forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmovi & co
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 581

bonjovi4ever
stripovi.com suradnik

Croatia
1334 Posts

Member since 09/10/2007

Posted - 13/08/2021 : 12:19:39  Show Profile Show Extended Profile  Send bonjovi4ever a Private Message  Reply with Quote
REDEMPTION DAY (2021.): Jučer sam pogledao najgori akcijski film u životu. Ali treba ga spomenuti jer me podjednako iznenadio koliko i nasmijao, pa čak i fascinirao. To je jedan iznimno diletantski film koji pak potiče na razmišljanje i širi obzore, a to je jedna jako čudna kombinacija.

Znači tražio sam nešto za mozak na pašu, tj. malo dobre akcije za laku noć. I tako sam naišao na najnoviji akc. triler zvan Redemption Day. Vidio sam da u njemu glumi Andy Garcia, a film i na imdb dosta dobro kotira (rating 6.2, oko 23 tisuće glasova).

No, uglavnom, gosp. Andy me svojim izgledom i stasom podosta podsjetio na Hemingwaya, a možda čak i Bukowskog. Naime on se pojavljuje negdje sredinom filma, zajedno s još jednim također dosta poznatim glumcem, Martinom Donovanom. Oni većinom sjede u uredu gdje piju, puše i kontempliraju. Ponekad malo prošeću pa naposljetku sjednu za drugi stol gdje s gostima vode diskusije u jednostavnim neproširenim rečenicama. Kad bih nagađao rekao bih da su oni svoje uloge snimili u roku nekoliko sati i bili sasvim dobro plaćeni kako bi privukli gledatelje.

Inače glavni glumac je jedan CSI-jevac, vojničina kojem teroristi otmu ženu i onda ju on ide spasiti. Film traje 95 minuta, a da bi započelo spašavanje potrebno je 70 minuta i mnogo, mnogo razglabanja. Tijekom tih 70 minuta CSI-jevac ima posttraumatski loše režirane snove, a velika zanimljivost filma je da se u njemu mnogo putuje pustinjom. Uvodnoj sceni je posvećeno nekoliko minuta tijekom kojih kolona vozila putuje prašnjavom cestom. Onda nastupi akcija, odnosno zasjeda u kojoj se nikome zapravo ništa ne da, a ti monotoni akcijski prizori provlače se kroz cijeli film. U nastavku ponovo u više navrata vidimo putovanje prašnjavom cestom, sasvim moguće jednom te istom, ali na kraju filma slijedi veliki preokret jer auti putuju u suprotnom smjeru. No, da ne ispadne da pretjerujem, putovali su oni katkad i drugim, zabačenijim cestama. Mislim da je najveći dio budžeta otišao na benzin.

Kad u posljednjih 20-ak minuta krene akcija spašavanja, vjerojatno su iste scene snimljene više puta s tek pokojom izmjenom, to su valjda tzv. budget cuts. Teroristi se pojavljuju i pucaju na istim mjestima. CSI-jevac i njegova ekipa se brane s otprilike istih pozicija, a čini se da se i dalje nikome ništa ne da. U jednom trenutku sam se zajebavao kako je jedan terorist, kojeg su upucali na krovu, čak pokazao malo elana kriknuvši kad se survao u smrt. Izgleda da je to i filmsku ekipu veoma očaralo, pa su desetak minuta kasnije imali sličnu scenu u kojoj je još jedan terorist upucan na istom mjestu, samo iz drugog kuta, i također je kriknuo prilikom pada. Ne mogu sa sigurnošću tvrditi, ali sasvim je moguće da je to bio isti glumac, samo malo drugačije snimljen.

CSI-jeva žena, inače arheologinja, oteta je dok je istraživala veliko nalazište, odnosno šetala tragovima tajanstvene civilizacije. Na tom nalazištu je utrošen izniman budžet; vidite nekakve nakupine pijeska i prolaze. Radi se o satima fizičkog rada, tj. šljakeri su se pošteno nalopatali dok su preturali teren. A možda čak ni nisu, možda su samo raščistili već postojeće prolaze.

A koliko li tek razgovaraju. Ovo je verbalni akcijski film čiji je dijaloški okvir zanimljiv otprilike kao i sjednica sabora. Oni govore jedno te isto, ali kažu to na više načina i onda to nazovu planom akcije.

Vidimo i nekoliko terorista, a vođa je naprosto smiješan dok prijeti da će svima otfikariti glave. Jednog taoca je natjerao da se moli jer je zaboravio svoje korijene. Čak smo svjedočili i jednom pogubljenju kako bi se izazvao dramatični efekt i da bi fiktivni američki predsjednik ohrabrio narod. Time je filmu dan i osvrt na trenutno stanje u svijetu. Inače čovjek je pogubljen onako nekako usput, kao da se bližilo vrijeme ručka pa su mu nabrzaka strugnuli mačetom preko vrata.

No, na kraju filma je, ehm, preokret i napokon se pojavljuje treći do četvrti poznati glumac, Robert Knepper, najpoznatiji iz serije Prison Break. On je imao čak trominutni angažman. Lijepo se obukao i malo je popričao.

Mada sam ubrzavao film nakon prve polovice - jer oni mnogo pričaju, šeću i voze se - ne sjećam se da sam u životu pogledao nesnosniji, iritantniji i bezidejniji film.

E da, u filmu se pojavljuje i podosta savim sporednih glumaca koji samo malo stoje u kadru, kimnu glavom i progovore po jednu do dvije jednostavne neproširene rečenice. Neki čak ne kažu ništa, samo stoje i nešto gledaju, ali se zadrže i po minutu do dvije. To je valjda bio neki minimum koji treba ispuniti da ne bi bili tek najobičniji statisti i dobili koji dolar više za aktivno sudjelovanje. Ovo je onda možda i film prvih prilika, proboj mladih glumačkih nada jer na životopisu je lijepo vidjeti da si glumio u filmu s Andyjem Garcijom.

Možda je ovaj film zapravo dobrotvornog karaktera. Mada u suštini nema nikakvog karaktera.

Preporučam ga studentima filmske umjetnosti jer pruža itekako mnogo materijala za kritički osvrt o svemu što ne valja u sedmoj umjetnosti.

1/10

“Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.” - Mark Twain

Edited by - bonjovi4ever on 13/08/2021 12:25:43
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4078 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 13/08/2021 : 18:18:38  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote

F. di Leo ide dalje. Jedna vrlo brutalna priča o talijanskoj mafiji i njihovoj vezi s policijom. Tko voli filmove spomenutog nece zazaliti, a ostali neka slobodno zaobiđu.

Kažite mi, jeste li se umorili
Jesu li vas prevarili
Je l'nas vrijeme pregazilo

Edited by - BeaGea on 13/08/2021 18:19:11
Go to Top of Page

koze123
Average Member

978 Posts

Member since 05/11/2018

Posted - 14/08/2021 : 18:40:39  Show Profile Show Extended Profile  Send koze123 a Private Message  Reply with Quote
Ne stigoh da upozorim: devojka i ja gledali Fesr Street 1, ja kao ljubitelj horora, njoj svejedno. Malo je reći da je film katastrofa (oboma), nisam mogao da provalim do kraja da li je u pitanju parodija ili ozbiljan film. Jezivo je koliko je amaterski odrađeno, koliko su dijalozi sranje, gluma, jump scareovi su smešni itd. Ako su ciljna publika predpubertetlija ovo može da im bude zabavno, svi ostali zaobiđite u širokom luku.

Priča se da je dvojka dosta bolja. Seting podseća na F13, možda uzmem da gledam kad ne budem imao pametnija posla.
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7630 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 14/08/2021 : 20:48:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Evo ja nisam predpubertetlija pa mi je bilo zabavno.

Spominjao se već Fear Street u nekom trenutku ovdje. Meni su i jedinica i dvojka zabavni trash, ali ne bih rekao da su amaterski odrađeni. Trojka mi je doduše bila razočaravajuća.

Edit:
Kad smo kod filmova za zaobilaženje u širokom luku, nominiram Becketta. Ova godina stvarno nije baš neka za filmove.

http://onlineimpressions.blogspot.com/

Edited by - Shaner on 14/08/2021 20:55:15
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29657 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 15/08/2021 : 12:13:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vice

I da, nabijen ih zbog one dvi scene s pticama.

ih, pa što si toliko osjetljiv
jedan svizac, ubojica 27 djece, lagano odšeta, a tebe brinu ptičice :P
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4078 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 15/08/2021 : 15:30:51  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
Repriziral dva odlična naslova!

....ako netko žudi za vrhunskim filmom strave (u svakom pogledu).

...za ljubitelje atmosferičnih vesterna a la Leone

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

DzekDenijels
Senior Member

Serbia
2628 Posts

Member since 26/07/2009

Posted - 15/08/2021 : 23:54:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit DzekDenijels's Homepage  Send DzekDenijels a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bonjovi4ever

REDEMPTION DAY (2021.): Jučer sam pogledao najgori akcijski film u životu. Ali treba ga spomenuti jer me podjednako iznenadio koliko i nasmijao, pa čak i fascinirao. To je jedan iznimno diletantski film koji pak potiče na razmišljanje i širi obzore, a to je jedna jako čudna kombinacija.

Znači tražio sam nešto za mozak na pašu, tj. malo dobre akcije za laku noć. I tako sam naišao na najnoviji akc. triler zvan Redemption Day. Vidio sam da u njemu glumi Andy Garcia, a film i na imdb dosta dobro kotira (rating 6.2, oko 23 tisuće glasova).

No, uglavnom, gosp. Andy me svojim izgledom i stasom podosta podsjetio na Hemingwaya, a možda čak i Bukowskog. Naime on se pojavljuje negdje sredinom filma, zajedno s još jednim također dosta poznatim glumcem, Martinom Donovanom. Oni većinom sjede u uredu gdje piju, puše i kontempliraju. Ponekad malo prošeću pa naposljetku sjednu za drugi stol gdje s gostima vode diskusije u jednostavnim neproširenim rečenicama. Kad bih nagađao rekao bih da su oni svoje uloge snimili u roku nekoliko sati i bili sasvim dobro plaćeni kako bi privukli gledatelje.

Inače glavni glumac je jedan CSI-jevac, vojničina kojem teroristi otmu ženu i onda ju on ide spasiti. Film traje 95 minuta, a da bi započelo spašavanje potrebno je 70 minuta i mnogo, mnogo razglabanja. Tijekom tih 70 minuta CSI-jevac ima posttraumatski loše režirane snove, a velika zanimljivost filma je da se u njemu mnogo putuje pustinjom. Uvodnoj sceni je posvećeno nekoliko minuta tijekom kojih kolona vozila putuje prašnjavom cestom. Onda nastupi akcija, odnosno zasjeda u kojoj se nikome zapravo ništa ne da, a ti monotoni akcijski prizori provlače se kroz cijeli film. U nastavku ponovo u više navrata vidimo putovanje prašnjavom cestom, sasvim moguće jednom te istom, ali na kraju filma slijedi veliki preokret jer auti putuju u suprotnom smjeru. No, da ne ispadne da pretjerujem, putovali su oni katkad i drugim, zabačenijim cestama. Mislim da je najveći dio budžeta otišao na benzin.

Kad u posljednjih 20-ak minuta krene akcija spašavanja, vjerojatno su iste scene snimljene više puta s tek pokojom izmjenom, to su valjda tzv. budget cuts. Teroristi se pojavljuju i pucaju na istim mjestima. CSI-jevac i njegova ekipa se brane s otprilike istih pozicija, a čini se da se i dalje nikome ništa ne da. U jednom trenutku sam se zajebavao kako je jedan terorist, kojeg su upucali na krovu, čak pokazao malo elana kriknuvši kad se survao u smrt. Izgleda da je to i filmsku ekipu veoma očaralo, pa su desetak minuta kasnije imali sličnu scenu u kojoj je još jedan terorist upucan na istom mjestu, samo iz drugog kuta, i također je kriknuo prilikom pada. Ne mogu sa sigurnošću tvrditi, ali sasvim je moguće da je to bio isti glumac, samo malo drugačije snimljen.

CSI-jeva žena, inače arheologinja, oteta je dok je istraživala veliko nalazište, odnosno šetala tragovima tajanstvene civilizacije. Na tom nalazištu je utrošen izniman budžet; vidite nekakve nakupine pijeska i prolaze. Radi se o satima fizičkog rada, tj. šljakeri su se pošteno nalopatali dok su preturali teren. A možda čak ni nisu, možda su samo raščistili već postojeće prolaze.

A koliko li tek razgovaraju. Ovo je verbalni akcijski film čiji je dijaloški okvir zanimljiv otprilike kao i sjednica sabora. Oni govore jedno te isto, ali kažu to na više načina i onda to nazovu planom akcije.

Vidimo i nekoliko terorista, a vođa je naprosto smiješan dok prijeti da će svima otfikariti glave. Jednog taoca je natjerao da se moli jer je zaboravio svoje korijene. Čak smo svjedočili i jednom pogubljenju kako bi se izazvao dramatični efekt i da bi fiktivni američki predsjednik ohrabrio narod. Time je filmu dan i osvrt na trenutno stanje u svijetu. Inače čovjek je pogubljen onako nekako usput, kao da se bližilo vrijeme ručka pa su mu nabrzaka strugnuli mačetom preko vrata.

No, na kraju filma je, ehm, preokret i napokon se pojavljuje treći do četvrti poznati glumac, Robert Knepper, najpoznatiji iz serije Prison Break. On je imao čak trominutni angažman. Lijepo se obukao i malo je popričao.

Mada sam ubrzavao film nakon prve polovice - jer oni mnogo pričaju, šeću i voze se - ne sjećam se da sam u životu pogledao nesnosniji, iritantniji i bezidejniji film.

E da, u filmu se pojavljuje i podosta savim sporednih glumaca koji samo malo stoje u kadru, kimnu glavom i progovore po jednu do dvije jednostavne neproširene rečenice. Neki čak ne kažu ništa, samo stoje i nešto gledaju, ali se zadrže i po minutu do dvije. To je valjda bio neki minimum koji treba ispuniti da ne bi bili tek najobičniji statisti i dobili koji dolar više za aktivno sudjelovanje. Ovo je onda možda i film prvih prilika, proboj mladih glumačkih nada jer na životopisu je lijepo vidjeti da si glumio u filmu s Andyjem Garcijom.

Možda je ovaj film zapravo dobrotvornog karaktera. Mada u suštini nema nikakvog karaktera.

Preporučam ga studentima filmske umjetnosti jer pruža itekako mnogo materijala za kritički osvrt o svemu što ne valja u sedmoj umjetnosti.

1/10

Fenomenalna recenzija !!!
Skoro se nisam ovako dobro smejao.
Svaka čast na duhovitosti i načinu pisanja.
Čak sam u iskušenju da pogledam film...

Carpe diem
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7630 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 17/08/2021 : 19:52:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Evo ga i plakat!

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 17/08/2021 : 21:27:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Ovo bi mogao pogledati kad naleti na telku, ili da skidam al mi se ne da. :D
https://www.imdb.com/title/tt6902332/

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7342 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 17/08/2021 : 21:58:40  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

Ovo bi mogao pogledati kad naleti na telku, ili da skidam al mi se ne da. :D
https://www.imdb.com/title/tt6902332/

Skini, dobar za mozak na pašu.

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 18/08/2021 : 01:38:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Jel ko gledo Pig? Vrhunska pizdarija. :) Odlican Cage.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4078 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 20/08/2021 : 17:23:55  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
Ode Shin'ichi

Iako ga večina pamti po ulozi u Kill Billu Chiba je ima u karijeri preko 200 uloga, i mnoštvo dobrih naslova.
https://www.imdb.com/name/nm0002002/?ref_=nv_sr_srsg_0

Jesu li vas prevarili

Edited by - BeaGea on 21/08/2021 14:05:36
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12258 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 20/08/2021 : 21:50:51  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

Evo ga i plakat!

Sto vise Nicolasa Cagea to bolje! Sazetak filma zvuci preludo!

Moram pogledati Pig
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4078 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 21/08/2021 : 13:58:28  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
U čast preminulo Chibi pogledel jedan iz njegove filmgrafije, Ninja Wars. Odlična zabava!

Film traje manje od 100 min. Na ovoj poveznici je nakon film u nastavku film ispočetka pa ispada da dugo traje.

Jesu li vas prevarili

Edited by - BeaGea on 21/08/2021 14:01:54
Go to Top of Page

bonjovi4ever
stripovi.com suradnik

Croatia
1334 Posts

Member since 09/10/2007

Posted - 21/08/2021 : 15:48:33  Show Profile Show Extended Profile  Send bonjovi4ever a Private Message  Reply with Quote
SUICIDE SQUAD (2021.): Zabavna bedastoća. 6/10

THE MIGHTY QUINN (1989.): Jedan od najranijih filmova Denzela Washingtona. Nekakav feel good filmić koji u središtu ima slučaj ubojstva, ali samo ozračje filma istoj baš i ne pogoduje. A i sama istraga je čudna, kao i završnica. Zapravo je cijeli film čudan, nekoherentan, pomalo čak i naporan. Ali ajde, nek su se oni raspjevali i rasplesali, nije to ništa loše. 5/10

DEAD RINGERS (1988.): Moguće da sam davno gledao ovaj film. Zanimljiva priča i odlična gluma Jeremyja Ironsa; ima ovdje par ludih prizora i promišljanja tipičnih za Cronenberga (mutirane maternice!), ali što se tiče radnje film mi u drugom dijelu nije nešto pretjerano držao pažnju. Jasna je poruka, ali izvedba je troma i patetike je previše za moj ukus. 6.5/10

THE GREEN KNIGHT (2021.): Kritičari su naveliko nahvalili ovaj film. E sad može se u njemu tražiti nekakva dubina, može se promišljati o poruci, može se s tim pripovjednim otpacima slagati koješta... Ali radnja je bezvezna, nedorečena, konfuzna i dozlaboga neinspirativna. Gawainovo putovanje u vlastito obezglavljenje je živa dosada popraćena raznim halucinacijama i tamo nekim new age pizdrarijama. Mada vidim da je u doslovno svim imdb "most helpful" komentarima popljuvan, pa pretpostavljam da je i ovaj film neka nuspojava korona filmaštva. Inače film je scenaristički adaptiran prema jednoj srednjovjekovnoj poemi o sir Gawainu. Valjda ju režiser i scenarist Lowery nije ni sam najbolje razumio, pa je u zaplet ubacio malo Night King i Headless Horsemen vibre kako bi pridobio pozornost i zaintrigirao gledatelja. 2/10

PIG (2021.): Ovo je jedan mali film koji je meni značio puno. Ima zanimljivih, fatalistično egzistencijalnih promišljanja od strane prof. Nicolasa Cagea, koji ovdje u ulozi usamljenika živi u kolibi sa svinjom, reminiscira o izgubljenoj ljubavi i usput prodaje tartufe. Kad mu jedne noći otmu svinju, Nicolas se vraća u grad da bi spasio svoju prijateljicu. Većinom tako da pušta da ga dobro isprebijaju.
Bez daljnjeg, Cage je itekako pogodovao pozitivnom dojmu nakon gledanja jer je savršen za ovakvu ulogu. Solidna crnohum. drama koja će vjerojatno podijeliti publiku. 7/10

WHAT'S UP DOC (1972.): Urnebesna i poprilično apsurdna krimi romant. komedija s Barbrom Streisand i Ryanom O'Neillom. Kad kažem apsurdna mislim prvenstveno na zaplet s koferima, odnosno nevjerojatan splet okolnosti koji je potaknuo kaotičan slijed zbivanja. Ali u redu, ako prihvatite zaplet takav kakav je, film je vrlo duhovit, scenaristički iznimno dovitljiv, a Streisandica je komad kakav se danas više ne viđa. Zapravo, općenito se ovakvi filmovi više ne snimaju. 8/10

“Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.” - Mark Twain

Edited by - bonjovi4ever on 21/08/2021 15:51:23
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7630 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 21/08/2021 : 16:00:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
What's up Doc? je odlična komedija. Ima sad već dosta kako sam ga gledao i zaslužuje da ga ponovim. Hvala što si me podsjetio.

Žao mi je vidjeti loš komentar za The Green Knight, to mi je jedan od najiščekivanijih naslova ove godine. Foršpan mi izgleda odlično, a Loweryja sam zapamtio nakon A Ghost Story koji mi je jedan od najboljih filmova prošlog desetljeća. Pogledam Viteza ovih dana pa javim dojmove.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 22/08/2021 : 12:11:05  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

U posljednje vrijeme je vidljivo da ima botova koji pokusavaju da od Cagea naprave neku vrstu kralja trasha, dakle kult.
Ne palite se na to, njegovi filmovi su sranje, kao i njegova gluma.
Pig je glup, dosadan i los film.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 22/08/2021 : 12:29:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:
Originally posted by going going

U posljednje vrijeme je vidljivo da ima botova koji pokusavaju da od Cagea naprave neku vrstu kralja trasha, dakle kult.
Ne palite se na to, njegovi filmovi su sranje, kao i njegova gluma.
Pig je glup, dosadan i los film.

Pig je genijalna parodija.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4078 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 22/08/2021 : 16:16:46  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
Ne kuže svi paradiju kao stilsku figuru (:
A cage je imal niz vrlo ozbiljnih uloga u svojoj karijeri koje odradil vrhunski, samo treba poznavati kaj je sve čovjek dosad u životu snimil i s kim je sve radil. I svi ti filmskih velikani koji su angažirali Cagea su očito neznalice :)

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 22/08/2021 : 16:49:57  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Svakako bi bilo dobro, prije nego sto si napisao taj post, da si pogledao barem jedan Cageov film u posljednjih...ajde recimo dvadesetak godina.
Ja jesam i to svaki. Kamo srece da nisam.
Sto se tice angazovanja, sve se moze, pogotovo ako se zoves Coppola. Nije Hollywood toliko drugaciji od Balkana. Barem ne u nekim stvarima.
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4078 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 22/08/2021 : 18:26:41  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
Naravno da jesam. Ne previse jer glumi u svakavim filmovima, ali one koji po mom misljenju valjaju sam pogledal. Npr. Adaptation je vrhunski film s vrlo upucatljivom ulogom, pa Sibicari, Los porucnik. Ghost Rider i Grindhouse su vrlo zabavni filmovi u kojima uopce nije los, kao ni u Mandolini kapetana Corellija. O filmovima iz razoblja proslog stoljeca da ne pricamo.

Jesu li vas prevarili

Edited by - BeaGea on 22/08/2021 18:31:20
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 22/08/2021 : 19:20:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Tek sada ga pogledah, ali stvarno prijatno iznenađenje!

Doctor Sleep (2019)
https://www.imdb.com/title/tt5606664/

Znaci, nastavak Kingove price Shining, koju je napravio redatelj mog godista. Sta bi moglo ici wrong?
Nista, tako je!
Film me drzao cjelo vrijeme. Mislim da je prica zanimljiva, a i redateljev posao je sasvim korektno obavljen. Jasno da je Kubrick isao u svom stilu (sto nije sjelo Kingu, vjerujem da je i prica poprimila drukciju atmosferu nego knjiga) koji je dosta vise umjetnicki, no ovdje je zato prica dosta jasnija, plus dodatna pojasnjenja iz prvog djela. Ali istina, mene vise pale takve horrorcine nego jump scary budalastine ili samo splatter gore. Tako mi se dopao i Hereditary.

Klinca, koji je vec odrastao i zbog svog "isijavanja" zavrsio kao alkoholik glumi Ewan McGregor, mada i originalni klinjo (Danny Lloyd) ima svoju cameo ulogu, prvu poslije 38 godina - jedan od gledatelja one baseball utakmice je.
Samo malo mi je zasmetalo kad smo se nasli unazad, u vrijeme prvog filma, i tu su drugi glumci u ulozi njegove majke, oca (Nicholsona). Mislim, potrudili su se naci sto blizi priblizak originalnom izgledu i ipak je to bolje nego ici na CGI, tako da to nije neka boljka. Ali eto, oci ne mozes prevariti.

Rebecca Ferguson je dosta dobro odigrala ulogu "vilaina" da tako kazem, hot momma, prrrrrr!
Ova Sveđanka djeluje kao neka od tih starih glumica, legendi, ne znam tacno na koju me podsjeca, a od njezinih filmova mislim da sam je video samo u nekih par, a da ni nisam znao da je "ona". Vidim da me ceka u novom Dune, yupee!

Ah da, i ona "klinka", koja se pridruzi Rebeccinoj bandi, vidim da sam je vec vidio u Enter the Void. Jos jedan odlican film, Noe u svom isijavanju. :D

Uglavnom, ako ima nekoga da jos nije gledao filma, a volio je Shining, preporuka kao kuca za ovaj nastavak. Je, drukciji tip filma je, ali barem po meni ga vrijedi pogledati.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29657 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 23/08/2021 : 07:38:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
neobično da nitko nije spomneuo Corto Maltesesa u novom Suicide Squadu
inače, film je dobar
isti shit kao svi superjunački filmovi, s iznimkom da ovaj ne pokušava pametovati nego je očita zajebancija
Go to Top of Page

bonjovi4ever
stripovi.com suradnik

Croatia
1334 Posts

Member since 09/10/2007

Posted - 23/08/2021 : 08:25:19  Show Profile Show Extended Profile  Send bonjovi4ever a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Svakako bi bilo dobro, prije nego sto si napisao taj post, da si pogledao barem jedan Cageov film u posljednjih...ajde recimo dvadesetak godina.
Ja jesam i to svaki. Kamo srece da nisam.
Sto se tice angazovanja, sve se moze, pogotovo ako se zoves Coppola. Nije Hollywood toliko drugaciji od Balkana. Barem ne u nekim stvarima.

Pa to onda znači da napastuješ samog sebe.
Čemu uporno gledati ono za što unaprijed znaš da je sranje, i to tako 20 godina? To je zapravo glupo.
Cage je potonuo negdje oko 2006., od Wicker Mana, i odonda mu je svaki peti film vrijedan spomena.
Ja ih nisam gledao otprilike 50 posto iz zadnjih 10-ak godina, jer mi je postalo jasno da on (radi dugova, valjda) uzima koju god ulogu dobije. A ne moram ni pogledati filmove tipa Jiu-Jitsu, Grand Isle, The Humanity Bureau, 211, Arsenal itd. da bi mi bilo jasno da je u pitanju teško sranje i traćenje slobodnog vremena.
Radije pogledam ponovo neki od njegovih filmova snimljenih 80-tih i 90-tih.
I dobra je Svinja. Pa baš su se lijepo ona i Cage slagali i brali tartufe, a i gdje ćete danas naići na takvu ljubavnu priču

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 23/08/2021 : 11:07:31  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Veliki sam filmofil, gledam sve redom.
Da gledam samo filmove za koje imam osjecaj da su dobri, vjerovatno bih onda u tri mjeseca pogledao jedan film. Ako uopste…

Edited by - King Warrior on 23/08/2021 11:08:23
Go to Top of Page
Page: of 581 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.81 seconds. Snitz Forums 2000