Author |
Topic |
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8163 Posts
Member since 30/07/2002 |
|
Ernie Pike
Senior Member
Croatia
2848 Posts
Member since 06/03/2012 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12917 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 03/05/2021 : 22:18:49
|
Ne znam, meni je Hudson Hawk remek-djelo. Film s takvom energijom se rijetko viđa. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 04/05/2021 : 00:24:23
|
quote: Originally posted by ken2
probaj mlađo od hudson hawka ne može biti gore
|
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 04/05/2021 : 00:24:51
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Ne znam, meni je Hudson Hawk remek-djelo. Film s takvom energijom se rijetko viđa.
That's the špirit:D |
|
|
|
bonjovi4ever
stripovi.com suradnik
Croatia
1325 Posts
Member since 09/10/2007 |
Posted - 04/05/2021 : 07:19:54
|
90 posto starih filmova od Willisa dobro je otprilike u onolikoj mjeri koliko je 90 posto njegovih novih filmova loše. |
“Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.” - Mark Twain |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8163 Posts
Posted - 04/05/2021 : 09:26:41
|
Ne znam, meni je Hudson Hawk remek-djelo. Film s takvom energijom se rijetko viđa.
ma znam, već smo raspravljali ali ne mogu si pomoć od hudson hawka mi je jedino gori još forrest gump 😁 |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12917 Posts
Posted - 04/05/2021 : 15:32:05
|
ma znam, već smo raspravljali ali ne mogu si pomoć od hudson hawka mi je jedino gori još forrest gump 😁
Hahaha, da, imao sam taj déjà vu osjećaj.
Ne mogu riječima opisati koliko volim taj film. U engleskom jeziku postoji izraz "chewing the scenery", u smislu da glumci glume izrazito teatralno, s naglašenim emocijama i gestikulacijama. U ovom filmu doslovce svi tako glume. Kao da gledaš neki Looney Tunes film od 100 minuta. Štoviše, film ima furiozan ritam, do te mjere da se akcija i slapstick stapaju u savršenu simfoniju kaosa. Akcijska komedija par excellence. |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
37999 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8163 Posts
Posted - 04/05/2021 : 16:45:11
|
sve to što pišeš da ti je dobro u hudson hawku, a dobro si pogodio s terminom looney tunes glume, meni je grozno i odvratno još uvijek kad se sjetim tog filma, trnci me od neugode prokinu od tjemena do prepona užas, užas, užas najgore iskustvo koje sam ikada imao s nekim filmom
s druge strane, last boy scout - to je, vidiš, remek djelo akcijske komedije
iskreno, ne mogu uopće pojmiti da se taj film ikome sviđa nepojmljivo mi je to ali trudim se razumjeti :) |
|
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 04/05/2021 : 19:01:01
|
U zadnje vrijeme od pogledanog imam dvije preporuke. Simpatični "Love and Monsters", priču o smotanom momku koju prelazi 140 km kroz postapokaliptičnu pustoš punu golemih čudovišta da bi došao do trebe koja se nalazi u drugom bunkeru i ozbiljno turobno depresivni "Snowtown" o serijskim ubistvima u Australiji 90-ih, u kom se ne možeš oteti utisku da gledaš kriminalističku rekonstrukciju, jer su glumci toliko uvjerljivi da je to prosto nevjerovatno. Kao da su dovukli iz zatvora te trailer trash likove i dali im uloge u filmu o njima. |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12917 Posts
Posted - 04/05/2021 : 20:03:46
|
s druge strane, last boy scout - to je, vidiš, remek djelo akcijske komedije
E, oko toga se slažemo. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47132 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 04/05/2021 : 21:08:28
|
Neman običaj puno pisat o filmovima al preporučija bi ovaj brazilski biografski film o Allanu Kardecu ,osnivaču modernog spiritizma. https://www.imdb.com/title/tt9213932/?ref_=nv_sr_srsg_0
Samo napomena da nije čudno da je fim brazilski ,jerbo dok je ovaj lik u Evropi gotovo zaboravljen, u Brazilu je vrlo živa spiritistička scena. Tamo ova religija ima na desetke milijuna sljedbenika (koji se stalno ili povremeno, u raznim kombinacijama bave spiritizmon) |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25288 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
panzer
Advanced Member
12625 Posts
Member since 18/05/2005 |
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7261 Posts
Member since 24/09/2012 |
|
bonjovi4ever
stripovi.com suradnik
Croatia
1325 Posts
Member since 09/10/2007 |
Posted - 10/05/2021 : 14:27:16
|
U KINI JEDU PSE (1999.): danska produkcija u kojoj ima i podosta naših glumaca. Akcijska komedija koja je na trenutke urnebesna i prvoklasna zabava, iako mi je završnica ipak malo preforsirana; nije mi se uklopio taj završni ________ element, djelovao je nepotrebno, mada funkcionira u smislu da pojasni ulogu tajanstvenog pripovjedača. Preporuka stoji, osobito onima koji vole ovakve mafijaško-pljačkaške razbibrige/eskapade. Jadni, zbunjeni Vuk . kojeg je zadesio svakojaki raspon nesreća - jedan je od najsmješnijih likova koje sam vidio u dugo vremena. 7.5/10
UI KINI JEDU PSE 2 (2002.): Očekivano inferiorniji nastavak, no i dalje ima ponekih uspjelih humorističnih scena. Film zapravo i nije baš nastavak, nego u njemu nastupaju isti glumci, ali u novoj, nepovezanoj priči. Dobar je onaj serijski ubojica žena. Ekipa ode u trgovinu, a na povratku na pločniku ugledaju mrtvu ženu. Pitaju oni prijatelja psihopata što je to dovraga uradio. Kaže on: Ništa. Malo je puhnuo vjetar i ona je pala 6/10
JULIA (2008.): psih. triler drama s jednom od najmrskijih antijunakinja ikad: sucidialno-destruktivnom alkoholičarkom lišenog ikakvog ponosa ili dostojanstva, a koju je odglumila impresivna Tilda Swinton. Scenarij je ovdje na visokoj razini: unatoč pogibeljnosti situacije u kojoj se našla glavna junakinja - raspamećena, mamurna otmičarka čiji neuračunljivi postupci uzrokuju sveopću pomutnju - poprilična je količina (crno)humornih situacija. Premda priča nije ništa spektakularno, dovitljiv scenarij i predan performans Tilde Swinton čine ga vrijednim utroška 2 i pol sata. 8/10
EXTREME PREJUDICE (1987.): akcijski krimi vestern s Nickom Nolteom i Powersom Bootheom, u ulogama dvoje nekadašnjih, sada sukobljenih, najboljih prijatelja. Film obiluje provorazrednom valterhilskom akcijom, popraćen i vrlo dobrim sporednim ulogama. No, kao što to biva česti slučaj kod ovog redatelja, unatoč dinamičnosti radnje sama priča nije ni po čemu posebna, a završnica je čisti klišej, čak je i antiklimaktična. Može proći pod razbibrigu. 6/10
CITY OF INDUSTRY (1997.): zvjezdana postava predvođena Harveyom Keitelom, u neo-noir filmiću o kojem ne vrijedi trošiti riječi. To jedna toliko neinspirativna priča koja ne da samo vrvi klišejima nego je i dozlaboga dosadna, pretenciozna, nerazrađena, a kako vrijeme protiče i poprilično iritantna. Scenarij je doslovno za rit pobrisati. 3/10 |
“Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.” - Mark Twain |
Edited by - bonjovi4ever on 10/05/2021 14:33:25 |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 11/05/2021 : 13:10:20
|
Two for the money (2005) https://www.imdb.com/title/tt0417217/?ref_=nv_sr_srsg_0
Odlični glumci (i gluma) te sjajna režija uspjeli su mi učiniti zanimljivom temu koja me ineče uopće ne privlači (sportsko klađenje i klađenje općenito). Ocjena:7/10
There will be blood (2007) S druge strane ovdje je tema zanimljiva ali sama ražija filma mi nije do kraja sjela:događaji se nižu kao na traci bez ikakve napetosti i dramaturgije. Ok je to ali ipak je trebalo radnju "presjeći" malo više puta. Ocjena:6/10 |
|
|
|
Beren
Advanced Member
Montenegro
3793 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 11/05/2021 : 21:04:07
|
A bgm There will be blood mi je jedan od boljih filmova XXI vijeka. Dobar na više nivoa. Sad me podsjeti da ga ponovim. |
Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba... |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8163 Posts
Posted - 12/05/2021 : 13:24:01
|
bit će krvi je filmčina iako, nikad nisam dobio poriv da ga ponovo pogledam on je valjda od takvih filmova jednom i dosta |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47132 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 12/05/2021 : 22:29:50
|
https://www.imdb.com/title/tt10962368/?ref_=fn_al_tt_1 moran i ovog komentirat.Ideja je bila odlična,samo ubacivanje jednog od najvećeg zapadnog mistika i njegovog vjerovatno najpoznatijeg dijela je tribalo bit puuuno bolje djelo. Čak i remek djelo. Međutim ispalo je to dosta kilavo i nekako neuvjerljivo. Šteta. 5/10
|
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26814 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 14/05/2021 : 01:40:03
|
počeja sam gledat without remorse...šteta izgubljenog vrimena. smeće na kvadrat.ne znam da li je knjiga ovako loša ali mora biti jer valjda su ostavili zaplet iz knjige.tome clancy ubi se! |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5287 Posts
Member since 10/02/2011 |
Posted - 14/05/2021 : 07:35:19
|
Sinoć sam slučajno pogledao jedan hrvatski film na tv-u za koji nikada prije nisam ni čuo “F20”...na kraju je ovaj psihodelični triler ispao bolji nego što sam mislio na početni dojam. Stari prekaljeni iskusni glumci u sporednim ulogama, a mladi glumci za koje nikad nisam čuo imaju dvije glavne uloge i odradili su to vrhunski. [url=https://postimg.cc/BtSpFdXK][/url]
Evo i spota za film:
https://youtu.be/-BVqJrRjmPI
Ocjena 8/10 |
Edited by - Oki on 14/05/2021 07:37:31 |
|
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5287 Posts
Posted - 14/05/2021 : 10:42:57
|
quote: Originally posted by Tonto
The Ballad of Buster Scruggs (2018)
Volim bracu coen. Jos ih vise volim kad se zajebavaju, nego kad su ozbiljni. Film je naprosto genijalan, price odlicne, predivno snimljen, filmska fotografija za 10. Tom Waits odglumio izvrsno. Odusevio sam se.
Moram prokomentirati ove filmiće jer se uistinu radi o nečemu što ne smijete propustiti pogledati. Razumijem i to da je ovo zbir kraćih filmića koji će nekome biti remek djelo, a nekom drugom će biti nešto potpuno negledljivo. Ja sam ovaj filmski uradak doživio totalno čudno. Svaki ovaj filmić u sebi ima nekih nelogičnih gluposti i da sada ne idem u detalje koje su to situacije, stvar je u tome da su to situacije koje su namjerno u scenariju s ciljem crnog najcrnijeg humora i to jednostavno pali i čini ovaj film djelom koji možete gledati više puta i te situacije će vam svaki puta biti smješne. Filmić sa pljačkom banke sam pogledao sigurno jedno deset puta, a onaj sa bezrukim i beznogim recitatorom doslovno uspavljuje dosadom kao i njegove recitacije, no završetak tog filmića je jednostavno fenomenalan. Dajem Busteru Scruggeu 8/10 uz napomenu “obavezno pogledati” |
|
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5287 Posts
Posted - 14/05/2021 : 10:54:13
|
Ovih dana se još gledalo...
MONSTER HUNTER (2020) - loše, ali su mi fora pješčani jedrenjaci - 3/10
JAKOB’S WIFE (2021 - volim filmove sa vampirima, ali ovaj je stvarno loš...scenarij kao da je pisala žena u menopauzi nezadovolj(e)na u braku - 3/10
THE SEVENTH DAY (2021) - film traje 87 minuta, a imao sam osjećaj da traje 187 min...loše - 3/10
ALL CHEERLEADERS DIE (2013) - gluposti koje su neprobavljive, ne pomaže ni par zgodnih cura u fimu - 2/10
LOCO POR ELLA iliti CRAZY ABOUT HER (2021) - španjolska romantična komedija koju možete pogledati sa boljim polovicama - 7/10 |
|
|
Topic |
|