Author |
Topic  |
Shaner
Advanced Member

Croatia
7633 Posts
Member since 24/09/2012 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 23/06/2021 : 12:22:51
|
quote: Originally posted by koze123
Čekaj Bonjovi, kako misliš ko se normalan opterećuje lošem uticajem filma na decu? Pa evo ja na primer razmišljam o tome, i čvrsto mislim da kad bi bilo još tako "nenormalnih" deca bi bila normalnija. I možda ne bismo imali takve izolovane (ili pak globalne) slučajeve koje si spomenuo. Ako imaš vremena baci pogled na ovaj snimak, ili pročitaj neki tekst na tu temu: https://www.youtube.com/watch?v=dmBqwWlJg8U
Skroz je u redu što je tebi film odličan i što ga ti ne bi gledao da je diznijevski, ali poenta stoji da je to Dizni i da su deca ciljna publika. To je ono o čemu ja pričam i što mi smeta. Ne mogu baš sad da odgovaram na svaku repliku, negde se slažemo (u idealnom svetu mi ne bismo bili opterećeni takvim sadržajima koje si spomenuo), negde ne (iako je horor "dostupan" deci, njima nije namenjen i to ne smemo mešati kako bismo opravdali štetu filmova koji njima jesu namenjeni). Drugim rečima to što postoje sadržaji koji su ekstremno štetni ne čini druge štetne sadržaje normalnim i prihvatljivim. Tj. ne bi trebalo tako da bude. Bar ja tako mislim. 
EDIT: Sad kad pročitam poruku ovaj bold deluje nekako "napadački". Jasno ti je da mi to nije namera, nego sam samo hteo da ilustrujem neke svoje stavove i podebljam ih. A sama tema je izuzetno interesantna, čak mislim da su neke moje koleginice radile istraživanje u kome su poredile poruke ranijih diznijevih filmova i aktuelnih. Bila je neka analiza sadržaja sećam se, raspitaću se, može biti jako interesantno kada je ova tema u pitanju. 
ima nešto u tome šta pišeš. Al jebga ko će se bavit još i dječjom psihologijom.[url=https://postimg.cc/pyz0K6kQ] [/url] |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12266 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 24/06/2021 : 18:48:23
|
quote: Originally posted by Shaner
Gledao sam Boyhood kada je izašao i ostavio mi je dojam TV drame za nedjeljno poslijepodne. I dalje sam uvjeren da je toliko hvaljen samo zbog načina na koji je sniman.
Uf, preostro Shanere. Slazem se da je veliki deo prestiza i publiciteta oko ovog filma bas zbog tog neobicnog nacina snimanja odnosno eksperimenta koji niko do sad nije uradio. Ali svejedno je jako dobar film. Mogao bi biti 20, 25 minuta kraci ali vredan je gledanja. E sad na BBCevoj listi 100 najboljih filmova 21. veka zauzima visoko #5 mesto, e tu se vec ne bih slozio da je bas toliko dobar. Nikako nije ispred Before Sunseta i genijalnog Before Midnighta (ako pricamo samo o Linklateru). |
Edited by - going going on 24/06/2021 18:48:41 |
 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7633 Posts
|
koze123
Average Member

978 Posts
Member since 05/11/2018 |
Posted - 24/06/2021 : 22:13:25
|
Slažem se u potpunosti sa Goingom - odličan je Boyhood, meni je baš lepo legao, dirljiv je i kazarzičan. Od Linklatera preporučujem Dazed and Confused (jedan od mojih omiljenih filmova), pa i Everybody Wants Some gde je pokušao da rekreira pomenuti film, smestivši ga 10 godina kasnije. Dosta je plići, ali opet sasvim solidan.
Ne postoji savršeniji početak nekog filma od Dazed and Confused. Koliko sam čitao pola budžeta je otišlo na prvih 5 minuta. Najbolja odluka.  |
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12266 Posts
Posted - 25/06/2021 : 00:31:59
|
Before trilogiju nikako da pogledam, doći će jednom valjda na red.
Uf obavezno! I po mogucstvu sa lepsom polovinom da gledas. I uz razmake izmedju delova, ja sam odgledao prvi pa posle par meseci drugi deo i tek posle 2 godine treci deo. Stvarno su genijalna sva tri filma i svako je za svoju ciljnu publiku ali su opet i univerzalni filmovi. Meni se najvise dopao treci deo, a trebalo bi s obzirom na moje godine da mi se najvise svidi prvi. |
 |
|
BeaGea
Advanced Member

4078 Posts
Member since 29/04/2020 |
|
BeaGea
Advanced Member

4078 Posts
|
BeaGea
Advanced Member

4078 Posts
Posted - 27/06/2021 : 14:50:00
|
The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone

Nova verzija 3. nastavka sage "Kum". Coppola je nakon 30 godina odlučil premonitirati film i pokazati nam novu verziju. Promijenjen je smisao filma novim početkom i krajem, ćime film izgleda drugačije i daje neki drugi smisao ali ne postaje ništa puno bolji. Samo za zagrižene ljubitelje "Kuma", ostali ga mogu slobodno zaobići jer će umirati od dosade 
|
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 27/06/2021 : 16:02:19
|
Nasao ovo na televiziji... nesto australijansko, redateljev prvijenac.
The Horseman (2008) https://www.imdb.com/title/tt1060255/
Mada ispadne nekako B-razredni "revenge flick" ali ima neki svoj smek, ne kao La Linea ali ipak dovoljan da sam pogledao film do kraja, ima cak i iznenadni obrat, a zavrsi sa Hurt Johnnyja Casha. Pa, ipak ima dosta scena mucenja, krvi... Razvedeni otac pronađe svoju odbjeglu mladoljetnu kcer mrtvu, drogiranu i silovanu, i kada mu netko posalje snimku s njom, on krene na put osvete po bespucima Queenslanda. Tu uleti jos jedna odbjegla mlada djevojka koja stopira i naravno, i nju treba zastititi. Djeluje vec vise puta obrađeno, ali film ima neki vise realisticki drive nego h'woodski, i kamera je takva, pa mu to daje svojstveni pecat.
Vidim da je redatelj kasnije napravio jos jedan film, i ovaj put se sve skupa događa nesto blize nama, u Albaniji, klani, krvne osvete...
Bloodlands (2017) https://www.imdb.com/title/tt4232130/
a tu je i film nekog kandadskog redatelja, koji izgleda kao napravljen prema ovom Horsemanu
Les 7 jours du talion (2010) aka 7 Days https://www.imdb.com/title/tt0445054/
a na telki pogledao i ovaj neobavezni zanrski krimic, neka modernija Nikita na malo drugaciji nacin, a naslov ko stvoren za lwooda 
Colombiana (2011) https://www.imdb.com/title/tt1657507/
No, ono vaznije je to, da je jedan od scenarista Luc Besson, a "film se temeljio na scenariju koji je trebao biti nastavak za Léona (1994). Prica je trebala slijediti lik Natalie Portman Mathilde dok je trazila i ubijala likove koji su joj i Leonu nanijeli nepravdu. Zbog problema s pravima na studio iza prvog filma otkazan je i scenarij je pretvoren u Colombiana."
Sad, sasvim ok za ubiti jedno vecer ispred televizije, ali nista toliko ekstra i posebno. Malo pretjerivanja kakva su i znacilna za takve vrste filmova (djevojcica koja se pretvara u fatalku koja je spremna za sve i obvlada sve, najlikvidatorica, uvijek pobjedi, spremna na sve, sve poznaje, sve sustave itd. itd.).
No, nasao sam onda ovoga i mislim da ga moram pogledati... vec to da pise da je u pitanju najbolja britanska komedija poslije Four Lions mi govori dovoljno, pa se bacam na trazenje...
Sightseers (2012) https://www.imdb.com/title/tt2023690/
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
Edited by - Poli on 27/06/2021 16:06:50 |
 |
|
fandango
Senior Member

1685 Posts
Member since 10/06/2004 |
Posted - 27/06/2021 : 19:42:22
|
Možda je preoštro, ali očekivanja su bila ogromna kao i razočaranje koje je uslijedilo. Before trilogiju nikako da pogledam, doći će jednom valjda na red.
quote: Originally posted by koze123
Slažem se u potpunosti sa Goingom - odličan je Boyhood, meni je baš lepo legao, dirljiv je i kazarzičan. Od Linklatera preporučujem Dazed and Confused (jedan od mojih omiljenih filmova), pa i Everybody Wants Some gde je pokušao da rekreira pomenuti film, smestivši ga 10 godina kasnije. Dosta je plići, ali opet sasvim solidan.
Ne postoji savršeniji početak nekog filma od Dazed and Confused. Koliko sam čitao pola budžeta je otišlo na prvih 5 minuta. Najbolja odluka. 
quote: Originally posted by going going
Before trilogiju nikako da pogledam, doći će jednom valjda na red.
Uf obavezno! I po mogucstvu sa lepsom polovinom da gledas. I uz razmake izmedju delova, ja sam odgledao prvi pa posle par meseci drugi deo i tek posle 2 godine treci deo. Stvarno su genijalna sva tri filma i svako je za svoju ciljnu publiku ali su opet i univerzalni filmovi. Meni se najvise dopao treci deo, a trebalo bi s obzirom na moje godine da mi se najvise svidi prvi.
Kod mene opet drukcije. Boyhood mi je dobar, ali Before trilogija mi nije sjela, bas mi je ko neki ljubici. Munjeni i zbunjeni nisam gledao, mozda se odvazim.
Shaneru, a i ostali, Boyhood je u biti snimljen na foru serije dokumentaraca The Up Series Michaela Apteda: https://en.wikipedia.org/wiki/Up_(film_series). Intervjuirali su sedmogodisnje klince 1964. o ovome i onome, i onda svakih sedam godina ponavljali intervjue pa ih onako pratis kroz zivot. Zadnji film je 63 Up iz 2019., a Apted je ove godine umro pa filmova valjda vise nece biti, ali tko zna.
|
 |
|
BeaGea
Advanced Member

4078 Posts
Posted - 27/06/2021 : 20:33:34
|
quote: Originally posted by fandango
Shaneru, a i ostali, Boyhood je u biti snimljen na foru serije dokumentaraca The Up Series Michaela Apteda: https://en.wikipedia.org/wiki/Up_(film_series). Intervjuirali su sedmogodisnje klince 1964. o ovome i onome, i onda svakih sedam godina ponavljali intervjue pa ih onako pratis kroz zivot. Zadnji film je 63 Up iz 2019., a Apted je ove godine umro pa filmova valjda vise nece biti, ali tko zna.
Patuljci pojma nemaju i Mladen Kušec je isto slična shema. S tim da je tu kombinacija tv i radio emisije. |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7633 Posts
Posted - 27/06/2021 : 23:20:01
|
quote: Originally posted by fandango
Znam (iako nikako da pogledam Up), samo što Aptedov Up nije komercijalan i pretpostavljam da većina (američke) publike nikad nije čula za njega, pa im je Boyhood došao kao neko otkriće.
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
 |
|
BeaGea
Advanced Member

4078 Posts
Posted - 28/06/2021 : 15:25:13
|
If You Meet Sartana... Pray for Your Death
Iako sam ga pogledal unazad pola godine nisam prospustil priliku da provjerim Sartanin box set. Bit će ovo jako dobar set filmova za uživanciju po ovoj sparini! |
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12266 Posts
Posted - 29/06/2021 : 13:06:05
|

The Age of Innocence (1993.) r. Skorseze
Odlican, neobicno nezan Skorseze. Film o slobodi, slobodi od okova drustva i drustvenih normi, slobodi u ljubavi. slobodi u ponasanju, misljenju, govoru... Preporucujem I ovo je dobra priprema za Daniela Day Lewisa da se kasnije transformise u Butchera za Gangs of NewYork.
9,5/10

Whiplash (2014.) r. Damien Chazelle
Prvi dugometrazni film mladog reditelja Chazella. Ja sam prvo gledao La La Land u bioskopu koji me je odusevio i First Man koji me uopste nije odusevio i sada je dosao na red njegov prvi film. Dobar i zabavan film ali me nije nesto raspametio. JK Simmons krade show, dok mi Miles Teller i nije nesto posebno interesantan ni kao lik a ni on kao glumac. Znam da je Refn strasno zeleo sa njim da saradjuje jos 2013. godine ali ovaj nije mogao pa je uzeo Goslinga opet posle Drivea za Onlu God Forgives. I onda se Refnu konacno ispunila zelja da saradjuje sa Tellerom u seriji Too Old to die young.
8/10

There Will Be Blood (2007.) r. Paul Thomas Anderson
Pri kraju filma kada se radnja prebacila u 1927.godinu palo mi je na pamet pa ovaj film je Gradjanin Kejn za 21. vek. A ja ne volim gradjanina Kejna! Posle malo citao po internetu i vidim da su mnogi isto uocili slicnost i istakli je, tako da nisam tako genijalan filmski kriticar kao sto sam mislio! U svakom slucaju izuzetno vesto i precizno reziran film, ono sto mi se svidelo jeste sto su svi kadrovi relativno dugi, ali ne predugi i mizanscenski se lepo igra Anderson. Jako lepo kadriran i snimljen film. I sama prica je interesantna ali me nije ni na koj nacin emotivno uvukla u pricu, manje vise svi su mi likovi antipaticni (ne kazem da likovi moraju da budu simpaticni i da mi se svidjaju da bi film bio dobar) ali nekako mi je na kraju svejedno sta je sa njima. I svi su nekako hladni i distancirani do nas gledaoca. Ne znam, tu mi nesto fali. Ali opet film ima nesto, neku privlacnost, nesto. Ne bih imao nista protiv ako ga vidim na tvu za godinu dve da ga ponovo pogledam. I vidim da je velika debata koji je najbolji film 2007.godine i bitka se vodi izmedju ovog filma i No Country for Old Men. Ja bih odabrao uvek bracu Coen.
8/10 |
 |
|
DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6448 Posts
Member since 05/12/2016 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Posted - 29/06/2021 : 18:33:19
|
Criminal (2016) https://www.imdb.com/title/tt3014866/
Ha! Bas zanimljivo. Kada je Costner (posljednji put) glumio nekog bas opakog, ruthless negativca, ako ikada, jelda. Plus Tommy Lee Jones, Gary Oldman, Gal Gadot, Jordi Mollà, Ryan Reynolds u prvih par minuta... Ako oduzmemo taj nevjerovatni element na kojem film temelji, i pogledamo film samo tako, to jest vise kao strip (bogami, ovo bi sigurno proslo kao nesto novo od Amerikanaca), sasvim dobro vozi. Pogotovo Kevin je odlican, to jest njegova uloga, a i sam kao obicno dobricina, a ovaj put... ipak dobricina na kraju. 
Je, ovo bi proslo kao... graphic novel. 
|
|
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12266 Posts
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Posted - 29/06/2021 : 22:00:36
|
He he, ne, ni najmanje. ;)
Kod nas je film preveden kao Zlocinacki um, stoga Criminal. Ali da ne izdam previse.
|
|
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12266 Posts
Posted - 30/06/2021 : 06:28:35
|
quote: Originally posted by Poli
He he, ne, ni najmanje. ;)
Kod nas je film preveden kao Zlocinacki um, stoga Criminal. Ali da ne izdam previse.
A ja bio ubedjen da ima veze sa stripom i vidim ocena onako oko 6.0 pa nikako da ga pogledam a bio je na netflixu. Mozda je i dalje. Hvala na preporuci. Pogledace se. Ja bas volim Kevina Kostnera. |
 |
|
BeaGea
Advanced Member

4078 Posts
Posted - 30/06/2021 : 11:19:47
|
Sartana i ja jašemo dalje...
Jutros sam pogledel i trećeg iz kolekcije: C'è Sartana... vendi la pistola e comprati la bara!
Možda i najzabavniji od svih Sartana filmova. Giuliano Carnimeo je vrlo talentiran režiser s jako puno zanimljivih ideja. Zanimljivost ovog filma je i ta da Sartanu ne glumi Garko vec Hilton, a u filmu se pojavljuje i Sabata. OST korektan.
Pravo je zadovoljstvo gledeti filmove uz odlično restauriranu sliku i zvuk. Arrow box set je stvarno fantastičan, talijanski audio uz engleske podnaslove i izvrsnu kvalitetu slike. Baš uživancija! |
 |
|
GitaristRoko
Average Member

Croatia
672 Posts
Member since 21/05/2020 |
Posted - 02/07/2021 : 23:34:42
|
The Warriors
Klasik. Pogledah ga već 3-4 puta i vrijedi ga svaki puta pogledati. Kakva priča, likovi, scenarij... Riječi su suvišne. Inače oprezno i rijetko dajem desetke, no ovom filmu ide jedna bez problema.
10/10 |
 |
|
BeaGea
Advanced Member

4078 Posts
Posted - 03/07/2021 : 12:36:49
|
quote: Originally posted by GitaristRoko
The Warriors
Klasik. Pogledah ga već 3-4 puta i vrijedi ga svaki puta pogledati. Kakva priča, likovi, scenarij... Riječi su suvišne. Inače oprezno i rijetko dajem desetke, no ovom filmu ide jedna bez problema.
10/10
Auuu, Warriorsi....film sakm pogledal 100-tinjak puta i uvijek ga mogu pogledati bilo kad i bilo gdje! |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 03/07/2021 : 12:53:33
|
quote: Originally posted by BeaGea
quote: Originally posted by GitaristRoko
The Warriors
10/10
Auuu, Warriorsi....film sakm pogledal 100-tinjak puta i uvijek ga mogu pogledati bilo kad i bilo gdje!
+1 ja ga pogledan nekoliko puta svake godine. Superklasik  |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 04/07/2021 : 19:53:44
|
Fear Street, prvi od tri dijela. SPOJLER
Radnja u stilu Screama sa natprirodnim elemetima. Imamo tu dvije hrabre i poštene lezbijke, zatim jednog hrabrog i prepametnog crnca. Tu su zatim i nekoliko bijelaca, koji su ili podli ili odvratni. Na kraju prežive ove dvije lezbijke i crnac, kao što se moglo na samom početku i pretpostaviti. |
 |
|
Topic  |
|