Author |
Topic |
manhunter
Moderator
Switzerland
25325 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 15/12/2008 : 22:13:03
|
Evo i od mene ono što sam u skorije vreme pogledao, pa ćemo da komentariemo kasnije:
The others- naravno da nije kao kad prvi put gledaš, ali mi je atmosfera još uvek fenomenalna.
Candy- neverovatan film. O ovome se razmišlja danima.
Whole nine yards- ne toliko originalna, ali svejedno dobra komedija.
Vidocq- odličan, zabavan film za nedeljno poslepodne.
|
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
idado
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4057 Posts
Member since 30/11/2004 |
Posted - 15/12/2008 : 23:04:36
|
The Others - Gledao sam ga prije nekoliko godina u kinu Balkan u Beogradu, nikad se u životu nisam toliko trgnuo kao kad su se ono naglo vrata zatvorila pred onom malom. Odskočio sam od sjedišta. Genijalan film.
Vidoq - ono, pokazna vježba francuske kinematografije amerikancima, evo da možemo što i vi, samo mnogo, mnogo bolje... |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25325 Posts
Posted - 15/12/2008 : 23:15:04
|
quote: Originally posted by idado
The Others - Gledao sam ga prije nekoliko godina u kinu Balkan u Beogradu, nikad se u životu nisam toliko trgnuo kao kad su se ono naglo vrata zatvorila pred onom malom. Odskočio sam od sjedišta. Genijalan film.
Ah da, sećam se kako je kad ga prvi put gledaš...;-) Meni su najbolji momenti sa onim crno-belim fotografijama(imam čak i malu fobiju od njih!!), sa onom klinkom pod velom i kad Nicol pokušava da napusti kuću i sreće muža u magli. Odlično.
Vidoq - ono, pokazna vježba francuske kinematografije amerikancima, evo da možemo što i vi, samo mnogo, mnogo bolje...
Pa, ovaj..da |
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25325 Posts
Posted - 15/12/2008 : 23:24:24
|
Šta sam ono još gledao skorije...?
Nameless- dobro zamišljena, ali nespretno urađena tema
Missing- katastrofa.
Gosford park- obožavam engleske bogataške kuće i ono prenemaganje.:-)
Thief of Baghdad- klasik
Petrijin venac- šta reći..
|
|
|
|
kucni duh
Advanced Member
Croatia
3943 Posts
Member since 21/03/2007 |
Posted - 15/12/2008 : 23:28:18
|
nisam ljubitelj horora - ali mi se the others sviđa jer je drugačiji- kao i šesto čulo
Vidoq je bio par puta na tv-u ali nekako ga uvijek uspijem propustiti. Komentari onih koji su ga pogledali su većinom bili- francuzi kopiraju američke filmove (mumija,...), pa je možda i to razlog što ga još nisam gledala. |
|
|
idado
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4057 Posts
Posted - 15/12/2008 : 23:28:47
|
Missing, priznajem da nijesam dobro ni shvatio ko je kome šta? Bagdadski lopov, snimio mi c64, pogledaću ga uskoro, poslije 25 godina. Petrijin vijenac, esencija. |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25325 Posts
Posted - 15/12/2008 : 23:34:09
|
Missing, priznajem da nijesam dobro ni shvatio ko je kome šta? Bagdadski lopov, snimio mi c64, pogledaću ga uskoro, poslije 25 godina. Petrijin vijenac, esencija.
Ma Missing je užas od filma. Glumci bi bili čak i ok, ali su scenarista i reditelj uspeli da zeznu stvar definitivno. Eto, ja sam Lopova gledao ponovo posle...18? 20 godina??
|
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25325 Posts
Posted - 15/12/2008 : 23:37:22
|
quote: Originally posted by kucni duh
nisam ljubitelj horora - ali mi se the others sviđa jer je drugačiji- kao i šesto čulo
Vidoq je bio par puta na tv-u ali nekako ga uvijek uspijem propustiti. Komentari onih koji su ga pogledali su većinom bili- francuzi kopiraju američke filmove (mumija,...), pa je možda i to razlog što ga još nisam gledala.
Pogledaj Vidocq, bolji je od dosta amerikanaca. Ništa od najviše klase, ali više nego gledljivo. |
|
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 15/12/2008 : 23:38:42
|
Ja sam Vidoq odavno gledao, ne secam se tacno radnje, ali mi sljasti da je utisak prilicno bio OK. Bilo mi simpaticno sto je atmosfera sva onako mracna, i ceo film je generalno imao onako opaljenu dimenziju. Ispravite me ako gresim, ali malo je slican sa onim "Paktom sa vukovima", zar ne Meni je taj film bio simpatican. |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 15/12/2008 : 23:39:35
|
quote: Originally posted by manhunter
Vidoq je bio par puta na tv-u ali nekako ga uvijek uspijem propustiti. Komentari onih koji su ga pogledali su većinom bili- francuzi kopiraju američke filmove (mumija,...), pa je možda i to razlog što ga još nisam gledala.
Pogledaj Vidocq, bolji je od dosta amerikanaca. Ništa od najviše klase, ali više nego gledljivo.
A sta su to kopirali od amera kad su pravili Vidoq |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
idado
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4057 Posts
Posted - 15/12/2008 : 23:44:46
|
Ma, meni je to super film, samo što nekako spec. efekti idu uz jenkije. I meni je super mračna atmosfera, opšta depresija i izopačenost. |
|
|
kucni duh
Advanced Member
Croatia
3943 Posts
Posted - 15/12/2008 : 23:50:31
|
Ma, meni je to super film, samo što nekako spec. efekti idu uz jenkije. I meni je super mračna atmosfera, opšta depresija i izopačenost.
ovo me satralo - nemaš pojma šta je marketing |
|
|
idado
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4057 Posts
|
kucni duh
Advanced Member
Croatia
3943 Posts
Posted - 16/12/2008 : 00:31:11
|
nekidan je na tv-u bio film secondhand lions
http://www.imdb.com/title/tt0327137/
michael caine, robert duvall, haley joel osment -film me oduševio-
o dvojici pooostarije ekscentrične braće negdje u zabiti Texasa kojima zvrkasta nećakinja jednostavno "iskrca" svog sina po kojeg će se jednom možda i vratit, a možda i neće.
a njih dvojica su čuvena po tome što su negdje proveli 40 godina, i sad se pojavili sa hrpom love, koje se žele svi domoći. Znatiželjnom klincu kroz cijeli film Caine priča priču prema kojoj su indijane jonesi, mumije i dragulji s nila bezvezarije i tek na kraju se otkriva prava istina o njihovom životu.
ma znam da film nije baš za hororljupce i mračnjake s ovog foruma, ali ga vrijedi pogleddati
|
|
|
idado
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4057 Posts
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25325 Posts
Posted - 16/12/2008 : 21:02:23
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
Ocajnicki pokusaj da se vratimo nekoj normalnoj i zdravoj temi na dragom nam Forumu!
Pogledah nekoliko filmova u poslednjih par dana, pa reko`da podelim utiske, i da vidim sta drugi misle.
Da budem precizan, u pitanju su:
- Aleksandar Nevski Ne mislim da sam ga gledao, može nešto pobliže, da ne googlam?
- Full metal jacket Ne znam, meni je nekako mnogo "na silu dobar", a možda je jednostavno zato što ne volim Kjubrika...
- Moderna vremena Odličan film, više puta viđen. I neverovatno da nešto tako staro i "jednostavno" može da toliko zaokupi pažnju.
- M (i sta su mu vec kasnije pridodali u naslovu....) Ok. Ali meni ništa više.
- The prestige Nisam gledao.. |
|
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 17/12/2008 : 18:33:22
|
Ma, meni je to super film, samo što nekako spec. efekti idu uz jenkije.
Tako je! Efekti i ameri,horror i japanci,pedofilija i francuzi.
|
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
|
kucni duh
Advanced Member
Croatia
3943 Posts
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 18/12/2008 : 08:34:04
|
ne izgleda loše, ali meni je terminator švarci, a sve ostalo je franšiza
mene vise u onom trenutku zainteresovalo ono sto je pricao - "you killed my father, i sta vec...." Zar nije Arnie odgovoran za smrt njegovog caleta Ili je tol`ko vremena proslo od mog poslednjeg gledanja Terminatora.... |
|
|
dr strangelove
Advanced Member
USA
8866 Posts
Member since 26/12/2007 |
Posted - 18/12/2008 : 08:37:38
|
Možda je razgovarao sa velikim Skynetom osobno, a on je poslao Švarcija tako da... |
It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely. |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 18/12/2008 : 08:45:18
|
quote: Originally posted by dr strangelove
Možda je razgovarao sa velikim Skynetom osobno, a on je poslao Švarcija tako da...
Meni se cinilo da razgovara sa nekim covekom (odnosno, sa nekim ko IZGLEDA ko covek), pa mi zato Skynet nije ni pao na pamet. Mada....verovatno mi ni ovako ne bi nikad pao na pamet, posto nikad nisam zamisljao masine kao neku organizovanu skupinu, pa samim tim ni neki veliki entitet koji stoji iza njih.
|
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
|
alanmaras
Advanced Member
Croatia
3787 Posts
Member since 06/03/2005 |
Posted - 18/12/2008 : 18:38:18
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Najfilmovi svih vremena (listu sastavljao Obi-wan, nekih 5 minuta)
1. The lord of the rings (trilogy) 2. Star Wars (I-VI) 3. Braveheart 4. Sin City 5. Gladiator 6. Kill Bill (vol 1,2) 7. Conan the Barbarian 8. One flew over the cuckoo's nest 9. The clerks 10.Platoon
a di ti je Američka pita????
|
"I sat before the wise man in the autumn of my youth, and I told him all the things I had to know. He said you have the future if you need to find the truth, and in his eyes I saw that it was so." |
|
|
alanmaras
Advanced Member
Croatia
3787 Posts
Member since 06/03/2005 |
Posted - 18/12/2008 : 18:43:09
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
- Aleksandar Nevski
Aleksandar Nevski, sta reci. Maestralno odradjen ep o ruskom heroju (koji je kasnije i kanonizovan) koji vodi svoj podeljen narod u borbu protiv nadmocnog neprijatelja (Tevtonski vitezovi) i naravno odnosi pobedu! Grandiozne scene, odlicna muzika, scenografija, kostimi - preporuka svakome!
Ovo je klasik koji se jednostavno mora imati u kući |
"I sat before the wise man in the autumn of my youth, and I told him all the things I had to know. He said you have the future if you need to find the truth, and in his eyes I saw that it was so." |
|
|
Topic |
|