Author |
Topic |
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 25/04/2020 : 03:10:41
|
The Fate of the Furious (2017) https://www.imdb.com/title/tt4630562/
Destrukcija lobanje i pretvaranje mozga u kasu, tako bi se moglo zakljuciti gledanje ovog filma. Sad mi je jasno zasto sam se mjesecima meckao i nisam krenuo sa gledanjem (5 1/2 culo ocigledno). Mislim, znam da se od takvih filmova nista ne moze ocekivati, ali ipak sam u sjecanjima imao da je serijal "gledljiv kad nema nista drugo za gledati". Jebiga, ni to vise nije. Ovo nije ni za tinejdzere, jedino za pocetne razrede osnovne skole. Da o bezbrojnim trivialnostima ni ne krenem (neunistiva svjetla na kolima, ni kad svom brzinom lupis po oklopnim kolima). Prvi put sam izdrzao sat vremena, mada sam vec poslije 20 min (znam, pogledao sam na sat) krenuo zijevati i pocelo da mi se spava, a bilo je pola cetiri. Poslijepodne. Onda nekoliko dana kasnije opet nastavljam, ali sam taj put izdrzao samo 20 min, i ovaj put stvarno otisao spavati. Jos par dana kasnije nekako ipak odgledao do kraja (mali je bio na PC-ju, a nista drugo mi se nije dalo).
Ono, film kod kojeg ti je neugodno... vrijeđanje mozga.
I NE! Ovo nije toliko lose da je vec dobro. Ovo je samo toliko lose. Ali sa puno para u guzici, CGI-ja, hwoodski misici bez mozga.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7391 Posts
Member since 24/09/2012 |
|
Tonto
Advanced Member
8604 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 25/04/2020 : 09:53:10
|
Uzivao sam u tom vrijedjanju mozga ko mala beba. Dvaput. Pojma nemate. :)
...'ebali vas ti vasi superpametni feelbad filmovi. :P |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 25/04/2020 : 10:21:03
|
quote: Originally posted by Tonto
...'ebali vas ti vasi superpametni feelbad filmovi. :P
|
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7314 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 25/04/2020 : 10:29:22
|
Tonto, jesi se oporavija od kviza? |
And like that... he's gone. |
|
|
MSBlueberry
Senior Member
1692 Posts
Member since 18/02/2013 |
|
Tonto
Advanced Member
8604 Posts
Posted - 25/04/2020 : 10:44:40
|
quote: Originally posted by vice
Tonto, jesi se oporavija od kviza?
Je, ide na bolje. Bit ću večeras u staroj formi. |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7391 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 25/04/2020 : 12:26:39
|
Poanta je da se ja nakon gledanja tih filmova ne osjećam loše već odlično. Doduše, ne znam što to govori o meni.
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
|
Beren
Advanced Member
Montenegro
3793 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 25/04/2020 : 13:19:52
|
quote: Originally posted by mladjo
Inače Uncut gems sam stao gledati nakon 15 min. Evo, njemu bih dao 4/10 :D
Ne možeš ocijeniti film nakon 15 minuta. Da si ga nastavio, ostatku bi dao 14/10 pa bi ti ukupno film bio za 9/10 |
Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba... |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
|
stripofil
Senior Member
Croatia
1687 Posts
Member since 15/10/2010 |
Posted - 25/04/2020 : 14:00:58
|
quote: Originally posted by Beren
Ne možeš ocijeniti film nakon 15 minuta. Da si ga nastavio, ostatku bi dao 14/10 pa bi ti ukupno film bio za 9/10
Ne znam gdje se mladjo toga uhvatio, taj film je totalno van njegovog filmskog ukusa, barem koliko sam vidio što mu se sviđa.
quote: Originally posted by nagor
Jučer pogledao The Gentlemen.
https://www.imdb.com/title/tt8367814/
Klasik gangsterski Guy Ritchie filmić. Nikakva revolucija u žanru, niti najbolji Ritchijev film, ali ljubitelji žanra će dobiti svoje.
Bolji od Lock, Stock and Two Smoking Barrels i Snatcha?? Nisam ga još pogledao, ali sad se posebno veselim gledanju. Odavno Ritchie nije složio dobar film. |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25570 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 25/04/2020 : 14:04:19
|
Prekjuče sam posle dužeg vremena opet odgledao Ime ruže. Još uvek je odličan! |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Posted - 25/04/2020 : 14:52:27
|
@stripofil
Pa rekao sam da nije revolucija u žanru, niti najbolji Ritchijev film. Na netu su neki komentari tipa da je to "najbolji Ritchijev film". Nije.
Lock, Stock and Two Smoking Barrels i Snatch su bolji filmovi. Ali Džentlmen je sasvim korektan filmić u tom žanru. |
Edited by - nagor on 25/04/2020 14:53:51 |
|
|
Tonto
Advanced Member
8604 Posts
Posted - 25/04/2020 : 14:57:04
|
quote: Originally posted by Shaner
Poanta je da se ja nakon gledanja tih filmova ne osjećam loše već odlično. Doduše, ne znam što to govori o meni.
Sve je to za ljude... i mene Tom Waits digne i razveseli. |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Posted - 25/04/2020 : 14:57:31
|
quote: Originally posted by manhunter
Prekjuče sam posle dužeg vremena opet odgledao Ime ruže. Još uvek je odličan!
Film kojeg svake godine koristim u razredu za prikaz odnosno "dočaravanje" srednjega vijeka. Uvijek im pustim uvodnih desetak minuta i scenu kad Sean Connery debatira s onim slijepim starcem u knjižnici. Fora mi je kako se zgražaju što su svi toliko ružni. :) |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25570 Posts
Posted - 25/04/2020 : 15:01:56
|
quote: Originally posted by nagor
quote: Originally posted by manhunter
Prekjuče sam posle dužeg vremena opet odgledao Ime ruže. Još uvek je odličan!
Film kojeg svake godine koristim u razredu za prikaz odnosno "dočaravanje" srednjega vijeka. Uvijek im pustim uvodnih desetak minuta i scenu kad Sean Connery debatira s onim slijepim starcem u knjižnici. Fora mi je kako se zgražaju što su svi toliko ružni. :)
Ružni jesu, to stoji. Valjda nije bilo Nivee.
Meni je ovaj film pokazatelj koja glumčina bio Sean. Šteta što je birao shit uloge kroz karijeru. |
|
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Posted - 25/04/2020 : 15:05:04
|
Da, taj njihov izgled nije slučajnost. :)
Director Jean-Jacques Annaud admitted to casting the ugliest actors he could get, because he wanted the characters to appear "real", based on the men in the village where he lived. When he returned to his village, some of the men asked him if he really considered them to be as ugly as the actors, and he said, "Yes."
https://www.imdb.com/title/tt0091605/trivia
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25570 Posts
Posted - 25/04/2020 : 15:10:20
|
Pa naravno. I zato film uspeva na svim frontovima. Kad gledam nešto slične tematike, a oni svi lepi, plavokosi, fine frizure, svi zubi su tu i svi su ravni i izbeljeni ne mogu baš da "poverujem" u čitavu stvar. |
|
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Posted - 25/04/2020 : 15:16:11
|
Da, zanimljivo je to. Ajde, za silu, možemo reći da je uvijek bilo atraktivnijih ljudi, ali zubi su zubi. Gledaš neku srednjovjekovnu priču a zubi holivudski bliješte. Stariji filmovi nisu imali taj problem jer to glumci nisu toliko radili. U novijim filmovima i serijama taj fejk blistavi osmijeh zna smetati. |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 25/04/2020 : 16:52:53
|
To za zube je točno, to i ja govorim! Ali to je prisutno u svim filmovima. Ono, lik je nekakav alkos skitnica na samrti a zubi mu vrijede više od godišnje plaće nekog biznismena:D Dobro, možda zato i je skitnica - sve je dao za zube :D
Onaj lik iz Operacije svemir je imao najače zube :D |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 25/04/2020 : 16:53:25
|
quote: Originally posted by Beren
Ne možeš ocijeniti film nakon 15 minuta. Da si ga nastavio, ostatku bi dao 14/10 pa bi ti ukupno film bio za 9/10
Xexexe mislim da ipak ne:)) |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 25/04/2020 : 17:38:29
|
Beren je u pravu, filmovi se ne ocijenjuju nakon 15min Koje si ocjene dao Šestom čulu ili Klubu boraca nakon prvih 15min? |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Posted - 25/04/2020 : 18:42:45
|
Je, vidim i ja da je Ime ruze ovih dana bilo na telki, pa sam si vec stavio opciju gledanja u mozak. Za sada jos nisam tamo, ali vidjet cu. Od posljednjeg gledanja je proteklo vec ihaha godina, isto i od prvog. Ono, obicno vec znane filmove ne skidam vec pogledam ako su na TV i ako mi pasu.
Drukcije sam onda jucer okus vređanja mozga popravio sa
It (2017) https://www.imdb.com/title/tt1396484/
Sjecam se da mi je serija bila strava kada je izasla, ali posto se trebam "odluciti za gledanje horrora", nekako sam i gledanje ovoga prestavljao. A onda mi jucer draga kaze da bi gledala (pri cemu ona uopste ne voli horrore), i rekoh ajde da probamo. Bezveze sam se "sekirao", nije toliki horror, odnosno na srecu nema onih glupih trzalica (kada nesto padne u kadar i "booo!" - to me uvijek odbija jer najlakse je napraviti takve filmove, puno teze je napraviti nesto tipa Shining, Hereditary ako cemo nesto novije itd. itd.). Ajde, je malo dugacak (mogao bi biti malcice kraci), ali opet moram iskreno reci da se nije vukao (ona kaze da bi mogao trajati samo sat i pol, ali to njoj vazi za sve filme ). Nema praznog hoda - to jest negdje na polovini sam vec pomislio da bi sada mogao polako zakljucak, ali tih prvih sat vremena je minulo ko u 5 min - i film sasvim lijepo funkcionira, prica je (i dalje) zanimljiva, uprkos nekim mozda nelogicnostima i nepojasnjenjima (je, sta se onda desilo sa svim tim tijelima dijeca koja su lebdjela i onda su se spustila, da li su se stvarno spustila i ostala tamo, da li je to bila samo halucinacija, ne saznamo, jer se redatelji nije cinilo da nam to moze pojasniti, iako se doslovno poigrao time).
Da, takve hororce radije gledam nego samo glupave trzavce, a slasheri mi nisu toliko grozni (ponekad su blize parodiji ili komediji).
I kakav je nastavak? Valjda cu ga jednom pogledati ali sumnjam da cu ga sada traziti.
A sto se tice Fast & Furios gluperda, na srecu nema vise (barem do sljedece godine). A i onda sumnjam da cu ubrzo skupiti hrabrost i ici u daljnu destrukciju mozga. Hebote, za ovo je i Chuck Norris zajedno sa Steven S. doktor fizike i strucnjak za crne rupe.
Edit: Zapravo mi veoma smeta i to sto se film (fransiza) uzima ozbiljno, samu sebe (barem je takav prikaz, duh filma), da je barem sve napravljeno na (jos) vise komican nacin, mozda britanskiji, sve bi bolje ispalo. Ovako mi sve te neviđene idiotarije toliko smetaju da ubiju bilo kakav uzitak za vrijeme gledanja. Ma kakav uzitak, i da se covjek samo opusti dok gleda. Bljak!
|
|
Edited by - Poli on 25/04/2020 19:34:01 |
|
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Posted - 25/04/2020 : 19:30:35
|
quote: Originally posted by swamp thing
It part 2 je daleko lošiji od prvog.
Ajde, ocekivao sam samo losiji, sa ovim daleko mi ne pomazes. Ili zapravo da!
|
|
|
|
Topic |
|