forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmovi & co
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 582

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29661 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 06/07/2023 : 10:27:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Pa mislim da je očito, kad malo razmisliš
Doslovno je to ista osoba, samo u različitim situacijama, bez imalo promjena u karakteru i ponašanju

Sto se tiče Oscara, nisam doveo u pitanje njegovu kvalitetu, nego raznovrsnost uloga
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8958 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 06/07/2023 : 10:43:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Evo... doslovno nacrtano onima koji misle kao ti i koji misle da je dječak zarobljen u odraslom tijelu iz "Big" i mafijaški ubojica iz "Road to perdition" ista uloga. Osim toga čovjek u 2 različita filma glumi 12 različitih uloga.

https://www.vulture.com/article/best-tom-hanks-movies-ranked.html

The less I have the more I am a happy man

Edited by - Tonto on 06/07/2023 10:44:41
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29661 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 06/07/2023 : 11:24:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Na ovom linku je rangirana kvaliteta Hanksove izvedbe u svim filmovima u kojima je glumio
Uopće nije vezano za ovu temu

I nitko nije rekao da su mu sve uloge iste, nego njih 90%
Ne znam sto te tu silno pogađa, i Clint i Steven Seagal imaju sličan “problem”
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9284 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 06/07/2023 : 11:30:00  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Postoje dobri glumci, koji nisu raznovrsni, nego imaju svoj (jedan ili dominantan) tip uloga. Ali su izuzetno UVERLJIVI, neki potpuno PRIRODNI. To je ono što ih čini dobrim glumcima, jer su to najvažniji kriterijumi. Posebno je nekada kod starog tipa holivudskih zvezda forsiran tip uloga koji im odgovara (najčešće heroja, ili običnog čoveka, ili komična...).

Da bi neko bio dobar majstor-glodač, ne mora da bude i strugar, brusač i bušač. Kod lekara i u svim drugim oblastima, najviše se cene specijalisti, uža-stručnost.

Glumci "transformatori", tipa De Nira su zarazili neke fanove filma, da je dobar glumac onaj koji se stalno menja, od uloge do uloge, po mogućstvu totalno transformiše, da su mu uloge toliko različite, skoro da ga ne prepoznaš od filma do filma. Ta (često metodska) gluma jeste umeće, ali ne može RAZNOVRSNOST (svaštarenje) da bude vrhovni kriterijum, kakvo se mišljenje često čuje.

Što se Henksa pa tiče, on je i uverljiv i dovoljno raznovrstan, jer zaista uloge u npr. Big, A Man Called Otto, Sully, The Terminal, The Ladykillers, Forrest Gump, A Beautiful Day in the Neighborhood, Philadelphia, Cast Away, Road to perdition itd. skoro da nemaju dodirnih tačaka.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8958 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 06/07/2023 : 11:34:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

Na ovom linku je rangirana kvaliteta Hanksove izvedbe u svim filmovima u kojima je glumio

Uopće nije vezano za ovu temu? Znaš li ti čitat?

...he’s often accused of playing one character: the fundamentally decent, good-hearted, noble but humble all-American Everyman. There’s some truth to this, of course — Hanks wouldn’t work as Travis Bickle, no matter how hard he tried. But it’s not fair to paint Hanks as playing the same character over and over, and it certainly wouldn’t be fair to say he doesn’t challenge himself or take chances. Hanks has transformed himself from the party dude of Bachelor Party to the romantic lead of Sleepless in Seattle to the war hero of Saving Private Ryan to the six different characters he plays, amusingly, in Cloud Atlas. The guy may play only a certain number of notes, but he always manages to make them sound unique.

Ništa me ne pogađa, samo se duboko ne slažem s tobom pa raspravljam.

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29661 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 06/07/2023 : 11:37:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Alexts

Sve si fino obrazložio

Sa svim se slažem osim za zadnjim pasusom
Sully, Terminal, Cast Away… to je sve ista dobrica kao i u Captain Philips i u hrpi drugih njegovih filmova

Edited by - supermark on 06/07/2023 11:42:58
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29661 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 06/07/2023 : 11:42:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

quote:
Originally posted by supermark

Uopće nije vezano za ovu temu? Znaš li ti čitat?

...he’s often accused of playing one character: the fundamentally decent, good-hearted, noble but humble all-American Everyman. There’s some truth to this, of course — Hanks wouldn’t work as Travis Bickle, no matter how hard he tried. But it’s not fair to paint Hanks as playing the same character over and over, and it certainly wouldn’t be fair to say he doesn’t challenge himself or take chances. Hanks has transformed himself from the party dude of Bachelor Party to the romantic lead of Sleepless in Seattle to the war hero of Saving Private Ryan to the six different characters he plays, amusingly, in Cloud Atlas. The guy may play only a certain number of notes, but he always manages to make them sound unique.

Ništa me ne pogađa, samo se duboko ne slažem s tobom pa raspravljam.

Nisam išao toliko detaljno u tekst da vidim ovaj dio
Ali da, ja se slažem s ovim opisom Hanska u filmovima
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9284 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 06/07/2023 : 11:42:30  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Pa u Cast Away čovek je sam i ne priča ni sa kim, kako si zaključio da je dobrica, ne znam, jer se trudi samo da preživi. U Terminal je stranac, koji se snalazi. Jeste, zvezda je i retko glumi negativce, a lik mu je fizički sličan u filmovima.
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29661 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 06/07/2023 : 11:44:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Nemoj ti podcjenjivati Wilsona :P
Osim toga, priča na kraju kad se spasi :)
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7346 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 06/07/2023 : 14:47:33  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Većina legendarnih glumaca su prepoznatljivi po svojoj karizmi i glumačkom stilu, čak i method akteri. Kameleonska sposobnost stapanja u filmsku okolinu ne znači da glumac doista mora biti transformiran, već da je svojim stilom uklopljen u film na uvjerljiv način. A to doista nije lako, iako tako izgleda.

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9284 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 06/07/2023 : 15:10:12  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Nije lako za glumačke antitalente. Nekima je najlakša stvar na svetu - da se svojim stilom uverljivo uklope u film. Zato ih i angažuju.
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7346 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 06/07/2023 : 15:29:23  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Nije lako za glumačke antitalente. Nekima je najlakša stvar na svetu - da se svojim stilom uverljivo uklope u film. Zato ih i angažuju.

Ne, izgleda kao najlakša stvar na svitu, ka i kad majstorski bubnjar opali solo pun chopsova i ne izlazi iz pocketa, ali do te razine itekako triba muke i truda.

Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12295 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 06/07/2023 : 17:15:28  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Ja sam dosao do zakljucka (mislim bio sam tog misljenja i ranije ali sad je sve to dovedeno do ekstrema) da su toliko losi i glupi i besmliseni novi filmovi u nasim bioskopima (mislim na cineplex) i da me uopste vise ne interesuju. Boli me uvo za Flasha iako sam isao da ga gledam, boli me uvo za peti deo indijane dzounsa iako sam gledao sva 4 prethodna, boli me uvo za novi Marvel (polgedao sam sad Cuvare Galaksije u bioskopu, pre toga poslednji marvel u bioskopu koji sam gledao je Endgame), boli me uvo za glupave akcione romanticne komedije sa Jennifer Lopez, Jennifer Aniston ili Jennifer Lawrence.
Jedino vredno gledanja je kad ide Fest, tad ima da se pogleda nesto kvalitetno ili barem drugacije i neobicno. Plus treba ispratiti nekoliko autora kad izbace novi film Skorsezea, Tarantina (mada je i on teska prevara), bracu Koen, Damiena Chazzela, Denisa Villeneuva i jos par retkih pojedinaca a to je ionako jedan film godisnje.

Toliko su nam isprali mozak sa bioskopskim blokbasterima amerikanci (tj.americke multinacionalne produkcijske kompanije) i prodali nam foru da je americki B film vrhunac zabave i nekakva umetnost. Zabava moze da bude, ali umetnost ne moze nikako. Za to je kriv Tarantino prevashodno.

Daj mi crnilo, daj mi crno beli film iz 1962. Daj mi ocaj, egzistencijalna pitanja, izgubljenu ljubav i dobru muziku. I nesrecan ili nerazjanjen kraj. To zelim. A ne ove pop corn gluposti. Samo cu u Kinoteku od sad da idem da gledam Bergmana, Anotnionija, Tarkovskog, Felinija, Melvila i klasicne americke reditelje starog holivuda do pocetka 1960ih godina. Dobro ajde moze da prodje i novi holivud tj. 70e godine.

Mao se zezam, nadam se da se primecuje u tonu poruke, ali sam i dosta ozbiljan sto se tice svega ovoga.
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7346 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 06/07/2023 : 17:46:57  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Je li to inspirirano i tvojom profesijom jer ne nastupaš kao filmofil vulgaris?

Osobno san nahajpan na MI. Cruise rastura!

Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12295 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 06/07/2023 : 17:50:36  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Moguce je da je i pod uticajem moje profesije, tj.jos uvek fakultetskog obrazovanja, nisam jos diplomirao. Vrlo moguce. Mada takav vid zanesenosti ulsed studija je cesta pojava na prvoj godini, a ne na kraju studiranja, tako da mislim da nije do toga.

I ja cu gledati Nemogucu misiju. Nemoguca misija je vec nekoliko godina bolji Dzejms Bond od Dzejmsa Bonda. Takodje nas ocekuje sad tokom leta i Barbi za koji mislim da ce biti odlican film sa jakim autorskim rukopisom rediteljke, kao i Openhajmer koji cu isto gledati u bioskopu ali Nolana nesto ne mirisem. A na jesen nas ceka novi Skorseze.
Tako da nije sve tako crno. Ali nije bas ni sjajno. Pogotovo ako se pogleda u retorspektivi bioskopski repertoar u poslednih 10ak godina.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9284 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 06/07/2023 : 17:55:53  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Gledanje starijih filmova, može da izazove sindrom slabije zainteresovanosti za nove. Posebno, ako čovek uvidi da je sadašnja ponuda bleda senka zlatnog doba filma.
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7346 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 06/07/2023 : 17:57:13  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Mislin da ne možeš tek tako razdvojit profesiju od načina na koji pristupaš filmu. Zapravo, ne bi bilo ni dobro. Pazi samo da se ne utopiš u pretencioznosti kao i mnogi tvoji kolege. U biti, kao da te boli k šta ja mislin.

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 06/07/2023 : 18:56:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

Ja sam dosao do zakljucka (mislim bio sam tog misljenja i ranije ali sad je sve to dovedeno do ekstrema) da su toliko losi i glupi i besmliseni novi filmovi u nasim bioskopima (mislim na cineplex) i da me uopste vise ne interesuju. Boli me uvo za Flasha iako sam isao da ga gledam, boli me uvo za peti deo indijane dzounsa iako sam gledao sva 4 prethodna, boli me uvo za novi Marvel (polgedao sam sad Cuvare Galaksije u bioskopu, pre toga poslednji marvel u bioskopu koji sam gledao je Endgame), boli me uvo za glupave akcione romanticne komedije sa Jennifer Lopez, Jennifer Aniston ili Jennifer Lawrence.
Jedino vredno gledanja je kad ide Fest, tad ima da se pogleda nesto kvalitetno ili barem drugacije i neobicno. Plus treba ispratiti nekoliko autora kad izbace novi film Skorsezea, Tarantina (mada je i on teska prevara), bracu Koen, Damiena Chazzela, Denisa Villeneuva i jos par retkih pojedinaca a to je ionako jedan film godisnje.

Toliko su nam isprali mozak sa bioskopskim blokbasterima amerikanci (tj.americke multinacionalne produkcijske kompanije) i prodali nam foru da je americki B film vrhunac zabave i nekakva umetnost. Zabava moze da bude, ali umetnost ne moze nikako. Za to je kriv Tarantino prevashodno.

Daj mi crnilo, daj mi crno beli film iz 1962. Daj mi ocaj, egzistencijalna pitanja, izgubljenu ljubav i dobru muziku. I nesrecan ili nerazjanjen kraj. To zelim. A ne ove pop corn gluposti. Samo cu u Kinoteku od sad da idem da gledam Bergmana, Anotnionija, Tarkovskog, Felinija, Melvila i klasicne americke reditelje starog holivuda do pocetka 1960ih godina. Dobro ajde moze da prodje i novi holivud tj. 70e godine.

Mao se zezam, nadam se da se primecuje u tonu poruke, ali sam i dosta ozbiljan sto se tice svega ovoga.

ovo kad vidim ovakve postove, iz odma palim Transformerse, MCU, idem da gledam Flasha kog nisam planirao da gledam, itd xD

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9284 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 06/07/2023 : 19:40:42  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Mi, koji ponekad pišemo takve postove, već smo gledali Flasha i nove MCU naslove. Poslednje Transformerse nismo, jer i licemerje ima granica.

Što se romkoma tiče, samo ako Bulokova nešto snimi. Meg, samo reprizno, stari naslovi. (Rajan, ne Megalodon)
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 06/07/2023 : 19:55:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
ma Al Ekse, na tebe smo oguglali vec, nema frke, ti si ok xD
ovaj kinematografski pristojnity, to mora malo da se pretrese xD

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 07/07/2023 : 09:48:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Nakon pozitivnih recenzija pogledao sam Evil Dead Rise

Ok, film kao film je dobro napravljen te su fotografija, kamera i sve ostalo tehničke prirode sasvim dobri i teško bih pronašao nekakvu zamjerku. Sve ostalo je totalni drek na šibici i trebao sam odmah posumnjati da će to biti tako čim sam vidio da će se radnja odvijati u nekom nasumičnom dosadnom stanu. Ugođaj nepostojeći, Necronomicon zauzima 0,003% trajanja filma i gotovo da mogu nabrojati frejmove koje "Evil Dead univerzum" zauzima u ovom filmu. Ajd za izdvojiti je scena s ribežom koja je stvarno dobra, iako mene te stvari ne uzbuđuju nego sam više fan atmosfere i prikrivene jeze. Gdje su pobogu humor i bizarne scene?? U filmu doslovno nema ničega od ta dva integralna dijela Evil Deada.
Ovo je obični beskarakterni glupavi hororac kojemu je scenarij netko napisao za 15 minuta te mu priljepio flastere od kupljene licence na ispraznost sadržaja. Ne kužim kako je toliko puno ljudi i iskusnih fanova popušilo ovu besramnu prevaru. Potpuno smeće, jebise holivude.

Radije pogledati Pearl ili X.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

fandango
Senior Member

1692 Posts

Member since 10/06/2004

Posted - 07/07/2023 : 10:01:53  Show Profile Show Extended Profile  Send fandango a Private Message  Reply with Quote

Slazem se za Evil Dead Rise, nije dobar, al ima nekih svojih trenutaka.

Sto se ove diskusije iznad tice, moj stav je da se bez ikakvog beda moze uzivati i u Tarkovskom i u Monstrumima cupavcima (pa i u Evil Dead Rise ili novom Flashu), i u tome je upravo car filma i filmofilstva.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9284 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 07/07/2023 : 10:22:13  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Naravno.

Kad u malom gradu koji ima bioskop, na repertoar zaluta neki umetnički film, obično se (izuzev mene) pojavi 0 gledalaca. To što će u većim gradovima biti 2-3, nije dovoljno.

Zato su bioskopi danas, ako žele da opstanu još neko vreme, a sa njima i filmski biznis, kakav je do sada bio, osuđeni na komercijalnu pop-corn zabavu.

Za ostalo, tu su servisi, televizije, internet, diskovi, kinoteke, festivali i razne druge opcije.
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7346 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 07/07/2023 : 14:48:11  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Naravno da se može, i triba uživat u svemu šta film kao medij nudi. To šta svi imamo faze pa smo odjednom prosvijetljeni je druga stvar. Problem je kad u tome zabrazdiš i postaneš filmofil seronja. Da bude jasno, ne mislin ode na goinga, on je još mlad momak koji se traži, ali mi je njegov stav okidač za ono šta mislin o mnogim domaćim filmofil seronjama.

Edited by - vice on 07/07/2023 14:48:39
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8958 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 07/07/2023 : 15:00:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Svi pametni filmovi svijeta mi ne mogu zamijeniti uzivanje u fast & furious sagi.

Go to Top of Page
Page: of 582 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.05 seconds. Snitz Forums 2000