forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmovi & co
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 581

jaki
Advanced Member

Croatia
27617 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 08/10/2021 : 00:34:28  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
U kino?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member

4624 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 08/10/2021 : 08:05:09  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

U kino?

A gdje drugdje? Da imamo HBO Max mozda bi se i dalo na TV-u pogledati.

I sell the fact that I can't be bought
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12226 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 10/10/2021 : 18:33:54  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote

Pre neki dan su u rtsovom redovnom popodnevnom terminu za domace filmove (oko pola 2) pustali ovaj film - Sta radis veceras? Omnibus film trojice tada mladih reditelja jos uvek studenata na FDU, od kojih su dvojica danas redovni profesori rezije (dokumentarnog filma i tv rezije) na FDU.
Glume mladi Kojo, premladi Dragan Jovanovic, Ruzica Sokic, prelepa Vesna Stanojevic i prerano preminuli Predrag Tomanovic, ne znam od cega je umro, ne moze da se nadje na internetu, mozda neko od forumasa zna, ali otisao je prerano sa svega 29 godina.
Jako lep film
Sve tri price u omnibusu dele istu temu. Zivot mladih Beogradjana u Jugoslaviji krajem 80ih godina
Vecinom su to ljubavni problemi ali ima i finansijskih, fakultetskih i filozofskih problema
Preporucujem pogotovo poslednju priču iz omnibusa u kojoj glume Tomanovic i Vesna Stanojevic
Zove se apsolutni sluh
Ona zauzima poslednjih 35 minuta filma

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 10/10/2021 : 22:04:07  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Danas cura i ja pogledali Full Monty.
Nisam ga gledao od srednje škole.
Koja filmčina.
A i trebaš biti u nekim godinama da bi shvatio.
Ocjena:8/10.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12226 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 10/10/2021 : 23:15:10  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Toma (2021) jako dobar a jos vise emotivan film. Lepo je to napravio Bjela. Preporuka.
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

5536 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 13/10/2021 : 20:33:29  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote

Paradise: Faith (2012)

U ovom filmu pratimo ženu u podmaklim godinama koja iako ima pregršt problema u privatnom životu svoje slobodno vreme provodi pokušavajući da propoveda o Isusu imigrantima u Austriji.. Ko je čitao Komikovu Gospu od plastike videće ovde dosta sličnosti jer i ovde imamo figuru Bogorodice koju glavna protagonistkinja pokušava da pokloni ljudima i ubedi ih da pronađu u kući mesto za nju.. Samo što ovde za razliku od stripa humora uopšte nema i ovo je drama, crna drama da ne može biti crnja jer glavni lik svako veče sebe samokažnjava šibanjem svog tela..

Konačno sam kompletirao Paradise trilogiju filmova: Love je bio fenomenalan, Hope razočaravajući, Faith dobija prelaznu ocenu
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 13/10/2021 : 21:34:22  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Prvi Kingsman - i dalje ultimativno remek - djelo

Drugi nije ni blizu ali je vrlo dobar i zabavan

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41110 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 13/10/2021 : 23:10:33  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Upravo dodjoh iz bioskopa i odgledah novog Bonda. Nema tu ni truna duha poput starih ali je akcija za 10-ku i neverovatan je dozivljaj gledati Bonda u bioskopu.

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 15/10/2021 : 12:59:41  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Prijedlog za vukozeca ako nije gleda
https://www.imdb.com/title/tt12474056/?ref_=nv_sr_srsg_0

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member

4624 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 21/10/2021 : 23:06:23  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
Venom: Let There Be Carnage

Dojmovi u vezi prethodnika su bili mlaki i nisam imao prevelika očekivanja uoči ovoga.
Ipak, ovo je ispalo puno bolje od očekivanog. Nema tu ničeg ozbiljnog i kompleksnog u ovom filmu, ovo je zabava i otkačenost bez ikakve pameti.
I kao takav, film vrlo dobro funkcionira. Akcijske scene su dojmljive za gledati, ali ono što je najveći forte filma je Venom i njegova simbioza s Eddiejem koja ovdje konačno prelazi nekakve prepreke koje su bile prisutne u prvom dijelu.
Isto tako, ovdje je konačno jedan konkretni negativac, za razliku od prilično generičnog i nezanimljivog magnata iz prethodnog dijela.
Što se mene tiče, preporuka za sve željne zabave i malo Marvel razbibrige. Svakako pogledati i post-credit scenu koja je dosta iznenađujuća. Film traje oko sat i pol, taman koliko treba, a da ne bude dosadno i razvučeno.

I sell the fact that I can't be bought
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41110 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 23/10/2021 : 14:56:58  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Odgledao danas tek Dzokera. Nakon prvog gledanja trejlera cinio mi se kao bolestan i mucan za gledanje i bio sam u pravu. Izvanredna gluma ali film potpuno uzasan,

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4063 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 26/10/2021 : 09:45:33  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
Nakon nekoliko godina posjetil "svoj" kino klub i pogledal Divlju Hordu. Baš filmčina, a sad ju napokon pok+gledal i na malo vecem ekranu!

Kažite mi, jeste li se umorili
Jesu li vas prevarili
Je l'nas vrijeme pregazilo
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5077 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 26/10/2021 : 10:15:17  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:

U kino?

Nisam shvatio što je čudno, što je Don išao u kino, što je išao baš taj film pogledati u kino, što itko ide u kino, ili nešto treće?

Ovih dana je milina ići u kino, naročito u kasnonoćnim terminima u kojima ja obično idem (đir mi je sad prvo na basket, pa tuširanje, pa u kino sa ladnim pivom umjesto kokica). Nekidan pogledao Cry Macho. Bio sam jedini gledatelj na predstavi. Napokon mi se ostvario davni san, da imam privatnu kino dvoranu samo za sebe :)
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5077 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 26/10/2021 : 10:24:36  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

Prijedlog za vukozeca ako nije gleda
https://www.imdb.com/title/tt12474056/?ref_=nv_sr_srsg_0

Class struggle, mmm...

thx, stavio sam na watchlistu
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4063 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 26/10/2021 : 10:26:28  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

quote:

U kino?

Nisam shvatio što je čudno, što je Don išao u kino, što je išao baš taj film pogledati u kino, što itko ide u kino, ili nešto treće?

Ovih dana je milina ići u kino, naročito u kasnonoćnim terminima u kojima ja obično idem (đir mi je sad prvo na basket, pa tuširanje, pa u kino sa ladnim pivom umjesto kokica). Nekidan pogledao Cry Macho. Bio sam jedini gledatelj na predstavi. Napokon mi se ostvario davni san, da imam privatnu kino dvoranu samo za sebe :)

Slično je bilo i u mojem slučaju, prazna dvorana. Nakon filma je bilo i jasno zašto je prazna

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

fler
Senior Member

Croatia
2074 Posts

Member since 21/10/2003

Posted - 26/10/2021 : 11:56:36  Show Profile Show Extended Profile  Send fler a Private Message  Reply with Quote
quote:
Napokon mi se ostvario davni san, da imam privatnu kino dvoranu samo za sebe :)

Nikad neću prežaliti Cineplexx u Osijeku .. otišao je premlad.
U valjda 90% filmova koje sam tamo gledao
(a išao sam s društvom ili sam više puta mjesečno,
nerijetko i na dvije uzastopne predstave)
dvorana je bila polu ili skroz prazna.

Zašto je točno bilo tako - pojma nemam
(jeftinije i meni osobno neizmjerno bolje od Cinestara ..
čak je i reklama prije filma bilo manje),
no nažalost nije moglo potrajati.
Slava mu!

Split your lungs with Blood and Thunder
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5077 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 26/10/2021 : 11:57:31  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
Ma ok je Cry Macho. Ni blizu Gran Torina (kojeg je napisao isti scenarist) naravno, spor, nekonfliktan, no to je namjerno. Cry Macho je tzv. hangout movie, klinac u filmu i mi malo hangamo sa starim Clintom, vozimo se, jašemo konje, pričamo, bude malo opasnih situacija, ali ne preopasnih da ne pokvare feelgood vibru. Kad sam bio u godinama tog klinca sa svojim djedom sam otišao na cjelodnevni izlet u planinu, ostao mi je taj dan u sjećanju, to je otprilike to.

Edited by - vukozec on 26/10/2021 11:58:30
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 26/10/2021 : 14:24:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Grâce à Dieu (2018) aka By the Grace of God
https://www.imdb.com/title/tt8095860/

Pogledao prije par dana ovaj Ozonov film, i prijatno me iznenadio. Odlican film zapravo.
Napravljen skoro nekako dokumentaristicki, zanimljiv pristup gdje se skace od jedne do druge tacke/fakta, a tako pomalo i u prvom planu ovaj, a onda onaj karakter.

Film govori o istinitim događajima unutar Katolicke crkve, za vrijeme dok je sudski proces i dalje trajao, tako je na kraju filma napisano, da proces jos nije zavrsen.

https://www.bbc.com/news/world-europe-47280764

The priest portrayed in the film, Bernard Preynat, attempted without success to block its release in France. On 4 July 2019, an ecclesiastical tribunal of the Archdiocese of Lyon announced it had determined that Preynat was "guilty of criminal acts of a sexual character on minors younger than 16" and applied its maximum penalty by defrocking him. Preynat had one month to appeal the decision to the Vatican Congregation for the Doctrine of the Faith.

“Već sam snimio niz filmova s ​​jakim ženskim likovima, a oduvijek sam želio snimiti film s muškim likovima koji izražavaju svoje emocije, osjećaje. U filmovima muškarce često povezujemo s akcijom, a žene s emocijama, a ja sam htio ovu predstavu okrenuti naglavačke. Tragajući za odgovarajućom temom, slučajno sam naišao na web stranicu La parole libérée, a neka od svjedočanstava žrtava svećenika Preynata duboko su me dirnula. /… / Nisam manipulirao činjenicama. Prije svega, želio sam prikazati osobne priče muškaraca koji su bili zlostavljani kao djeca, iz perspektive njih kao žrtava. /… / Prava tema filma je sloboda govora i posljedice kada žrtve odluče progovoriti."
- François Ozon

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7341 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 26/10/2021 : 15:37:08  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

U kino?

Ma to jaki lukavo propagira alternativne metode nabavki materijala za konzumaciju i daje packu naivcima koji uz to bacaju pare na kino iskustvo.

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7607 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 26/10/2021 : 17:20:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:

Napokon mi se ostvario davni san, da imam privatnu kino dvoranu samo za sebe :)

Meni se to dogodilo više puta, i još nebrojeno puta da nas je maksimalno pet. Ali mislim da je to do mog odabira filmova.

@Poli
Grâce à Dieu je dobar i zanimljiv, kao uostalom sve od Ozona. Istaknuo bih Frantza, on mi je ostavio baš jak utisak.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 26/10/2021 : 17:38:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

E, tog jos nisam pogledao. Znaci c/b spika, zasto ne. :)

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4063 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 27/10/2021 : 12:42:46  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
Odlican film jucer na HRT3, a zove se Lizine uklete romanse. Pogledajte ako vam je do dobrog filma i puno smijeha!

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7607 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 27/10/2021 : 13:24:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BeaGea

Odlican film jucer na HRT3, a zove se Lizine uklete romanse. Pogledajte ako vam je do dobrog filma i puno smijeha!

To mi je na listi otkako je izašlo. Ne bih nikad rekao da će se pojaviti na HRT3.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4063 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 27/10/2021 : 13:36:52  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

quote:
Originally posted by BeaGea

To mi je na listi otkako je izašlo. Ne bih nikad rekao da će se pojaviti na HRT3.

Mislim da ovo jucer cak nije bila ni premijera, da sam ga ranije vec videl na programu.

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4063 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 27/10/2021 : 13:46:02  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
Shaneru, kakav s Pasolinijem?

Nedavno pogledal Teoremu. Zanimjiv razvoj događaja. Tajanstveni stranac dolazi na imanje i redom zavodi prisutne, seks kao terapija tj. okidaca za promjenu u razmisljanju!!!

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page
Page: of 581  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.31 seconds. Snitz Forums 2000