forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmovi & co
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 554

Tonto
Advanced Member

8290 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 23/04/2021 : 11:27:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Biljezim, tenk ju. Mislim da cak imam nesto od toga skinuto.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3435 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 23/04/2021 : 18:33:10  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
The Ballad of Buster Scruggs 4/4

Popravni ispit...kako sam jučer zaspal za vrijeme predstave danas sam odlučio nastaviti film tamo gdje sam stal. Moram priznati film je na kraju ispal jako dobar. Nije na razini Osmorke ali, uz Braću Sister jedan od boljih vestern još od Hillcoatovog Propositiona!

Preporuka.

Kažite mi, jeste li se umorili
Jesu li vas prevarili
Je l'nas vrijeme pregazilo

Edited by - BeaGea on 23/04/2021 18:34:39
Go to Top of Page

koze123
Average Member

922 Posts

Member since 05/11/2018

Posted - 23/04/2021 : 19:30:01  Show Profile Show Extended Profile  Send koze123 a Private Message  Reply with Quote
Dobar je Buster, samo se ona jedna priča u sredini nepotrebno odužila. Ima svega, i komedije i tuge, odlični su Koenovci. A Braća Sisters knjiga je za 5 koplja bolja od filma koji mi je bio suv prosek. Ima sjajno izdanje Dibidusa, preporuka za čitanje, tek je tu humor odličan, posebno prvih 150 strana gde se Devit u potpunosti prepustio Zapadu, da bi kasnije krenuo sa pričom. Topla preporuka za čitanje.
Go to Top of Page

fler
Senior Member

Croatia
2038 Posts

Member since 21/10/2003

Posted - 23/04/2021 : 20:09:13  Show Profile Show Extended Profile  Send fler a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo
.. tako i zbog apsolutnog nedostatka CGI-a, kojeg dotad istina i nije bilo na svakom koraku. Spika je u tome (kao što sam već rekao) da se u tim "pred-CGI filmovima" više pazilo na glumu, odnosno sama režija je znatno bila bolja.

CGI nisu samo Transformeri, leteće helanke i eksplozije ..
ima ga i ovdje (i to dosta, sudeći po popisu uključenih) -
a to što nisi primijetio znači da su dobro obavili posao

Split your lungs with Blood and Thunder
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22312 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 23/04/2021 : 21:23:43  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BeaGea

Popravni ispit...kako sam jučer zaspal za vrijeme predstave danas sam odlučio nastaviti film tamo gdje sam stal. Moram priznati film je na kraju ispal jako dobar. Nije na razini Osmorke ali, uz Braću Sister jedan od boljih vestern još od Hillcoatovog Propositiona!

Preporuka.

Nije to film za svaciji ukus.
Da, meni je bio ok za jednom pogledati.
Najupecatljivija mi je bila epizoda sa tipom bez ruku i nogu. Traper sto kopa zlato mi je isto ok.
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3435 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 23/04/2021 : 22:36:41  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:
Originally posted by BeaGea

Preporuka.

Nije to film za svaciji ukus.
Da, meni je bio ok za jednom pogledati.
Najupecatljivija mi je bila epizoda sa tipom bez ruku i nogu. Traper sto kopa zlato mi je isto ok.

...ma tko ovom može odoljeti:

Teško da sam vidio jači dvoboj

Jesu li vas prevarili

Edited by - BeaGea on 23/04/2021 22:38:48
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25280 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 23/04/2021 : 22:44:19  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Meni je bio preusiljen i prenamešten da bi mi se svideo.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3435 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 23/04/2021 : 22:56:53  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

A onda je King u pravu

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25280 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 24/04/2021 : 00:20:52  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Nije u pravu, pošto je ovakav film u principu po mom ukusu. Ali mi se ovaj nije svideo pošto mi je bio preusiljen, izveštačen.. Ali dobro, nije problem ;)

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8290 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 24/04/2021 : 00:21:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Gledao si film ili govoris o ovoj sceni ovako izvan konteksta? Mislim, prenaglasena izvjestacenost i teatralnost je cijeli point ove prve price.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8290 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 24/04/2021 : 00:23:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Ah, dobro vidim da jesi.

Go to Top of Page

koze123
Average Member

922 Posts

Member since 05/11/2018

Posted - 24/04/2021 : 16:39:06  Show Profile Show Extended Profile  Send koze123 a Private Message  Reply with Quote
Genijalna scena. Poslednja priča je poprilično predvidiva (iako izuzetno atmosferična), dok svakako najviše pogađa ona sa čovekom bez ruku i nogu. Žena sa Indiancima smara za sve pare, iako je kraj dobar. Koenovci su majstori.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25280 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 24/04/2021 : 21:27:12  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Preporuka od mene. Odličan triler, a uz to još i španski.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25280 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 24/04/2021 : 21:30:01  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
I ovo isto. Nisam siguran da li sam ga već preporučio ovde. Meni je Luis Tosar genijalan glumac, šta god da glumi, verujem mu.

Go to Top of Page

koze123
Average Member

922 Posts

Member since 05/11/2018

Posted - 24/04/2021 : 21:48:03  Show Profile Show Extended Profile  Send koze123 a Private Message  Reply with Quote
Oba su vrlo dobra, Marshland mi je malo bolji doduše (posebno način na koji je sniman, ona ptičija perspektiva i sl.). Mientas Duermes je takođe odličan španski film sa njim u glavnoj ulozi, jako dobar triler koji ostavlja baš gorak ukus u ustima.

A kad su španski trileri u pitanju nikako ne preskočiti filmove Oriol Paula - mada mislim da ih je već svaki ljubitelj trilera pogledao. Jedini problem sa njim je što su mu preokreti svi na sličnu foru.

Sad vidim da je režirao i pisao The Innocent, po knjizi Harlana Kobena, sa Kasasom u glavnoj ulozi. Jedva čekam. Kobenov The Woods me je baš prijatno iznenadio.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25280 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 24/04/2021 : 21:59:25  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Meni je Retribution malkice bolji, odlično je snimljen i od prilično jednostavne priče napravi veoma napet film.

Mientras duermes je baš težak film, ali odličan.

Od Paula sam gledao samo The Invisible guest i ok je, ali ništa posebno.

Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11850 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 25/04/2021 : 03:35:38  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

Jučer gledao The Father. Moguće i najbolji film od ovih nominiranih za Oscara, no od onih u kojima je teško uživati. Hopkins i Colman jako dobri. Ne žalim što sam ga pogledao, ali sigurno mu se neću vraćati.

Evo i ja pogledao The Father. Sjajan film. Ali mislim da cu mu se vracati, jako mi se svideo pristup i atmosfera, tako da mislim da vredi više gledanja iako je teška tematika. Ostaje mi još sutra Judas and the black messiah. Od svih nominovanih najbolji filmovi su mi ubedljivo Soundo of Metal i The Father (Sound of metal mi je za nijansu bolji ali i teži i kao što shaner reče za fathera, ja kazem za Sound of metal mislim da mu se necu vracati). Ostali nominovani filmovi su mi ili solidni do ok do ,,ne znam sto su nominovani" (tu mislim na Minari, Nomadland i Promising young woman), ali poprilično slaba godina uopšte za oskare, pogotovo u odnosu na dodelu za filmove iz 2019.gde je bilo dosta jakih i zvučnih naslova.
Videcemo jos sutra kakav je judas, ali moji favoriti su sada jasni i nadam se Oskaru za režiju i za najbolji strani film da priladnu Vinterbergu odnosno Another roundu. Inače ko nije gledao taj film, sutra uveče uoči prenosa dodele od 23.45 moze da pogleda Another round na RTS1. Svaka im cast za taj potez, a prosle godine su pred dodelu puštali Parazit, nadam se da ce i Another round da zablista kao sto je RTS ,,predosetio" za Parazita.
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7261 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 25/04/2021 : 07:49:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Evo ja sinoć napokon pogledao Druk i razočaran sam. Obična drama koja se bavi svojevrsnom krizom srednjih godina i pokušajem njenog rješavanja alkoholom. I još k tome šalje dosta upitne poruke. Ok je to odglumljeno i dobar je materijal za raspravu (supruga i ja se skoro posvađali, njoj je film bio odličan ), ali nisam u filmu našao ništa posebno. Bojim se da Vinterberg neće nikada ponoviti Festen.

I da, 2020. mi se čini kao najslabija filmska godina, pa možda i ikad. I ne mislim samo na Oscare već općenito.

http://onlineimpressions.blogspot.com/

Edited by - Shaner on 25/04/2021 07:53:36
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3435 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 25/04/2021 : 09:09:33  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
Chirpus Christi i Kolektiv mogu se pogledati besplatno preko platforme kinoeuropa.hr a za Dan Europe imaju i besplatnu projekciju filma Druk!

Jesu li vas prevarili

Edited by - BeaGea on 25/04/2021 11:14:39
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3435 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 25/04/2021 : 09:18:07  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

Evo ja sinoć napokon pogledao Druk i razočaran sam. Obična drama koja se bavi svojevrsnom krizom srednjih godina i pokušajem njenog rješavanja alkoholom. I još k tome šalje dosta upitne poruke. Ok je to odglumljeno i dobar je materijal za raspravu (supruga i ja se skoro posvađali, njoj je film bio odličan ), ali nisam u filmu našao ništa posebno. Bojim se da Vinterberg neće nikada ponoviti Festen

Ovo mi zvuci jako poznata situacija.

Ona lijepo pogleda Corpus Christi sama a sa mnom bi Rundu, umjesto obrnuto. Srecom Druk nema online pa ga necu gledat!
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4522 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 25/04/2021 : 10:30:11  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Corpus Christi ima u sebi tu atmosferu učmale selandre i zadrtih ljudi koja podseća na Brodekov izveštaj tako da ko visoko ceni taj strip preporuka za film
Go to Top of Page

Bokoja
New Member

137 Posts

Member since 26/11/2020

Posted - 25/04/2021 : 10:47:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Bokoja a Private Message  Reply with Quote
Father je deo Zellerove porodične trilogije, Otac, Majka, Sin. Sin je baš postavljen u Ateljeu 212. Predobro.

A Druk mene nije razočarao, naprotiv. Ok, nije najbolji Vinterberg, ali mi je baš dobar film.

Edited by - Bokoja on 25/04/2021 11:26:17
Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member

4329 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 25/04/2021 : 11:36:55  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
Uoči nikad nezanimljvijih (meni osobno) Oscara slijedi review za MonsterVerse, tetralogiju akcijskog trasha s velikim čudovištima. Filmovi za mozak na pašu.

Godzilla
Varijanta iz 2014. pokušava otkriti toplu vodu i izmisliti nešto novo u kaiju svijetu uz drukčiji i naoko znanstveniji pristup. No, film ne može pobjeći od klasičnih mana ovakvih filmova i na kraju se i sam prepusti tipičnom disaster movie tropeu. Sami Godzilla je ovdje sporedan lik kojeg sve skupa jako malo vidimo. Sve skupa ostavlja mlaki dojam jer film ne zna u kojem smjeru želi ići.

Kong: The Skull Island

E ovo je već puno bolje. Iako je pun nelogičnosti i nema neku inteligentnu priču, jako je dobar casting i puno je više casual pristup uz pogođen setting na zabačenom i misterioznom otoku. Izuzetno je dinamično i ovdje Kong, za razliku od Godzille, dobiva dostojan tretman i postaje čudovište s kojim imamo empatiju. Inspiracija iz Apocalypse Now je samo plus. Jako mi se ovo svidjelo i čak ne bih ga svrstao u trash, nego sasvim dobar pustolovni film s mnoštvom akcije.

Godzilla: King of the Monsters

Jadni Godzilla, nema baš sreće s filmovima. Za razliku od prethodnika, ovaj dio od samog početka je prigrlio auru besramnog trasha. Radnja je katastrofa, scenarij djeluje sklepano za vrijeme pauze za ručak, a opet je toliko raštrkano sve da nisam uspio pola stvari popratiti. Likovi nikakvi. Jedino što ovaj film drži su jako dobri vizualni efekti i tu nadmašuje prethodnika, stvarno su bili spektakularni prizori tih čudovišta. A i Godzilla se malo više pojavljuje. Pogledati samo scene sukoba čudovišta, ostatak filma ne vrijedi.

Godzilla vs. Kong

Veliki finale? Pa kao i u svakom -verseu nikad nije gotovo dok studio ne kaže da je gotovo. Ali, neću ništa spoilati previše. Kao i film prije ovoga, ni ovdje se ne opterećujte likovima i radnjom jer su prilično glupi i nelogični. Ono što vrijedi je fight između dvije zvijezde među čudovištima, borba za prevlast. Akcijske scene su dobro tempirane i bile su sjajno odrađene, začuđujuće dobro. Da se još netko potrudio tako i oko radnje i likova ovo bi bio stvarno dobar film. Ali opet, u filmu s ovakvim naslovom jedino što se i vrednuje je koliko je akcija dobra. Ovo ostalo je totalno nebitno.

Eto, ne mogu reći da mi je žao što sam ovo sve pogledao. Bio sam u raspoloženju da nakon dugo vremena odvrnem neku akciju i trash, a i ta ideja s tim čudovištima nije tako loša. Osim Konga nijedan od ovih filmova nije uspio izdići se iznad same akcije i stvoriti pravu atmosferu, ali je bilo stvarno dobrih prizora i scena. Bar su se oko vizualnosti potrudili, ako ništa.

I sell the fact that I can't be bought
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
37992 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 25/04/2021 : 13:23:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Ovih dana pogledao...

Polytechnique (2009)
Tek sada pogledah treci Villeneuveov film, napravljen u c/b tehnici (navodno zbog toga da ne bude "prikazano" toliko krvi) prema istinitim događajima iz 1989 u Montrealu. Film se prvo prikazao obiteljima poginulih i pustio se tek kada su one dale svoj "blagoslov."
Sto se tice pocetna 3 njegova filma, rekao bih da je to njegov najbolji, ali nisam siguran da sam drugoga vec pogledao.
Malo me podsjetio na Kubricka, ali na moderniji, lezerniji nacin. Ako je Stanley bio perfekcionista (za svaki kadar), Denis ima ipak malo vise opusteniji pristup.
Svakako bih preporucio ogled filma svim fanovima Villeneuvea, kao i svima koji se ne loze samo na h'woodske blockbustere.

The Big Sick (2017)
Jos jedan prema istinitim događajima.
Zabavna komicna drama o iranskom stand up komedijasu iz Chicaga koji se zaljubi u bijelku Emily te kulturnim razlikama te prihvacanju/odbijanju istih, dogovorenim vjencanjima njegove obitelji, bolesti itd.
Ima nekoliko bas dobrih i ostrih fora, kao i flow jedne drame. Simpaticno.

Kada se sretne sa njezinim ocem i majkom, kada nisu bili zajedno s Emily, i njezini su to znali kao i zasto...

Terry: So, uh, 9/11.
[everyone looks at Terry expectantly]
Terry: No I mean, I've always wanted to have a conversation with
[gestures at Kumail]
Terry: about it. With
[gestures again at Kumail]
Terry: people.
Kumail: You've never talked to people about 9/11?
Terry: No what's your, what's your stance?
Kumail: What's my stance on 9/11? Oh um, anti. It was a tragedy, I mean we lost 19 of our best guys.
Beth: Huh?
Kumail: That was a joke, obviously. 9/11 was a terrible tragedy. And it's not funny to joke about it.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 25/04/2021 : 16:58:53  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Vanquish (2021)
https://www.imdb.com/title/tt5932368/?ref_=nv_sr_srsg_0

Šogor:"Hoćemo ovaj, Vanquish?"
Mladjo (ne pogledavši ocjenu na IMDB-u)"Može, deri"
Uglavnom, film ima ocjenu 2.6 i iako je to na relativno malom uzorku, ocjena je fakat loša iako film i nije negdledljiv. Ok, dobili smo razvučenu radnju sa nimalo razrađenim likovima te sa samo nekoliko dobrih scena al ida je baš za 2.6...Uglavnom, Freeman je ovdje uzeo, ne znam, milion dolara a da doslovce nije morao raditi/glumiti ništa (nije čak ni morao stajati - u kolicima je)
Ako baš nemate ništa drugo za pogledati...
Ocjena:5/10

The Courier (2020)
https://www.imdb.com/title/tt8368512/?ref_=nv_sr_srsg_0

Ah, špijunskih filmova nikad dosta. a ak osu još za vrijeme Hladnog rata...
Sve u svemu, priča (temelji se na istinitim događajima) je dosta dobro izrežirana i unatoč nešto sporom početku, razrađuje se vrlo dobro, sve do odličnog finala.
Ocjena:7/10

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page
Page: of 554 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.12 seconds. Snitz Forums 2000