Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
anto
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](avatars/w601093823423.6784.jpg)
Serbia
21337 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 10/02/2025 : 21:32:11
|
https://www.imdb.com/title/tt0243133/?ref_=nm_flmg_job_1_cdt_t_16
Čovek koji nije bio tamo
Ovaj film se vrti u zadnje vreme na filmskim kanalima Supernova kablovske,i kad preletim preko nekoliko desetina filmova,ne bi lih odabrao jedan koji će me uspavati (a možda i držati budnim do kraja istog),sve mi se ređe nađe neki novi koji se učini vrednim gledanja (i onda pogledam opet neki koji sam gledao sto puta).
Ovaj mi je odmah zapao za oko;em je crno beli,em videh neki kadar s BBT-om i Frensis MekDormandovom,i rekoh sebi ovo mora da valja.Tek sam na kraju skontao da je u pitanju film braće Koen,pa još iz daleke 2001.
Skroz dobra krimi drama,laganog ritma i fenomenalne glume sjajnog Bili Bob Torntona (ovakve melenholične uloge su kao stvorene za njega).
Ono što mi je zapalo za oko to je da je atmosfera u filmu jako,jako slična kao u jednoj poznatoj knjizi.Čak su i krajevi maltene identični.Ko je gledao zna o kojoj knjizi govorim.
|
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 10/02/2025 21:32:35 |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
jogurt
Junior Member
![](icon_star_bronze.gif) ![](icon_star_bronze.gif)
![](AvatarUpload/images (2)(6).jpg)
Serbia
451 Posts
Member since 23/01/2020 |
|
BeaGea
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/yojimbo zec.jpg)
3974 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 10/02/2025 : 22:27:11
|
i ja, i ne znam o kojoj je knjizi riječ ;)
Meni možda i najbolji film braće Coen...ima sve kaj dobar film treba. Priču, glumu, fotografiju, atmosferu, režiju, montažu, glazbu na visokoj razini.
P.S. Ima i verzija u boji! |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
Edited by - BeaGea on 10/02/2025 22:27:55 |
|
alexts
Advanced Member
![](AvatarUpload/SUPERMAN.gif)
Serbia
8908 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 10/02/2025 : 22:49:24
|
A Complete Unknown
Više nego dobro je ovo urađeno. Ne znam kako će reagovati oni koji nisu ili ne žele bar malo da postanu fanovi Boba Dylana tj. njegove muzike, jer muzike u filmu ima dosta i film slavi muziku, isto koliko se bavi ranom fazom karijere njenog autora i samim njim, kao enigmatičnom i značajnom ličnošću. Filmskim rečnikom, ovo je muzički film, koliko i biografska drama, a odlična je rekonstrukcija epohe, duha vremena i jedne scene. Odlična gluma, dobra režija itd.
8/ 10 |
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7432 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 10/02/2025 : 23:37:01
|
quote: Originally posted by alexts
A Complete Unknown
Više nego dobro je ovo urađeno. Ne znam kako će reagovati oni koji nisu ili ne žele bar malo da postanu fanovi Boba Dylana tj. njegove muzike, jer muzike u filmu ima dosta i film slavi muziku, isto koliko se bavi ranom fazom karijere njenog autora i samim njim, kao enigmatičnom i značajnom ličnošću. Filmskim rečnikom, ovo je muzički film, koliko i biografska drama, a odlična je rekonstrukcija epohe, duha vremena i jedne scene. Odlična gluma, dobra režija itd.
8/ 10
Nećkao sam se, ali sad si mi dao poticaj da ga ipak pogledam.
Usput rečeno, i ja sam gledao gore spomenuti film braće Coen (doduše još kad je tek izašao u kinu) i također nemam pojma o kojoj knjizi je riječ. ![](icon_smile_big.gif)
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
vice
stripovi.com suradnik
7321 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 11/02/2025 : 00:25:16
|
Complete Unknown je uredan i prilično dobro pokazuje kolika je šupčina Bob Dylan. Walk the Line je stilizirana romansa i prilično dobro pokazuje koliko je razlomljen bija Johnny Cash. |
And like that... he's gone. |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|
|
|