forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmovi & co
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 582

anto
Advanced Member

Serbia
21841 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 15/11/2009 : 22:45:15  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Šalim se , gledao sam film dosta davno , ali zaista koliko se sećam, obično svetogrđe.
Jeli Ćimino beše reditelj ?

Odbrojavanje: još 28 dana
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22372 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 15/11/2009 : 22:54:06  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Papa kad je geldao Passion rekao je:
-e,sve je ovako bilo

inace odlican film
Go to Top of Page

Nameless
Average Member

525 Posts

Member since 16/09/2009

Posted - 15/11/2009 : 23:35:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Nameless a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Šalim se , gledao sam film dosta davno , ali zaista koliko se sećam, obično svetogrđe.

Odakle ti Cimino pade na pamet?
Mel Gibson je reditelj.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 16/11/2009 : 00:06:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
Gledao juce Pi(Aronofsky) i Rope(Hitchcock).

Pi je dobar, mada malo opaljen, kao i vecina njegovih filmova. Svakako je zanimljivo pogledati svaki od njih.
Pi se radi o poremecenom matematicaru koji traga za ultimativnim sablonom prirode, olicenom u brojevima/ciframa....

Hitchcock ko Hitchcock. Mada, ovaj Rope me je malo posebno dotakao jer mi se glavni lik veoma zgadio, a nije mi se skoro desilo tako nesto pri gledanju nekog filma. Naime, dvojica prijatelja ubijaju treceg nedugo pre zabave koju su organizovali za njegovu porodicu i prijatelje. Skrivaju njegov les u sanduk, i sa njega sluze jelo i pice za goste.

Preporuka za oba filma, sve u svemu.

PS

filmadzije, pomozite! kako bismo na nasem rekli "take", ili "shot"

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17908 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 16/11/2009 : 00:21:53  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
pasija ima jedan od najboljih završetaka filma ikada

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 16/11/2009 : 01:25:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ti si pobrkao dva filma. "The Last Temptation of Christ" je film iz 1988. godine koji je režirao Martin Scorsese. "The Passion of the Christ" je film iz 2004. godine koji je režirao Mel Gibson. Ti si govorio of filmu od Scorsesea, a manhunter od Gibsona.

Iskreno, meni su oba filma odlična. I Scorseseov film ti se može činiti bogohulnim ako Bibliju doživljavaš kao istinu uklesanu u kamenu, a ne kao dokument koji je nastajao stoljećima iz glava više autora, što u biti i jest. Nitko tebi ne garantira da se ono što piše u Bibliji doista tako i dogodilo. Scorsese preispituje povijesni karakter Evanđelja, ali istodobno pokazuje kako to u biti nije toliko važno za samu objavu, odnosno vjeru. Pa što ako je Isus možda imao vezu sa Marijom Magdalenom, pa čak i imao djecu. Da li je njegova poruka zbog toga manje snažna ili beznačajnija? Isus je mnogo govorio o ljubavi, pogotovo onoj između muškarca i žene. Zašto je ne bi i on prakticirao? I da li bi nas ta mogućnost doista trebala šokirati i uzdrmati temelje jedne vjere? Ja kažem da ne. Ako ništa drugo, njegovu poruku može još više približiti ljudima.

Ima još dosta dobrih filmova o Isusu. "Evanđelje po Mateju" od Pasolinija, "King of Kings" Nicholasa Raya, pa i "Life of Brian" od Terryja Jonesa i Montypythonovaca, iako to nije toliko film o Isusu, koliko o vjeri općenito.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 16/11/2009 : 01:26:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

Kadar? Sekvenca?

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins

Edited by - Mr. Bushido on 16/11/2009 01:27:51
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 16/11/2009 : 02:19:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
quote:

Hitchcock ko Hitchcock. Mada, ovaj Rope me je malo posebno dotakao jer mi se glavni lik veoma zgadio, a nije mi se skoro desilo tako nesto pri gledanju nekog filma. Naime, dvojica prijatelja ubijaju treceg nedugo pre zabave koju su organizovali za njegovu porodicu i prijatelje. Skrivaju njegov les u sanduk, i sa njega sluze jelo i pice za goste.

Moj omiljeni Hichkok. Nego, jesi registrovao podtekst da su gej? Poshto jesu.

quote:

Take se kazhe "put", u smislu "prvi put," "drugi put" itd.
Shot se kazhe kadar.
Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 16/11/2009 : 08:16:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Le Samourai

quote:

Moj isto
Bit će i od tebe nešto

It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely.
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 16/11/2009 : 08:16:45  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

quote:
Originally posted by rommel

quote:

Jucer pogledao na HRT1 True Grit. Po prvi put, sram me priznati. Wayne briljira?.
U stripovskim primjerima, pocelo ko u Ken Parkeru a onda preslo u Texa. Izvrstan western!
A vidi se, da je iste godine Hopper igrao i u Easy Raideru, duga kosa.
Sljedeceg petka Broken Arrow... ponekad bas sjedne biti kuci i gledati film na TV, bez trazenja ovog i onog po torrentima, samo upalis i iznenadis se.

jedino interesantno u filmu su zapravo robert duvall i strother martin

Istina, i Robert i Strother su napravili odlican posao ali znaci po tvom je John dobio oskara za glavnu ulogu nepravedno (i mnogo drugih nagrada za tu ulogu)? Zapravo, to da je dobio oskara sam procitao tek posle ogleda filma jer sam zelio saznati vise o samom filmu. Nije njegova najbolja uloga ali ne vidim po cemu je tolika slabija od npr. uloge u Sands of Iwo Jima gdje je takodze dobio oskara za glavnu ulogu. Ok, oskari i nisu bas najbolje mjerilo za kvalitetu ali su sigurno i jedan od pokazatelja. Meni se njegova igra u True Grit dopala, mada je bio vec pravi stari debeljko. I tacka.

I dobro je sto ne mislimo svi isto i nisu nam iste stvari drage. Cameronov Titanic nisam mogao gledati duze od 5 mintua a dobio je 11 oskara (tako mi i treba kad sam vec poceo govoriti o oskarima i "pokazateljima").

Pa dobio je neću reći nepravedno već iz pijeteta jer su znali da je smrtno bolestan - ali ja bi mu dao oscara za životno djelo naprimjer ali ne za ovu ulogu
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 16/11/2009 : 08:29:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
Iz pijetete, je li? A stari Duke ih onda zajebao i odziveo jos dekadu. :)

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 16/11/2009 : 08:50:18  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

Iz pijetete, je li? A stari Duke ih onda zajebao i odziveo jos dekadu. :)

u stvari su oni zajebali njega jer je na snimanju the conquerora u nevadi baš kao i pola ekipe zaglavio - svi su pomrli neki prije neki nešto kasnije svi od istog uzroka i na snimanju istog filma

od 220 učesnika 91 je dobilo rak 46 je umrlo do 1981 od njega pa ti vidi i stavljaj smajlije
a ovo su jeli gubitnici
Richard Burton, Anne of the Thousand Days
Dustin Hoffman, Midnight Cowboy
Peter O'Toole, Goodbye, Mr. Chips
Jon Voight, Midnight Cowboy
a recimo nitko mi ne može reći da je wayne u gritu jači od Ratsoa iz Midnight Cowboya
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 16/11/2009 : 09:10:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
Istina, Hoffman bi trebao dobiti oskara za ulogu Ratsoa, odlican film!!

A sto se tice True Grit, zaboravio sam u prvom postu napisati, da ce i braca Coen napraviti "remake" (po knjizi), i ovo zna biti mnogo vise interesantno.

Jos nekoliko zanimljivosti sa snimanja:
- John Wayne reportedly chased costar Dennis Hopper around Paramount with a loaded gun. Hopper had to hide in Glen Campbell's dressing room until Wayne cooled down.
- Mia Farrow, among other well-known actresses, was approached to play Mattie, but she turned it down. Robert Mitchum had told her that Henry Hathaway was impossible to work with. She later said it was one of the biggest professional mistakes of her career.
- Elvis Presley was considered for the role of La Boeuf, the Texas Ranger. However, his manager "Colonel" Tom Parker insisted that Presley should receive top billing, so the part was given to Glen Campbell instead.
- John Wayne did not get along with Robert Duvall during filming, and at one point threatened to punch the young Method actor if he argued with the director again.
- John Wayne's Best Actor Oscar win was widely seen as a sentimental choice, more in recognition of his forty year career. His performance in this movie was dismissed by many critics as over-the-top and hammy (kao sto si rekao).

A sto se tice Passiona... i Last Temptation..., po mom misljenju Gibsonov film je jedno veliko sranje (pardon my French), Scorseseov mi je puno puno bolji. Zanimljivo bi bilo vidjeti podatak koliko litra krvi bi doslo po glavi u Melovom filmu.

Go to Top of Page

TORQUE
Senior Member

Croatia
2781 Posts

Member since 27/04/2005

Posted - 16/11/2009 : 11:09:51  Show Profile Show Extended Profile  Send TORQUE a Private Message  Reply with Quote
kakve veze krv ima sa svim..ako je bio bicevan i bilo je skoro tako..

sad bi veliki vjernici da bicevani isus nije niti krvario niti je imao rane itd..

Deep into that darkness peering, long I stood there wondering, fearing,
Doubting, dreaming dreams no mortal ever dared to dream before..
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 16/11/2009 : 11:12:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

nisam
steta, tako bi mi se samo vise zgadili , te bi utisak bio jaci

quote:

quote:

Shot se kazhe kadar.

ahaaaa....da, pa sad je malo konfuzno, ali hteo sam da kazem da je ceo "Rope" snimljen "iz nekoliko puta", ako bih koristio tvoj predlog. Naime, jedini prekidi u kontinuitetu snimanja su oni delovi kada se kamera do te mere priblizi ledjima, da cela slika potone u mrak. kontam da je na taj nacin radio prekide, jel koliko god da je bio Hitckok, nije mogao da snimi sat i po u jednom cugu.

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 16/11/2009 : 11:14:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:

Ti si pobrkao dva filma. "The Last Temptation of Christ" je film iz 1988. godine koji je režirao Martin Scorsese. "The Passion of the Christ" je film iz 2004. godine koji je režirao Mel Gibson. Ti si govorio of filmu od Scorsesea, a manhunter od Gibsona.

Iskreno, meni su oba filma odlična. I Scorseseov film ti se može činiti bogohulnim ako Bibliju doživljavaš kao istinu uklesanu u kamenu, a ne kao dokument koji je nastajao stoljećima iz glava više autora, što u biti i jest. Nitko tebi ne garantira da se ono što piše u Bibliji doista tako i dogodilo. Scorsese preispituje povijesni karakter Evanđelja, ali istodobno pokazuje kako to u biti nije toliko važno za samu objavu, odnosno vjeru. Pa što ako je Isus možda imao vezu sa Marijom Magdalenom, pa čak i imao djecu. Da li je njegova poruka zbog toga manje snažna ili beznačajnija? Isus je mnogo govorio o ljubavi, pogotovo onoj između muškarca i žene. Zašto je ne bi i on prakticirao? I da li bi nas ta mogućnost doista trebala šokirati i uzdrmati temelje jedne vjere? Ja kažem da ne. Ako ništa drugo, njegovu poruku može još više približiti ljudima.

Ima još dosta dobrih filmova o Isusu. "Evanđelje po Mateju" od Pasolinija, "King of Kings" Nicholasa Raya, pa i "Life of Brian" od Terryja Jonesa i Montypythonovaca, iako to nije toliko film o Isusu, koliko o vjeri općenito.

to je to

A LIfe of Bryan, kakav je to kretenizam!!!!!

mislim, Monty Python, sta reci

Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 16/11/2009 : 11:28:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

nisam
steta, tako bi mi se samo vise zgadili , te bi utisak bio jaci

Homofob jedan

quote:

quote:

Shot se kazhe kadar.

ahaaaa....da, pa sad je malo konfuzno, ali hteo sam da kazem da je ceo "Rope" snimljen "iz nekoliko puta", ako bih koristio tvoj predlog. Naime, jedini prekidi u kontinuitetu snimanja su oni delovi kada se kamera do te mere priblizi ledjima, da cela slika potone u mrak. kontam da je na taj nacin radio prekide, jel koliko god da je bio Hitckok, nije mogao da snimi sat i po u jednom cugu.
[/quote]

Sokurov je uspio, i to iz četvrtog pokušaja.

It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 16/11/2009 : 11:31:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by TORQUE

kakve veze krv ima sa svim..ako je bio bicevan i bilo je skoro tako..

sad bi veliki vjernici da bicevani isus nije niti krvario niti je imao rane itd..

Pa ja u njegovom filmu ne vidim nista drugo nego bicevanje i hektolitre krvi, nikakve poante nema. Ako se Mel ima za nekog velikog vjernika, onda mu film nikako nije uspio, njegov Isus ni ne izgleda kao Bozji sin (ne mislim vanjski izgled naravno).
A posto su religijske teme zabranjene na forumu, radije se ovdje zaustavljam.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26037 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 16/11/2009 : 12:22:34  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

A sto se tice Passiona... i Last Temptation..., po mom misljenju Gibsonov film je jedno veliko sranje (pardon my French), Scorseseov mi je puno puno bolji. Zanimljivo bi bilo vidjeti podatak koliko litra krvi bi doslo po glavi u Melovom filmu.

E svašta.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26037 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 16/11/2009 : 12:23:44  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa ja u njegovom filmu ne vidim nista drugo nego bicevanje i hektolitre krvi, nikakve poante nema.

Pa ako ti nešto ne vidiš, ili ne možeš da vidiš, ne znači da "to" nema smisla ili poente.

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 16/11/2009 : 12:30:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
Pa zato i kazem, po mom misljenju.

Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 16/11/2009 : 12:30:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message  Reply with Quote
Ni ja ne volim Pasiju :-)
Da gledaš neki drugi film u kojem mrcvare čovjeka (uvjetno rečeno) dva sata to bi bio Hostel 3, a ne remekdjelo.
Ovako je Isus u pitanju, a film automatski masterpiece.
Ali da ima odličnih scena - to da.

Zato mi je The Last Temptation of Christ odličan.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26037 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 16/11/2009 : 12:36:45  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dr strangelove

Da gledaš neki drugi film u kojem mrcvare čovjeka (uvjetno rečeno) dva sata to bi bio Hostel 3, a ne remekdjelo.

Zato sam i spomenuo onu scenu sa đavolom koji stoji u masi sveta i posmatra Isusa. Upravo tu sam se osetio kao on, to jest, kao voajer koji posmatra nečije mučenje, i čeka šta će se dalje desiti. Neponovljiv osećaj, poput šamara u sred filma.
Od tog trenutka mi je gledanje bilo sve mučnije, zato i nisam odgledao poslednjih 10-15 minuta. I to je za mene dobar film, kada mi izazove emocije, podstakne na razmišljanje.

Temptation... je ispljuvak od filma.

Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 16/11/2009 : 12:45:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

quote:

Zato sam i spomenuo onu scenu sa đavolom koji stoji u masi sveta i posmatra Isusa. Upravo tu sam se osetio kao on, to jest, kao voajer koji posmatra nečije mučenje, i čeka šta će se dalje desiti. Neponovljiv osećaj, poput šamara u sred filma.
Od tog trenutka mi je gledanje bilo sve mučnije, zato i nisam odgledao poslednjih 10-15 minuta. I to je za mene dobar film, kada mi izazove emocije, podstakne na razmišljanje.

Temptation... je ispljuvak od filma.

Temptation je ispljuvak od filma? Očito ti je izazvao emocije. Znači da ti je dobar. Ali napisao si da je ispljuvak? Logička petlja!

Šalu na stranu;
da je umjesto Isusa neki Božji sin scijentologije ili neke druge sekte misliš li da bi ti i dalje bio tako dobar film?
Ja sam ateist tako da mi nimalo nije dirljivo kad on umire na križu. Samo degutantno.
Rezime (prema tebi): nicht emocije, nicht dobar film

Edited by - dr strangelove on 16/11/2009 12:45:58
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26037 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 16/11/2009 : 13:01:55  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

Temptation je ispljuvak od filma? Očito ti je izazvao emocije. Znači da ti je dobar. Ali napisao si da je ispljuvak? Logička petlja!

Šalu na stranu;
da je umjesto Isusa neki Božji sin scijentologije ili neke druge sekte misliš li da bi ti i dalje bio tako dobar film?
Ja sam ateist tako da mi nimalo nije dirljivo kad on umire na križu. Samo degutantno.
Rezime (prema tebi): nicht emocije, nicht dobar film

Hehehehe...Spavao sam samo 6 sati, ne znam da li sam sposoban za filozofiranje.

Pazi, svako od nas subjektivno doživljava ono što vidi, čuje, pročita. Nije mi automatski dobar film/knjiga/whatever ako izazove bilo kakvu emociju, naravno. Pošto bi to bila logička petlja.
Imam svoja utvrđena razmišljanja i ubeđenja, ideje. Ako me neki fim potvrdi u tome-normalno da mi je dobar. Ako mi ta moja viđenja proširi, navede na nova razmišljanja-takođe je dobar. I to je tako i samnom, i sa tobom, i sa bilo kime, zar ne?

Pasija me je potresla, prvo kao vernika, onda kao čoveka, a onda, i to je možda ono najjače, kao gledaoca filma.

Temptation je ispljuvak, zato što mu je namera da isprovocira, bez nekog ličnog stava reditelja/glumaca/kogaveć. Nisam neki religiozni fundamentalista, daleko od toga, mogu da odvojim veru od "normalnog" života, zato je i moje mišljenje o tom fimu čisto sa gledalačke strane, da se razumemo. ALI: filmu je glavni i jedini adut to što će vernici da ga ispljuju, samim time da mu naprave reklamu, a ovi drugi će pričati o "odličnom ostvarenju".

Gledajući isključivo "filmski", Pasija mi je pet puta bolji film kao takav, ali hej, who am i to jugde?

Go to Top of Page
Page: of 582 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.34 seconds. Snitz Forums 2000