjela i osjetila impakt Jurasik Parka na filmski svijet a i pop kulturu, a taj impakt je bio veliki i zato ti ja kao pravi pionir idem gledati nastavke tog filma mada znam da nece biti dobri i cak sta vise da nece ispuniti niti moja jako mala ocekivanja.
I ja sam ta generacija, zato sam i isao ovo jucer pogledati  |
Edited by - dante on 14/06/2015 15:19:10 |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25850 Posts
Posted - 14/06/2015 : 16:11:07
|
quote: Originally posted by dante
quote: Originally posted by mr murdoc A vidi , ja sam ti generacija koja je dozivjela i osjetila impakt Jurasik Parka na filmski svijet a i pop kulturu, a taj impakt je bio veliki i zato ti ja kao pravi pionir idem gledati nastavke tog filma mada znam da nece biti dobri i cak sta vise da nece ispuniti niti moja jako mala ocekivanja.
I ja sam ta generacija, zato sam i isao ovo jucer pogledati 
Isto tako i kod mene. Samo što sam ja gledao i Lost world u komadu. Više puta.  |
|
 |
|
dante
Senior Member

.jpg)
Croatia
2478 Posts
Posted - 14/06/2015 : 17:34:58
|
quote: Originally posted by manhunter Isto tako i kod mene. Samo što sam ja gledao i Lost world u komadu. Više puta. 
Ja sam pokusao u par navrata, stvarno jesam.  U par navrata sam ga isao ponovo gledati, nekako sam htio da zavolim taj film, pa makar i na silu, ali nikako... |
 |
|
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 14/06/2015 : 17:41:45
|
quote: Originally posted by manhunter Isto tako i kod mene. Samo što sam ja gledao i Lost world u komadu. Više puta. 
Ja sam pokusao u par navrata, stvarno jesam.  U par navrata sam ga isao ponovo gledati, nekako sam htio da zavolim taj film, pa makar i na silu, ali nikako...
Tako je i meni bilo sa Nolanovim Batmenima , na prvom sam zaspo i to u kinu, drugi mi je vratio nadu, treci nikako nisam mogao odgledati do kraja..nisam imao snage da se toliko mrcvarim,ali opet i sad kad znam da ce Ben Afflec glumiti Betmena znam da cu sjediti pred velikim platnom pun nade i iscekivanja misleci da je najgore iza mene  |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25850 Posts
Posted - 14/06/2015 : 17:49:27
|
Meni je tako bilo sa Batman i Robin. Posle tog filma, nema tog Bena Afflecka koji može da bude gori... |
|
 |
|
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 14/06/2015 : 18:19:12
|
Meni je tako bilo sa Batman i Robin. Posle tog filma, nema tog Bena Afflecka koji može da bude gori...
Da, da sjecam se jos tog bolnog i sokantnog osjecaja kojeg sam mogao izbjeci a nisam. Dvije godine prije kada se je Val Kilmer izblamirao u prvom sund uradku Joel Schumachera sa ironicnim naslovom Batman Forever na bazenima sam citao kritiku iz magazina Cinema i zabavljao se kriticarovoj vjestini i nacinu na koji pokusava ublaziti utiske i film direktno ne nazvati sranjem. Kriticar je na kraju jos rekao da ce i sljedeci film raditi isti reziser i da slobodno opet mozemo ocekivati ovako nesto, a ja sam pomislio..bez mene.. Batman i Robin sam naravno pogledao vec na premijeri a moja teorija da gore ne moze je pala u vodu..moze . |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
 |
|
dante
Senior Member

.jpg)
Croatia
2478 Posts
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12956 Posts
Member since 23/09/2005 |
|
dante
Senior Member

.jpg)
Croatia
2478 Posts
Posted - 14/06/2015 : 18:25:37
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido Warner? Misliš na Universal?
Naravno Universal. Citao sam nesto o Warneru i Fury Roadu pa sam bio u tom filmu. |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25850 Posts
Posted - 14/06/2015 : 20:17:11
|
Jupiter Ascending: odustao posle pola sata. Ajme koje shit, to reči ne mogu opisati. |
|
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29625 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 14/06/2015 : 21:30:12
|
Meni je Jupiter Ascending otprilike Flash Gordon za današnje vrijeme, dakle hiperkičasti trash bez puno smisla i mozga, ali se kao eskapistička slikovnica može jednom pogledati. S tim što Flasha Gordona barem mrvicu vadi Queen, pa čim zapjevam "Flash, aaaaaaa...." pred oči mi dođu slike iz filma, a u Jupiteru toga nema.
Što je dozvoljeno Jupiteru, nije i bratu i sestri Wachowski!
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

22346 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 14/06/2015 : 23:31:27
|
Jupiter Ascending: odustao posle pola sata. Ajme koje shit, to reči ne mogu opisati.
I bolje, nisi nista propustio...
quote: Originally posted by King Warrior
Jupiter Ascending
Dobri efekti, haotične akcione scene, na momente sam pomislio da gledam video igricu. Channing Tatum je jos jednom pokazao da je totalno netalentovan glumac. Vizuelno podsjeća na podšišanog Travoltu iz filma Battlefield Earth, što sigurno nije kompliment. Mila Kuniš bez emocija, djeluje totalno nezainteresovano, kao da se dosađivala. Harmonija između njih dvoje ravna nuli. Ne znam da li će im ljubavna priča proći kod tinejdžera, producenti sigurno na to ciljaju. Eddie Redmayne previše teatralan, pretjerao je u glumatanju ludila.
Zaključak: Jebeš ovo, dajte nam Star Wars.

|
 |
|
dante
Senior Member

.jpg)
Croatia
2478 Posts
Posted - 16/06/2015 : 19:02:07
|
Nakon sto su stigle sluzbene brojke za ovaj vikend, Jurassic World je postao film s najboljim otvaranjem u povijesti s 208.8 M, prestigao je i prve Avengerse. |
 |
|
nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 16/06/2015 : 19:13:55
|
Nakon sto su stigle sluzbene brojke za ovaj vikend, Jurassic World je postao film s najboljim otvaranjem u povijesti s 208.8 M, prestigao je i prve Avengerse.
Da, u analizama vele da je stasala nova generacija ljubitelja dinosaura. Na to još dodamo ljubitelje originala iz 90ih i evo rekorda.
Film je ionako pravi ljetni PG13 blockbuster. Efekti, katastrofa, dinosauri... još samo kad bi bio dobar film. Saznat ću danas. :) |
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Posted - 17/06/2015 : 08:21:39
|
Odličan domaći film koji apsolutno preporučujem!

Ti mene nosiš, r. Ivona Juka, Hrvatska / Slovenija / Srbija, 2015.
Kad je prije gotovo tri i pol godine započinjala rad na svom dugometražnom igranom prvijencu radnog naslova Druge, scenaristica i redateljica Ivona Juka, autorica izvrsnog doksa Što sa sobom preko dana i stereotipima opterećenog segmenta omnibusa Neke druge priče te umjetnica koju je Europska filmska akademija proglasila redateljicom budućnosti, projekt za koji je ideju dobila sudjelujući u režiji sapunice Dolina Sunca najavljivala je kao egzistencijalnu dramu koja se odigrava na setu jedne sapunice, a fokusirana je na sudbine nekoliko likova kroz čije se intimne priče ogleda odnos stvarnosti i (televizijskog) privida, odnosno pravog života i njegove banalne "sapuničarske" obrade. Tijekom tog razdoblja, u kojemu je samo rad na zahtjevnoj i pedantnoj postprodukciji trajao pune dvije godine, dosta toga se promijenilo, od naslova koji konačno glasi Ti mene nosiš, preko stavljanja naglaska na intimne drame većinom dojmljivo i prilično suptilno psihološki profiliranih triju protagonistica, uz potiskivanje elaboriranja meta- odnosa filmske realnosti i fikcije koji je pohvalno zadržan u kontekstu i na dijelom simboličkoj razini, do odabira seta sapunice Zatočenici sreće kao mjesta na kojem se priče triju žena bitno dotiču i dijelom isprepleću, dok se osobne drame dviju od njih i trećeg ženskog lika, djevojčice Dore u odličnoj interpretaciji Helene Beljan, predominantno odvijaju u privatnosti, a u Dorinu slučaju isključivo u njezinoj intimi.

Jedna od triju odraslih žena koje se kao kolegice susreću i u određenoj mjeri sukobljavaju na setu su producentica Nataša (vrlo dobra Nataša Dorčić), žena koja je ušla u srednje godine i koju zatječemo u petom mjesecu trudnoće, dok joj se zbog preljuba supruga Marina (ne sasvim iskorišten Sebastian Cavazza) raspada brak, te koja krije tragičnu tajnu koju ćemo, baš kao i detalje o njezinu odnosu s ocem, doznati u posljednjem, njenom segmentu priče. Druga žena i Marinova ljubavnica (točnije partnerica za povremeni seks na poslu) je šminkerica Lidija u izvedbi odlične Nataše Janjić, otuđena majka spomenute djevojčice Dore, središnje protagonistice svog dramskog segmenta, i podjednako otuđena supruga problematičnog Vedrana kojeg razmjerno dojmljivo tumači naturščik Goran Hajduković. Vedran je bivši zatvorenik koji zbog posjedovanja paketića "trave" i dalje zazire od policije te koji bi se, u skladu s klišejima, želio promijeniti i započeti pošten i miran život, dakako uzaludno. Dora je bistra i senzibilna klinka koja i zbog nedostatka roditeljskih autoriteta onaj zamjenski donekle pronalazi u Zdravku Mamiću, te napamet navodeći njegove izjave s YouTubea koje intenzivno gleda pred vršnjakinjama mašta o karijeri nogometne menadžerice. Najzanimljiviji, najintrigantniji i najbolje odglumljen ženski lik je Ives koju s jasno razvidnim egzistencijalnim očajem i s mnogo slojeva, uz povremena zapadanja u manično-depresivna stanja, fantastično interpretira Lana Barić. Ona je redateljica sapunice koja se svakodnevno stoički nosi s glumačkim i inim taštinama, no to ju daleko manje određuje od skrbi o Alzheimerovom bolešću pogođenom ocu, pretpostavljivo nekadašnjem dirigentu kojeg povremeno odveć teatralno tumači Vojislav Brajović. Njegova stanja variraju od onog prisebnog i brižnog oca do posve izgubljenog čovjeka koji Ives uopće ne prepoznaje, a to nju dovodi do očaja i čestih nervnih slomova te ispada nemoćnog bijesa. Jedan od potonjih odigrat će se u banci, na jednom od mjesta na kojima se neki likovi susreću i na kojima im se priče dodiruju, pri čemu je najvažnije takvo mjesto dvorište bolnice.

Unatoč pokojem rijetkom skretanju u banalnost i nepotrebne detalje, kao i povremenim posezanjem za također nepotrebnom melodramatičnošću, osobito u Natašinoj priči koja je kao i ostale dvije naslovljena imenom protagonistice, Ivona Juka režira nadahnuto, sigurno i s mnogo ljubavi prema likovima i njihovim sudbinama koje vodi izuzetno pregledno te s izraženim osjećajem za ritam i mjeru. Uporaba kamere iz ruke s mnoštvom krupnih i blizih planova dodatno pridonosi sugestivnosti djela, a posljedica odličnog rada s glumcima je i gdjekad više izražena a češće nenametljiva te vrlo učinkovita poetičnost. U čak tri navrata autorica poseže za kamenjem kao simbolom, jednom s asocijacijama na biblijsku simboliku a dvaput u označavanju očaja likova i bezizlaznosti njihovih stanja, no unatoč tome ta se simbolika ne doima prenapadnom, već je usporediva s onom kiše žaba u Magnoliji Paula Thomasa Andersona, s kojim Juka dijeli senzibilitet i poetiku. Istodobno, oblikovni i dramaturško-narativni prosede sastavljen od triju priča koje se susreću i prepliću, dijeli s glasovitim Meksikancem Alejandrom Gonzálezom Iñárrituom, a već su i te reference sasvim dovoljne za najtopliju preporuku ovog filma.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
bisley
Senior Member

Croatia
1194 Posts
Member since 08/06/2005 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Posted - 17/06/2015 : 08:48:43
|
Tip je Goran Hajduković Čupko, nekadašnji vođa Bad Blue Boys i voditelj emisije Radio Dinamo na Radiju 101.
Svojedobno je bio optužen za dva pokušaja ubojstva, a vjerujem da je i zbog takvog zaleđa jako uvjerljiv i upečatljiv lik.
|
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Posted - 17/06/2015 : 17:02:17
|

U dobi od 85 godina nakon kratke i teške bolesti umro je Vlastimir Đuza Stojiljković, izvrstan komičar i karakterni glumac kao stvoren za likove gospode iz socijalističkog doba.
Vjerojatno najpopularniji kao Rođo u Pozorištu u kući, Đuza je glumio u serijama Diplomci, Više od igre i brojnim drugima, a u hitu Ljubav i moda Ljubomira Radičevića iz 1960. odlično je otpjevao evergreen Devojko mala.
Posljednji put sam ga gledao u Montevideu, vidimo se, a imao je dug i bogat život.
Neka mu je laka zemlja...
|
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Topic  |
|
|
|